Gregers TF

Medlemmer
 • Content count

  12,049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

Posts posted by Gregers TF


 1. Ved varierede grøntssager, der gik jeg i Netto og købte grøntblandinger der var sat ned i pris pga dato - hvad der nu var. Nu igen og før den ide, så fråder jeg røde peberfrugter i rå mængder og supplerer med lidt gulerødder på fridage. Det er hverken særligt spændende eller varieret. Der kommer så frugt oveni men der er også ret standart (røde æbler/pærer/bananer/clementiner/blå vindruer). 

  ...

  Aftentræningen blev lidt kortere end planlagt men dog godkendt. I mit sidste tog var der glemt en fjernbetjening til en bil, så den måtte jeg lige få i pengeskabet til hittegods. Og også skrive lidt dokumentation, da jeg blev forsinket pga strømafbrydelsen i Farum. 
  Ellers dejligt først på arbejdsdagen, at føle mig muskulært træt i benene efter den korte men intense tur på Zwift. Korte og hårdt ER bare sjovere end basistræning :wink:

   

   


 2. Dejlig tur til Jylland. Men vægten er nu igen som lige efter jul - trods vi hverken spiste slik, kage eller is.
  Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at julen igen skal sætte en ny standart for vægten :mad:

  Jeg begynder at tælle kalorier fra i dag - som vanligt ikke for at nå et mål men for blot skærpe fokus. På et tidspukt kommer jeg nok til at stramme op, uden jeg har aning om hvordan det skal foregå. Jeg ville svært gerne smide 5kg og især holde det bagefter.

  Projekt varieret grønt er droppet - jeg er egentlig også træt af at bruge dobbelt så lang tid på at handle i Netto som i LIDL.

  Styrketræningen... Det gik ret meget i stå da jeg i december fik snot og ondt i halsen, især mht at få puttet muller på lårene. Men det er egentlig også fint som det er, så prøver bare at vedligeholde herfra. Jeg kan mærke at overkropsstyrken har fået et vældigt boost at at træne i DSBs kælder men det dæmper jeg også, så jeg ikke bliver så sulten. Læggene får dog fortsat særtræning, da de “stik” der føles som fibersprængninger, ikke har været der siden jeg begyndte på det.  

  ....

  Mellem dette skriv og jeg tager på arbejde, satser jeg på 45 (rettet - jeg når kun 30 minutter) minutters fri leg på Zwift. Venstre knæ føles OK og jeg håber det bliver ved. Efter arbejde har jeg 28 minutters ventetid før jeg kan komme hjem, så der får overkroppen en hurtig tur. 
   

  94,1kg i morges 


 3. Fin fullbody inden turen gik til Jylland via Holbæk. Igen - cykelbukserne var forkerte da jeg hentede dem sidste gang.

  Selvom jeg følte mig frisk nok, kunne jeg se i spejlet under hexbar-squatten, at det var jeg nok ikke, for knæ og hofte sejlede ustabilt rundt mens belastningen ellers føltes let nok.

  Hver gang FW har sendt en undersøgelse om mine besøg på Biblioteksvej, har jeg efterlyst en hacksquat  Der er der nok også andre der har, for i dag stod der en fin ny en. Den er noget mere brutalt vinklet end den i Vallensbæk og jeg fik lært på den hårde måde IKKE at gå helt i bund, for det kunne mærkes i begge knæ - modsat den i Vallensbæk hvor den stopper lidt højere. Venstre knæ har øffet et par gange siden - kun ganske let men alligevel fint med en hviledag i morgen. Mandag må jeg lige vurdere om det skal have mere tid eller ej.

