Soeren k Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Hvilke hurtige mellemmåltider er gode, hvis man skal tage på, og samtidig holde fedtprocenten nede, for hvis man skal spise 6-7 gange om dagen, kan det hurtigt komme til at tage sin tid.Derfor håber jeg, at nogen kan anbefale noget, der helst bare skal åbnes - altså færdiglavet (udover proteindrikke..)Hvad med for eksempelvis kiks (som Altieen-kiks), forskellige former for brødprodukter og lignende?På forhånd takSøren K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten D Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Har snart skrevet det mange gange, men her kommer den lige igen: fromage frais!Suverænt mellemmåltid, fordi det er ét af de mest proteinholdige mejeriprodukter, der samtidig har en meget lav fedtenergiprocent.Alternativt findes der jo mange forskellige yoghurtsorter med lavt fedtindhold.Så er der jo klassikeren: tun. Prøv følgende blanding (og her afslører jeg så lige min hemmelige opskrift!):2 ds. tun.200 gr. økol. hytteost1 finthakket økol. løg eller rødløgPeberKoriander eller karrySmæk blandingen på brød. (Der er til et par dage ell. 3)"Uhm!" Morten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Du kan blende proteinpulver og havregryn. Det lyder måske lidt ulækkert men det smager ganske udemærket.Det bliver ikke meget nemmere end at åbne flasken og hælde det ned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayol Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 LoS> ...super !! altid godt med lidt hemmelige opskrifter ...og jeg kan regne ud at det så holder sig ok i de ca. 3 dage ?Men den med Fromage Frais har jeg også tænkt på men det smager ikke så fantastisk spændende alene...har du også en "hemmelig opskrift" med Fromage Frais ???----Andet godt at have i køleskaber når man er et madorgel er....4X 280 g. Kylling(Netto) inderfilet hakket i mindre stykker og svitset med løg, hvidløg, chili (evt. andre krydderier)....hæld derefter en smule sweetchili sauce(fås i enhver thai købmand) henover og lad det stå og simre 15 min.....når det er færdigt så smid det i en lufttætbeholder og bagerst i køleskabet.Let at spise koldt i pastasalat eller lynhurtigt tilberede i micro og med ris til.Holder normalt 3-4 dage.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Tun er også min foretrukne partner.Jeg plejer at bruge en dåse tun, En halv dåse mejs, to tomaster, blande det hele, godt med salt og peber, lidt Cream Frachie på 6% mener jeg den er, og evt lidt LET mayo for en smags skyld og et par skiver brød til. har sågar lavet den med syltede hvidløg og oliven i. Eller en dåse tun til en bagt kartoffel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 noget lign. kan faktisk købes i aldi - færdilavet!kylling i 2 former: indisk og mexikansk.Kan spises koldt eller varmt.Er forholdsvist billigt - 20kr(kan dog ikke huske vægten.)Man skal dog prøve sig frem, eftersom smagen er ret kraftig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayol Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 hehe... kanon diskussion ;0) ....er vildt træt af tun da jeg ikke er så opfindsom med det, så der er rigtig godt at få lidt friske input her ......også den med kylling i Aldi !Bring ´em on .....:0)Madklaveret Mayol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OBERSTEN Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 har du også en "hemmelig opskrift" med Fromage FraisBland FF med f.eks. jordbær skummetmælksyoughurt og evt. med musli og rosiner! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Baked Beans. Bønner, dem er der også OK mange proteiner i. Sådan en protion i tomat opvarmet så kan du tage dem fra dåsen. De koster heller ikke noget, så det er så nemt som det kan være. Jeg hader også de dumme tun dåser, det bliver alligevel besværligt fordi vandet skal fra, det skal blandes op, dåsen skal åbnes osv.Men det smager jo godt.Der ud over er æg nemt, rigtig nemt, et stykke brød og et æg eller to. Frikadeller, dem kan du selv lave 400 af og probbe i fryseren, så kan du tage nogle ud som mellem måltider. Også nemt. Fedt indholdet bestemmer du jo selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basse Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 --> Blackice lige et spørgsmål.I bønner er der ikke hele proteiner i som man kalder det er der? