Bedste proteinpulver

Når du skal vælge det bedste proteinpulver, så er det faktisk ikke så meget indholdet det handler om.

De er nemlig for det meste ikke den store forskel i indholdet, fra de forskellige producenter.

Så det der er tilbage at måle på, er smagen.

Jeg har smagt proteinpulver fra de mest populære mærker i Danmark. Så du er fri for at gøre det.

De 3 ting som jeg måler på er:

 • Smag
 • Indhold af protein
 • Kcal

Bedste proteinpulver – Her er vinderen

Gider du ikke bruge tid på at se videoerne og læse hele artiklen, så finder du vinderen herunder.


Bedste vanilje proteinpulver

På denne side har jeg testet de forskellige slags vanilje proteinpulver.


Bedste Jordbær proteinpulver

Præcis som med vanilje proteinpulver testen, har jeg også testet hvilken jordbær proteinpulver der er bedst.


Bedste Chokolade proteinpulver

Præcis som med vanilje og jordbær proteinpulver testen, har jeg også testet hvilken Chokolade proteinpulver der er bedst.

Proteinpulver mærker


Bodylab

Bodylab er et dansk firma der producere proteinpulver som er fremstillet i Danmark. Bodylab er et af danskernes favorit mærker, da de levere høj kvalitet til en god pris.


Hi-Protein

Hi-Protein unikke smage, du ikke kan få fra nogle andre mærker, da de har rigtigheder til at bruge de opskrifter fra Snickers, Twix, Bounty, Mars.


Nutramino

Nutramino er også et dansk firma. Nutramino har dog valgt primært at fokusere på andre kosttilskud end, proteinpulver. Hvilket betyder at de har et meget smalt udvalg af smage. Produkterne er gode, men udvalget er for smalt.


BioTechUSA

BioTechUSA er som navnet afsløre et amerikansk mærke.

Mærket har et fint udvalg af smage, også smage som du ikke finder hos konkurrenterne. Såsom Pineapple mango.


Ofte stillede spørgsmål om proteinpulver

Scitec

Scitec er et af de få brands der kvalitetssikre hver enkelt produktions batch.

Udover det har de et væld af smage, hvilket er med til at gøre scitec til et solidt valg.


Proteinpulver til vægttab

Rigtig mange forhandlere og producenter for proteinpulver, men har det virkelig en effekt på vægttab.

Få svaret i denne artikel.


Er proteinpulver sundt?

I denne artikel får du svaret på om proteinpulver er sundt eller usundt?


Hvor meget protein bør du indtage om dagen?

I denne artikel får du svaret på hvor meget protein bør du indtage om dagen?


Er proteinpulver skadeligt?

Mange danskere tror fejlagtigt at proteinpulver, er et syntetisk pulver som potentielt kan være skadeligt at indtage.

Dog handler det handle dette som mange andre kostmyter, om misinformation.

Hvad er proteinpulver lavet af?

Det proteinpulver du kan købe herhjemme består for det meste af:

 • Valle – et restprodukt fra mælkeindustrien. Når mejerierne fremstiller ost, er der en vandig væske tilbage. Det er den, det meste proteinpulver fremstilles af. Grunden til at det er pulver, er fordi det er lettere at opbevare. Samtidig er det nemmere at afmåle mængderne, så du er sikker på, at du få den korrekte mængde protein.
 • Ris, soja og kasein (mælkeprodukt) – er andre former for protein, der anvendes som proteinbasis i proteinpulver.
 • Emulgator – fortykningsmiddel. Som udvundet af leticithin (soya). Det består primært af fedt.
 • Xanthan gum – fortykningsmiddel der giver konsistens.
 • Aminosyrer – Aminosyrer er tilsat for, at kroppen bedre kan optage proteinderne, når du indtager proteinpulveret. Mest populær er aminosyren aminogen, da den er letoptagelig i kroppen. Det hjælper den kemiske proces i kroppen, som optager proteinerne i musklerne.
 • Sødestof – kan være sukker eller et kunstigt sødemiddel. Stevia er det nyeste skud på stammen, fordi det kun behøver små mængder for at søde. På den måde er der mere plads til protein i bøtten.
 • Smagsstoffer – valle har i sin rå form ikke nogen specielt indbydende smag. Derfor er det tilsat forskellige smage, som du kan skifte imellem, når du har lyst til at prøve noget nyt.
 • Farvestoffer – fra naturens side er pulveret hvidligt. Derfor tilsætter fabrikanterne oftest forskellige farvestoffer for at gøre drikken mere indbydende og få den til at svare visuelt til den smag, som der er tilsat proteinpulveret. Som for eksempel lyserød til jordbærsmag.

