KarlS

Medlemmer
  • Posts

    2,586
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by KarlS

  1. Nødder er din ven. Protein, fedt (af den gode slags) og ca. 500 kcal pr. 100 gram. Mandler, peanuts, cashews - bare kom i gang.

    Mælk og kakao er også godt, billigt og let at komme til. Det samme er bananer. Rugbrød, kødpålæg, sovs, kartofler, ris - det er bare at klø på.

    Makrel på dåse er nogenlunde billigt (50 kr kg'et når det er på bud), spegepølse, rullepølse, mayo, remo, dobbelt op på smør, koldskål her i varmen og alt sådan noget der ikke bare er chips og slik.

    Personligt ville jeg droppe kaffe/smøger og alle sådan nogle andre mad-surrogater, og prøve at spise "rigtig" mad med et højt kalorieindhold.

    I din alder vil dine forældre sikkert gerne sponsorere en lille smule ekstra til dig, hvis du forklarer dem at det er et problem for dig at du føler dig for spinkel.

    Læs også her: http://sundhedsstyrelsen.dk/publ/Publ2011/CFF/Aeldre/Infofolder_Hjemmeboende_A5_k3.pdf

  2. Det er som om smerten er inde i knæet, men mest foran hvis jeg skulle prøve at komme det nærmere.

    En dag som i dag hvor jeg har lavet lidt praktisk fysisk arbejde kan jeg mærke mit knæ så småt begynder at gøre mere og mere ondt. Det er særligt når jeg skal gå NED af trapper at smerten lader sig mærke. Jeg kan sagtens lave et squat i luften et par gange uden at det direkte gør ondt.

    Det føles ikke som en hurtigt jag, men mere som ekstrem ømhed eller en skærende følelse. Det er ikke sådan at det giver et pludseligt stik, men smerten bliver ligesom trukket ud som bevægelsen står på.

  3. Hej folkens.

    Begyndte i februar at løbe som supplement til min styrketræning. Normalt træner jeg full body 2-4 gange om ugen, og har typisk dødløft og squat på programmet.

    Efter en måneds løb, ca. slut marts, fik jeg efter en løbetur på små 5 km ret ondt i knæet. Jeg tænkte at det sikkert bare var et enkeltstående tilfælde, men det blev faktisk ved med at vende tilbage, også selvom jeg bare lavede helt normalt hverdagsaktiviteter.

    Knæet har derfor siden start-april haft pause fra løbetræning, men jeg har stadig dødløftet og squattet som led i min normale træning - helt uden konsekvenser mht. knæet. Jeg har kort sagt intet bemærket.

    I dag tog jeg så en kort tur på ca. 2 km igen, bare lige for at se om det kom tilbage. Og det gjorde det fandme. Smerten er ikke konstant, men intensiveres ved fysisk arbejde eller meget gang på trapper og lign. Særligt når jeg går ned af trapper gør det ondt.

    Er der nogle der kan komme med bud på hvad det kunne være? Og hvordan det måske kan afhjælpes?

    Skal jeg til lægen? Til fysioterapeut, eller måske noget helt tredje?

  4. Hej alle sammen, jeg er 17 år gammel vejer ca 61 kg, og vil gerne tage på både i fedt og muskler.

    Mit mål er at stige en del i vægt. Vil gerne op og veje 70 kg, ved godt det kommer til at tage lang tid men det er jeg villig til.

    Jeg tror jeg har været en del af den gruppe som tror jeg har spist nok men faktisk næsten ikke har spist noget.

    Har så sat mig for at spise op til 3000 kalorier om dagen. Det kommer til at se såleds ud, er ikke sikker på om det er korrekt så det spørger jeg også ind til.

    Morgenmad : 3 stk rugbrød med leverpostej, stort glas mælk

    Mellemmåltid ved 9.35 tiden i skole. 2x bananer 1xcorny og massere vand.

    Frokost : hvad der nu bliver serveret, sørger for at få en del pasta/Ris/kartofler, og så meget kød der nu er til rådighed.

    Når jeg kommer hjem ved 16 tiden. Pasta og kylling, ca 300 gram mad i alt der.

    Aftensmad ved 19 tiden : ris/pasta/kartofler, og en del kød

    "nat" mad : rugbrød med leverpostej 2-3 stks.

    Mælk til de fleste måltider, rosiner og mandler i løbet af dagen.

    Jeg søger nu råd til om det er forkert at spise alt det i løbet af en dag ^^

    Også søger jeg et trænings program.

    jeg har købt mig en bænk, 2 håndvægte 1 stang. Har også en door gym.

    Og vil faktisk gerne træne vær dag for at holde mig igang, men hvis vær 2 dag er bedst er det også ok.

    Hvis du vil tage på, så er du godt på vej med den kostplan. Æd, æd, æd. Du kan altid tabe dig igen. Din krop har brug for alt den energi den kan få.

  5. PULLED PORK:

    1-3 kg Nakkefilet

    Marinade:

    50g brun farin

    50g paprika

    2 spsk salt

    2 spsk peber

    3-5 spsk ketchup

    Såvs til efterbehandling:

    5-7 spsk ketchup

    1-2 spsk eddike (æble helst)

    2-3 spsk olivenolie/smeltet smør

    *Marinade/sovs er lavet ud fra de ting JEG godt kan lide, og jeg går efter den konsistens/smag/fedtethed jeg selv synes er lækker.