   


 4. Jeg ville egentlig lave en vinterstatus. Ikke fordi vinteren er væk men alle korrigeringer på arbejde er overstået og udover en enkelt lille ting, er alt på plads i lejligheden. Jeg skal bare til Jylland i weekenden og derefter venter en OCD-venligt triviel trommerum. Altså indtil hjemmeplejen ringede og fortalt, at min onkel (ham med sprutten) var faldet og havde ligget næsten to dage, før de fandt ham og fik ham indlagt. Heldigvis har det det bedre end sidst. Dengang gik der en del ture til Hillerød og lige i den sammenhæng er det ret upraktisk at arbejde 12-22.
  Så en hektisk dag, hvor jeg også skulle forberede en særlig gave til weekenden, vaske tøj osv. GPSen i bilen ville gerne opdateres og det blev den desværre og nu er den så umulig at jeg ikke engang kan komme ind i indstillinger.

  Men jeg kom en god tur på Zwift. Efter to benfri dage var det ikke helt uoverkommeligt og stængerne havde det da også væsentlig lettere end konditionsdelen, der begynde at blive presset til sidst.

  1CF427DA-0234-4277-9F2B-24C6137C5ECB.jpeg


 5. Æv - det bliver også til en cardio-nuldag i dag. De sidste dages opvågning med vækkeur begyndte at trække dybe spor og især i går var jeg bare træt med træt på. Da vækkeuret ringede i morges, slog jeg det fra og sov videre. Desværre helt til 9:40 og kroppen var for længe om at komme ud af døsen.

  Jeg tager en tanktop med på arbejde og får styrketrænet i stedet - selvom det ikke lige var planen.


 6. Selvom det er svært kan jo godt være sjovt - så længe man ikke ryger på røv og albuer og bliver skadet. Det er vi blevet for gamle til :dry:

  Da jeg kørte mit sidste tog ind på Hovedbanen, kunne jeg vinke til føreren af den toglinie der skulle køre mig hjem og dermed 28 minutters ventetid.

  Jeg kunne lige så godt bruge tiden fornuftigt og smuttede i DSBs jernkælder. 2 sæt af:
  Rows
  Bænkpres (kun et worksæt der så var til fail)
  Skulderpres
  Fransk pres
  Bicepcurl

  I eftermiddags fik jeg SMS fra Holbæk om at mit cykeltøj er kommet. Planen var ellers lidt Zwift-rul i zone 1 og 2 før arbejde men nu henter jeg tøj i stedet.


 7. Uha, en masse gode bud. Men det bliver tidligst til oktober, for hvis jeg ikke bruger geden nu og frem til sommersæsonen, så er forbruget så lille, at jeg ikke vil ofre penge på det. Og så kommer jeg btw til at købe nyt, da jeg ikke har evnerne til selv at skrue, når noget går i stykker men skal luske ned i Heino for at få det lavet.
  Det med cross frister faktisk meget men er desværre nok ikke realistisk i praksis. Jeg tror det er sjovt og hvis der er på motionsplan som på TV, så passer det mg nok også fysisk godt med små korte passager med 4-cifrede watt. Jeg har dog ingen anelse om hvor man skal køre (her er jo pandekagefladt) - og om det er lovligt, hvis jeg skulle finde nok. HvidovreCK har crosstræning men vist kun for licensryttere. Så crosscyklen vil nok kun komme på landevej. Og så er det lige det med rengøring af både cyklen og tøjet. Og om den går i stykker så tit, at det bliver dyrt i rep - nu jeg selv er for fumlefingret.

  Dagens tur i FW - efter hukommelsen:
  Tåhævninger på et ben: 30, 30, 25, 25
  ss
  Hexbarsquat: 12x80, 12x100, 12x100, 12x100
  Kropshævninger: 10, 10
  ss
  Frontsquat: 6x60, 4x70, 4x70, 4x70
  Bulgarsk split jumps: 10, 10
  Bænkpres: 10x20, 10x32,5
  ss
  Lårcurl siddende: 10x50, 8x60, 10x70, 10x70
  Laterals: 10x9, 10x9
  Mavebøjninger på gulv: 25, 25
  Hyperextensions: 25, 25


 8. Det  nåede jeg ikke lige at se. Det blev i stedet en Pearl iZUMi Amfit - i det løseste fit, så jeg kan have overkroppen i den. Samt en Merino svedtrøje og et par vinterbibs med pude - puden i dem jeg kører i nu ER siddet flad. De skal dog først hentes hjem men jeg fik en lille plov i rabat, så det er fint.
  Jeg har nu også tre “spande” under køkkenvasken.
  Men jeg fik ikke trænet. Det er OK for lårene er matte. Læggene lidt ømme :omg: og ditto i meget af overkroppen.

