Husråd mod vorter?


Cheat-freak
 Share

Recommended Posts

1 Stk klud.

1 flaske 60% Vodka.

1 Stk lighter eller Fjerkræs saks.

Kluden ligges til at suge lidt i vodkaen.

Så drikker du resten af vodkaen og putter kluden i gabet.

Så er her to muligheder. Du starter med at fyre godt op under fætteren med den lighter og klipper resterne af med den saks, eller går du bare i krig med saksen med det samme.

Har også hørt om en der med stor fordel brugte en vinkelsliber.

Link to comment
Share on other sites

nu går jeg ud fra, at du mener en vorte på enten fødder eller hænder og ikke kønsvorter eller andre sjove steder :D

Med mindre du har en sygdom, som forlænger vorternes levetid, så forsvinder de normalt af sig selv(70% forsvinder på 1-2 år).

Uanset hvilken beh.(fryse, skære, medicinsk) man vælger, så er ca. 80% væk efter 3mdr.

Man bør også tænke på smitterisikoen. Jo længere tid, du går med en vorte, desto større er risikoen for, at du smitter andre.

Link to comment
Share on other sites

Brænd den væk!!! Jeg havde på et tidspunkt et genstridig en. Jeg forsøgte med et middel fra apoteket (skal smøres på), og det fjernede den da også, men skidderrikken blev ved med at komme igen. Jeg blev så irriteret at jeg, med en cigaret, brændte den væk. Jeg har aldrig set den siden !!! Du skal sørge for at brænde så dybt, at alle dens "rødder" forsvinder. Eneste ulempe er at det giver et væskende brandsår, men det heler i løbet af en uge eller to.

Hvis du ikke har mod på at brænde dig selv, så kan du jo forsøge om du har bedre held med apotekets middel (mener det hed "Verocid")

mvh SAB

Link to comment
Share on other sites

Hvis den sidder på hånden, skal du skære armen af lige over albuen, så komme den helt sikkert ikke igen.

Hvis du ikke selv har lyst, så få en kammerat til at hjælpe dig - for af skal armen altså!

ok, et råd af dato taget fra byldelænserens almanak :D

men lad nu være med at tage så drastiske metoder i brug - de giver ardannelse, hvilket kan være ret irriterende senere hen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde for ca 7-8 år siden en grim vorte på min højre hånd. Den havde været der i ca 1-1½ år og blev større og større. Jeg fik den frosset hos lægen tre gange. Hver gang var den væk i ca 1 månede hvorefter den kom igen så det var ikke noget hit.

Prøvede derefter noget fra apoteket som kløede som en sindsyg og jeg fik røde udslæt af over hele hånden - heller ikke noget hit.

Dernæst prøvede jeg nogle forskellige husmodertricks med at smørre den ind i neglelak dagligt så den ikke kunne ånde ?? - heller ikke et hit (virkede ikke)

Til sidst forsøgte jeg mig så med noget vortesalve fra matas. Det er et naturprodukt med en masse mærkelige urter i. Jeg mener producenten hed melissa ?? Lille hvid krukke med lyseblå etiket. Det skulle så smørres på 3 gange om dagen og dækkes med plaster. Efter 2-3 måneder var den væk og er aldrig set siden :-))

Link to comment
Share on other sites

Jo okay, fair nok... Har også selv taget den væk et par gange, men den er så kommet igen. Den er helt følelsesløs, det er også derfor jeg selv har kunnet tage den væk, men den bløder som bare satan, og jeg har fået at vide at det netop er når den bløder, den smitter. Går bare lige ind og får den hugget af i næste uge så...

Link to comment
Share on other sites

hvor sidder vorten?

På fødderne kan man med fordel bruge salpetersyre. Der skal bare en dråbe på. Efter lidt tid bliver huden gul, og ca, 14 dage efter falder huden af. Derefter kan man prøve igen, indtil vorten er helt væk. Det gør ikke ondt, hvis man ikke får syren mellem tæerne.

Jeg ville nok ikke forsøge det samme på hænderne.

Det siges, at man kan tænke vorter væk, men jeg ved ikke, hvordan det gribes an. Ellers er det vistnok blade fra vejbred, der skal puttes på.

Link to comment
Share on other sites

-> Claus B

Jeg er nu ligeglad om den forsvandt ved hjælp af at jeg troede på at den gik væk eller ved hjælp af salven - Det var lækkert at få den væk husker jeg :hehe:

For lige at tilføje endu en "beliver" så forsvandt min lillebrors vorte med samme salve ?? Måske et tilfælde - men ...

Link to comment
Share on other sites

Claus B: Salpetersyre er billig, og det virker, hvis man bliver ved.

Jeg har selv fået en vorte fjernet v.h.a. en eller anden slags strålebehandling engang, det virkede også, men a og til spekulerer jeg på, hvor sundt det mon var, og så vil jeg hellere fuske med salpetersyre.

Til gengæld har jeg ikke haft vorter siden strålebehandlingen, så det er måske meget godt. (Jeg er nok for bange for at få vorter igen, til at de kan slå rod (eller hvad det nu er de gør))

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg ved, bruger man røntgen-stråling, men om man også kan bruge UL-lys, ved jeg ikke.

Røntgenstråling har jo nogle bivirkninger, så det bruger man generelt ikke som førstebeh.

Du kan da sikkert godt bruge salpetersyre, men som du selv siger, så pas på med ikke at få det på andre steder end vorten :)

Man bruger normalt andre syrer, som ikke er helt så aggressive, så er det ikke så afgørende om man rammer forkert :)

Grunden til, at de normalt forsvinder af sig selv efter nogen tid er, at ens immunforsvar begynder at virke.

Så man får normalt ikke vorter igen, hvis man har haft en ordenlig omgang :)

Der kan dog forekomme andre slags virus, som giver samme slags vorter, man som man så ikke er immun overfor - de kan så give en vorter igen.

Man kan også se vorteudbrud, hvis ens immunforsvar er i bund igennem længere tid(AIDS, organtransplanterede.)

Link to comment
Share on other sites

jeg kan anbefale salicylsalve (sikert stavet forkert), som virker ved at opløse alt dødt hud så man kan fjerne det med fingerne, det kan også med fordel bruges hvis man vil fjerne hård hud.

mht. til fodvorter fik jeg engang at vide af en læge at man ikke umiddelbart kan helbredes(min. 10 år siden) for vorter, men at de skal irreteres væk, derfor hjælper salicylsalve, skalpel mv. Jeg erendere også at der var en lille sort plet når man fik huden skrallet af, og som jeg forstod det var det roden, som helst skulle fjernes.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Genopliver lige denne tråd.

Jeg har også fået en vorte frosset et par gange uden af den dog er gået væk af dette. Nu har jeg så læst at gaffetape jvf en amerikansk undersøgelse skulle være mere effektivt, men er der nogle der har erfarringer med dette? :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share