    Fremgang:

    Rør marinaden sammen i en skål. Smør nakkefileten godt ind i marinaden. Pak derefter stegen væk i film, og put den i køleskabet natten over (eller bare et par timer...). Dagen efter smides nakkefileten i ovnen i 6-10 timer ved 100-150 grader, gerne med et krydret vandbad/fondbad under sig. Jeg stiller altid nakkefilet på en rist, så den kan dryppe af. Jeg bruger aldrig stegetermometer, men plejer som regel at gå efter 8 timer ved 125 grader, også lige 30 minutter på 150 til sidst.

    Når tiden er gået tager man simpelthen bare grisen ud, lægger den i en bradepande og trevler den op med to gafler. Smadr den godt igennem så der ikke er nogle større klumper. Det er både lettere at håndtere og har en mere behagelig konsistens når den er trevlet godt fra hinanden. Herefter blandes sovsen rundt i kødet og den er nu klar til servering.

    Vi tog den med burgerboller og hjemmelavet coleslaw i aften. Kan også nydes med bagte rodfrugter eller lign. Rester er desuden sindsygt lækre på rugbrød med mayo og salt!

  6. Jeg strækker som sagt rimelig meget ud her for tiden. Er begyndt at køre 10-15 minutter stræk inden jeg løfter/løber, hvilket bliver 4-5 gange om ugen. Jeg ved ikke om det kan have noget med min højde/mine dimensioner at gøre. Men ingen undskyldninger. Dødløft er dog lettere at komme dybt i, da jeg ligesom kan bruge vægten til at presse mig længere ned med røven. Det kommer bare hurtigt til at føles unaturligt at jeg skal bevæge benene så langt før ryggen kommer med på dødløftet. Derfor går jeg ikke længere ned end jeg gør.

  7. Jeg sidder i institut-sekretariatet på Æstetik og Kommunikation. Og i den aktuelle situation er det et held, at jeg sidder i et sekretariat, der i forvejen er meget centraliseret.

    Så det er dig der sidder og melder mig fra eksamen og undervisning i tide og utide? Shame on you...

  8. Det er efterhånden lykkedes mig at få min kæreste med til træning ca. 3 gange ugenligt, og jeg står nu og skal vejlede hende med min begrænsede viden.

    Lige pt. har jeg sat hende til at køre et fullbody program, hvor hun når igennem 4 store øvelser (3x8-10) hver gang, samt lidt mave eller hvad man nu har lyst til bagefter. Vi fokuserer på teknik og gode vaner, og starter derfor ikke meget ret meget vægt (men dog nok til at hun får en fornemmelse af hvordan det føles at presse sig selv lidt).

    Jeg er blot nysgerrig efter at vide om nogen har erfaringer med kvinder, og hvor meget de løfter? Ikke at jeg har tænkt mig at bruge disse tal som udgangspunkt for vores træning, også alligevel, da jeg vil føle mig mere sikker på at presse hende lidt.

    Men hvor meget tager jer/jeres elever/bekendte i bænk/squat/dødløft/kropsvægtsøvelser? Hvor mange reps? Hvor mange sæt? Hvor stor belastning?

  9. I er satme umulige og vildt kloge selvom i ikke gider at læse indlægget.... Men det går fint... alm havregrød til morgenmad og en enkel rugbrød med tun til middag og suppe til aften... Der er smuttet 2kg på 2 dage og ja det er helt sikkert væske, og det hastigheden vil dale men det skal nok gå stærkt..

    Og måske mener i ikke at det hjælper på knæet, men nu er det ikke en sportsskade, og det er efter råd fra fysioterapeuten af det ville være godt hvis jeg havde mod på at smide nogle hurtige kg... Det tror jeg sgu mere på.

    Når først knæet er groet sammen igen, skulle det meget gerne kunne holde til mine knapt 100kg igen.

    Du har jo alle svarene, så hvorfor skriver du her?

    Spis 400 gram chili om dagen - det sætter gang i forbrændingen. Lev af tomater og vand. Svøm 40 kilometer om ugen. Hav et kalorieindtag på 1000 kcal dagligt. Dyrk masser af sex. Køb et glas slankepiller. Sov stående.

    Hvis du bare vil smide 10 kg hurtigst muligt, også tage dem på igen bagefter, så er det hurtigste bare at sulte sig så meget man kan, forbrænde så meget man orker, også ellers gå ned med stress og hade sig selv.

    Men det var dejligt at kunne hjælpe!

  10. Det er "simpelt.

    Hvis du er i KALORIEOVERSKUD tager du på. Hvis du er i KALORIEUNDERSKUD taber du dig. Så du skal finde en måde at komme i kalorieunderskud på.

    Så forbrænd mere end du indtager ved at dyrke motion (svøm, romaskine, crosstrainer, styrketræning)

    ELLER

    Spis mindre kalorier end dit ligevægtsindtag. Du kan altså enten spise dig slank, eller motionere dig slank.

    Muskler forbrænder i øvrigt flere kalorier end fedt, så træning vil med tiden gør at din krop begynder at forbrænde mere.

    Hvis det skal gå hurtigt, så kommer det ikke til at vare ved, og er vidst også usundt. 10 kg kan du sikkert tabe på en måned eller to, men risikoen for at du tager dem hurtigt på igen tror jeg er stor.