WSB boxsquat!


jar
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke de store erfaringer med boxsquats, men inden man lader sig forblænde af alle de fortræffeligheder øvelsen skulle have at byde på (i følge WSB), skal man huske at de benytter anderledes dragter, der nærmest stoper dem helt i bunden. Derfor er boxsquats fortrinlige til deres formål, men måske ikke så meget til vores.

Link to comment
Share on other sites

skal man huske at de benytter anderledes dragter, der nærmest stoper dem helt i bunden

Godt nok har du ret i at deres dragter er så stramme, at det pratisk talt minder om et boxsquat i bunden. Men dette er OVERHOVEDET ikke grunden til at de anvender boxsquats. De anvendte også boxsquats for mange år siden, da dragterne IKKE var så high-tech som de er idag.

Grunden til at Louie Simmons er en stor fortaler for boxsquats, skyldes første og fremmest hans holdning til hvordan man laver et korrekt squat. Ifølge ham (og flere andre eksperter for den sags skyld, herunder Hatfield), er det vitalt at man sætter sig tilbage, og sørge for at holde vertikale skinneben. Dette lærer man efter sigende meget hurtigt vha. boxsquats. Den anden grund, er at det er den eneste squatsøvelse, hvor man kan knække den eccentriske og koncentriske kæde i bunden. Dette bidrager til udvikling af MEGET stor startstyrke og eksplosivitet i bunden af squat.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share