Hvordan virker proteinpulver?

Dine muskler består af protein, og for at dine muskler kan blive større, har de brug for proteiner til opbygningen.Proteiner er opbygget af aminosyrer. Når du indtager protein, spalter kroppen proteinet ned i små dele ved hjælp af andre aminosyrer, blandt andet aminogen. Herefter er din krop i stand til at optage proteinet i musklerne. Protein der er i overskud, omdannes til kulhydrat og lagres i kroppen, eller bliver udskilt via urinen.

Hvor ofte skal du indtage proteinpulver?

Som tommelfingerregel er det bedst at drikke proteinpulver lige efter din træning, hvis du ønsker den muskelopbyggende effekt. Fyld den rene drikkedunk eller proteinshaker med den ønskede mængde pulver, inden du tager til træning. Efter træningen kan du blande din shake ved at hælde vand, mælk eller anden væske i shakeren eller dunken, og så drikke blandingen umiddelbart efter du er færdig med at træne.Hvis du træner meget, kan du også drikke en shake om morgenen. Det anbefales at drikke din shake minimum 30 minutter inden dit måltid, så du ikke føler dig mæt, når du skal spise. Flydende kost fordøjes hurtigere, og på denne måde undgår du at miste appetitten.Det frarådes at indtage proteinpulver lige før sengetid. Protein er svært fordøjeligt, hvilket betyder, at din krop ikke så let optager det under din søvn. Derfor vil du få et minimalt udbytte af kosttilskuddet om natten.

Skal jeg vælge hurtige eller langsomme proteiner?

Der findes 2 forskellige typer protein: De hurtige og de langsomme. Dette er dog kun relevant for dem der træner meget. Anbefalingen er, at indtage de hurtige om morgenen, og lige før træning.De hurtige optages i kroppen næsten med det samme, hvis det gøres på tom mave. 30 minutter efter indtag, kan det måles, at kroppen begynder at tilføre nye aminosyrer til musklerne under træning.De langsomme er bedst at indtage lige efter træning, for der er kroppen mest modtagelig for optagelse af proteiner og mineraler. Musklerne er blevet brugt, og trænger til at blive ladet op igen. Derfor optager de bedre protein på det tidspunkt.De langsomme proteiner bliver længere tid i kroppen, og kroppen har mulighed for at optage dem over en længere periode, når du drikker dem lige efter træning.

Hvad kan proteinpulver, som mad ikke kan?

Kosttilskud må aldrig være en erstatning for en god og nærende kost. Din krop skal altid have sine primærbehov dækket igennem maden.Det der kan være en fordel ved at indtage proteinpulver ved siden af den normale kost, er den koncentrere mængde af protein, der indtages hurtigt. Desuden er det nemt at have med i træningstasken, og det er nemt at indtage det på det rette tidspunkt i forhold til træningen. Det er de færreste, der kan hive et måltid med en lækker, mager bøf og grøntsager op af tasken, umiddelbart efter træning – eller som orker at spise det.Hvis du træner meget, er det også en fordel, ikke at skulle spise konstant, og tænke på, om du nu hele tiden får den rette mængde af protein. På den måde gør proteinpulver intensiv træning meget lettere.Udover de praktiske fordele, er det også billigere end et måltid mad.

Hvordan skal jeg indtage proteinpulver?

De fleste drikker deres proteinshake med vand. Men du kan også lave dig en smoothie med frugt, bær eller en form for mælk, eventuelt på basis af soya eller ris, hvis du er laktoseintolerent.I takt med at indtagelsen af proteinpulver er blevet populært, er der også kommet forskellige produkter på markedet i en anden form. Proteinbarer er ret udbredt, ligesom proteinberigende mælkeprodukter er blevet meget populære. Dem kan du købe i den lokale kiosk eller supermarkedet.

Er proteinpulver usundt?

