Sign in to follow this  
jarvig13

Tour de France 2012

Recommended Posts

Så må vi have en tråd op om årets tour.

Der er så meget sport pt og jeg er så optaget af mit vægttabsprogram at jeg for en gang skyld ikke har haft overskud til at sætte mig ind i feltet og er derfor rimeligt uinformeret om årets tour. Håber MOLs mange cykeleksperter bringer ind med analyser og spådomme. :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

De fleste eksperter siger Cadel eller Wiggins med alle enkeltstarts kilometrene, men...

Der er flere etapper der ender med nedkørsler, og her er Nibali giftig, og han er også hurtig opad. Han er ikke så hurtig på en enkeltstart som Cadel eller Wiggins

Andre nævner en bjergrytter som samuel Sanchez,,, han kan være en top 3

hvis Gesink er holdbar er han måske også mtop 3?

Og så er der Hesjedal der kørte den gode gode Giro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manglen på dramaer, der slutter på bjergtoppe udenfor kategori gør, at TdF'12 nok bliver en noget anderledes affære end tidligere. Det bliver spændende at se, hvor spændingsmomenterne kommer til at opstå. Jeg frygter det bliver kedeligt, men det tror jeg nu ikke helt på.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jamen jeg kan da godt komme med et skud

Ruten

Der har været meget fokus på ruten og især antallet af enkeltstartskilometer. I alt er der 101 km enkeltstart og kun 3 bjergafslutninger. Det kan altid diskuteres, hvordan en GT skal skrues sammen, så har touren bare ikke tradition for de helt vanvittige ruter - er man til den slags, så er giroen et mere oplagt bud (især da Zomegnan var løbsdirektør). Uanset ruten, så vil det i sidste instans altid være op til rytterne at skabe løbet. Håbet kan derfor være, at med antallet af enkeltstartskilometer, så er bjergrytterne tvunget til at angribe tidligt og udnytte alle muligheder.

Et tiltag, som man har haft de sidste par udgaver, er tidlige etaper med en lidt skarp afslutning ligesom dagens etape. Jeg synes det er fint tiltag, der giver lidt variation til tidligere tiders sprinteropgør, der dominerede den første uge.

Favoritterne

1. Bradley Wiggins

Uden en Contador til start, så må favoritværdigheden tilfalde Bradley Wiggins. Ruten kan næsten ikke passe ham bedre og han har i Sky et super stærkt hold i ryggen. Han i år vist, at han kan vinden etapeløb med sejre i Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné. Wiggins skal vinde touren på enkeltstarterne og så bruge holdet til at sætte et hårdt men jævnt tempo stigningerne. Han har i Froome en hjælperytter, der på mange hold sikkert kunne være kaptajn. Spørgsmålet er derfor, hvor forenet holdet er, for med en Cavendish er der også andre hensyn, der skal tages. Desuden synes Wiggins også at have været tæt på topform i hele sæsonen, så spørgsmålet er, om han evt. kunne løbe tør for kræfter i uge 3?

2. Cadel Evans

Sidste års vinder har haft en relativ anonym sæson, men jeg er sikker på, at han igen kommer med til at kæmpe med om sejren. Hans stærkeste våden er stabilitet. Evans kører en super enkeltstart, men mangler formodentligt lidt i forhold til Wiggins, så han skal hente en smule tid på stigningerne. Han har i BMC-holdet et stærkt hold, der sidste år viste, at de især på de flade etaper kan beskytte deres kaptajn. Som en lille fodnote ville det være en fantastisk afslutning på Hincapies karriere, hvis han i sit 17 toru de france kan føre endnu en kaptajn til succes.

Det er efter min mening de to store favoritter på papiret. Herefter er der en stor klump af ryttere, der alle med det rette held kan kæmpe med øverst i klassementet. Jeg har opstillet dem i prioriteret rækkefølge

