Twisttmann Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 HejsaJeg har været så dygtig at købe 2 kilo proteinpulver som i den grad smager så fælt at jeg er ved at vende indersiden udaf hver gang jeg smager det.... i starten kunne jeg dog klemme det ned... Jordbærsmag.... føjJeg snakkede med en kammerat som mente jeg kunne prøve at bage noget med det, da det jo ikke kunne smage meget værre end det gør nu, hehe :4mewantfood: Mit spørgsmål er så hvad jeg kan bage og hvordan det kan gøres? Er der nogle af jer der har nogle gode opskrifter og som måske netop har prøvet at bage med jordbærsmag med gode resultater... en ting er sikkert... jeg kan ikke drikke resten af det Håber at I kan hjælpe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SimonW Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 Jeg har aldrig prøvet at bage med prot-pulver, men det lyder da som en meget sjov idé! Mon ikke man bare kan bruge en almindelig opskrift på nogle boller og så bare smide en røvfuld pulver i blandingen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiceweasel Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 Jeg har aldrig prøvet at bage med prot-pulver, men det lyder da som en meget sjov idé! Mon ikke man bare kan bruge en almindelig opskrift på nogle boller og så bare smide en røvfuld pulver i blandingen... <{POST_SNAPBACK}>Har hørt om pandekager og klatkager med prot pulver, men har dog ingen opskrifter at diske op med. Har heller ikke prøvet det selv, men har hørt at det skulle fungere udemærket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Styrken Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 I skal passe på med at bruge proteinpulver... Mange siger de har erfaringer med at proteinerne ikke kan tåle varmen.Køb istedet nogle kilo æggehvider af bageren og hæld dem i.. fungerer perfekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiceweasel Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 (edited) I skal passe på med at bruge proteinpulver... Mange siger de har erfaringer med at proteinerne ikke kan tåle varmen.Køb istedet nogle kilo æggehvider af bageren og hæld dem i.. fungerer perfekt.<{POST_SNAPBACK}>hvad skulle der ske ved at de blev lidt varme? og mht. æggehvider, så tror jeg at de er billigere i f.eks. inco end hos bageren.edit: stavehat Edited April 28, 2005 by spiceweasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuffi Posted April 28, 2005 Report Share Posted April 28, 2005 Proteinpulver kan godt bages... Se evt. tråden hvor der bliver diskuteret diverse hjemmelavede proteinbarer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twisttmann Posted April 28, 2005 Author Report Share Posted April 28, 2005 men ingen af jer har erfaringer med brugen af pulver med jordbærsmag... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiceweasel Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 men ingen af jer har erfaringer med brugen af pulver med jordbærsmag...<{POST_SNAPBACK}>bag en jordbær-kage? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaMotta Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 Det er lidt tricky at bage med protein pulver idet proteiner som alle jo ved denaturere ved varme. Har selv en gang lavet nærmest flamingo agtig kage, der ikke var bedre end at smide ud. Det var netop med jordbær pulver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted April 29, 2005 Report Share Posted April 29, 2005 De konkluderede i 'protein-kage-tråden' at aminosyren i protein-pulveret blev ringere når man nåede et vidst antal grader.Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twisttmann Posted May 4, 2005 Author Report Share Posted May 4, 2005 (edited) ok... jamen....kan man så bage med det eller ej, for nu siger folk jo lidt både for og imod?for hvis proteinet bliver ødelagt er der jo nada fidus ved det Edited May 4, 2005 by Twisttmann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackmoore Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Jeg har lavet pandekager..2 schoops proteinpulver ned i 3 dl mælk. Tilsæt mel til det er en lind (ikke for tyk) masse. 1 teskefuld bagepulver, lidt vaniljesukker og en spiseskefuld olie.. på en varm pande som små pandekager.Smager MUMS!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenz Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 (edited) http://www.motion-online.dk/fora/index.php...ic=15106&st=120 diskussion mellem squatfather og stubbe omkring denatuering af valle proteinog lige for en god ordens skyld det vigtigeste Valleprotein denaturerer nemmere end caseinprotein. Denaturering ændrer proteiners quaternary, tertiary og secondary struktur. Den primære struktur ændres ikke. Denaturering øger absorptionen af proteiner, da enzymerne i mave og tyndtarm nemmere kan komme til at spalte dem. Jeg har ikke fundet noget matriale overhovedet som tyder på at absorptionen af valleprotein bliver nedsat ved denaturering. Denaturering nedsætter proteinernes fysiske/køkkentekniske egenskaber, hvilket er ligemeget i denne diskution, men er en af grundene til at denatureret protein sælges billigere.Ved bagning indgår proteiner og kulhydrater i en kemisk proces der hedder maillard reaktion. Det foregår på overfladen og er med til at danne skorpen- smag, farve, konsistens. Det er hovedsageligt aminosyren lysin som ødelægges i denne proces. I almindeligt brød er lysin den manglende aminosyrer, hvilket sænker den biologiske værdi. I brød tilsat mælk, mælkeproteiner eller æg bliver der tilført ekstra lysin, hvilket resulterer i at den biologiske værdi slet ikke eller kun lidt sænkes. Der vil dog være et større indhold af proteiner og derfor også et lidt større tab. Jeg har nedenfor refereret nogle af de bøger der er fundet oplysninger i. Den første ref er en meget omfattende kilde, og med opdateret viden da den er fra 2003. Der er information om både det ernæringsmæssige og det mere tekniske på aminosyrer, proteiner og valle.Ref:Encyclopedia of food sciences and nutrition; 2003 Elsevier science Ldt.Food theory and applications; Paul pc, Palmer HH.The science of food; Bennion M.Nutritional evalution of food processing; Harris K.<{POST_SNAPBACK}> Edited May 4, 2005 by jenz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.