Spinderella

Medlemmer
 • Posts

  3,560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Posts posted by Spinderella

 1. Så kom der igen en længere logpause, og til dels også motionspause. Siden sidst:

  Mandag d. 4. december

  Svøm

  100 bryst +400 fri

  500 fri

  200 fri

  Husker ikke detaljerne længere, men uden tvivl hyggeligt med Bjergfidusen! :bubblebath:

  Onsdag d. 6. december

  Løb 4,7 km @ 7:30

  Morgentur i skønne Barcelona - gennem smalle stræder ud på Ramblaen, og derfra ned til havnen. Rolig tur og ok overskud, så tempo mere udtryk for et par navigations- og fotopauser, ligesom den sidste del af turen gik med at forsøge at finde et åbent supermarked, så vi kunne købe lidt morgenmad (skulle vise sig at det var helligdag, så derfor ikke så nemt).

  Havde egentlig planlagt at skulle løbe to gange dernede, men vi gik omkring 20 km om dagen de fleste dage, så både ben og fødder syntes det var rigeligt! Startede i stedet de øvrige dage med 20-30 min morgenyoga - også en dejlig ferierutine.

  Mandag d. 11. december

  Svøm

  100 bryst + 450 fri

  500 fri

  100 fri - med kolbøttevendinger

  Dejligt at være hjemme igen, og følte overskud nok på dagens træning til at lægge et par kolbøttevendinger ind til sidst. Det blev på ingen måde yndefuldt, og var klart ikke hurtigere end mine vanlige vendinger, men godt tilfreds med at tage hul på det igen.

  Nå men tirsdag begyndte jeg så at føle lidt kriller i halsen. Det tog til i løbet af de næste dage, og ja, så har jeg faktisk været syg i næsten 2 uger nu. :raisebrow: Tror ikke det er andet end en banal forkølelse (har ikke på noget tidspunkt haft feber, og har da også testet negativ for covid), men det vil bare ikke slippe - og min astma har været tilstrækkeligt udfordret til at jeg har måttet en tur omkring lægen og få udskrevet noget binyrebarkhormon. :cry3: Nu begynder jeg endelig at føle at der er ved at være bedring, og jeg vågner efterhånden kun et par gange om natten. Dristede mig derfor ud på en kort tur i går.

  Fredag d. 22. december

  Løb 2,5 km @ 7:05

  Meget adstadigt tempo, men med bedre følelse end frygtet. Løb langs vandet, som stod virkelig højt efter stormen. Men dejligt med solen fremme.

  Føler ikke rigtig jeg har nået nogen juleforberedelser i år. Men nu er alle gaverne da pakket ind, risengrøden står og køler af, mandlerne er smuttet, og der er hældt et dejligt glas portvin op.

  Rigtig glædelig jul til MOL - hvis der da stadig er nogen, der læser med. :bigsmile:

 2. Kondolerer med din mor, Gregers. Har først lige læst det nu. Det er jo altid hårdt med den slags, men det lyder til at hun var et sted, hvor hun gerne ville have fred.

  Er nysgerrig på om du vil fortælle mere om de underlige ting, du og din bror har oplevet hjemme og omkring gudstjenesten. Havde selv nogle meget besynderlige oplevelser for snart 30 år siden. Jeg tror ikke rigtig på det overnaturlige - men nogle sammenfald er bare for underlige til at man helt kan skubbe dem fra sig som rene tilfælde.

  Bliver også helt overrasket over at læse om dine søskende. På en eller anden måde havde jeg fået indtryk af at du var enebarn - håber I finder hinanden på en god måde i det her.

 3. Pokkers!

  Røg ud i en ufrivillig pause grundet noget øjenhalløj (inflammation af regnbuehinde og hornhinde, men ikke egentlig betændelse/bakteriel infektion). Først smerter og ret bekymret, men efter behandling begyndte at virke har jeg mere været besværet af at skulle vænne mig til briller igen, og at holde styr på øjendryp og piller mange gange om dagen. Har i den forbindelse også været forsigtig de første dage mht. motion - ja nok egentlig mest fordi jeg bare var bekymret og rundt på gulvet. Timing også virkelig dårlig i forhold til at afvige fra relativt faste rutiner. Svært at komme i gang igen, når det er koldt og mørkt og vådt. :rolleyes:

  Vovede mig ud på en løbetur uden briller, men med regn og blæst og virkelig meget vand alle steder!