 • Frank Schleck: Jeg ved, at ruten slet ikke passer Frank, og han har selv nedtonet sine forventninger. Holdet har også været præget af kaos, men han så super stærk ud i bjergene i Tour de Suisse. Om han kan vinde er svært at sige, men han kan helt sikkert ryste feltet i bjergene.
 • Vicenzo Nibali: Vandt vueltaen i 2010 og kører en habil enkeltstarte, men jeg har svært ved at se, at han skulle kunne tage nok tid i bjergene til at kunne tage sejren. Podiet er realistisk.
 • Samuel Sanchez: Den olympiske mester er specialist til nedkørsler. Jeg har svært ved at se ham som vinder, men kan helt sikkert udfordre på bjergetaperne - især nedad.
 • Jurgen Van Den Brock: Har igennem de sidste par sæsoner set meget stabil ud. Er
 • Rabobank-trioen (Gesink, Kruiswijk, Molema) - Rabobank producerer masser af talenter, men det må snart været tid til, at Gesink viser, at han skal være kaptajn, hvis han ikke vil overhales af de unge rytter. Spørgsmålet er så, hvorvidt han kan holde sig på cyklen.
 • Denis Menchov: Jeg aner ikke, hvor han står, men han har tidligere vist, at han kan vinde GTs. Er han i topform kører han en god enkeltstart, men har dog haft tendenser til at smide tid på unødvendige tidpunkter.
 • Chris Froome: Har i udgangspunktet en låst rolle for Wiggins, men afhængigt af udviklingen kan han lavere resultater. Man kunne eksempelvis forstille sig, at han bliver spillet ud i bjergene for at tvinge andre hold til at reagere.
 • Ryder Hesjedal: En overraskende vinder af giroen. Historien taler dog for, at kræfterne slipper op, men kunne sagtens tage en top-10
 • Pierre Rolland: Viste sig frem som super hjælperytter for Voeckler med etapesejr på Alpe d'Huez sidste år og vinder af ungdomstrøjen. Kommer dog nok til at lide under antallet af enkeltstartskilometer. Er en af dem, der skal hente tid i bjergene.
 • Peter Velitz:
 • Levi Leipheimer: Der kan sikkert siges mange ting om Levi, men sprudlende rytter er ikke en af dem. Han er altid stabil og har taget sine sejre med en god enkeltstart. Tvivler dog på ham, primært fordi han sad bagerst i feltet hele dagen i dag.
 • Alejandro Valverde: Kommer med et meget solidt hold i ryggen, men jeg ser ham ikke som en mulig vinder. Kan måske tage en etape, men han virker ikke til at være helt tilbage efter dopingdommen - desuden ligger ruten ikke til ham.

Andre boblere (top-10 kandidater)

 • Maxime Monfort - Solid rytter, der bl.a. i vueltaen har vist, at han kan køre klassement
 • Jerome Coppel - Et af de franske håb. Skal være glad for en top-10
 • JJ Cobo - Skal snart til at vise noget ovenpå sidste års vuelta - jeg tror dog ikke på ham
 • Tom Danielson - Solid rytter, men tingene skal flaske sig for ham
 • Ivan Basso - Hjælperytter for Nibali, hvis han kan indordne sig i den rolle. Kunne sagtens se ham udgå
 • Andreas Klöden - Har formodentligt en beskyttet/fri rolle på Radioschack, men hvor står han?
 • Janez Brajkovis - kan holde i 3 uger?
 • Nicholas Roche - Er stagneret de sidste år og kommer nok til at ligge i den anonyme gruppe fra 8-15
 • Christophe Peraud - Kørte en top-15 hjem sidste år, men det var så også et år, hvor favoritterne styrtede ud af løbet til højre og venstre. Det bliver svært at gentage i år.

Det var en hurtigt sammenskriv. Det er skrevet uden research og frit efter hukommelsen, så der tages forbehold for faktuelle smuttere - men om ikke andet kan det vel bruges som grundlag for lidt diskussion.

Hvis jeg lige skal runde dagens resultater, så levere Mørkøv flot kørsel. Bevares det er jo ikke verdens største bjerge han kom over, men der sidder jo 100+ rytterne, der havde samme mission som ham i dag. Jeg ved ikke, hvor længe han kan holde den, men kan Saxo redde en etapesejr oveni, så er deres tour vel næsten en succes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fint indlæg, marha02.

Det store spørgsmål er om Wiggins kan holde til presset og om hans form er timet, som den skal. Han blev nr. 4 i Touren i 2009 og han blev nr. 3 i Vueltaen sidste år efter at have ført løbet længe, men viste begrænsinger på de allerstejleste stigninger. Så egentlig har han vist, at han godt kan gennemføre et godt treugers løb.

