Torben F.

Medlemmer
  • Posts

    5,125
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Torben F.

  1. Jeg har altid haft nogle uhensigtsmæssigheder i squatten, som umiddelbart skyldes ankelmobilitet i venstre side. Men jeg har dog erfaret, at forskellige strækøvelser der ikke umiddelbart er relateret til anklen, har god effekt. Eksempelvis synes jeg at psoas stretch gør en forskel.

    Men det er svært at få nailet 100%, så i stedet for at jeg famler mig frem, skal jeg have en fysioterapuet til at se på det.

    Kan i anbefale en i København og omegn? En, der er dygtig til at se sammenhænge og samtidig ved lidt om styrkeløftsdisiplinerne.

  2. 3 timer siden, Fame Boy skrev:

    Er mel ikke billigere end salt?

    [antagelse: semi-spydighed] 

    givetvis... desværre fik jeg ikke bon'en med, så kan ikke bytte :( :( :(   

    [/antagelse: semi-spydighed] 

    Nevertheless, også godt til weighted planks. Faktisk et fint lille træningsværktøj. 

     

  3. God ide med rygsæk. Finder en dirt-cheap af slagsen, fylder op med salt/risposer og ser hvor langt jeg kommer med det setup.

    Elastik i pushups har jeg før benyttet mig af, men synes det setup bliver for ressourceintensivt relativt til at det er supplementstræning.

    Edit: Aldi havde en billig rygsæk, og smed så 5*1kg saltpakker i. Virker spot-on. Skal selvfølgelig have købt nogle flere saltpakker, eller måske nogle billige skiver, hvis rygsækken bliver fyldt.

  4. Her de seneste måneder kørt et lille frekvens-projekt i pullups, med gode resultater, og er derfor blevet nysgerrig efter at prøve det samme i pres-øvelser. 

    I praksis pushups, med en vægtvest. Nu koster en vægtvest jo lidt, så vil gerne prøve at skyde mig ind, før jeg køber...

    > Jeg vejer en 80kg og kan bænke lidt over 100 kg. Tænker at jeg skal have en 30 kg vægtvest, for at kunne få fornuftig træning i 5-10rep intervallet.

    > Skal vægten helst ligge på ryggen, eller mon det kan fungere at vægten er distribueret omkring hele overkroppen?

    > Giver det mening? 

    > Nogle specifikke anbefalinger til vægtvest?

  5. At tage en D-vitaminpille hver dag i vinterhalvåret for at være på den sikre side. Sådan en 35 mikrograms fætter koster ikke alverden.

    Men hvis mit D-vitamin niveau er for lavt, er ovenstående tilstrækkeligt til at komme op i en god range? Jeg synes man hører om ret høje doser, hvis man ligger for lavt. Det skal tilføjes, at jeg ikke opholder mig særligt meget i solen om sommeren...

  6. Salt arbejder oppe bag Formula på vej ind i byen. Men ellers er jeg enig. Det er et super sted, og jeg har mange gode minder der fra. Det er ikke så længe siden jeg stak næsen ind mens jeg ventede på Pizza. Tavlerne med rekorder så relativt uberørte ud haha

    Ja, en jern-oase med gode minder. Hehe, OP's 190 kg bænkpres er ikke sådan lige at rykke ved. Og du har ret, der er op til 70 kg håndvægte.

  7. Hvad går håndvægtene op til i livk?

    Tror vi endte på 75'ere - men kan lige få en makker til at undersøge i løbet af weekenden. Sender en PM.

    Men du arbejder i industrikvarteret i Allerød ikke? Jeg er selv fra Allerød før jeg flyttede til byen, og livk er en god jernhule. Og koster mellem 500-700 om året. Så smut ned og kik på det, det ligger lige ved stationen.

  8. Dødløft

    8x170 9x170 7x170 6x170
    Jeg har åbenbart fået en mindre hjerneblødning. Jeg skulle have kørt 6x5x147,5. Jeg tænkte at 147,5 var et irriterende tal og ville gå på 150. Ham jeg trænede med, havde 120 på stangen, og fra 120 til 150 der er jo 50kg (åbenlyst), så det satte jeg på. Ligeledes gad jeg ikke køre så mange sæt, med så lidt vægt. Så jeg reppede bare. Jeg var irriteret over at de 150 alligevel føltes lidt tunge når jeg kom op i de lidt højere reps, men det gik fint. Da jeg var færdig og begyndte at afmontere skiver gik det op for mig at den var gal............Idiot

    Bekræfter på en måde Onkel Troels tese om, at vægten på stangen er underordnet når det handler om dødsløft.

  9. Ok - tak for input. Man må nok bare eksperimentere sig lidt frem. Jeg er i gang med at lave den perfekte måltidserstatning, men jeg gider ikke at det skal smage af sød vammel milkshake eller indeholde tilsætningsstoffer som jeg ikke er herre over.

    Smid evt. noget "fiberfin" i også. Godt for fordøjelsen og tager toppen af appetitten (effekt efter 24 timer-ish).

  10. Er der bestemte 'typer af' / 'specikke' armøvelser, der er særligt hensigtsmæssige for at give lidt ekstra fylde på den nedre del af overarmen? Sommer is coming, og hvis man kan være en anelse fly i sin åndsvage Hilfiger, så er det jo fint.

  11. Er begyndt at løbe en smule i et mindre grønt område, hvor der ofte er hunde der luftes uden snor. Der er også et par skarpe hjørner, så man kan godt pludseligt komme tæt på en hund og overraske. Ikke alle ejerne er i øvrigt 110% friske i hovedet.

    Kan man sige noget om hvad er best practice hvis en hund begynder at gø ad en, og worst case, hvis den angriber?!

  12. Hmmm.. I de gode gamle LVK dage, lagde jeg også mærke til at du holdt gode pauser mellem sættene. Du havde også tendens til at psyke dig selv op på mange af dine sæt. Med andre ord, angreb du hvert sæt.

    Måske skal tændingen skrues ned på de her onde volumen-sessioner som du kører for tiden. Spar på adrenalinet, og skru op for pumpen igen, når det bliver tungt igen med reduceret volumen.

    Blot stråtanker her fra...

  13. Det kunne også være at det er en kombination... Min erfaring er at man med lidt træning (høhø) kan komme ret tæt på sine "rigtige" vægte med korte pauser. Men det kunne sagtens være anderledes hvis jeg kunne squatte 250 og bænke 180 ligesom mvp.

    Nu er jeg selv en slapning, så skal ikke gøre mig klogere end jeg er stærk. Men når det er sagt, så er det min oplevelse efter et par måneder med myo-reps, at man kan blive bedre til at reppe med (selv meget) korte pauser. Man kan ligesom bedre holde spændingen i musklen, selv når der er kommet lidt udmattelse ind over.

  14. I denne tråd om hvorfor man kan blive træt af dødløft, er der en der svarer:

    "Exercises that hits lower back hard with a heavy load and few reps taxes CNS hard and need more recovery. People with long femurs and a relative short torso can get the same drained feeling also from squatting..."

    Mine egne erfaringer siger mig det samme. Min hjerne fungerer ikke optimalt dag(ene) efter tung dødløft for f.eks. 3 reps.

    Lower back er i øvrigt ikke er hurtig muskel (som f.eks. baglårene), så måske skulle man fokusere på lidt højere reps for lænderyggen, læs f.eks. her:

    "Use straight leg or knee flexion movements for relatively low reps to train the hams and medium to high rep exercises to train the glutes and lower back, with bent knees for the glutes."

    Aner ikke om der er noget på det, og hvordan det passer ind i et styrke-sammenhæng :)