Sign in to follow this  
Followers 0
blanco

blanco's log

1,961 posts in this topic

Tja det er vel på høje tide jeg får oprettet en log nu, selvom jeg sikkert kommer til at fortryde at oprettelsen skete lige før sengetid og under stor træthed.

Køn: M

Alder: 15 år

Højde: 186cm pt. (vokser vel stadig) :rolleyes:

Vægt:74kg

Stiftede første gang bekendtskab med vægttræning i starten af september 2002. Der startede jeg somo så mange andre op med håbløs dårligt tilrettelagt træning. Et tre split samtidig med at jeg fik at vide, at jeg som nybegynder helst kun måtte træne to gange om ugen (suk). Hele herligheden foregik udelukkende i maskiner og med 12-20reps til fatigue (2*suk).

På den måde trænede jeg så (med pauser på flere måneder og ofte kun én ugentlig træning) ind til jeg i februar stiftede bekendtskab med MOL. Så fik jeg hurtigt reduceret antallet af reps til en 10-12 stk. og i dag træner jeg som oftest med 8 reps. Jeg kom samtidig ud af maskinerne (ikke en éndags-proces <_< ) og begyndte på flere og flere øvelser med frie vægte og senest er jeg så begyndt at squatte og dødløfte :) .

Nyeste stats:

Bænkpres: 60 kg (bænkpressede for første gang en gang i slutningen af februar, hvor jeg reppede med stangen alene/20 kg, så fremgangen her er jeg ret stolt af :rolleyes: )

Squat: 70kg

Dødløft: 90kg

Jeg har ellers altid dyrket sport. Startede med fodbold, da jeg var omkring de fem-seks år og erstattede det to år senere med håndbold, som jeg gik til i fire år, før dette blev skiftet ud med tre års badmintontræning, der fra januar 2002 blev suppleret og inden sommeren 2002 helt udskiftet med Ashihara Karate, som jeg stadig dyrker.

Som udgangspunkt ser en typisk træningsuge således ud:

Mandag: Karate

Tirsdag: Karate

Onsdag: Karate

Torsdag: Karate

Fredag: Første del af tre-split

Lørdag: Anden del af tre-plit

Søndag: Tredje del af tre-split

Som det ser ud pt. er jeg godt klar over at vægttræningsdelen langt fra er optimal, men det jeg har foretrukket ud fra de tre dage som her er "frie".

Den sidste tid har det dog været lidt rodet og rykket rundt, så jeg i sidste uge fik trænet et full body program onsdag, fredag og lørdag (noget mere optimalt).

Mit mål med træningen er lige for tiden at blive lidt større og så efter sommerferien omlægge til et eksplosivt program med blandt andet Hatfields, hvilket vil være noget mere praktisk i forhold til overførelse til karate end den mere langsomt udførte BB-træning jeg pt. praktiserer.

Det var vist det hele alt der bør stå i loggen, så nu tror jeg, jeg går i seng. :)

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som nævnt som en mulighed i en tråd i max. muskelvækst blev karate droppet i dag til fordel for et full body program. Det gik fint nok selvom det ikke er den form for træning jeg er vant til og jeg kan virkelig mærke en vis træthed i kroppen nu (ikke fordi jeg har kørt til failure). :rolleyes:

Passet forløb i nævnte rækkefølge således:

Squat 2*8*52,5 kg

Stiff legged dødløft 2*8*62,5 kg

Bent-Over Rows 2*8*40 kg

Chin-Ups 1*8*kropsvægt-12 kg

Lægøvelse 2*8*24 kg

Military Press 2*8*30 kg

laterals 1*8*2 7,5 kg håndvægte

Incline db press 1*8*2 15 kg håndvægte

Flyers 2*8*2 10 kg håndvægte

Bænkpres 2*8*47,5 kg

Close Grip Bænkpres 1*8*40 kg

stående barbell triceps extension 2*8*22,5 kg

Incline Curl 2*8*2 12,5 kg håndvægte

Preacher Curl 1*8*15 kg (stangen er ikke regnet med her, da jeg ikke ved, hvad den vejer)

maveøvelse en variant af sit-ups 3*10*7,5 kg på brystet

Hip Raise 2*10

de eneste øvelser jeg havde virkeligt svært ved at gennemføre var Chin-ups, laterals og Incline Curl, så blandt andet her bliver der med garanti ingen progression næste gang :(

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

HVodan ser det ud med din karatetræning? dyrker selv en del...

hvad træner du, træner du selv, hvor "Langt" er du, hvor træner du osvosv...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har en smule DOMS i brystet i dag. Måske jeg havde for mange sæt bryst med i går..... :unsure:

JUHUUU den første "fremmede" har skrevet i min log :D

Eruption> Jeg træner (som nævnt i loggens indledning) Ashihara karate. Jeg har ind til videre opnået det blå bælte, men ellers er bælter absolut ikke noget jeg gider sammenligne med karatekaer fra andre klubber/evt. stilarter for der findes masser af klubber der konsekvent smider bælterne i nakken på folk :blink: :angry: :(