Men som han selv siger, har han endnu aldrig gennemført det samme løbsprogram eller det samme træningsprogram to år i træk - der er altid justeringer - så tiden vil vise om han holder eller ej.

Mht. Denis Menchov, så var han i mange år kendt for at lave "en Menchov" dvs. ikke bare at have en dårlig dag, men at bryde totalt sammen på en etape og miste mange, mange minutter. Men man må sige, at han har vundet tre GT's og er kørt på podiet i Touren i 2010, så jeg tror faktisk han skal vise sig at være det bedste bud på en udfordrer til Wiggins og Evans.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvilke etaper er nøglerne i år? Kan ikke lige gennemskue hvilke dage man skal sidde cleanet til skærmen :smile:

Tja, der er umiddelbart ikke mange, der skriger underholdning, men følgende kunne være et bud:

 • 11. etape (12/7) – er årets store alpeetape med 2 hc-stigninger og afslutning på en kategori 1 stigning
 • 16 etape (18/7) – 2 hc-stigninger og 2 stigninger på kategori 1. Etapen slutter med en nedkørsel, men de ser umiddelbart ud til, at det er lige ned og så over stregen, dvs. ikke lange flade stræk til sidst.
 • 19. etape (21/7) afsluttende enkeltstart på 53 km.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men man må sige, at han har vundet tre GT's og er kørt på podiet i Touren i 2010, så jeg tror faktisk han skal vise sig at være det bedste bud på en udfordrer til Wiggins og Evans.

Er et langt stykke hen af vejen enig, men jeg har absolut ingen fornemmelse af, hvor han står formmæssigt. Det eneste resultat jeg kunne finde fra ham i 2012 er en sejr til de russiske mesterskaber i enkeltstart. Jeg ved ikke, hvad han har kørt af opvarmningsløb, men jeg har umiddelbart ikke bemærket ham. Så synes, at han meget svær at spå om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvilke etaper er nøglerne i år? Kan ikke lige gennemskue hvilke dage man skal sidde cleanet til skærmen :smile:

Hvis du vil se klassementet falde på plads i bjergene er det 16. og 17. etape du skal se (18-19. juli) og hvis klassementet stadig er tæt derefter, så lure enkeltstarten lørdag den 21. juni.

Men ellers er jeg enig i ovenstående, at 11. etape tegner til at blive et brag. Der er store stigninger og etapen er forholdsvis kort (148km), hvilket forhåbentlig vil gøre, at flere ryttere tør tage chancen.

Men mange etaper kan jo blive spændende - i morgen fx., hvor der er en del stigninger til sidst og finalen stiger de sidste 700 meter med 7-8 %. Er der et stærkt udbrud afsted kan det nemt ende med at holde hjem, og det vil blive en blanding af klassementsfolk og endagsryttere, der afgør etapen, selvom Sagan nok er storfavoritten over dem alle til etapesejren.

Edited by Scorpio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er et langt stykke hen af vejen enig, men jeg har absolut ingen fornemmelse af, hvor han står formmæssigt. Det eneste resultat jeg kunne finde fra ham i 2012 er en sejr til de russiske mesterskaber i enkeltstart. Jeg ved ikke, hvad han har kørt af opvarmningsløb, men jeg har umiddelbart ikke bemærket ham. Så synes, at han meget svær at spå om.

Jeg er ikke uenig. Mit bud er alene baseret på, at han før er dukket op ud af ingenting, og at han kørte en god prolog. Så jeg tror han vil drage fordel af de 100 km tidskørsel i år.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blandt bobler kunne man måske også fremhæve Taramae og Tejay Van Garderen...

Og mon ikke Frank Schleck er en større udfordrer end Mechov? (på trods af enkeltstarterne)

Tejay vil efter al sandsynlighed ofre sig for Evans - ihvert fald i en vis udstrækning. Men han er en fyr med stor selvtillid, så det kan godt være at holdet får svært ved at få ham til at indordne sig 100 pct. Men det kan jo også vise sig, at være en fordel at have ham fremme i klassementet.