  Søndag d. 19. november

  Løb 3,9 km @ 6:26

  Ville ikke have genkendt, hvis jeg mødte nogen jeg kendte (vejret var tilpas dårligt til at jeg stort set ikke løb på nogen i det hele taget), men kunne fint orientere mig i forhold til trafik og underlag. Kunne også holde et relativt stabilt tempo, selvom det var en uge siden jeg sidst havde været ude, og jeg endda også havde aflyst svøm. Men helt klart ikke noget jeg ville have lyst til at begive mig ud i, hvis det havde været mørkt.

  Sidste weekend gik med andre gøremål - både overspringshandlinger, egentlige ting der skulle ordnes, og en hyggelig spa formiddag, med en god veninde. I den sammenhæng fik jeg testet konceptet med kun at have kontaktlinse i det raske øje. Det fungerer egentlig ok i forhold til at kunne se nogen lunde på afstand, men giver lidt udfordringer med at læse. Har derfor ikke brugt den løsning til hverdag, men i dag gav det god mening i forhold til en løbetur.

  Søndag d. 3. december

  Løb 4,6 km @ 7:01

  Var ret tilfreds med hvordan det gik i dag, specielt taget i betragtning at der er gået 14 dage siden sidst. Turen foregik mens sneen dalede og gjorde verden tyst og stemningsmættet. Her var det en stor fordel at det er en trailsko jeg har som min almindelige løbesko, og de første 2-3 kilometer følte jeg faktisk ikke at jeg skulle passe voldsomt på med fodfæstet. Det kom så mod slutningen af ruten - de sidste 1½ km var jeg også lidt udfordret på formen, og jeg måtte kortvarigt ned at gå efter 4 km.

  Efter løbeturen stod den på snerydning på matriklen - og nok af det til at jeg faktisk nåede mit "aktivitetsminutmål", selv om jeg ikke rigtig har lavet noget de andre dage i denne uge. Øjet er - som jeg forstod det ved sidste tjek - helet, og nu står den så bare på udtrapning af øjendråber. Det går der 10 dage mere med, men i næste weekend kan jeg begynde med kontaktlinser igen om dagen. Senere på måneden burde alt være tilbage til normal.

  Har heldigvis kunnet konstatere at kombinationen af pause og tyvstart på julehygge ikke har sat nævneværdige spor på vægten. Morgenvægt således (fortsat) 73,1 kg. :cooldance:

   

   

 4. Ja igen en uge, hvor det var svært at få tid til træning. Fredag dog lidt cykling inkl. bakken op af Grenåvej. :gal:

  Fuldt program her i weekenden, men tog mig sammen til en tidlig start i dag til en kort tur:

  Søndag d. 12. november

  Løb 2,2 km @6:19

  Fik presset mig selv godt - og fik fortrudt at jeg ikke fik taget min astmamedicin inden jeg kom hjemmefra - det må jeg huske til næste gang. Til gengæld rigtig godt tilfreds med at nå hjem inden ordentlig byge!

 5. Det blev en travl uge, hvor det var svært at pusle træningspas ind - men fik da 15 km transportcykling onsdag. Ikke så spændende at logge, men gav da aktivitetspoint på kontoen. :laugh:

  Lørdag d. 4. november

  5,8 km @7:24

  Virkelig dejlig morgentur i Aalbæk Klitplantage i lidt troldeagtig stemning - det der skær af mystik der kommer af at løbe i noget, der ikke helt er tåge, men nærmest inde i en sky, og i ukendt natur, som er meget anderledes end derhjemme. Havde lidt trail elementer med skiftende underlag, smalle stier, en enkelt træstamme, som var i vejen og en omvej rundt om oversvømmelse fra åen.

