cookie_sq Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Er begyndt at spise 3 æg når jeg kommer hjem fra gymnasiet.... Så:Simpelt spørgsmål:3 æg om dagen, er det for meget.. Sundt/usundt? På hvilke måder?Hygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KimA Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 hej.Ja du må højest spise to æg om ugen. Så tre om dagen er måske lige i den tunge ende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pingtoft Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 du må højest spise to æg om ugen Hvor har du det fra?Mit råd er, at hvis du spiser så mange æg, så spis dem, der er lagt af fritgående øko-høns; der er langt mere sundt fedt (især omega-3) i.~pingtoft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laertes Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Der findes en del artikler om emnet her:Artikler./ Kristoffer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulu Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 (edited) ville lige prøve at se om jeg kunne finde noget på at fedtet skulle være sundere i øko-æg. Det kunne jeg ikke......... Der er måske mere dioxin i øko-æg: http://www.miljoeogsundhed.dk/artikel.asp?...&kategoriID=561 og http://www.miljoeogsundhed.dk/artikel.asp?...&kategoriID=332her er en artikel, om æg og sundhed, fra helse som jeg ellers synes er noget lort. http://www.helse.dk/artikler/detail.asp?id=61Jeg tror roligt du kan spise 3 æg når du kommer hjem fra skole. Æg er grundlæggende sundt. Masser af protein og vitaminer. Hvis du er bange for at få for meget mættet fedt, så kig på nogle af de andre kilder med mættet fedt i som du spiser og se om du ikke kan droppe det. jeg tror det vil være en del sundere at spise 10 æg til morgenmad og frokost hver dag end f.eks. at købe en kage og en cola hos bageren og få sig en frokost pizza. frygten for æg er vildt overdrevet. Edited September 14, 2004 by kulu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted September 14, 2004 Author Report Share Posted September 14, 2004 ville lige prøve at se om jeg kunne finde noget på at fedtet skulle være sundere i øko-æg. Det kunne jeg ikke......... Der er måske mere dioxin i øko-æg: http://www.miljoeogsundhed.dk/artikel.asp?...&kategoriID=561 og http://www.miljoeogsundhed.dk/artikel.asp?...&kategoriID=332her er en artikel, om æg og sundhed, fra helse som jeg ellers synes er noget lort. http://www.helse.dk/artikler/detail.asp?id=61Jeg tror roligt du kan spise 3 æg når du kommer hjem fra skole. Æg er grundlæggende sundt. Masser af protein og vitaminer. Hvis du er bange for at få for meget mættet fedt, så kig på nogle af de andre kilder med mættet fedt i som du spiser og se om du ikke kan droppe det. jeg tror det vil være en del sundere at spise 10 æg til morgenmad og frokost hver dag end f.eks. at købe en kage og en cola hos bageren og få sig en frokost pizza. frygten for æg er vildt overdrevet. Min kost generelt set er forholdvis sund... Morgen: 1/3-½L Ylette med rosiner og havregryn10:00- 200g hytteostEllers indtaget på gym: ca 100g fedtfattigt pålæg, fx kylling og en del rugbrød + en liter skummetmælkNår jeg kommer hjem: 3 æg og to madder + en liter skummetmælkAftensmad: hvad der nu er... bor hjemme ;) Senere på aftenen en liter mælkSmider lidt mere ned hvis jeg kan slippe afsted med det... mmmm bulk 2 vitaminpiller og 5 fiskeolie lapsler i løbet af dagen Efter træning: Mandag-fredag:Post workout meal:1 Liter øko skummetmælk+70g recover pulver+5g kreatinPr 100g pulver:31g prot60g carbs1g fedtMen myterne om æggene går jo sin lystige gang.. og der er jo ingen grund til at risikere noget...Hygge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddy Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 hej.Ja du må højest spise to æg om ugen. Så tre om dagen er måske lige i den tunge ende latterlig påstand at smide ud.... Før alt det moderne forskrækkelse omkring kost, fedt og lign spiste trænende personer æg i massevis uden at bekymre sig om noget Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Aftensmad: hvad der nu er... bor hjemmeDet tror jeg de fleste af os gør Ved ikke så meget om det er noget usundt ved at spise 3 æg om dagen, men kunne ikke se hvad det skulle være.Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 hej.Ja du må højest spise to æg om ugen. Så tre om dagen er måske lige i den tunge ende Ja, det er så hvis man HAR forhøjet kolesterol-tal. For folk med normalt kolesterol-tal er så drastisk en doseringsminimering lige i overkanten. Iøvrigt er æg et kontroversielt emne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazz Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 10:00- 200g hytteostEllers indtaget på gym: ca 100g fedtfattigt pålæg, fx kylling og en del rugbrød + en liter skummetmælkNår jeg kommer hjem: 3 æg og to madder + en liter skummetmælkAftensmad: hvad der nu er... bor hjemme ;) Senere på aftenen en liter mælkSmider lidt mere ned hvis jeg kan slippe afsted med det... mmmm bulk 2 vitaminpiller og 5 fiskeolie lapsler i løbet af dagen Efter træning: Mandag-fredag:Post