Peters log


Augustinus
 Share

Recommended Posts

Hmm... du skal ikke tage fejl af de danske specialstyrker, de sparker mindst lige så meget røv som deres pendanter! Faktisk er de blevet ret berygtede.

Peter: COS er da ikke en decideret styrke, det er en samling af diverse franske specialstyrker. Ligesom hvis der var en kommando der havde både JGK og FKP underlagt sig.

Enig

Ja det er jeg klar over. Og synes de virker meget fornuftige, professionelle og moderne ifht. fx Marines, Rangers og Fremmedlegionen.

Link to comment
Share on other sites

ja det er jeg også enig i. Der skal være en rød tråd gennem uddannelsesforløbet i sådanne korps, men det kan være svært at se meningen med visse ting i nogle af de ovennævnte. Ikke at de ikke er dygtige, men deres tilgang til ting virker lidt for skøre til tider.

Link to comment
Share on other sites

Hey, har sku besluttet mig for at jeg skal i gang med noget seriøs styrketræning! :bigsmile:

Jeg starter op i Februar, og kører fullbody med stort set kun basisøvelser. Som jeg kunne forstå på ham mads der så bliver styrketræning et krav i fremtiden når vi snakker optagelsesprøve. Så det er nok meget godt at arbejde med det 2-3 år.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning

MTB 2 timer

FHB x 2

Skulle egentlig have taget en lang løbetur, men det følte jeg ikke for. Istedet pakkede jeg en tung rygsæk og cyklede med en kammerat ud til Østerby. Jeg havde taget et langt gymnastik torv med og vi kunne rapelle udfra vinduerne og "altanerne" fra 2.sal. Ganske underholdende.

Jeg rapellede også med et Dick-Turpin knob, dvs. at jeg bandt midten af torvet fast til gellænderet på 2.sal og smed begge ender ned. Jeg rappellede så i den ene ende og kunne når jeg var kommet ned løsne rebet med et ryk med den anden ene og dermed få rebet med mig.

Bagefter cyklede vi ud til Hinderbahn. Vi tog en enkelt tur rolig og en enkelt gang med fart på.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning

1 times aften MTB

Cyklede ud i løbeklubben, men der åbentbart ikke nogen, der træner 1. juledag. Kunne ikke tage mig sammen til at løbe turen alene så cyklede istedet rundt i byen på mountainbiken. Fuld skrue og hørte en masse fed musik indtil min mp3'er gik død.

Link to comment
Share on other sites

Hey lagde lige mærke til det her du har skrevet på din forside:

"Efter at have undervurderet den tunge styrketrænings-del og har fået snakket med flere jægere om den tunge tjans, skal jeg igang med nogle af de større vægte".

Ville bare lige høre en kort gennemgang hvad jægerne har sagt til dig om styrketræning, da jeg som sagt snart starter selv :bigsmile:

Programmet jeg skal bruge til min styrketræning:

http://bodybuilding.dk/artikler/traeningsp...mentprogram.php ligger så selv nogen maveøvelser ind til sidst i programmet, ser det umiddelbart ikke godt nok ud når man tænker på min vej ind i frømandskorpset?

Fortsat god jul :superman:

Link to comment
Share on other sites

Eftersom jægerne altid slæber rundt på en forfærdelig masse grej og gerne skulle kunne løbe og være ret bevægelige i alt gearet. Så er det med at være godt og grundigt stærk, så kroppen kan holde til det.

Især dips, squat, bænkpress, dødløft, de store traditionelle er godt at have styr på.

Men ærlig talt ved jeg ikke ret meget om styrketræning, så du må hellere flytte din forespørgsel over i et andet forum.

Tirsdag

1 times MTB

Styrketræning, fri vægte

Styrketræning, BW

Flyers

12 x 17kg

12 x 20kg

12 x 20

10 x 23

Laterals

8 x 8 kg

8 x 8 kg

8 x 8

Skulderpress

6 x 17 kg

8 x 15 kg

Biceps curl

8 x 17 kg

8 x 15 kg

8 x 12

8 x 12

8 x 12

Triceps press

8 x 30 kg

8 x 30

8 x 30

BW

Jeg lavede det meste sammen med Uffe, så fandt vi tilfældigvis et program fra de norske frømænd jeg havde liggende http://www.marinejeger.no/treningsprogram/grunnleggende.html

Så ville vi lige se hvor mange uger vi kunne kører i træk før vi gik døde

Det blev til:

Pushups

4 x 15

5 x 20

2 x 25

i alt. 210 armbøjninger

Sit ups

4 x 20

5 x 20

1 x 25

I alt. 205 mavebøjninger.

Pull ups

3 x 3

3 x 3

3 x 4

3 x 4

3 x 5

I alt 57 kropshævninger.

Så var der ikke mere tilbage at skyde med i Triceps.

Onsdag

2 x 2-3 km løb med rygsæk.

Halvandentimes styrketræning.

Var nede i det nye styrketræningscenter og prøve det af. Vi tog rigtig mange øvelser og var dernede små to timer.

Jeg løb derned og hjem igen med rygsæk.

Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

http://www.marinejeger.no/treningsprogram/videregaende.html

Faktisk ret interessant program. Synes dog den tunge styrketræningsdel også mangler her.

Men ellers ganske ganske interessant til den rent grundlæggende form.