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 hele proteiner???Mht. problemerne med tundåser, kan man jo købe dem med finger-oplukningsmekanismer(eller hvad man kan kalde det.)Mht. bønner så er det bestemt ikke lige min smag, men selvfølgelig er vi alle forskellige :)Måske skal man være cowbow for at kunne lide baked beans :DFaktisk er jeg lige faldet over gule ærter. Det kan umiddelbart lyde tåbeligt, men det er nemt, billigt(ca. 13kr/kg), skal bare lunes(kan medbringes i termokande), kan stort set drikkes, har helt pæn energiprofil (protein 5g, kulhydrat 11g, fedt 1g)/100g.Kulhydraterne er desuden komplekse.Jeg har ikke prøvet at spise det koldt,og har heller lyst til det, men det er vel muligt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basse Posted January 5, 2002 Report Share Posted January 5, 2002 Det jeg mener med hele proteiner er der er ikke alle aminosyer i "du skal ikke hænge mig op på det jeg er ikke helt inde i det selv" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 nej, det er rigtigt, AA-profilen er ikke den bedste for langt de fleste planteproteiner.Det bedste er nu engang røde bøffer, men de er ikke så handy'e som mellemmåltid :DEfter utallige diskussioner på MOL, er de fleste vel også enige om, at profilen ikke er frygtelig vigtig, såfremt man bare får nok protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 Hmm Basse det ved jeg desværre ikke noget om. Jeg ved heller ikke hvorvæsentligt det er. Men jeg må da give Claus ret i at det ikke er det lækreste men det kan da spises. Tomast stuppe er altså også NAMS, men der er vidst ikke rigtig noget protein i tror jeg.Kolde guleærter ville jeg ikke røre om jeg så fik penge for det. Det lydder simpelthen for frastødende. En kande guleærter, niks, det skal spises med ske. Men det er jo smag og behag. Hmm ja en god rød bøf, er bare pokkers svært at have med i lommen når man lige skal have et nemt måltid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten D Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 Mayol>>Ja, jeg har faktisk også en hemmelige opskrift på ff. ;)Visse steder kan ff'en købes med smag, og så er du ude over problemet, men hvis du kun kan finde den naturel, så kan du blande den med en spiseske marmelade efter eget valg, 1 tsk honning og en banan i skiver....og ja, tun-blandingen (Stoffer-mad, som vi kalder den) kan snildt holde sig 3 dage i køleskab.Basse>>Nej, du har ret i, at fordelingen af aminosyrer ikke er for heldig i bønner. Jeg har dog læst, at regnskabet går op, hvis man spiser bønnerne sammen med ris - gerne brune.Morten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helix Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 Det kan godt lade sig gøre, at få alle AA fra planter. Hvis man kombinerer bælgfrugtprotein sammen med kornprotein. I dette tilfælde kunne det være bønner + ris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helix Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 Los: Der var du hurtigere end mig. Jeg nåede ikke, at få læst de to sidste linier i det indlæg ups.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten D Posted January 6, 2002 Report Share Posted January 6, 2002 Don't let it happen again, or I'll put a buzz a few lightyears up your... No worries, cross-posting's a bitch we have to live with. :)Morten, der rent faktisk godt kan tale dansk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 7, 2002 Report Share Posted January 7, 2002 hehe los nogle gange sidder du vidst også i din egen lille koger hva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten D Posted January 7, 2002 Report Share Posted January 7, 2002 ...just a lynx gone lama. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 7, 2002 Report Share Posted January 7, 2002 kolde frikadeller(protein), Hårdkogte æg (protein) og krydrede kartoffelbåde (kylhydrat) skyldes ned med et pat shakes. Giver mig ca. 150g proteiner indtil jeg kommer hjem fra skole. Det hele tilbereder jeg hver fjerde dag. Så er jeg jo også fri for at smøre madpakke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 7, 2002 Report Share Posted January 7, 2002 Jcq det er stort set det samme jeg lever af. Jeg spiser både mange æg, mange kartofler og til sidst mange frikadeller. jeg er rigtig godt træt af vores kantine så jeg overvejer at gøre noget i den stil. Det kan godt være at det er det der er vejen frem. Så kan jeg også spise når jeg vil istedet for EN fast frokost.Det eneste jeg ikke får er den shake men mon ikke jeg får mit protein behov dækket ved morgen/aften og de andre mellem måltider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyver Posted January 8, 2002 Report Share Posted January 8, 2002 Hej MOL'ereJeg fik lige en idé ang. mellemmåltider... det er nok ikke så hurtigt, men here goes:Man tager en dåse tun og putter den i fryseren.Når den engang er stivfrossen tager man den ud og blender tunen til meget små stykker. Disse blandes så i en passende mængde kold saftevand... og vupti så har man en SlushTun. :)Den skal nok drikkes hurtigt, så tunen ikke når at smelte :)Mmm... SlushTun på en varm sommerdag...!! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syd Posted January 8, 2002 Report Share Posted January 8, 2002 lav en tun pita,ganske enkelt,varm et pita brød kom noget tun og lidt salat i.det er hurtig og godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 8, 2002 Report Share Posted January 8, 2002 Jeg forstår simpelthen ikke hvordan i kan æde alt det tun, jeg får kvalme af bare at tænke på det... det smager som sur kusse!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.