  Mandag d. 6. november

  svøm 2x500 m crawl

  Ikke så meget at sige om selve svømningen. Men kæmpeoptur at have Bjergfidusen hjemme igen, og høre om alle de spændende eventyr på et fjernt bjerg. :wub:

  Tirsdag d. 7. november

  Løb 5 km @7:00

  Fin tur, men kom lidt for sent af sted, så det begyndte at blive svært at se stien, og jeg valgte at løbe op fra stranden lidt tidligere end vanligt, for at få lidt gadebelysning til hjælp. Føler der er ved at være noget, der ligner en basisform, så jeg nogen lunde kan holde tempo med pulsen under kontrol. Begyndte at mærke lidt trækken på begge baglår ca. 500 m hjemmefra, så sluttede turen tidligt, og gik det sidste stykke hjem.

  Morgenvægt 74,7 kg

 6. På 29.10.2023 at 20:49 , vestjyden skrev:

  et enkelt mål: 150 ugentlige "aktivitetsminutter".

  Jeg plejer at sige: Alt tæller.

  Bare et lille hep herfra. :smile:

  Lige i denne sammenhæng er tanker ikke nok til at det tæller :tongue: - og mit simple mål har ved flere lejligheder været det afgørende puf til at få mig op af sofaen. Lige nu er det mere vedligeholdelse end forbedring, men det er også langt bedre end at forfalde til... ja, forfald. Dejligt med hep - det tæller helt sikkert! :bigsmile:

  Torsdag d. 26. oktober

  Svøm ca 1200 m

  Mit ur fejlede da jeg skulle stoppe det, og jeg havde ikke fuldt overblik over at tælle baner. Men jeg ved at jeg svømmede det hele i uden pauser, og at jeg både startede og sluttede med 100 m bryst. Derimellem var 1000-1100 m crawl. Kæmpede lidt med en anden svømmer, som hellere ville læse sit ur end banen, og derfor gang på gang satte fra efter pause samtidig med at jeg skulle vende. Synes ellers jeg for det meste oplever medsvømmere med god banepli.

  Lørdag d. 28. oktober

  Løb 4,7 km @ 7:08

  Rolig tur ud omkring slusen, hvor beredskabet var ved at gøre klar til at der kom mere regn. Var vist for langt oppe af formiddagen til rigtig at tælle som en morgentur, men synes det fungerer godt at starte dagen med løb (i weekenderne, så det ikke bliver om natten!).

  Mandag d. 30. oktober

  Løb 3,9 km @ 6:53

  Eftermiddagstur med en anelse mere tempo. Kunne klart mærke tilskyndelsen til at løbe for hurtigt, specielt først på turen, så fokus på at holde igen, så jeg ikke gik kold. Mod slutningen kunne jeg sætte tempoet lidt op inkl. lille spurt mod mål.

 7. På 20.10.2023 at 13:49 , Gregers TF skrev:

  Min lillebror er bleve fyret. Det er blevet et puf i numsen til at han og hende japanere som han blev gift med, kaster sig ud i at flytte sammen. I første omgang i Japan, der ikke har så strenge regler som her. Men hun er begyndt at lære dansk, da de hellere vil børn i DK end i Japan.

  Det bliver så mig der kommer til at hænge på mors særheder men forhåbentligt kan jeg overtage hans lejlighed. Så er det ikke helt så bøvlet i transport som nu. Cykelmæssigt MEGET lækrere område og også større og billigere lejlighed. Men nu skal tingene jo lige blive til noget i praksis :wink:

  Virkelig røvkedelig dag på arbejde. Pga. vinden må vi kun køre 70. Gaaaaaaab.

  Forhåbentlig også bedre naboer. :bigsmile:

 8. Kan godt mærke at jeg skal overvinde mig selv lidt mere for at komme ud, når der er blæst, regn og lave temperaturer på spil. Også fortsat travlt og ikke så stort mentalt overskud. Så alle mine gode tanker fra et par uger siden om at sætte konkrete målsætninger er lagt på hylden. Tænker at året ud styrer jeg efter et enkelt mål: 150 ugentlige "aktivitetsminutter". Det er en defaultsetting på min Garmin, og for at være ærlig ved jeg ikke hvad grænserne er. Men princippet er, at den tæller høj puls. Over én tærskel tæller den almindeligt, og over en anden tærskel tæller den dobbelt. Indtil videre har jeg holdt mit mål siden vi var på vandretur i sommers, med undtagelsen af den ene uge, hvor jeg var syg.

