apprenti Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 ville lige videresende denne nyhed.http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article305407.ecejeg synes det er ganske positivt at de danske forbrugere kan gennemskue at kellogg's og nesle ikke altid laver lige sunde morgenmadsprodukter. om det er generelt fokus på vores madkultur og skræmmebilledet fra USA der gør at vi spiser sundere kunne være interessant at undersøge. men hvertfald en positiv udvikling i mine øjne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorn Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 jeg synes det er ganske positivt at de danske forbrugere kan gennemskue at kellogg's og nesle ikke altid laver lige sunde morgenmadsprodukter. om det er generelt fokus på vores madkultur og skræmmebilledet fra USA der gør at vi spiser sundere kunne være interessant at undersøge. men hvertfald en positiv udvikling i mine øjne...Nyheden er jo blevet udlagt anderledes: danskerne kan ikke overskue produkterne længere (Fitness, Fitness & Fruits, Cheerios, Honey Nut Cheerios, Special K, All Bran, Grain osv. osv. osv) og derfor vælger de "det sikre": havregyn.Så selvom det er en god ting at danskerne spiser mere havregryn er grunden mere bekymrende. For det betyder at med den rigtige reklame-kampagne vil Nestle eller Kelloggs kunne overbevise hr. og fru Danmark om at netop deres produkt er det allersundeste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 du har til dels ret. og så alligevel ikke:»Selv om Kellogg’s og de andre morgenmadsproducenter reklamerer med fedtfattige produkter, er det gang på gang kommet frem, at det ikke er rigtigt. Det forvirrer forbrugerne, og får dem til at gå tilbage til basis som havregryn,« fortæller trend- og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigators.for forbrugerne ståler stadig mere på når det bliver bevist at når kellogg's nyeste produkt ikke er så lovende som det bliver reklameret med går de tilbage til det gamle. desuden bliver der også skrevet at Den stigende bevidsthed omkring sundhed har også fået flere til at tage havregrynene til sig. Forbindelsen mellem natur og produkt ligger mere lige for med havregryn, end den gør med mange andre forarbejdede morgenmadsprodukter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonathan Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Må jeg så spørger, hvilke produkter er de sundeste, og hvilke er fusk hvis man kan sige det sådan?Hvad er det jeg skal kigge efter når jeg læser bag på parken?/Jonathan Edited May 15, 2007 by Jonathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Må jeg så spørger, hvilke produkter er de sundeste, og hvilke er fusk hvis man kan sige det sådan?Hvad er det jeg skal kigge efter når jeg læser bag på parken?/JonathanFor den slags produkter vil du typisk undgå et for højt (tilsat) sukkerindhold og for højt fedtindhold. Fiber vil du gerne have skal være højt. Det gælder egentlig for de fleste ting, men for kilder til fedt er det naturligvis ok at fedtindholdet er højt.Så gå på opdagelse i dit lokale supermarked og evt også på http://www.kalorietabel.dk og http://www.foodcomp.dk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonathan Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Ok tak. Hvilken mælk er så den bedste at vælge til?/Jonathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Ok tak. Hvilken mælk er så den bedste at vælge til?/JonathanKommer jo an på om du kan "tillade" dig den ekstra fedt fra federe mælketyper, og måske det faktisk ville være en god idé, hvis dit fedtindtag er lavt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonathan Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Okay, så er jeg sikker på den front, eller er der mere man har brug for om morgenen?/Jonathan Edited May 15, 2007 by Jonathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quantanamo Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Kommer jo an på om du kan "tillade" dig den ekstra fedt fra federe mælketyper, og måske det faktisk ville være en god idé, hvis dit fedtindtag er lavt.Men er mælkefedt ikke primært transfedtsyrer og mættet fedt? I så fald vil det nok ikke lige være stedet at få sit fedtbehov dækket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Men er mælkefedt ikke primært transfedtsyrer og mættet fedt? I så fald vil det nok ikke lige være stedet at få sit fedtbehov dækket.Transfedt er det jo i hvert fald ikke. Fra mini til sød indeholder mælk ifølge foodcomp 65-70% mættet fedt, nogle få procent flerumættede og resten enkeltumættede fedtsyrer.Og ang det at ville undgå mættet fedt, så er det jo ikke helt så enkelt:http://www.motion-online.dk/kost_og_kostti...et_usunde_fedt/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KongKent Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Der ER i hvert fald fedt i mælk. Men om det er noget at råbe vagt i gevær for, det ved jeg nu ikke.Det lyder dog godt, at danskerne vender tilbage til 'old school' morgenmad. En skål havregryn med mælk er jo en fantastisk start på dagen. Masser af foder i tanken og energi til dagens dont. Jeg selv spiser det HVER morgen, og gerne en ordentlig omgang. Sommetider spiser jeg en ekstra portion en times tid før træning, bare for at hælde ekstra energi på systemet.Kan varmt anbefale økologiske, finvalsede havregryn. Det går lige i sækken. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Transfedt er det jo i hvert fald ikke. Fra mini til sød indeholder mælk ifølge foodcomp 65-70% mættet fedt, nogle få procent flerumættede og resten enkeltumættede fedtsyrer.Og ang det at ville undgå mættet fedt, så er det jo ikke helt så enkelt:http://www.motion-online.dk/kost_og_kostti...et_usunde_fedt/Transfedt dannes naturligt i koens vom og er derfor i mejeriprodukter. Ganske vist ikke i mængder så det er af den grund at man skal undgå fede produkter. Der kan sættes spørgsmålstegn ved stort set alt vedr. kost, ligesom der er i ovenstående artikel. Det er bare sjældent at kritiken skal tages seriøst, igen ligesom ovenstående. Edited May 15, 2007 by Stubbe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mugge Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Hvis man vil undgå mælken, kan man jo lave havregrød af vand. I en cutte fase er det jo en fordel, at havregrøden fylder og mætter mere end en tilsvarede mængde rå gryn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted May 15, 2007 Author Report Share Posted May 15, 2007 nu kan man jo også blive for fedtforskrækket!!!minimælk indeholder 0,5g fedt. helt ærligt. så er det da næsten ligegyldigt hvis man får lidt transfedt. det kommer jo også and på hvad man ellers indtager i løbet af dagen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonathan Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Er det så dumt at putte rosin i sin havregryn?, der er jo sukker i, men det er jo også frugt, og det skulle være sundt. /Jonathan Edited May 15, 2007 by Jonathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gittchen Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 God nyhed at danskerne går tilbage til old-school, tror også det har noget at gøre med uigennemskuelighed, hvad er skidt og hvad er kanel.Personlig begyndte jeg at gå tilbage for nogle år siden, anskaffede mig kornkværn og valse, for det er utroligt hvad man kan stoppe i af snavs i brød og morgenmad. Derefter fulgte økologien, ofte er økologiske færdigprodukter bare renere. I det hele taget er der nogle træk der gør at jeg tror at vi er på vej back to basis. Tænk bare på alle mikrobryggerierne, gårdbutikkernes fordobling og udvalget af ost. Og forhåbentligt bliver det også sådan at vi finder ud af at billigst ikke er bedst, kvalitet koster, men er det værd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molleally Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Er det så dumt at putte rosin i sin havregryn?, der er jo sukker i, men det er jo også frugt, og det skulle være sundt./JonathanPersonligt slicer jeg et æble og smider i havregrøden, for at få noget frugt ned om morgenen, og for at få det til at mætte mere. I mine øjne fungerer det lige så glimrende som rosiner over havregryn m/ mælk, og med væsentligt færre kalorier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonathan Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Smager det så nongenlunde? Jeg kan huske engang da jeg fik et eller andet med 34% kostfibre. Det vat ligesom at spise tørt rugbrød i mælk. /Jonathan Edited May 15, 2007 by Jonathan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnersHigh Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Ok tak. Hvilken mælk er så den bedste at vælge til?/JonathanSkummetmælk; hvis du gerne vil ha' så lidt så muligt af det usunde mættede fedt i din krop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RunnersHigh Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Kommer jo an på om du kan "tillade" dig den ekstra fedt fra federe mælketyper, og måske det faktisk ville være en god idé, hvis dit fedtindtag er lavt.Dårlig ide at dække sit fedtindtag med mættet fedt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Dårlig ide at dække sit fedtindtag med mættet fedt.Ville det være for meget at forlange at du læste de kommentarer og uddybninger der allerede var kommet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yetti Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 For den slags produkter vil du typisk undgå et for højt (tilsat) sukkerindhold og for højt fedtindhold. Fiber vil du gerne have skal være højt. Det gælder egentlig for de fleste ting, men for kilder til fedt er det naturligvis ok at fedtindholdet er højt.Så gå på opdagelse i dit lokale supermarked og evt også på http://www.kalorietabel.dk og http://www.foodcomp.dkJoule eller kalorie indhold pr. 100 g er også en fin indikator..., men skal helst suppleres med en vurdering af MP's post!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Smager det så nongenlunde? Jeg kan huske engang da jeg fik et eller andet med 34% kostfibre. Det vat ligesom at spise tørt rugbrød i mælk. /JonathanHvis man koger ting med meget fibrer dagen før i lidt for meget vand og lader det stå, bliver det helt vildt dejligt godt :4mewantfood: Jeg plejer spise havregrød med tilskud af et fiberprodukt med 70% kostfibrer. Hvis jeg spiser det bare som det er, smager det forfærligt Men tilberedt smager det supergodt, især hvis man kommer lidt sødemiddel i - konsistensen bliver helt cremet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptpoul Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Fiberberigede havregryn er for vildt. En blanding imellem all bran og havregryn i smagen. Mumma :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Absolut ikke enig med Kongen - havregryn skal være grovvalsede :4mewantfood: Min morgenmad består altid af havregryn, 40g proteinpulver (chokoladesmag) drysset på, og så en masse skummetmælk.NAMMENAM!!!! Kan ikke forestille mig noget bedre, det smager usandsynligt godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.