workout meal:1 Liter øko skummetmælk+70g recover pulver+5g kreatinPr 100g pulver:31g prot60g carbs1g fedt Kæft du drikker meget mælk Du må sgu da ikke lave andet end at gå og pisse hele tiden :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Før alt det moderne forskrækkelse omkring kost, fedt og lign spiste trænende personer æg i massevis uden at bekymre sig om nogetJa og hvad så? Er det ikke tegn på uvidenhed? Der er også trænede personer der indtager as uden at bekymre sig om noget.Ved ikke så meget om det er noget usundt ved at spise 3 æg om dagen, men kunne ikke se hvad det skulle være.Prøv at læs den artikel fra helse som der linkes til.3 æg om dagen er 15-21 æg om ugen alt efter om der indtages i weekenderne. Det vil med meget stor sandsynlighed øge kroppens kolesterol i blodet. Spørgsmålet er hvor meget eller måske hvor lidt? Men tør man tage chancen. Forhøjet kolesterol er ikke noget man kan mærke. Med tiden tilstoppes dine blodårer, hvorefter man til sidst oplever en blodprop, AMI eller slagtilfælde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Togoth Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Man kan også bare nøjes med en enkelt blomme og så en masse æggehvide. Sådan kører jeg det, når jeg skal hælde æg ned i massevis. Blommen er jo noget, fanden har skabt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas87 Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 ja det hele ligger i blommen! kolesterolen og fedtet ligger i blommen.. det sku æggehviderne der er det gode. dog når du fjerne blommen mister du 2gr. protein pr. 100 gr. men hva fanden, der er stadige 10 gr. pr 100 gr. så.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laertes Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 (edited) 3 æg om dagen er 15-21 æg om ugen alt efter om der indtages i weekenderne. Det vil med meget stor sandsynlighed øge kroppens kolesterol i blodet. Spørgsmålet er hvor meget eller måske hvor lidt? Men tør man tage chancen. Forhøjet kolesterol er ikke noget man kan mærke. Med tiden tilstoppes dine blodårer, hvorefter man til sidst oplever en blodprop, AMI eller slagtilfælde1. Total plasma kolesterol er en dårlig indikator for hjertesygdom (primært tilstoppelse af kranspulsårer - Coronary Heart Disease (CHD)), idet en række undersøgelser viser at det er forholdet (ratioen) mellem Low Density Lipoprotein (LDL) kolesterol og High Density Lipoprotein (HDL) kolesterol som er den afgørende faktor for om man har øget risiko for hjertesygdom. Begge typer lipoproteiner (LDL og HDL) indeholder kolesterol, så hvis man kun måler blodets samlede kolesterolindhold aner man intet om forholdet mellem LDL og HDL.2. Indtagelse af æg øger den totale mængde kolesterol i plasma (men der er både tale om en forøgelse af HDL og LDL kolesterol). Et stort hårdkogt æg (50 gram) indeholder omkring 212 mg kolesterol (http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp). Indtager man 640 mg (ca. tre store æg) ekstra per dag øges ens totale kolesterolniveau med cirka 14.1 mg/dL over basalniveauet. (figur 2 i http://www.jacn.org/cgi/content/full/19/suppl_5/540S#T3). For at have noget at holde 14.1 mg/dL op mod betegner netdoktor.dk et (totalt) kolesterolindhold i plasma på 193 mg/dL eller mindre som ideelt (http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/kolesterolhoejt.htm).3. I artiklen her (http://www.jacn.org/cgi/content/full/19/suppl_5/540S) konkluderes det at et merindtag på 1 æg per dag ikke har nogen betydlig indflydelse på forholdet mellem LDL og HDL kolesterol og med andre ord ikke disponerer een yderligere for hjertesygdom. Desværre står der ikke noget om større mængder æg.4. Da kolesterol er let at få målt hos lægen ville jeg klart anbefale at man simpelthen får målt kolesterol (total, LDL og HDL) før og efter man begynder på 3 æg per dag../ Kristoffer Edited September 14, 2004 by Laertes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henning Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Jeg har i lang tid spist 2 blødkogte æg hver morgen,og håber på at det er sundt.Henning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konradx Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Jeg spiser KUN æg fra burhøns.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Nu kan jeg ikke tage stilling til de videnskabelige undersøgelser som der refereres til, men nedenstående artikel er yderst interessant, og meget relevant for emnet i denne her tråd.http://www.t-nation.com/findArticle.do;jse...?article=294tc2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Der er et par interessante pointer......Consider first the issue of cholesterol. More than a third of individuals who have heart attacks have normal cholesterol. If you look at all the studies, you’ll find no evidence that lowering cholesterol prolongs life. Disturbingly, there’s a consistent and mysterious increase in deaths from other causes when you reduce cholesterol. And, get this, once you drop cholesterol below 180 mg/dl, the death rate increases.Yet, every two years, experts from around the