Synes dog man mangler at markere at man naturligvis også bør træne

-grundlæggende dykkerfærdigheder

-orientering

-mere friluft

-selvtillid

Link to comment
Share on other sites

Ser godt ud med traennigen, fortseat med samme mod!!

men ville lige hoere, igaar ledte jeg efter linket til filmen "Aspiranterne" men orkede ikke lige at rode hele loggen igennem (den er efterhaanden halv lang), saa hvis nogle der foelger med her paa loggen ligger inde med dem er de velkommene til at smide dem igen.

Og saa lige en lille jule og nytaars hilsen her fra Brasilien!

Hold jer varme

Christian

Link to comment
Share on other sites

Om en uge 2, så har jeg lavet min logbog som jeg vil opdatere regelmæssigt :bigsmile:

Skal nok lige skrive til dig når den er færdig.

Har du egentlig tjekket om du har "fuldt syn"? Er nok en meget god ide, træningen kan jo være lige meget hvis man ikke har det i orden.

Lyder godt med loggen, glæder jeg mig til at følge! :smile:

Indtil videre har jeg aldrig fået andet at vide end, at jeg har fuldt syn. Hvis der er noget galt med mit syn får jeg lavet en laser-operation. Igennem familliens private sygeforsikring kunne jeg vist få det for små 7-8 tusinde på hvert øje. Det er hurtigt tjent ind istedet for at skulle købe briller og kontaktlinser hele livet.

Ser godt ud med traennigen, fortseat med samme mod!!

men ville lige hoere, igaar ledte jeg efter linket til filmen "Aspiranterne" men orkede ikke lige at rode hele loggen igennem (den er efterhaanden halv lang), saa hvis nogle der foelger med her paa loggen ligger inde med dem er de velkommene til at smide dem igen.

Og saa lige en lille jule og nytaars hilsen her fra Brasilien!

Hold jer varme

Christian

Dokumentaren blev desværre trukket tilbage, så den er på ingen måde tilgængelig. Har søgt en del efter den. Der er dog et link til ham der lavede filmen i sin tid. http://www.amn.dk/j%C3%A6gerdeudvalgte.htm

post-8923-1167308967_thumb.jpg

Der er også en tråd herinde som diskutere netop emnet om denne meget spændende dokumentar, der ikke er til at få fat i. http://www.motion-online.dk/fora/index.php...23064&st=80

Jeg undrer mig også over hvorfor ikke Rød Zone, laver nolge afsnit om FKP og JGK istedet for at bruge alt krudtet på at rejse jorden rundt, kunne de jo starte herhjemme.

Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

Jægersoldaterne

Dokumentarserie i 9 afsnit på TVDanmark

Produceret i foråret 2000

Det var 57 håbefulde soldater, der en kold vinterdag år 2000 startede på aspirantuddannelsen hos jægerkorpset. De ville være blandt Danmarks hårdeste drenge - de ville være jægersoldater.

Kaptajnens ord var utvetydige: "Vind eller forsvind" - og de fleste forsvandt. Kun 6 aspiranter kom gennem nøglehullet og blev ansat i jægerkorpset.

Men også et filmhold klarede turen og det kom der en række programmer ud af, der viser helt nye sider af aspirantuddannelse.

PRESSEN SKREV:

(Uddrag fra et interview med en af de medvirkende)

"- Kamerafolkene var helt på vores side. De gik ikke og sladrede, og det var rart at vide, at man kunne stole på dem, siger Agerholm.

Han fortæller videre, at hverken han selv eller kammeraterne følte sig "misbrugte" af tv-holdet, som man jo ellers hører stort set dagligt i disse Robinson-tider.

- Billederne er reelle og ikke manipulerede. Det er dog klart, at det, der vises på skærmen, kun er øjebliksbilleder, da tv-holdet ikke har kunne vise et helt ugeprogram, mener Agerholm"

Ålborg Stiftstidende

Den første serie, "Jægersoldaterne", var efterårets seersucces på TVDanmark. Jægerkorpset var glade for serien og vi var glade for at lave den, så det var nærliggende at fortsætte optagelserne med: "Jægersoldaterne - de udvalgte".

Men det var ikke problemfrit. De 6 udvalgte soldater skulle starte i jægerkorpsets patruljer - og for første gang fik et tv-hold fri adgang til jægerkorpsets operative områder.

Jægerkorpset, der blev grundlagt i 1961, har altid gjort en dyd ud af at arbejdet i det skjulte - nu fik offentligheden pludselig et kig ind i en ellers lukket verden.

Med en stor indsats fra de medvirkende, lykkedes det at lave syv nye afsnit, hvor vi følger "de udvalgte" i sidste del af uddannelsen til jægersoldat.

Jeg tror den eneste måde man kan få fat i disse film er hvis man kan komme til et UMAK depot.

Link to comment
Share on other sites

Torsdag

2 x 2-3 km løb med rygsæk.

Halvanden times styrketræning.

Løb ned til centeret. Jeg er ret hooked på det center, rigtig lækkert og god stemning dernede.

Vi kørte en masse maskiner men også alle de gode store øvelser; squat, bænkpress, dødløft.

Torsdag-Fredag nat

26 km. nat march.

Gik igennem skoven til Eickstedtlund, hvor vi sov halvanden time. Og så hjem ad the highway of pain. En fuldstændig lige uendelig hovedvej, meget hård og ulidelig at gå på.

Jeg gik med ca. 15 kg. i tægen.

Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share