Der er mange argumenter for og imod proteinpulver. Det er specielt udskældt af nogle ernæringseksperter af følgende årsager:

 • Ødelægger fordøjelsen – mange bliver oppustede af mælkeprodukter, og får fordøjelsesproblemer af denne årsag. Desuden er der ikke fiberholdigt, og er dermed ikke fordøjelsesfremmende.
 • Bumsefremmende – nogle mener at de får bumser af proteinpulver.
 • Kunstigt – proteinpulver er skabt i et laboratorie, og er ikke en rigtig fødevare. Det er tilsat en række kunstige smagsfremmere for at dække vallens smag, ligesom der er tilføjet farvestoffer og fortykningsmidler, ligesom produktet har været igennem en række kemiske processer for at blive til pulver. Blandt andet hydrolyse.
 • Kvalitet – nogle mener at kvaliteten af proteinerne i produkterne ikke er gode nok til at spise, da valle er et restprodukt. Dine muskler opbygges af dårligt protein.
 • For højt indtag – der er for stor risko for at indtage for meget protein.
 • Mæthedsfornemmelse – der er risiko for, at du springer din almindelige mad over, fordi det er nemmere at ryste en shake fremfor at lave mad. Så for nogle er risiko for, at proteinpulver erstatter en sund kost.
 • Risiko for doping – I forskellige undersøgelser verden over, er der flere tilfælde hvor der er fundet dopingmidler i proteinpulver (dog er ingen danske producenter er på listen).

Hvad er bivirkningerne ved at drikke proteinpulver?

Blandt de mest almindelige bivirkninger ved proteinpulver finder vi:

 • Tarmirritaion – luft i maven, der lugter. Forstoppelse og diarré er også følgevirkninger ved jævnligt indtag af proteinpulver.
 • Flere toiletbesøg – hvis du indtager for meget proteinpulver, skal kroppen bruge energi på at udskille det i nyrene, og du skal også af med det igen.
 • Overvægt – det protein der ikke bruges til at styrke musklerne med, bliver til kulhydrater, som kan gøre dig overvægtig.
 • Dehydrering – det anbefales at du drikker 2,5 liter vand per 100 gram protein, som du indtager. Det betyder, at du skal drikke mere før, under og efter din træning. I grelle tilfælde er proteinpulver blevet knyttet sammen med slagtilfælde, fordi brugeren ikke har drukket vand nok.
 • Overdreven indtag af proteiner – udover at kroppen skal udskille for et for højt indtag, er proteinpulver under mistanke for at give anledning til nyretræthed ved overdreven brug i en længere periode. Det er dog ikke videnskabeligt bevist.

Bliver jeg større af proteinpulver?

Protein bliver brugt til at opbygge muskler med, og træner du rigtigt, vil du opleve, at du kan se resultater af din træning hurtigere. Vær opmærksom på at du ikke får flere muskler, eller bliver stærkere af det. Du er født med det antal muskler, som du har. Men protein hjælper musklerne med at blive større. Dog skal du være opmærksom på, at styrke ikke kommer fra størrelsen af musklerne, og det gør dit kondital heller ikke.  Så planlæg dit trænings- og madprogram med omhu, hvis du vil se hurtige resultater.

Hvordan vælger jeg det rigtige proteinpulver?

Der er et væld af mærker der producerer proteinpulver på markedet. Gå ikke efter den bøtte, der har den mest skinnende mærkat eller det fedeste logo, men sæt dig ind i, hvad der er af tilskuds- og tilsætningsstoffer i produktet, inden du køber det. Produktionslandet er også værd at tage med i overvejelserne, da meget udenlandsk produceret proteinpulver ikke er så rent og har så stor mænge protein, som danskproduceret proteinpulver.Vær også opmærksom på proteinkilden, hvis du er laktoseintolerent.

Hvad er naturlige kilder til protein?

Der er et væld af muligheder for at indtage protein naturligt.Her er en række madvarer som du sikkert kender nede fra supermarkedet:

 • Magert kød,
 • æg,
 • mandler,
 • kyllingbryst,
 • havre,
 • hytteost,
 • græsk youghurt,
 • broccoli,
 • soyabønner,
 • tun,
 • quinoa,
 • linser og
 • rosenkål.