Mht. Fränk - ja i dag tabte han tid, pga. af massestyrtet, så der skal stå angreb på menuen, når bjergene nærmer sig, og han kan jo passende starte i morgen. Jeg tror dog ikke på ham i top 3. Men en etapesejr og en bjergtrøje kunne godt være sagen. Han er vist sluppet nogenlunde fra styrtet. Imodsætning til vinderen af Paris-Rubaix i 2011 Johan Van Summeren:

541879_392339197482132_1434441697_n.jpg

Tre af de ryttere, der ikke er styrtet i år og som ligger godt til i klassementet er alle tre gode enkeltstartsryttere: Wiggins, Evans, Menchov. Indtil vi har set deres bjergeben er disse fortsat mit bud op top 3. Og med denne frisure MÅ Wiggins simpelthen være favorit:

Wiggo4.jpg

Edited by Scorpio

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg tror og håber vi ser nogen angreb i dag fra dem der ikke er de oplagte top 3 kandidater for at sætte lidt rav i den...

Mon ikke en som Sanches har lyst til at prøve at træde igennem i dag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

æv..der var en gang tour de france tråden på MOL var den bedste :crybaby: :crybaby: :crybaby:

....

men lad mig lige sige at Rolland er et mandfolk!!!

Ja, der er ikke meget gang i den på trods af et par hæsblæsende etaper!

Rolland er et stærk rytter og han holder hjem i udbruddet. Flot præstation, fransk nationalhelt og det hele, jovist. Evans derimod er et mandfolk fordi han forsøger langt ude fra uden rigtigt at have diamanter i benene. Han går død og betaler prisen ved et tidstab. Det er sgu i orden i stedet for at konsolidere 3. pladsen, så ofrer han chancen for podiet.. Og han vil forsøge igen. Det er stort.

Og min podiefavorit Mechov lavede søreme sit klassiske nummer fra gamle dage, og tabte alt på gulvet i går. Jeg er trods alt lidt overrasket fordi han sidste gang han kørte Touren - i 2010 - netop ikke havde en super dårlig dag, så jeg troede at han var ovre den slags. Men nej..

Det lader til at det er Nibali og Van den Broeck, og så den skjulte trussel fra Froome, der skal udfordre Wiggins i bjergene. Et virkeligt interessant moment var da Froome ville køre efter etapesejren og for at sikre sit podieplacering. Desværre rykker Nibali m.fl. med ham og planter Wiggins, så han kaldes tilbage. Manden kan vinde løbet, hvis han fik lov.

Det er bemærkelsesværdigt, at Froome allerede sidste år under Vueltaen lå i kontraktforhandlinger med andre hold, men i sidste ende valgte han at blive hos Team Sky og køre for Wiggins. Så han kender betingelserne og har selv valgt dem. Og tjener så også boksen på det! Men jeg tror det må krible i ham efter denne Tour, jeg er ikke sikker på, at han havde regnet med at kunne dominere her..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har netop kigget på etapeprofilerne her for weekenden:

Lørdag

post-11253-0-22153800-1342210802.jpg

Søndag

post-11253-0-33964600-1342210810.jpg

Jeg synes, at det er lidt overraskende, at ASO ikke har været i stand til at sammensætte en lidt mere interessant cocktail til weekenden. Lørdag ligner en sprinteretape og søndag kunne der sagtens køre et udbrud hjem.

Et par løse betragtninger i stikords form om løbet indtil videre:

 • Sagan er et monster og den knægt kommer til at vinde mange cykelløb.
 • Endnu engang ender Rabobanks tourdrømme med styrt – det ligner den sædvanlige praksis
 • Sky virker skræmmende stærke – men samtidigt mangler der et eller to rigtigt stærke hold til at udfordre dem. Evans har ikke holdet i bjergene og desuden virker han ikke helt på topniveau. Nibali og liquigas synes jeg heller ikke rigtigt lever op til, hvad jeg havde forventet af dem som hold. Nibali gør det fint (og Sagan med), men hvor er støtten i bjergene. Basso og Schmydz er på papiret to super klatrer, men jeg synes ikke, at jeg har set dem.
 • Endnu engang kostede den første uge en klassementsryttere håbet om at gøre det godt. Jeg ville i hvert fald gerne have set, hvad en Van den Broech kunne have gjort uden det dumme tidstab. Jeg ved ikke, hvordan man undgår styrt blandt favoritterne i den første uge, når de alle vil sidde foran. En mulighed kunne være at indlægge en hård etape på en af de første dage, så klassementet kunne sætte sig lidt.
 • Jeg tror ikke, at Chris får bjergtrøjen. Han mangler efter min mening noget i de rigtige bjerge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var lidt facíneret af, at Wigiggins i slutspurten i gårsdagens etape kørte så agressivt-Var det for at køre Boason Hagen frem til sejr i spurten. Jeg har aldring hørt om, at en holdkaptajn, der kørte i gult så sent i et løb, giver sig til at kæmpe for en holdkammerat. Det havde Armstrong eller Evans da aldrig ville gide. Det kan selvfølgelig også være, at Wiggins ville sørge for at komme over stregen uden risiko for at blive involveret i et styrt. Hvorom alting er, vil Wiggins være en værdig vinder af dette års tour. Cantador skal køre stærkt i bjergene til næste år, for at slå Wiggins.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg synes, at det er lidt overraskende, at ASO ikke har været i stand til at sammensætte en lidt mere interessant cocktail til weekenden. Lørdag ligner en sprinteretape og søndag kunne der sagtens køre et udbrud hjem.