  Tirsdag d. 17. oktober

  Løb 4,9 km @ 7:17

  God, men lidt for hurtig start, og endte med at have en tur, hvor jeg hele tiden kom til at løbe for hurtigt, og måtte ned og gå igen. Så reelt løbet som intervaller, selv om det egentlig ikke var planen. Har en oplevelse af, at det er ret typisk, når jeg har meget stress i kroppen.

  Søndag d. 22. oktober

  Løb 4,8 km @ 6:55

  Stabilt og let stigende tempo og med spurt til sidst. Løbet på stort set tom mave, hvilket gik langt over forventning. Dejlig tur, hvor der var overskud til en lille spurt de sidste 100 m mod mål.

  Har på begge ture haft træls murren fra mit venstre knæ. I tirsdags tog jeg i vinterbaderklub om aftenen, og fik i den forbindelse prøvet den infrarøde sauna dernede. Ved ikke om det giver en langvarig effekt, men havde klar fornemmelse af lindring i knæet. Tænker at gøre det samme i dag - klubben har været meget medtaget af stormen, men de har været hurtige til at få ryddet op, så det kun er én sauna der stadig er lukket.

 9. Virkelig hektisk uge med meget travlt på arbejde, mange overarbejdstimer og et fyldt hoved, når jeg endelig kom hjem. Så har været lidt svært at få puslet træning ind - men et par løbepas er det da blevet til.

  Tirsdag d. 10. oktober

  Løb 2,9 km @ 6:41

  Frokosttur i fint vejr. Ikke så meget at berette om.

  Søndag d. 15. oktober

  Løb 5,4 km, gennemsnit 7:09.

  Det meste af turen løbet som intervaller: løb op til puls 170, derefter gå til puls 150. Helt færdig da jeg kom hjem - men føler det hjælper til at rykke min form.

 10. Torsdag d. 5. oktober

  Svøm på kortbane

  500 fri

  1500 fri

  50 fri (vejrtrækning på hver 5.)

  JA TAK!!! Plejer altid at starte med lidt brystsvømning for lige at få vandføling, men havde sat mig for at se hvordan det gik uden. Det gik faktisk ok - og efter et par baner var jeg kørende. Bøvlede lidt med brillerne, så pause efter 500 m. Havde sat mig for at svømme 1000 mere, men der gik ged i tællingerne (ulempen ved at have præcis banelængde :laugh:), så da jeg troede jeg var færdig, var jeg kommet forbi - så da besluttede jeg mig for at fortsætte til 1500. Det går stadig ikke specielt hurtigt, men jeg havde en god rytme hele vejen. Havde mere overskud til sidst, så sluttede lige af med et par baner, hvor jeg kun trak luft ved hver 5. rotation - begyndte først at føle det anstrengende ved sidste halvdel af 2. bane. Alt i alt totalt opturspas (på trods af at jeg manglede min makker).

   

  Søndag d. 8. oktober

  Løb 4,1 @ 7:27

  Havde sat mig for at løbe den gule rute i Risskov, men kunne ikke finde parkering oppe ved ishuset. Hoppede så på ruten på midten (der hvor man krydser Salonvejen) - det skulle jeg aldrig have gjort! Startede med ret stejlt nedad og ramte Djævlebakken inden jeg var blevet varm. Jeg har ikke nogen illusioner om at jeg ville kunne tage den i løb på nuværende tidspunkt, men det fuckede mig helt op, og jeg fandt aldrig ind i et flow. Var desuden meget generet af min astma - tænker det må være fordi der er så meget fugt i luften for tiden, og det er mere udtalt i skoven, end når jeg løber nede ved stranden. Efterfølgende et par ture i baljen + sauna.