For nu bare at nævne en række, som er nemme at bruge i dagligdagen. Du kan nemt finde en masse hurtige opskrifter på internettet, der hjælper dig med at få den rigtige kost.  Udover at indeholde masser af protein, er de også fyldt med fibre og mineraler, der er gode for kroppen.Hvis du savner lidt inspiration, er det en god idé at følge diverse madbloggere med særlig interesse i sund kost og træning. Sund og hurtig mad er heldigvis blevet populært, og enormt mange brugere deler madopskrifter i forbindelse med deres træning. Proteinpulver kan være et udmærket supplement til træningen for at opnå resultater hurtigere. Men husk altid, at en god og sund kost samt korrekt træning er vejen frem til de gode resultater. Det er udbredt at supplere styrketræningen med et ekstra tilskud af proteinpulver, men i dette studie var der ingen ekstra effekt på muskelvæksten på overarmene efter 3 måneders træning.En del studier har vist en umiddelbar positiv effekt på proteinsyntesen ved at give proteintilskud, men når det kommer til at vise en reel effekt på muskelstørrelsen efter måneders træning, så er evidensen faktisk temmelig svag.I nærværende studie blev der brugt et meget sikkert forsøgsdesign og ganske avancerede metodikker til at vurdere eventulle ændringer. Studiet har derfor en højere kvalitet end tidligere tilsvarende studier.33 yngre mænd blev delt i 2 grupper – en gruppe der fik proteintilskud umiddelbart før og efter hver træning og en placebo-gruppe. Proteingruppen fik 20 gram protein før og 20 gram protein efter hver træning. Placebogruppen fik placebo 😉 Udover dette indtog begge grupper ikke andet end vand 2 timer før og 1,5 timer efter hver træningspas.Træningen varede i 12 uger, hvor der udelukkende blev trænet albuebøjere (“overarme”). Der blev trænet 3 gange om ugen med 2 forskellige øvelser og en belastning på 8-10 RM.

Resultater

 ProteingruppePlacebogruppe
Muskelstørrelse – volumen+ 17 %+ 15 %
Muskelstørrelse – tværsnitsareal+ 16 %+ 16 %
1-RM styrke+ 42 %+ 41 %
Max isometrisk styrke+ 12 %+ 15 %

Der var ingen signifikante forskelle mellem grupperne (i praksis er 15 % og 17 % ens) og forbedringerne som helhed svarer til det man har set i andre styrketræningsstudier.

Konklusion

Dette studie peger på at effekten af proteinpulver er overvurderet. De fleste mænd og kvinder der går til almindelig styrketræning (altså ikke er prof. bodybuildere) vil få fuldstændig samme effekt ved bare at spise almindelig sund mad.

Studiets begrænsninger ligger i, at det ikke var et helkropsprogram der blev afprøvet og at der ikke var voldsom forskel mellem gruppernes samlede proteinindtag hen over en uge (1,35 g/kg/d vs. 1,56 g/kg/d).Der kan være andre grunde til at have et højt proteinindtag og der kan være grunde til at bruge proteinpulver som en nem proteinkilde, men i forhold til at få større arme, så er effekten umiddelbart ikke til at få øje på.ReferenceWhey Protein does not Enhance the Adaptations to Elbow Flexor Resistance Training.Erskine RM, Fletcher G, Hanson B, Folland JP.Med Sci Sports Exerc. 2012 Mar 28. [Epub ahead of print]

Kommentarer:

