Opvarmning inden styrketræning


AlexJ
 Share

Recommended Posts

Ved ikke om spørgsmålet var til mig Fame Boy? Jeg mener helt sikkert at mobilitetsfordele er skadespotentialenedsættende.

Næh det var til Spock, der hævder at udstrækning/mobilitetstræning ikke er skadespotentialenedsættende, men kan have mobilitetsfordele (hvad end det så er).

Link to comment
Share on other sites

Uden at vide hvad Spock mener med mobilitetsfordele.

Tror jeg det er at være tilstrækkeligt bevægelig til at fysisk kunne udføre et løft fx. Squat med korrekt teknik, men det ville i så fald vel også være skadesforbyggende?

Præcis.

Link to comment
Share on other sites

ja hvis man antager at en givende mobilitetsøvelse er det der skal til for at forbedre en squat.

kom et eksempel på en squat forbedrende mobilitets øvelse. herunder hvad øvelsen forbedre? altså hvilke mekanismer er på spil

Edited by RuneB
Link to comment
Share on other sites

mobilitets fordele kan potential nedsætte skades risikoen.

Men det er ikke et generelt fænomen man uden videre kan bevise via forskning eller hævde at det er skades forebyggende for alle.

I specifik tilfælde med specifik interventioner kan det være uhyre effektivt. Derfor er det vigtigt at man har forstået forskningen og de begræsninger man arbejder med når man introducere mobilitet interventioner. Herudover det bevæge mønster man laver en intervention på.

Jeg er iøvrigt enig i at der rigtigt god træning at få bevæget kroppen via dynamisk stræk. Både som opvarmning og for at arbejde med forskellige målsætninger.

Det er dog et stort problem når nogen opvarmer ved at foam rolle og en eller anden mobilitets øvelse hvori kroppen ikke holdes varm f.eks. wall slides. Kroppen nedvarmes og man er praktisk talt kold når man skal igang. Det er fokus punkt i min egen programlægning til folk at jeg bruger meget mere tid på at producere intelligent opvarmnings protokoler fordi opvarmning er super vigtigt. Har en gut på mit VL hold som bliver ved med at spille fys smart med et ton af "smarte øvelser" men nul opvarmning. Det vigtigste skadesforebyggende, bevægelses forbedrende og præstationsfremmende man kan lave er en ordenligt opvarmning. Da jeg var aktiv bruge vi minimum 30 min men nogen gang helt op til 1 time.


Alt for mange styrkeløfter opvarmer alt for lidt. Dårlig vane i styrkeløfts kulturen, nogen forfatter anbefaler endda at man opvarme meget lidt (Riptoe) og primært via opvarmningssæt. . Fint med opvarmningssæt men jeg svært ved at forstå hvorfor man ikke kan lave en masse andet også. Der udover opvarmning også kunne forbedre forskellige små ting og øger work capacity hos udøveren.

10 min crosstrainer
3 opvarmningsæt

er bare ikke nok i min verden længere. Selvom jeg selv er skyld i det samme og har lagt programmer med samme længde opvarmning. Så er det bare ikke optimalt

Edited by RuneB
Link to comment
Share on other sites

Mobilitetstræning er et bredt begreb, ligesom styrketræning og løbetræning. Statisk stræk er bare én måde at træne generel mobilitet.

Prøv evt. at kigge her: http://www.mobilitywod.com/

Jeg tror der er bred enighed om, at hvis vi snakker "almindelige motionister", så er udstrækning/streching og mobilitetstræning en ganske god idé. Selv om der er ikke er nogen direkte dokumenteret gavnlig effekt, så er det næppe skadeligt. De fleste vil som minimum sikkert opleve en følelse af velvære eller mere overskud i hverdagen, som man bestemt ikke skal undervurdere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share