Det mest interessante er faktisk, at Bastilliedagen ikke bød på en mellemkuperet etape, der gav mulighed for at et udbrud holdt hjem, men lagde op til en massepsurt uden chance for franske ryttere. Omvendt har ASO vist nytænkning i år, og inddraget indtil flere ukendte stigninger i vogerserne og jurabjergene. Det synes jeg er et plus.

Et par løse betragtninger i stikords form om løbet indtil videre:

 • Sagan er et monster og den knægt kommer til at vinde mange cykelløb.
 • Endnu engang ender Rabobanks tourdrømme med styrt – det ligner den sædvanlige praksis
 • Sky virker skræmmende stærke – men samtidigt mangler der et eller to rigtigt stærke hold til at udfordre dem. Evans har ikke holdet i bjergene og desuden virker han ikke helt på topniveau. Nibali og liquigas synes jeg heller ikke rigtigt lever op til, hvad jeg havde forventet af dem som hold. Nibali gør det fint (og Sagan med), men hvor er støtten i bjergene. Basso og Schmydz er på papiret to super klatrer, men jeg synes ikke, at jeg har set dem.
 • Endnu engang kostede den første uge en klassementsryttere håbet om at gøre det godt. Jeg ville i hvert fald gerne have set, hvad en Van den Broech kunne have gjort uden det dumme tidstab. Jeg ved ikke, hvordan man undgår styrt blandt favoritterne i den første uge, når de alle vil sidde foran. En mulighed kunne være at indlægge en hård etape på en af de første dage, så klassementet kunne sætte sig lidt.
 • Jeg tror ikke, at Chris får bjergtrøjen. Han mangler efter min mening noget i de rigtige bjerge.

Sagan "the Tourminator" er vild. Han kan stort set vinde hvad han har lyst til! Jeg er overbevist om, at han kommer til at vinde alle fem store monumenter i cykelsporten (Milano-San-Remo, Paris-Rubaix, Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege, Lombardiet Rundt), diverse semiklassikkere og mindre etapeløb og han er et varmt bud på en verdensmester allerede i år. Alene i år er han kørt i top 5 i både Milano-SR, Flandern og Amstel. Han er 22 år, det er helt sygt..

Gesink har simpelthen ikke psyken til 3-ugersløb. Han har godt nok oplevet nogle slemme styrt, andre år og i år, men han beviser han gang på gang, at så snart han ikke er 100 % på toppen, så knækker han. Det er synd for at han et virkeligt klatrefænomen, når han har sine gode dage.

BMC er ikke bjergstærke ud over Van Garderen. Men det var de heller ikke sidste år. Evans har af helt uvisse årsager planlagt sin sæson anderledes i år end han plejer. Det er faktisk underligt for han har ellers kørt det samme program i de seneste 4-5 sæsoner, tror jeg - og med rimelig succes. I år er det er tydeligvis ikke gået helt efter planen. Godt nok er Wiggins bedre, men Evans underpræsterer klart i år, særligt i tidskørslerne.

Basso og Szmyd har tydeligvis planlagt sæsonen efter Giroen. Det er lidt som om at Nibali ikke helt har holdets support, måske fordi han skifter til Astana næste sæson. Szmyd er i øvrigt rygtet til BMC i næste sæson.

Jeg tror heller ikke, at Chris får bjergtrøjen. Meeen jeg synes jo egentlig, at Chris er en bedre bjergrytter end fx. Kessiakoff. Men Chris mangler noget helt centralt: en spurt. Uden en god accelleration vinder du ikke en bjergspurt, sådan er det. Kessiakoff (der måske skifter til Saxobank-Tinkoff Bank næste år) har et godt punch.