  Vintergeden... der SKAL i hvert fald ny gruppe på, for det har raslet og skramlet lige fra den var ny og tommelfinger-skifteknappen er jeg ikke fan af. Men man skal også hive hårdt i bremserne - selv med gode klodser. Den er blød som smør når man spurter på den (det vil en billig erstatning så også være) mens alle kanter i asfalten er brutale, som to tog der støder sammen. Det eneste der er rigtig fedt på den, det er styret - det eneste endnu, hvor jeg sidder dejligt afslappet nede i bukningen. Men efter 10 års hiven og spurten, så bør det jo nok også skiftes efterhånden. Men lad os nu se hvor meget jeg får kørt udenfor.....

  Dagens vigtigste punkt må være at komme tidligt i seng. De sidste par dage har jeg kæmpet for at holde mig vågen men uden grund andet end iPad’en. Det er for dumt. Og det ER i morgen vandet forsvinder 7:30.


 9. Vintergeden har fået nye dæk. Pedaler og klamper fra den gamle banecykel også taget i brug. Fik tidligerelagt vasketiden, så jeg kunne komme ud i det rare vejr. 

  Jeg kom også i cykeltøjet men gik i stå ved hoveddøren. Prøvede to gange men først tredje gang da det næsten var mørkt, lykkedes det. Så er jeg bare nogle lys og reflekser og ikke en af de tykke gamle mænd i for stramt lycra, som bilister og kvinder ofte ynder at omtale os.
  Turen gik bedre end sidst men nu var jeg også forberedt på at jeg skulle lægge konservativt ud. Da jeg købte stumper til cyklen har min hjerne været på pause, for kassetten har ingen 18´er bagpå. Det er bare det værste tandhjul at mangle, når man er mosjo. Og ekstra træls med en 10 år gammel Sora-geargruppe, der kun rammer gearet fra den ene side. Den anden vej skal man skifte to og et tilbage, ellers kammer det over en halv eller flere pedalomdrejninger. Hvis jeg holder fast i cyklingen, så skal jeg have en ny vinterged næste år - jeg er SÅ forbandet træt af at den fungerer så ringe. Nå, men fik kørt masse med høj kadence og to gode (som i at jeg kørte mig helt ud) bakkespurter - dejligt efter fire måneder uden en stående reel spurt. Efter turen skulle cyklen vaskes og min lavtryksspuler (som jeg havde glemt sidst) havde stadig strøm på batteriet - ret overraskende.

  I dag købt ny lille radio, så jeg kan fjerne et bord i stuen - efter jeg flyttede hjemmetræneren har der manglet plads. Da badeværelset blev færdigt, stoppede jeg med at købe danskvand, som jeg har brugt for mange penge på det sidste halve års tid. Resultatet blev at jeg nu også var dehydreret i min fritid, så nu er der spenderet en Sodastream. I morgen går jagten ind på løsningen til vores nye affaldssortering: Bio, plast og rest. Og så skal jeg på tur efter en cykel-vinterjakke. Når jeg at træne er det fint og ellers er det bare ærgerligt. 
   


 10. Virkelig dejlig umph-træning med ild i øjnene i DSBs jernkælder. Det ER altså bedst at træne alene, så man kan grynte og lave sjove grimasser, uden folk synes man er en gammel idiot (det gør de nok alligevel men så er man i det mindste en stille idiot)

  2 sæt rows
  2 sæt træk til bryst m underhåndsgreb
  3 sæt bænkpres
  5 sæt biceps
  3 sæt fransk pres
  3 sæt skulderpres
  2 sæt laterals
  2 sæt hyperextension
  2 sært mavebøjninger på bold
   


 11. Samme 2 x 15 min i FPT som i søndags. Væsentlig lettere denne gang (bortset fra min bagdel) men nu havde jeg jo heller ikke kørt intervaller dagen forinden i dag.
  Ingen pulskurve, da dette skrives fra toget på vej til arb, da jeg ikke kunne nå det hjemme - jævnt panisk med at komme i bad osv. Jeg fik dog en tanktop med i tasken, så jeg måske kan få trænet lidt overkrop i den længste pause - eller lidt i dem begge.