So far har jeg været op til alle de mulige gradueringer, der har været i forhold til tiden jeg har trænet. Om det går igen denne gang om en 14 dages tid er jeg dog noget usikker på. For jeg har desværre været ude af legen i to af de fire måneder som er mellem gradueringerne denne gang :( , men har til gengæld trænet mere eller mindre hårdt og målrettet den sidste halvanden måneds tid, så jeg lever i håbet :rolleyes: .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ÆVVV hadede at møde sådan nogen Starutter som dig - det er sgu ikke god værkstedshumor når man kun er 175 cm høj :D

Men et er rigtig fedt at se at du vægter din karatetræning så højt, og teknikken er vigtig til gradueringerne. Hvorfor har du været ude af gamet, og hvor træner du ?

PS. en lille men ubetydelig rettelse, det er ikke klubben der bestemmer det med bælterne, med mindre klubben selv har en gradueringsberretiget. Så kan han måske godt nogen gange være en anelse farvet af det daglige. Men ærlighed er jo som bekendt en æressag, i den slags sager

Edited by Dumb&Dumber

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja det er ikke altid sjovt at møde dem, der er meget højere end én selv. Det gør dog ikke én uovervindelig at være 186 og for mig at se, er det ikke engang specielt højt. Men omvendt er det heller ikke altid sjovt at kæmpe mod dværgfolket, da der næsten ingen grænser er for vhor mange mai geri, man modtager lige i b****rne. :tongue:

Hvorfor jeg har været væk? Det kan jeg egentlig ikke fortælle dig, da det er tophemmeligt, meen hvis du er musestille kan jeg da hviske dig det......

Det jeg mener med at klubber smider bælterne i nakken på folk er, at de slækker meget på kravene i pensum. Et eksempel kunne være på sidste års karatelejr kunne man se 10-årige brunbælter osv. og det synes jeg er for langt ude..... Til grønt bælte skal der for første gang kæmpes til graduering og bare fordi man er lille, kan en klub altså ikke slække på kravene.....Det skal være mod gigantiske VOKSNE kæmpere (gerne sortbælter) og så er den ikke længere. kan man ikke klare det, ja så må man vente! Ikke noget med at "forære" bælter for, at folk holder motivationen ved lige. Er man der kun for bælter og dropper det, hvis ikke man får selvsamme, så er man i mine øjne værd at savne, men sådan er det desværre ikke, fordi klubberne er nødsaget til at tænke på deres økonomiske interesser, fordi de er for bløde generelt og fordi de synes det ser sejt ud, at en 10-årig knægt på halvanden meter har 1. kyu :blink: :angry: :( :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slækker på kravene..det ved jeg nu ikke... det syntes jeg ihvertfald ikke er tilfældet hos os(kyokushinkai karate)!! Hvad angår børn med bælter helt op til 1kyu... jo selvfølgelig er de fysisk hæmmet i forhold til de voksne..de er jo hvad fysikken angår kun børn. Men udfra dem jeg har set, så er mange af dem meget rutinerede og dygtige!! Når vi derimod snakker første dan, så er der jo det krav der siger min.18år....hvilket fjerner problemet med manglende styrke og fysik....de får ihvertfald aldrig lov til at gå op hvis ikke det er tilfredsstillende!! Og der bliver der uden tvivl ikke slækket på nogen krav!!! Jeg ved selvfølgelig ikke om det ligesådan i jeres gren!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er enig med Fistan. Det handler ikke så meget om at slække på kravene. Meget ofte er de 10 årige rent faktisk hamrende dygtige rent teknisk (taler nok mest om Shoto-kan selv om jeg også har dyrket kyokushinkai). Jeg synes det er fair nog at møde fysik på eget niveau. Det kan godt svært at vurderer det tekniske når en 10 årig møder en 186 cm høj mand som dig. Lad os lige blive enige om en ting, graduering til og med 1 kyu. er teknikken vægtet højest. og først fra 1.ste dan kæmpes kumite.

tilføjelse: opdagede lige at min fomulering i parantesen kunne se ud som om Shotokan var teknisk dygtigere end Kyukoshinkai, det var IKKE sådan det skaulle læses....men forstås sådan at jeg har dyrket shotokan i flest år - og derfor har mit lort huset her, og ikke i kyuko....

Edited by Dumb&Dumber

Share this post


Link to post
Share on other sites

Først og fremmest nogle enkelte punkter jeg lige vil have slået fast.

1. Spændende diskussion :D

2. Jeg har aldrig mødt én eneste højtgradueret "mindreårig" hvor jeg tænkte:" WAUW, han er da for sej!"

3. Det er begrænset hvor rutineret, man er som 10-årig. Efter min mening -ikke rutineret nok til 1.kyu.

4. Har mødt en 17-årig sempai! Han ville IKKE kunne have klaret kravene til 1. dan i vores klub. That's for sure.

5. 18-års alderen fjerner IKKE det fysiske problem. Hård, målrettet træning, vilje og lidt talent gør!

