Snoopy Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 Mine smagsløg går helt sidelæns når cacao indholdet bliver for højt i chokoladen... Me2'Pyt til tider også her....Til påske var LOS så sød at købe et påskeæg til mig i en rigtig mørk chokoladeskal fra den lokale chokoladehandler/-fabrik - Heimdal Chokolade...og det var så bittert i smagen, at LOS selv måtte spise hele 'skallen'....bittert...på flere måder :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niske Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 Mørk luksuschokolade (Valrhorna Grand Cru) med god kaffe :drool: Jeg stiller gerne op og spiser 300g :eatchicken: >>Angel: Det kunne se ud til at vi skal have en chokoladefraktion yil julefrokosten Der ligger en specialforretning i strøgarkaden i København, hvor man kan købe Valrhona i kilopakker Det kunne jo være en ny disciplin til MOL-træf:hvem kan først kværne 1000g. 80% valhrona, og derefter bp/dl/sq max. Niske Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoqRouge Posted December 4, 2003 Report Share Posted December 4, 2003 Det kunne jo være en ny disciplin til MOL-træf:hvem kan først kværne 1000g. 80% valhrona, og derefter bp/dl/sq max. NiskeDet var sådan noget, der dels kunne få mig til at være med og dels kunne få mig til at blive nævnt blandt favoritterne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted January 4, 2004 Report Share Posted January 4, 2004 (edited) Det kunne jo være en ny disciplin til MOL-træf:hvem kan først kværne 1000g. 80% valhrona, og derefter bp/dl/sq max. Intet problem! Det smager bare SÅ godt! Og jeg har heller aldrig fattet det der med at man kan nøjes med lidt :lol:Lys chokolade kan da være ok -men det er nu 2. rangs efter en god mørk! Edited January 4, 2004 by Arne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted January 5, 2004 Report Share Posted January 5, 2004 (edited) hvid crunch chokolade :lol2: :truck: Edited January 5, 2004 by BaskeT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 Hvad koster sådan noget valhrona pr. kg.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 Har lige købt en plade chokolade med et Cacao indhold på 99% .....kan kun sige en ting...absolut uspiseligt *GG* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 Har lige købt en plade chokolade med et Cacao indhold på 99% .....kan kun sige en ting...absolut uspiseligt *GG* Det er vist også snarere en plade cacao end en plade chokolade så! <_< Chokolade, frisk kaffe, sofa og MOL = rå weekendnydelse! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 Har lige købt en plade chokolade med et Cacao indhold på 99% .....kan kun sige en ting...absolut uspiseligt *GG*Det er vist også snarere en plade cacao end en plade chokolade så! <_< Chokolade, frisk kaffe, sofa og MOL = rå weekendnydelse! :) *G* Efter have delt ud af min chokolade, så fik jeg lavet en en rigtig lækker kop chokolademælk af det; det var et hit tilgengæld! *G* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 Nu er det heller ikke meningen at valrhona 99 % skal spises som dessertchokolade...! Ikke engang i kager eller som chokolademælk. Den er til mole (mexicansk gryderet) og til kraftige vildtsaucer - f.eks. til fasan eller rådyr.Men chokolade er godt! Det skulle være ganske vist - ifølge både Weekendavisen & Heibergs chokoladebog - at stearinsyre giver fast barm. Så der er god mening i at forære os fyldte chokolader drenge - til fælles fornøjelse for både smags- & følesans. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Growing Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 Nu er det heller ikke meningen at valrhona 99 % skal spises som dessertchokolade...! Ikke engang i kager eller som chokolademælk. Den er til mole (mexicansk gryderet) og til kraftige vildtsaucer - f.eks. til fasan eller rådyr.Men chokolade er godt! Det skulle være ganske vist - ifølge både Weekendavisen & Heibergs chokoladebog - at stearinsyre giver fast barm. Så der er god mening i at forære os fyldte chokolader drenge - til fælles fornøjelse for både smags- & følesans. ;) Den husker jeg!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 (edited) Nu er det heller ikke meningen at valrhona 99 % skal spises som dessertchokolade...! Ikke engang i kager eller som chokolademælk. Den er til mole (mexicansk gryderet) og til kraftige vildtsaucer - f.eks. til fasan eller rådyr.Men chokolade er godt! Det skulle være ganske vist - ifølge både Weekendavisen & Heibergs chokoladebog - at stearinsyre giver fast barm. Så der er god mening i at forære os fyldte chokolader drenge - til fælles fornøjelse for både smags- & følesans. ;)Det ville nok være billigere i længden, at købe et par plastikbryster til dig *G* Edited January 8, 2004 by Tommyboy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 PS.Nogle påstår at chokolade er sundt.....hva er det lige der er sundt ved chokolade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 CHOKOLADE NAM NAM NAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lille Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 Det ville nok være billigere i længden, at købe et par plastikbryster til dig *G* Det var økonomisk tænkt, Tommyboy! Men naturen har været gavmild, og man skulle da være et skarn for at droppe så frydefuld en vedligeholdelse... ;) Ved ikke med sundheden - har smidt artiklen fra Weekendavisen væk - men Heiberg siger:"Cacao indeholder to milde stimulanser, nemlig stofferne koffein og teobromin.... Theobromin er interessant fordi det er det stof, der stimulerer hjernen, øger velværet, får os til at koncentrere os bedre og opfatte tingene hurtigere. Det er det som gør os i godt humør og får os til at slappe af. For nyligt har man opdaget, at chokolade også indeholder stoffet phenylethylamin, som er det hormon, vi selv udvikler i hjernen, når vi er forelskede. Derudover indeholder chokolade magnesium, et mineral der indgår i produktionen af serotonin, som stabiliserer humøret....Mange vil nok finde det ligeså interessant at vide, at cacaosmørret har den egenskab, at det er i stand til at omdanne sit indhold af stearinsyre til den sunde oliesyre. Kolesterol- og triglycerid-værdierne og koagulationsfaktor VII nedsættes på denne måde ved indtagelse af cacaosmørret. Blandt andet derfor nedsætter cacaosmørret risikoen for blodpropper.... Sirius patruljen som i år 2000 havde Kronprins Frederik med på holdet, fik også strenge instrukser om at spise min. 250 g. mørk chokolade om dagen. På "årtusindets slæderejse" spiste kronprinsen og hans besætning Valrhona Guanaja 70 % for at få kulhydrater, theobromin og energi."Humøret, brysterne og hjertet skulle få den gavnlige effekt af chokolade med en cacao% over 60 - så baghjul til lys-spiserne!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 (edited) Det ville nok være billigere i længden, at købe et par plastikbryster til dig *G* Det var økonomisk tænkt, Tommyboy! Men naturen har været gavmild, og man skulle da være et skarn for at droppe så frydefuld en vedligeholdelse... ;)*G*Det lyder godt, så er det bare lidt trist, at du ikke har et billede på *GF*PS.Hva er Kakaosmør??? Edited January 8, 2004 by Tommyboy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Chokolade er sundt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Hessel--CHOKOLADE NAM NAM NAMHvad fejlede mit link? Men det er da altid godt at få det frem i bevidstheden at chokolade er sundt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Men det er da altid godt at få det frem i bevidstheden at chokolade er sundt.Ja da! For jeg Eeeelsker chokolade! :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.