 11. Havde egentlig tænkt at jeg skulle gentage succesen med skovløb og vinterbadning i dag, men synes det blev lidt for presset for tid, da jeg endelig kom hjem fra arbejde. Fandt så også ud til at badevandskvaliteten stadig ikke er kommet i orden efter alt det vand, der kom i går. Så valgte en af mine sædvanlige ture ved vandet i stedet for.

  Onsdag d. 4. oktober

  Løb 4,7 km @ 7:22

  Havde virkelig tunge ben, og endte også med lige at være nede og gå lidt efter ca. 3 km. Har en følelse af at jeg ikke rigtig rykker mig, men når jeg ser tilbage i loggen, kan jeg godt se at det alligevel går fremad - bare ikke så hurtigt. Kan godt genkende et mønster med at jeg gerne vil have at hver tur er længere eller hurtigere end de foregående, og det er bare ikke altid dagsformen lige er til det. Så tror jeg skal have sat mig et distancemål, så jeg kan fokusere på at uanset hvordan det går på turen, så tæller hver kilometer frem mod det samlede mål. Det har i hvert fald fungeret godt for mig før.

 12. På 1.10.2023 at 15:22 , Bjergtrold skrev:

  God bedring søde med ryggen men lyder godt med yoga, cykling og havbad :hippy:

  Tak smukke - som i disse dage lever mere op til dit MOL-navn end på de fleste dage. :bigsmile:

  Nåede ikke at komme ud at løbe i går, og synes ikke ryggen er bedre i dag. :dry: Men henlagde dagens aktivitet til Risskov:

  Mandag d. 2. oktober

  Løb 2,5 km @ 7:29

  Jeg følte mig ærligt talt slået meget tilbage til start, selv om det kun er en god uge, jeg har holdt pause - men det er nok mere at det føltes hårdt end at det gik dårligere. Men derudover virkelig dejligt at løbe i skoven igen, i mange år var det jo der jeg løb mest. Selv om det er hårdere, kan jeg faktisk også godt lide at der er bare en lille smule kuperet (i dag holdt jeg god afstand til Djævlebakken :laugh:).

  Efter løb, var det direkte ud i bølgen og et par dejlige saunature. Det er klart en vinderkombination! Logistikken kan dog godt forbedres lidt - havde ikke lige fået taget skiftetøj med, og der var ikke meget fornøjelse i at skulle have halvvådt løbetøj på igen.

 13. Tak, Vestjyden! :bigsmile:

  Nå men hvis det ikke er det ene, der er galt, så er det det andet. :please:

  Efter løbeturen i søndags røg jeg i haven, hvor jeg fik lavet en masse. Om det var en forkert bevægelse eller for meget på for kort tid, ved jeg ikke, men det gik helt galt med min lænd. Den har drillet mig hele ugen, så jeg har undladt både løb og svømning. Til gengæld har jeg haft 3 pas med blid yoga, og har også fået lidt mere transportcykling på programmet (15 km tirsdag, 10 km fredag og 15 km i går).

  Har nogle praktiske ting der skal ordnes i dag, men vil se om jeg kan nå en lille luntetur, og se hvad ryggen siger til det.

  Edit: har også fået taget hul på vinterbadersæsonen med et dejligt (ikke ret vinteragtigt) dyp i torsdags. :cooldance:

 14. Søndag d. 24. september

  Løb 1,9 km @ 6:17

  Besluttede at gentage succesen fra i går, men med en kort tempotur. Kan godt se at det på ingen måde kan betegnes som hurtigt (heller ikke i sammenligning med hvad jeg tidligere har løbet), men svært tilfreds med endelig at være et sted, hvor jeg kan presse mig selv lidt. Havde planer om yoga med fokus på core, men endte med i stedet at lave