world meet and decide that the normal and accepted cholesterol level is lower than it was at the last meeting–without having any solid evidence to back it up. By the early 1970’s, each biochemical step of the chain from dietary fat to cholesterol to heart disease had been mapped out, but the legitimacy of the claim as a whole has never been proven. The closest they’ve come is through a study in 1991 funded by the US Surgeon’s Office. They determined that if Americans cut the amount of saturated fat they ingested, they could delay 42,000 deaths each year. What does that mean? Well, if a woman who might otherwise die on her 65th birthday, after avoiding saturated fat her entire life time, might live an additional two weeks.You probably need to look no further than the drug companies that manufacture cholesterol drugs. A recent study involving the cholesterol-lowering drug cholestryamine (Questran) and 1900 patients found that out of those taking the drug, only 30 had a fatal heart attack. And the number of those not taking the drug that had fatal heart attacks? Thirty-eight. Statistically, that means the cholestryamine, over a course of seven years, reduced the chances of having a fatal heart attack by less than half a percent. So what does cause heart attacks? It seems that if you combine all known risk factors such as high fat diets, cholesterol, smoking, high blood pressure, markers for inflammation, and diabetes, they explain only half the risk of developing atherosclerosis.Even common lab tests are woefully inaccurate. Consider the common blood test for cholesterol. Helfant explains that if you send a blood sample to two different labs, there’s a strong possibility that you’ll get two different results. As an experiment, Helfant had the same lab repeat his cholesterol test on the same blood sample. The first time, the machine indicated that his total cholesterol was 152. The same sample tested a 176 mg/dl a few minutes later, a discrepancy of 17% Hvis bare halvdelen af ovenståede er rigtigt, så synes jeg man skulle tage kolesterol-faren op til seriøs overvejelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 I relation til æg, skal man huske at æg indeholder lecithin, og der er flere undersøgelser som viser at lecithin´et i æg hæmmer optagelsen af kolesterol. Jeg mindes en undersøgelse som viste at ægindtagelse i den pågældende undersøgelse faktisk hos flere af forsøgspersonerne SÆNKEDE kolesteroltallet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 at ægindtagelse i den pågældende undersøgelse faktisk hos flere af forsøgspersonerne SÆNKEDE kolesteroltallet. Øv altså, nu er forvirringen komplet. Cookie sg: Om du skal bekymre dig om æg-indtagelsen er der åbenbart mange meninger om, men hold øje med kollesteroltallet vha. din læge. Til gengæld vil jeg opfordre dig til at nedsætte din mælkeindtagelse. Du bliver kraftigt forkalket med al den Calcium. Jeg spurgte engang Arla om, hvor meget mælk det er ok at drikke og ikke engang de ville anbefale mere end én liter samt et par skiver ost. Sååååååååå.... det ku' man godt ta' og tænke lidt over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Du bliver kraftigt forkalket med al den Calcium. Det er da noget sludder. Jeg har ALDRIG set undersøgelser som viste at kalcium overdosering førte til forøget risiko for forkalkning. Har du nogen dokumentation for det ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squatfather Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Man kan også bare nøjes med en enkelt blomme og så en masse æggehvide. Sådan kører jeg det, når jeg skal hælde æg ned i massevis. Blommen er jo noget, fanden har skabt. Er blommen noget fanden har skabt? Hviden består udelukkende af protein, hvorimod blommen består af fedt, vitaminer og protein. Medmindre man spiser rigtigt mange æg vil jeg mene det er tåbeligt at smide blommen væk. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Mener jeg er blevet informeret om, at man skal indtage både hvide og blomme for at få den komplette aminosyreprofil ud af ægget, altså de essensielle. Er det helt gakgak?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Mener jeg er blevet informeret om, at man skal indtage både hvide og blomme for at få den komplette aminosyreprofil ud af ægget, altså de essensielle. Er det helt gakgak?? Nej, det er korrekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Hvis bare halvdelen af ovenståede er rigtigt, så synes jeg man skulle tage kolesterol-faren op til seriøs overvejelse.Du tror da vel ikke selv på det TJ? En artikel af den format uden referencer.Artiklen er simpel hen så latterlig, at den skulle forbydes at offentliggøre. I relation til æg, skal man huske at æg indeholder lecithin, og der er flere undersøgelser som viser at lecithin´et i æg hæmmer optagelsen af kolesterol. Jeg mindes en undersøgelse som viste at ægindtagelse i den pågældende undersøgelse faktisk hos flere af forsøgspersonerne SÆNKEDE kolesteroltallet.Du kan selvfølgelig supplere med en videnskabelig reference? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.