Jonas Thylstrup: Fedt at Bodylab's proteinpulver bliver testvinder, jeg er helt enig. Det er også hvad jeg har brugt de sidste mange år. Super god kvalitet og en lav pris. Tak for en god og gennemarbejdet artikel!
Liliane Elbek: PS Ikke dermed sagt at man skal/kan leve af kosttilskud, men det kan sagtens erstatte 1 til 2 måltider alt efter hvad din hensigt er, hvis du f.eks skal ned i vægt - du skal blot sikre dig at du indtager kalorier nok i forhold til din vægt.
Liliane Elbek: KostTILSKUD - hedder det som bekendt. Men alt efter hvilket proteinpulver du anvender, findes de jo også med det rette tilskud af vitamin og mineraler, hvorfor det godt kan anvendes i stedet for mad. Det gode ved mad i pulverform er at det er nemt optageligt - at kroppen ikke skal bruge så meget energi til at nedbryde maden, og man derfor føler mere energi end efter indtagelsen af for tung kost. Men man skal huske fibre og sunde olier og ikke mindst værdien af at "tygge", som jo er den proces, som sætter vores fordøjelsesproces i gang. Hvorfor blot det at spise lidt nødder eller andet godt holder din krop i gang. :-)
Benjamin og Morten: Hej Morten Z Hvilken hypotese har du arbejdet ud fra? Kan du forklare hvilken metode du har brugt? Mvh Benjamin og Morten
Jan: Hvor er det da utrolig så kloge alle Tarzanerne er. Man underkender en videnskabelig udersøgelse, som underbygges af en af de førende træningsfysiolo ger vi har i kongeriget, men alligevel er der mange her der er meget klogere - just saying OMG...
Kevin: proteinpulver er kun tilskud - man skal til enhver tid altid vælge Almindelig mad fremfor kosttilskud - der kan måske diskuteres om undersøgelsen, da tidligere undersøgelser har vist at en indtagelse af 1,6-1,8 g protein/kg kropsvægt har en positiv effekt i forhold til muskelmasse, men mere end de 1,8g/kg kropsvægt har ikke nogen yderligere effekt - havde man i denne undersøgelse haft en større forskel i protein indtag, fx 0,75g vs 1,5 g - så var resultatet nok anderledes :)
Nicolai: Nu er proteinpulver jo heller ikke et vidundermiddel, men blot et KOSTTILSKUD.... hvor er jeg træt af alle disse "tidsfordriv" studier, der fortæller det ene eller det andet... kors man... Det vigtigste er at du har styr på din kost, kender dit ligevægtstal, osv osv. HUSK at muskler dannes i køkkenet og vedligeholdes/f orbedres i styrkerummet!! Peace out.
Martin: Meget interessant studie! Nedenstående studie sammenholder dog 22 RCT´er med samlet 680 forsøgspersoner og det viser en effekt Jeg tror stadig timingen har en betydning. Men det kan selvfølgelig godt være at effekten er større ved helkropstræning http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23134885
Anders Lind: Morten Z: Tror du der vil være forskel hvis protein-tilskud det blev suppleret med kulhydrat til at øge insulin-niveaue t? Jeg mener i øvrigt at proteinpulver er blevet alt for overvurderet. Jeg har selv prøvet begge dele både ifm, styrketræning og udholdenshedstr æning + 15 t/uge og jeg mærkede ingen forskel.
Christian Møller: Det er helt korrekt, at proteinpulver ikke giver større arme end protein fra regulær mad, men undersøgelser har vist små forbedringer ved optimale proteinindtag. Diverse ernæringseksper ter vil formentlig også bekræfte dette.
Thore: Hej Morten, Jeg kan se artiklen ikke er udgivet endnu, jeg kan i hvert fald ikke finde den på pubmed. Ved du hvornår den bliver udgivet? Mvh. Thore
Anders: Proteinpulver og proteinmyten er det værste gang sludder og direkte sundhedsskadeli gt. Du skal ikke have mere protein, du skal have mere af det hele. et protein indtag på 40% er tæt på at være fatalt og Atkins, Stenalder osv ligger lige på den grænse. Et for højt protein indtag skader dine nyrer og du kommer til at dø en smertefuld død. Velbekomme.
Stefan Rasmussen: Jaa så længe det daglige kost indtag indeholder nok protein i hvert fald.
Anders Jacobsen: De første 2 måneder er det fremdeles nervebaner der stimuleres og effektiviseres hvorefter det hovedsageligt er muskelhypertrof i der giver større styrke. Derfor ville det være spændende at se effekten på længere sigt eller hos en gruppe der allerede trænede. Selv synes jeg at kan mærke stor forskel i fx ømhed hvis jeg ikke guffer protein ifm træning.