Jeg var lidt facíneret af, at Wigiggins i slutspurten i gårsdagens etape kørte så agressivt-Var det for at køre Boason Hagen frem til sejr i spurten. Jeg har aldring hørt om, at en holdkaptajn, der kørte i gult så sent i et løb, giver sig til at kæmpe for en holdkammerat. Det havde Armstrong eller Evans da aldrig ville gide. Det kan selvfølgelig også være, at Wiggins ville sørge for at komme over stregen uden risiko for at blive involveret i et styrt. Hvorom alting er, vil Wiggins være en værdig vinder af dette års tour. Cantador skal køre stærkt i bjergene til næste år, for at slå Wiggins.

Jeg tror, at Wiggins var fremme for at undgå styrt i den kringlede afslutning. Og så først til sidst besluttede sig for at køre "Eddy the Boss" frem til sejr. Hvis ikke Lotto havde haft et super leadout, så var det også lykkes. I gamle dage så man aldrig denslags - at en leder kørte en hjælperytter frem. Men det er nu set et par gange de seneste 15-20 år. Riis i gul trøje kørte jo fx. Zabel frem i et par af spurtene i 1996. Du har ret i, at Armstrong aldrig ville gøre det, men holdet var også bygget 100 % op om ham. Jeg tror nu godt, at Evans kunne finde på det samme som Wiggins, hvis der var en rytter på BMC, som var hurtig i en spurt, men det er der ikke helt.

Wiggins er jo sådan set ikke overlegen i bjergene. Han er cirka lige så god som de andre i top 5 (ja ok, bortset fra Froome). Men han er knusende suveræn på enkeltstarterne og dem er der 100 kilometer af på årets Tour-rute. Jeg kunne godt forestille mig, at der kun kommer 50-70 km næste sæson. Det afhænger meget af ruten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basso og Szmyd har tydeligvis planlagt sæsonen efter Giroen. Det er lidt som om at Nibali ikke helt har holdets support, måske fordi han skifter til Astana næste sæson. Szmyd er i øvrigt rygtet til BMC i næste sæson.

Jeg tror heller ikke, at Chris får bjergtrøjen. Meeen jeg synes jo egentlig, at Chris er en bedre bjergrytter end fx. Kessiakoff. Men Chris mangler noget helt centralt: en spurt. Uden en god accelleration vinder du ikke en bjergspurt, sådan er det. Kessiakoff (der måske skifter til Saxobank-Tinkoff Bank næste år) har et godt punch.

Det er selvfølgelig en mulig forklaring på den manglende opbakning til Nibali. Jeg synes nemlig ellers, at Liquigas gennem flere sæsoner har været kendetegnet ved at køre meget disciplineret og samlet som et hold. Eksempelvis i Giroen sad holdet omkring Basso, selvom han ikke nødvendigvis var en stor bejler til sejren.

Hvis Bjarne sikrer sig alle de ryttere, der rygtes til Saxo næste år, så ender han jo med 50-60 ryttere på holdet :happy: Det er rigtigt, at Chris ikke har en spurt, men jeg synes heller ikke, at han helt er den bjergrytter, som især tv2 kommentatorerne har en tendens til at udråbe ham som. Kessiakoff slår mig så heller ikke som en decideret bjergrytter, men jeg kender ikke nok til ham. Jeg troede faktisk, at han var mere temporytter/semisprinter efter sejren i tidskørslen i dette års Tour de Suisse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sagan "the Tourminator" er vild. Han kan stort set vinde hvad han har lyst til! Jeg er overbevist om, at han kommer til at vinde alle fem store monumenter i cykelsporten (Milano-San-Remo, Paris-Rubaix, Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege, Lombardiet Rundt), diverse semiklassikkere og mindre etapeløb og han er et varmt bud på en verdensmester allerede i år. Alene i år er han kørt i top 5 i både Milano-SR, Flandern og Amstel. Han er 22 år, det er helt sygt..

