Bacon - nu med højt indhold af omega 3


Axbard
 Share

Recommended Posts

http://politikendk/VisArtikel.iasp?PageID=445492

Nogle der ved om det er mængden af mættet fedt der i såfald er reduceret?

Forskere laver grise med sund bacon

Fremtidens bacon og koteletter blive en hjælp med blodpropper og andre hjertekarsygdomme. Forskere fra Harvard har skabt en genmodificeret gris med et stort indhold af omega-3-fedtsyrer.

Det er lykkedes for amerikanske forskere at skabe genmanipulerede grise med et højt indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer.

Det er gode nyheder for folk, der er i risikozonen for at få blodpropper i hjertet.

Olierne, der også findes i blandt andet solsikkekerner, menes at have en gavnlig effekt på kolesterolindholdet i blodet og sænke risikoen for hjertekarsygdomme.

Sund bacon

Hjertekarsygdomme er den direkte årsag til mere end hvert tredje dødsfald i Danmark. Omkring 2.250 mennesker i den erhvervsaktive alder dør hvert år som følge at et hjerteanfald. 10.000 indlægges med blodpropper.

Forskerne håber, at de kan forbedre teknikken i grisene og samtidig overføre den til kyllinger og køer. Dermed kan det i fremtiden blive sundt for hjertet at spise koteletter og bacon.

»Vi kan alle brug mere omega-3 i vores kost«, siger Dr. Jing Kang fra Harvard, der har været med til at offentliggøre resultaterne i Nature Biotechnology.

Problemer med smagen

De genmodificerede grise er det seneste forsøg på at skabe bioteknologi i landbruget. Grisegenerne blevet blandet med generne fra en mikroskopisk rundorm.

Ifølge Jing Kang arbejder 30 laboratorier nu med hans omega-3 gen i forsøget på at skabe sundere fødevarer.

Der har tidligere været gjort forsøg med at ændre på fedtet i dyr. Men de fleste forsøg har aldrig forladt laboratorierne på grund af ændringer i smagen på kødet.

Link to comment
Share on other sites

Umiddelbart synes ikke det lyder som en særligt smart idé. Omega 3 olier er ustabile ved højere temperaturer og kan ikke forestille mig at det skulle være sundt at grille dem som bacon. Derudover er smagen nok også lidt problematisk som de selv nævner. Og hvad med konsistensen? Hvis en fornuftig mængde af fedtet ændres fra mættet til omega 3, blir det jo flydende... Hmm synes det rejser en række sære spørgsmål.

Link to comment
Share on other sites

HEJ. :wink:

Dines skriver: "Umiddelbart synes ikke det lyder som en særligt smart idé. Omega 3 olier er ustabile ved højere temperaturer og kan ikke forestille mig at det skulle være sundt at grille dem som bacon. Derudover er smagen nok også lidt problematisk som de selv nævner. Og hvad med konsistensen? Hvis en fornuftig mængde af fedtet ændres fra mættet til omega 3, blir det jo flydende... Hmm synes det rejser en række sære spørgsmål".

Jeg kan kun tilslutte mig Dines synspunkt og hans sære spørgsmål.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share