  Hvis alt flasker sig, håber jeg at komme på landevejen i morgen. Sidst jeg checkede vejrudsigten virker den helt hæderlig.


 12. Nej, jeg bør nok ikke give op så hurtigt. Det har kørt stringent den sidste uge og sporadisk en håndfuld dage forinden. 
  Jeg har også tænkt på det med mad i kroppen men min mave fungerer fuldstændigt på samme måde nu som før - jeg kan stadig næsten stille uret efter den. Egentlig lidt underligt men jeg håber at kunne tolke det derhen, at der har været fibre osv nok i kosten i forvejen.
  Måske skal jeg gå kun spise på den ny måde, når jeg har fri og er rastløs og keder mig. Det er nok der, det er en fordel at få smagssanserne stimuleret. På arbejdsdagene kan jeg sagtens holde kalorieunderskud når jeg prøver på det.

   


 13. Jeg ville haver kørt en kort let omgang på turboen men jeg endte i stedet i et politisk ukorrekt langt varmt bad. Kroppen er pænt træt, så det var hvad det blev til. 

  Jeg overvejer kraftig at droppe projektet med de anderledes og ekstra grøntsager. Vægten ligger stadig og roder mellem 93 og 94kg - meget irriterende, nu man prøver at dreje på en af de rigtige knapper. 


 14. Man er ved at lægge infrastruktur til de førerløse tog ned mod mig, så der er færre tog. Jeg brugte ventetiden til et hurtigt improviseret visit i DSBs jernkælder.

  3 Sæt bulgarsk split squat
  2 sæt træk til bryst
  2 sæt bænk
  2 sæt skuldepres - en arm ad gangen 
  2 sæt bicepcurl
  2 sæt fransk pres
  2 sæt mavebøjninger på bold
  2 sæt hypers
  alt 10 reps undt andet sæt bænk hvor jeg failede
  Da jeg kom hjem fik læggene 2 x 30


 15. Jeg er stadig i chok over hvor ringe det gik på landevejen, så... en tur med lidt mere varighed og basis end vanligt.

  Det var en af de gode dage på datojagt i Netto. De har bakker med 400 gram tern-skåret melon, ananas, æbler og vindruer. De normale 28 kroner er jeg for nærig til men 15 dask er en fin pris. Og super dejligt at hoppe varm af turbotræneren og gnaske kold frugt, bagefter :wub:

  93714684-1A2F-4B9D-AF3E-AA0AAE4982F6.jpeg


 16. Er squatten sat på pause eller skal den klemmes ind oven i det andet?

  Egentlig meget sjovt med et træningsprogram der dikterer zone 3. Nogle steder er zone 3 nærmest forbudt.


 17. Idiot, mand!!! Efter ovenstående skriv, skulle jeg købe lidt grønt til madpakkerne og ser på opslagene, at der først er lukket for vandet om en uge.

  Med adgang til bad, hoppede jeg på turbotræneren men nu ikke for at træne. Den er flyttet væk fra altandøren, hvor den dels ragede godt ud i stuen og dels har jeg “sparket” til de mange ventilator-ben utallige gange. Nu er den røget ind i et hjørne. Det er smalt men frigiver en masse gulvplads og altandøren er fri. Så jeg skulle lige bruge lidt tid på at få den optimale køling med det smallere placering af blæserne.

  På arbejdet var det ren hygge, da det var alle “de gode” kolleger som holdt pause og jeg valgte at nyde selskabet og træne efter fyraften. 45 minutters fullbody minus lægge som må vente til i morgen - jeg gider ikke nu. Det bliver også den eneste træning, da jeg skal få styr på cyklen. Den ligner en bunke møg, efter i går.