Han lyder næsten for god, gør han ikke? :wink:

Hvad skal vi sætte oddsne for at han bliver taget for doping indenfor de næste 2 år? :tongue:

Og det er overhovedet ikke for at være negativ, men jeg håber det er ok at være lidt skeptisk - med cykelsporten i særdeleshed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Han lyder næsten for god, gør han ikke? :wink:

Hvad skal vi sætte oddsne for at han bliver taget for doping indenfor de næste 2 år? :tongue:

Og det er overhovedet ikke for at være negativ, men jeg håber det er ok at være lidt skeptisk - med cykelsporten i særdeleshed.

Mja, altså han er jo ikke en supermand, men han har en meget fordelagtig kombination af udholdenhed og sprintstyrke, der gør, at han kan afgøre mange løb til sin fordel. Vi kan jo se, at på flad vej i en regulær spurt er han ikke blandt de allerhurtigste, men dog god nok til at placere sig i top 5, og i bjerge er han for tung. Men han har en virkelig god teknik og er mental meget, meget stærk, han går aldrig i panik.

Til hans fordel taler, at han allerede fra teenageårene vandt store løb og mesterskaber i mountainbike, og var kendt for at køre på elendigt udstyr og i gummisko. Da han blev nr. 2 i Paris-Rubaix for juniorer i 2008 kom han så for alvor i profholdenes søgelys og var til test hos flere hold. Lægerne siger stadig, at de aldrig har set så gode testpræstationer af en teenager, som Sagan leverede.

Jeg ved ikke om han er dopet, men det er klart at man tænker sit om en østeuropæer, der er virkelig god. Og der er helt sikkert stadig doping i cykelsporten, dog er den ikke så massiv og voldsom, som tidligere - der køres betydeligt mere menneskelige hastigheder i bjergene i årets Tour end for år tilbage.

Mht. Sagan skal det i øvrigt også bemærkes, at hans storebror, som også er cykelrytter, slet, slet ikke er så god. Hvis det var en særlig kombination af stoffer, der gør ham god, undrer jeg mig over, at han ikke deler bare lidt af sin medicin med brormand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UCI har indirekte opfordret RadioShack til at trække Schleck ud af løbet, selvom han i følge reglerne har lov at blive, da der først foreligger en dopingsag, hvis B-prøven viser sig at være positiv. Det er en lille smule beskæmmende, at UCI på den måde modarbejder deres egne regler.

Tilbage til Fränk: Xipamid er et vanddrivende middel og et sløringsstof. Der er fundet 100 picogram, altså forsvindede lidt. Til sammenligning havde Contador 50 picogram clenbuterol i blodet. Vi er altså helt nede i marginalerne. Stoffet bliver i kroppen i meget kort tid, så spørgsmålet er hvordan det er dukket op. Testen er taget den 14. juli altså på en flad etape, og med en efterfølgende etape, der heller ikke slutter opad, ligner det ikke ligefrem et deparat forsøg på at smide et par kilo for at kunne sidde med på en bjergafslutning. Mit bud er, at han enten har lavet en Condator, dvs. fået en blodtranfusion med 200 ml blod og der har været rester i fra tidligere på sæsonen, hvor han har forsøgt at tabe sig, eller også har han indtaget et stof samtidig med Xipamide, som han har ønsket at sløre. Jeg er ikke klar over hvilke stofgrupper, som dette stof kan sløre, så det er et godt spørgsmål, hvad han har haft gang i,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mit bud er, at han enten har lavet en Condator, dvs. fået en blodtranfusion med 200 ml blod og der har været rester i fra tidligere på sæsonen, hvor han har forsøgt at tabe sig, eller også har han indtaget et stof samtidig med Xipamide, som han har ønsket at sløre. Jeg er ikke klar over hvilke stofgrupper, som dette stof kan sløre, så det er et godt spørgsmål, hvad han har haft gang i,

En Contador? Seriøst? Så vidt jeg husker er Contador ikke blevet dømt for bloddoping, så hvis du ved han har bloddopet sig og har bevis for dette, så er det da bare om at få fat i WADA og UCI med det samme. Man må gå ud fra at UCI og CAS har haft ønske om at dømme Contador, såfremt at der har været tilstrækkeligt med beviser.

Du glemmer også den 3. mulighed i Schleck sagen - at der er en medicinsk årsag til det, ligesom der i sin tid var med Kolobnev.

Det er svært at tro andet end at det er for at sløre et dopingstof, men indtil vi har hørt hele historien, bør man i virkeligheden ikke dømme manden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this