Muscle memory


michael
 Share

Recommended Posts

Muscle memory - muskelhukommelse.

Det går ud på, at muskler, der en gang har været store og stærke, hurtigt kan genoptrænes til det gamle niveau. Angiveligt kan musklerne "huske", hvor store og stærke de engang var.

Eksisterer dette begreb i virkeligheden, og hvis det gør, hvad er forklaringen?

Link to comment
Share on other sites

Man har tidligere foreslået at der var flere cellekerner i muskelceller der tidligere har været store, men forsøg har vist at dette ikke er tilfældet.

Jeg er tilbøjelig til at tro at den største del af forklaringen ligger neurale/koordinative/psykologiske faktorer. Desuden er er det en subjektiv observation at det faktisk forholder sig sådan. Man kan stille spørsmålstegn ved om personer der oplever fænomenet rent faktisk har været helt tilbage til deres oprindelige lave niveau eller der måske alligevel har været en grad af vedligeholdelse.

Cilius -> Den artikel af Haycock er noget af det tyndere han har skrevet. Studiet han henviser til er faktisk udført på min arbejdsplads og det har intet med "muscle memory" at gøre. Haycock tvister lige fortolkningen engang, så han kan bruge det som argumentation for hans hypertrofi-filosofi, hvilket er lidt søgt.

Studiet af Andersen og Aagaard er også beskrevet her: 2X-boosting. I deres nyeste studie har de forøvrigt ikke kunne eftervise boosting-effekten; 2X'erne vendte blot tilbage til udgangsniveauet (ikke publicerede resultater).

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes nok undersøgelsen og resultaterne virkede bekendt :)

Når man vender tilbage til vægttræning efter en længere pause, og man en gang har haft en størrelse - så går det altså stærkt.. Den psykologiske faktor er med garanti til stede, men alligevel stryger nålen på vægten hastigt op til omkring det gamle niveau - det er i hvertfald min erfaring med træning efter pauser.

Men nybegyndere oplever også hastige fremskridt, men meget af deres tid går også med at fintune koordinationsevnen, finpudse motorikken ved frivægtsøvelser etc etc - og den del har man allerede gennemgået som gammel rotte i faget... betyder det så, at man går direkte på hovedretten (hypertrofi)?

Link to comment
Share on other sites

MZ: Har du forresten en reference til nedenstående:

Man har tidligere foreslået at der var flere cellekerner i muskelceller der tidligere har været store, men forsøg har vist at dette ikke er tilfældet.
Kunne være ganske sjovt, da der kører en lignende diskussion over på HST forummet (diskussion og diskussion er vel så meget sagt :rolleyes: ), men argumentet fra BH er netop at der kommer flere "myonuclei" (går ud fra det er det cellekerner). Nedenstående er et citat fra hans indlæg i debatten:
As long as you can maintain the new myonuclei, and new muscle fibers, you will store up muscle memory and a greater potential for later drug-free regrowth.

Til dem der måtte være interesseret i den meget lille tråd Her er den :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share