  15 min vinyasa

 15. Det tog noget tid at komme over sidste weekends udskejelser - så ingen træning før svømmepas torsdag.

  Torsdag d. 21. september

  Svøm på kortbane

  100 bryst + 450 fri

  500 fri

  500 fri

  100 bryst

  Følte jeg havde en fin rytme, og kunne godt være fortsat - men blev irritereret over 3. mand på banen, som kom til de sidste par 100 meter, så besluttede at stige op inden det påvirkede mit humør. :innocent: Bortset fra det, så er der gået lidt nørd i mig mht. målinger på mit ur. Svømmestadion er jo et 50 m bassin, og med en "bro" på omkring en meter, der går fra distancen på den ende af bassinet der er til offentlig svømning. Jeg har længe haft sat mit ur til at måle i yards frem for meter, fordi jeg ikke vil "snyde". For nylig kom vi så til at snakke herhjemme om ikke jeg snød mig selv i den anden retning på den måde - så nu har jeg ændret til "custom" og med en banelængde på 24 m. :blush: Dvs. ovenstående, som ellers vil tælle som 1650 m reelt kun er 1584 m (ville kun være 1500 m, hvis jeg målte som yards). Det gør det lidt sværere at følge med på uret, men så er der orden i universet igen. :laugh:

  Lørdag d. 23. september

  Løb 5,4 km @ 7:33

  Dejlig morgentur med fugt i luften. Holdt stabilt tempo det meste af vejen - lidt langsommere på 4. kilometer (mere sand, mere modvind), men satte spurt på de sidste 100 m. Selv om det stadig går meget langsomt, kan jeg glæde mig over, at der er mindre lidelse i at komme af sted. :bigsmile: Derefter:

  3x8 inverse rows

  Har lidt svært ved at få hul på mere styrke, men tænker da på det... :rolleyes:

  Morgenvægt 76 kg.

 16. Lyder som en spændende film - og sikkert med et helt andet perspektiv, når du har kendt ham. Jeg går stort set aldrig i biografen længere, men den der kunne godt komme på listen.

  Coverbilledet mindede mig i øvrigt om den scenografisk klart smukkeste film jeg nogen sinde har set, nemlig Kim Ki Duk's "forår, sommer, efterår, vinter... og forår" en filosofisk og moralsk lille perle om en munk der bor helt alene på en tømmerflåde i en sø - indtil han får en lille dreng som lærling. Ved gensyn med trailer kan jeg godt se at det er fra en tid før HD,  men klar anbefaling herfra!

   

 17. Lørdag d. 16. september

  Løb 2,2 km @ 6:33

  Superfin tur, hvor det lykkedes at presse mig selv, men ikke mere end at jeg nogenlunde kunne holde tempoet hele turen (undtagen midten, hvor det går opad i løst sand), og endda kunne sætte ekstra tempo på de sidste 100 meter. Derefter

  3x6 inverse rows

  Resten af dagen gik med at fejre at jeg for nylig kunne markere halvvejen til 100 - superdejlig dag, som blev lige som jeg havde ønsket. :wub: Søndagen forsvundet i tømmermændståger, der dog inkluderede en dejlig lang gåtur ved vandet. I dag er jeg godt tilfreds med at have taget fri, og dermed givet mig selv lidt ekstra tid til at komme mig - samt kigge nærmere på alle de gode gaver. :bigsmile:

 18. Torsdag d. 14. september

  Svøm på kortbane

  2x(100 bryst + 100 fri)

  2x(200 fri + 100 bryst) - i alt 1000

  Hoster stadig så meget, at jeg er vågen hver nat, så havde ikke forventet det store af dagens pas. Lagde mere brystsvømning ind end jeg plejer, da jeg der ikke bøvler så meget med vejrtrækning - men bortset fra det, gik det over al forventning. Selskabet var selvfølgelig også helt i top! :bigsmile:

  Vægten kom i øvrigt ned på 75,3 kg i weekenden - og har her midt på ugen været ca. 76. Det går langsomt, men stadig den rette vej. :smile:

 19. Onsdag d. 13. september

  Løb 4,6 km @ 7:30

  Helt rolig tur, hvor jeg gjorde mig umage for at kunne holde hele turen uden at skulle ned at gå -hvilket også lykkedes. :cooldance:

  Dejlig varmt i solen, med en snert af kulde i brisen. Den rytmiske lyd af grus under fødderne og den svage fornemmelse af salt i luften særligt tydeligt der, hvor kitesurferne var på vej ud. Vel hjemme skulle jeg lige hoste godt igennem, og derefter

  3x10 inverse rows