   


 18. Og det kommer jeg også, i det omfang vejret ikke er være end nu. Men det bliver aldrig noget jeg kommer til at elske :wink:
  Især ikke når jeg punkterer og bliver kold og slet ikke det rengøringscirkus der bare generelt følger med. 
  Men det kunne være sjovt at starte tidligere og ikke toppe i september.

  Benene er virkelig off her til morgen så de har vist bedre af lidt restitution end at blive kørt længere ned med styrketræning. Jeg tager skiftetøj med på arbejde, for det fungerede egentlig fint, det jeg lavede sidst. Jeg skal sidde rådighed (stand-by) men kan se på vores morgenstatus, at der forventes aflysninger pga personalemangel, så jeg kommer nok en del ud. Men med lidt held, så bliver der en pæn pause mellem to ture og ellers træner jeg efter fyraften - har fri allerede 21:50

  I stedet vil jeg bruge tid på at søge restferie på tirsdage til banetræning. Onsdagene er sene, nu jeg prøver at passe sengen og det er ikke helt så sjovt mere, nu basistempoet er hævet (og jeg er i kageform), så der ikke er overskud til andet at at følge med rundt.


 19. Dejlig start, da jeg vågnede ved 8-tiden og følte mig vågen og stod op. Fik hapset nogle af de gode ting billigt i Netto.

  Jeg fik også styr på det sidste i lejligheden. De sidste ledninger har fået skiftet stik, blevet trukket og alt er på plads (også routeren til internettet). Dog mangler en tur på genbrugsstationen men det gider jeg helst ikke, når det er koldt i vejret.

  Vintergeden blev hevet ind fra altanen og der blev sat skærme og pedaler på. Den kan dog ikke komme på computeren, da den ikke har flere ANT+pladser men pyt med det. 

  Ud på eftermiddagen, da jeg var færdig med alt det praktiske, kom jeg ud for at køre “den korte”. Føj da. Udover at sadlen peger for meget nedad og der jo (havde jeg glemt) er vildt slør mellem pedaler og klamper, så var tempoet helt forfærdeligt. Virkelig deprimerende. Efter et af holdepunkterne jeg normalt når på ca 1t 15m, er jeg et kvarter bagud. Lidt efter punkterer jeg og da dækkene har siddet på længe er de nærmest groet fast, så jeg fedter længe med at løsnet det fra fælgen. Pissefryser om fingrene og har fået vejsnask på tøjet, så kommer også til at bruge 16kr på en maskinvask på at få det rent, nu en håndvask ikke nok.
  Jeg bliver ikke fan af vintercykling efter i dag.

  I morgen er her lukket for alt vand mellem 7:30 og 15, så det er oplagt at træne i FW og gå i bad der, så jeg er ren når jeg skal på arbejde.


 20. Min hævn gik i vasken.... Underboen holdt fest - helt fair med irriterende støj fredag og lørdag nat, når man bor i lejlighed. Bortset fra at de ind i mellem bankede lyden af musikken grotesk op, så det lød højere end når jeg selv spiller. Bare 10-15 sekunder, så ikke fordi de skulle nyde et helt nummer. Bare være dumme.

  Modtageren til mit trådløse internet står i den ende ende af lejligheden, så når iPad’en er i den anden ende, så er wifi´en ikke stabil, så Jeg ville gerne have den flyttet ind i midten. Så ryger der nok lidt hastighed men pyt, hvis nettet så er stabilt. Klokken 9:01 i bore/banketid - men lur mig om de ikke stadig sov nedenunder - ville jeg fatte slagboret og bore hul i væggen ved trappen. Men ak - ingen ophængshuller bag i modemmet og jeg ville altså ikke bore huller bare for sjov. Jeg undlod også at stille min trådløse højttaler på trappen med opera. Mendes var sjovt i tankerne.

  Fik i stedet sat lidt mere på plads og tiden gik og pludselig nåede jeg kun en halv time på Zwift, da jeg skulle møde før 12 i dag.

   

  53A2E980-3431-43C3-A3ED-16D4DCCA1FD8.jpeg