rune: "Dette studie peger på at effekten af proteinpulver er overvurderet." Placebo gruppen fik kun vand efter træning, så studiet viser jo egentlig at protein i sig selv er unødvendigt lige efter træning. Hvad så med det "åbne vindue" skal vi forkaste at man skal have protein lige efter træning, der er mange valide studier der viser at protein indtag efter træning har en effekt på proteinsyntesen . Jeg syntes denne artikel kan være meget misvisende, hvad er formålet med den, er det at vise eller stille spørgsmål til, om indtagelsen af protein efter træning ikke har nogen effekt på muskel hypertrofi, hvis det er formålet kan jeg ikke forstå overskriften, det virker mere som et angreb på proteintilskud. Ideen om at denne undersøgelse viser proteinpulver VS. "Normal kost" er vel falsk, den viser mere tidspunkt for indtagelse af protein, protein efter træning (og før) VS ingen protein før og efter.
Morten Z: Lasse - Jeg vurderer det nye studie til at være mest validt i forhold til yngre menneskers generelle styrketræning. Det gamle studie var på ældre mænd, som sandsynligvis var i markant energiunderskud på træningstidspun kterne.
Lasse Andersen: tager jeg/du fejl eller hvad morten? undersøgelsen "Timing af proteinindtag er afgørende for udbyttet af styrketræning" er i hvertfald ikke enig. hvor er validiteten størst?
Lasse Andersen: ellers godt supplerende studie!
Lasse Andersen: alle har vidst hørt udsagnet, "spis eller drik proteinindholdi gt mad inden for en halv time efter og før træning, hvis du vil opnå størst effekt". Dette påviser studiet ikke er nødvendigt, da der skal indtages vand 2 timer før og 1.5 time efter træning. men man kan måske mene at ens proteindepoter ikke "tømmes" af 2 øvelser..
Jesper K: Fedt studie. Synd det ikke kommer ud til folk i fitnesscentrene. Muligvis den mest latterlige kommentar jeg har set MP. Hvad gør at du er mere kvalificeret end Morten Zacho? Eller er det et forvirrende spørgsmål ? ";-)"
Morten Z: MP - jeg går ud fra at du som udgangspunkt har en overbevisning om at proteinpulver har en væsentlig effekt og det reelt er derfor du ikke kan lide studiet. Studiet er fagligt set velgennemført og resultaterne er væsentlige for folk der træner. På trods af smileyen bør du faktisk tage dette udemærkede studie seriøst.
MP: BS.. elendigt udført videnskabelig undersøgelse, som en dårligt gengivet. Forvirrer mere end den gavner. Og hvem fanden tager en artikel seriøst, når den indeholder blinkende smileyer..
kenneth M: Jeg bruger Dymatizie Elite og det kan jeg i hverfald godt mærke/se foreskel på min træning når jeg bruger det [Over AND Out]
VictorF13: Jeg læste på Bodybuilding.dk at de siger man skal have 2-3g protein pr kg kropsvægt. OK. Jeg træner med vægte 4 gange om ugen og vejer omkring 100kg. Jeg indtog 250g protein hverdag i 3 måneder, ialt 22,5kg ren whey proteinpulver som bodylab.dk påstår har en biologiske optagelighed på næsten 100%. Før og efter de tre måneder fik jeg målt min fedtfri masse og jeg havde taget 3,9kg fedt på og 1,5kg muskelmasse på over 3 måneder. Mit spørgsmål er nu, kan 1,5kg muskel gain virkelig retfærdiggøre at man skal indtage 22,5kg proteinpulver? Hvorfor optog jeg ikke mere på, når wheyprotein nu skulle have en optagelighed på næsten 100%? I efterfølgende 3 måneder spiste jeg bare helt normalt mad 4-5 gange dagligt og resultatet var en øgning på 1,1kg ren muskelmasse og kun 1,8kg fedt. Proteinpulver er ikke bare spild af penge, det er fuldstændig spild af penge. :-)
Andreasss: Selvfølgelig vokser du ikke vis du kun drikker en shake efter træning. Du skal selvfølgelig havde dækket dit protetin behøv med sund kost. Deroveni kan det være godt at supplere med shakes..
Höhne: TIL-skud. TILskud. T-I-Lskud.
Daniel89: Det er lige præcis sådanne artikler/studie r som det her, der er med til at forvirre og skabe myter om styrketræning og vækst, end det hjælper. Det virker fuldstændig meningsløst at isolere træningen på dén måde. Man ved jo, at ved at inkludere en øvelse som squat eller dødløft frigør man utrolig mange muskelopbyggend e hormoner, der virkelig ville kunne tegne et billede, der gav mening. Så ville man rigtig kunne se, hvad de efterfølgende hurtige proteiner gjorde ved restitutionen. Det her virker udelukkende som "tidsfordriv".C ome on...
