Green tea - grøn the


michael
 Share

Recommended Posts

Der er mange benefits ved grøn te. en artikel publiceret i American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, No. 6, 1040-1045, December 1999. Viser konklusionerne på en undersøgelse man lavede af Grøn te's fortræffeligheder både i forhold til forbrænding men også i forhold til helbred i det hele taget. Man undersøgte det fordi Grøn Te indeholder store mængder af bl.a. Polyphenoler og Coffein. Konklusionen lyder at relativt i forhold til de placebobehandlede deltagere vil der være en signifikant forøgelse af basalforbrændingen (4%< p<0,01). Se det spændende er nu at; dette er mere end man kan forklare ved coffein indholdet alene. Man havde en testgruppe der alene blev behandlet emd coffeinet, i samme doser som man finder i grøn te. Der var en signifikant forøgelse af fedtoxidering, og det hele uden en forøgelse af nitrogen i urinen. (forskningen blev lavet af: Abdul G Dulloo, Claudette Duret, Dorothée Rohrer, Lucien Girardier, Nouri Mensi, Marc Fathi, Philippe Chantre and Jacques Vandermander )

Når vi taler om helbredsmæssige indvirkninger med grøn te, ja så er grøn te nærmest det man kommer mirakler. Men det er værd at lægge mærke til at den te man medicinerer med er UGÆRET, vi taler altså om den oprindelige (og lidt dyre) te, ikke den industrialiserede europæiserede te. Men der har vi til gengæld også en te der viser sig mere effektiv end antibiotika, og en del specialister har på rekordtid helbreddet bl.a dysenteri med teen. I japan lavede man nogle undersøgelser om teens virkning på kræft. Det fandt man på fordi statistikker viste at der døde færre folk af kræft i det område, hvor grøn te vokser og drikkes i større mængder, end i andre områder af Japan. Ved National Research Institute i Tokio fandt man ud af at teen virker hæmmende på kræfttumorer. Det er et stof i teen der hedder tannin der er kræfthæmmende, især i hals, mave og tarme.

Link to comment
Share on other sites

Jeg prøvede på et tidspunkt at drikke det, men da jeg i forvejen ikke er den store thedrikker kunne jeg simpelthen ikke få det ned. Smagen er altså - efter min mening - ikke noget at råbe hurra for!

Link to comment
Share on other sites

Tak - jeg havde glemt at søgningen kører igen.

Crawdaddy, du er jo nærmest grøn the veteran. Hvad er din mening her et par år efter?

TJ, kom du igang?

Andre?

Jeg synes stadig det er godt og bruger det hver dag, hvor jeg nok får tømt en enkelt kande. Jeg får primært noget om morgenen og før træning, og jeg synes det giver et udemærket lille boost og lidt ekstra varmeudvikling under træningen :)

Link to comment
Share on other sites

Crawdaddy og andre ...

hvilket mærke bruger I?

Jeg har nu prøvet Lipton, Twinnings (med ginseng) og Pickwick. (Lutter tampon-the).

De smager alle godt, men jeg kan ikke mærke noget som helst i forhold almindelig the. Folk rapporterer bl.a. at man skulle blive kvikket op.

Næste mærke på ønskesedlen er Gunpowder, som fås i helsekostforretninger. Måske er det nærmere originalen.

Link to comment
Share on other sites

-> DBM

Man kan også få grøn the med frugtsmag. Indtil i sommers kunne man faktisk kun få min yndlingsthesmag (fersken) som grøn the. Så hvis du er til det lidt sødere kunne det være en mulighed

Hvorhenne??

Link to comment
Share on other sites

Personligt kan jeg anbefale det produkt fra PharmaGreen og det findes i to varianter nr 65 og nr 75, hvor nummeret bestemmer hvor mange mg Epigallocatechingallat der er i produktet og det anbefales at drikke den kraftigeste altså nr 75 fordi der er flere af de virkende stoffer i (hovedsageligt Antioxidanter)

Mange forsøg tyder på at grøn the bla forøger stofskiftet og at det har en høj rense effekt for kroppen grundet disse specielle antioxidanter(kan virke mod uren hud bla)

Der findes også Grøn the tabletter som pr stk indeholder 70mg EGCg men selvom de næsten er ligeså stærke som den opløselige the i brevform, anbefales den kun hvis man ikke bryder sig om instant te, da den bedste virkning fås ved at drikke det(optagelses tid mm tror jeg)

Prisen svinger vist ret meget men det jeg er i besiddelse af koster ca 2 kr pr brev og der skal ca hældes 2-3 breve i hovedet pr dag ifølge forskriften

HK

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share