Danni88: Studiet bekræfter vel i al sin enkelthed hvad de fleste der træner godt ved (eller burde vide): At proteinpulver ikke er magisk. Nu er der flere der har opridset de mere praktiske fordele ved brug af proteintilskud, så det kan vi godt lade være med at gentage. Har folk svært ved at når deres daglige makros, så vil det være nærliggende at spise godt omkring træningen; og især efter, hvor sulten måske i højere grad melder sig. Det kan så indirekte bidrage til at man rammer sit daglige makro og derved gainer. Om det så sker med kylling, tun eller whey, det ser jo så ud til at være ligegyldigt.
denully: som mange andre siger, er det jo rent logik at sund mad kan give det samme. I mit tilfælde, hvor jeg køre eget firma og der for ofte arbejde 13-16 timer i stræk, så er der ikke altid tid til at lave et måltid, når der endelig er lidt tid til træning. Der kommer en Protein shake til nytte, da det tager under 1 min lige at blade og ryste sammen og så er man klar til at indtage undervejs til næste møde/aftale/arb jde m.m.
Holger jespersen: Hvad er pointen med denne undersøgelse? For mig virker det virkelig ulogisk, da man på forhånd kender svaret. Skal vi også lave undersøgelser om hvor vidt kylling giver større arme?
Stefan Jørgensen: Selvfølgelig kan man spise sig til det samme protein indtag på en naturlig måde, men proteintilskud er lettere for mange, fred være med det Jeg er meget enig i de første kommentarer der skal helkrops øvelser til for at sætte gang i muskeltilvækste n og det er også først der behovet for det ekstra tilskud og effekt vil kunne ses så ja proteinbehovet dækkes jo rigeligt i forvejen, hvis man kun træner biceps/triceps derfor resultatet.
Toan-t: Nu er jeg ikke cand. scient., men alle ved da, at proteinpulver er noget, man bruger, når man ikke har tid og overskud til at få de nødvendige proteiner gennem alm. kost?
Tobias Petersen: Det lader til at studiet er godt gennemført, dog kan jeg ikke se meningen med det. Folk med en smule viden inden for styrketræning og bodybuilding, ved at hvis man begrænser træningen får man også begrænsede resultater. Dvs., hvis man kun træner de mindre muskelgrupper som virker til at være tilfældet her (biceps & triceps), og undgår de større muskelgrupper (ben, bryst & ryg) vil man ikke se de store resultater uanset kost og tilskud.
Jesper478: Hej Morten Umiddelbart så kan du ikke bruge denne test til noget, vil jeg mene. Da det "kun" er overarmene der bliver trænet, er det ikke den store mængde protein som kroppen skal bruge, og hvis dine testdeltagere for dette behov opfyldt via normal kost, så er kosttilskudet overflødigt. Hvis du vil lave sådan en test, så vil jeg mene du skal have dine deltagere til at køre et helkrops program, så kroppen kommer i underskud på proteiner. Og så kan du bedre se hvordan det ekstra protein virker.
Mike Fog: Hej Morten Var der lavet en styrkeberegning på antallet af forsøgspersoner . altså var der nok forsøgsdeltager e til at få et signifikant resultat?
Frunielsen: Måske ikke større muskler, men hvad så med restitutionen? Bliver den ikke hurtigere ved at suppl. med proteinpulver, hvis man ikke lige har adgang til mad lige efter træning?
Morten Zacho: Man supplerer med proteinpulver for at få ekstra protein på det rigtige tidspunkt samt for samlet set på en nem måde at nå op på et tilstrækkeligt proteinindtag. Dette for at maksimere muskelopbygningen. Dette studie viser, at selv om proteingruppen gjorde dette, så fik de ingen fordel overfor en gruppe, der ikke gjorde noget specielt. Det skal understreges, at tidligere studier har peget i begge retninger og at dette studie derfor er et meget væsentligt bidrag til at sige noget om hvad der reelt har effekt.
MadsKontrabas: Det har jo aldrig været meningen at proteintilskud skulle "give større muskler". Det er ganske vidst tit markedsført sådan, men ideen er jo at supplere den normale kost, da det kan være svært at opnå et højt nok protein indtag fra kost alene, hvis man styrketræner jævnligt
Anders Rene Jensen: Hej Morten. Nu har ikke gennemlæst studiet, kun dit udkast. Men fik de to grupper lige mange kalorier pr. dag og havde de samme makronutrient fordeling? Hvis dette er tilfældet, er der vel egentlig ikke så meget nyt til dette her, da det er alment kendt, at sund kost slår proteinpulver og andre supplementer til en hver tid. Protien pulver bruges som oftest til at opnå et højt nok kalorieindtag, som udgangspunkt til hypertrophy stimuli. Anders Jensen. BA i fysioterapi. (snart ;-)
KlausN12: "vil få fuldstændig samme effekt ved bare at spise almindelig sund mad." No Shit Sherlock
Show More