6. Fistan. har ikke skrevet i min log :tongue:

7. se punkt 2

8. I min stilart starter kumite ved graduering til 4. kyu, men som jeg nævnt: ikke alle klubber har lige hårde krav :tongue:

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites
2. Jeg har aldrig mødt én eneste højtgradueret "mindreårig" hvor jeg tænkte:" WAUW, han er da for sej!"
Men det har jeg, omvendt ser vi inden for Shotokan næsten aldrig højeregraduerede "mindreårige". Det beror jo på så mange forskellige holdninger fra stilart til stilart.
4. Har mødt en 17-årig sempai! Han ville IKKE kunne have klaret kravene til 1. dan i vores klub. That's for sure.

Her kan vi så begynde diskussionen om hvornår man er en "sempai". Principielt mener jeg ikke at unge mennesker skal undervise, men jeg vil ikke afvise at talent (hvilket du ikke beskriver ham som) kunne gøre det. Det beror på en individuel vurdering. Men der er langt mellem gode undervisere - også bland t de ældre højtudannede.

8. I min stilart starter kumite ved graduering til 4. kyu, men som jeg nævnt: ikke alle klubber har lige hårde krav 
Igen beror det på stilart. Jeg vil så mene at det er fint nok at træne det, men kunite har intet med gradueringen at gøre før 1.kyu og opefter. Det er et uinteressant vurderingsområde i den forbindelse.
6. Fistan. har ikke skrevet i min log 

Jeg blev lige forvirret et øjeblik :D

Nå - men nu skal din log jo ikke ende i det rene kampsportstillæg :bigsmile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Her kan vi så begynde diskussionen om hvornår man er en "sempai".

Kumite har enormt stor betydning allerede fra 4. kyu i min klub. Har du ikke konditionen, styrken etc. og kan ikke klare kampene, er det bare synd=graduering=IKKE bestået

Nej loggen skulle egentlig helst primært handle om vægttræning, meen det går nok

:)

Sempai=udøver med sort bælte. End of that discussion ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg kom sgu lige til at lægge halvdelen af mit svar til dig i mit citat af, hvad du selv har skrevet :w00t:

Men du kan vist godt regne ud, hvilket af det jeg har skrevet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Men et er rigtig fedt at se at du vægter din karatetræning så højt

Pis, pis, pis..... Træningen i dag var noget værre l-o-r-t! Jeg følte mig egentlig ikke tappet for energi eller noget, men alligevel mærkbart svagere i flere af øvelserne. Manglede bare muskelstyrke på en eller anden måde :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Træningen i dag kørte egentlig udemærket, men jeg frygter lidt, at jeg nu er blevet ramt af en skade :(

Midt under træningen indtraf en irriterende stærk og vedvarende smerte. Den går fra skulderen og ned i albuen og mærkes især, hvis jeg ryster lidt på armen. Jeg er ikke sikker på, hvilken øvelse det er kommet af, men det gjorde både ondt under brystøvelser, selvom min stærkeste mistanke er, at det er Bent-Over rows eller stiff legged deadlift, der bærer skylden.

Træningen så således ud

Squat 2*8*57,5

Stiff legged deadlift 2*8*67,5

Bent-Over rows 2*8*50 kg Her omkring tror jeg, at jeg begyndte at kunne mærke smerten :(

Chin-ups 1*8*kropsvægt minus 30 kg

Læg 2*10*44 kg

skulderpres 2*8*2 12,5 kg håndvægte

laterals 1*8*7,5 kg pr. arm

flyers 2*8*10 kg pr. arm

Bænkpres 1*8*50 kg 1*5*50 kg

Dips 2*8*kropsvægt minus 30 kg Dejligt nemt :)

Triceps extensions 1*8*5 kg pr. arm

Preacher Curl 1*8*17,5 kg (uden stang)

Barbell Curl 2*8*20 kg

Mave 3*10*7,5 kg modstand

Hip raises 2*8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis jeg ryster venstre arm let, kan jeg stadig mærke smerten :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

fejl -sorry

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smerten kunne egentlig næsten ikke mærkes før dagens træningspas, så jeg valgte at køre forholdsvist hårdt på i alle øvelser undtagen Bent-Over Rows, bænkpres og til dels flyers (i flyers ved at køre samme vægt som sidst og udelade den progression, der ellers var grundlag for.

Træningen:

Squat 2*8*60 kg

Stiff legged deadlift 2*8*70 kg

Bent-Over Rows 2*8*40 kg

Læg 2*10*50 kg

Chin-Ups 1*8*kropsvægt minus 30 kg

Skulderpres 2*8*2 12,5 kg håndvægte

Dips 2*8*kropsvægt minus 24 kg

Triceps Extension 1*8*5 kg pr. arm

Preacher Curl 1*8*17,5 kg (uden stang)

Barbell Curl 2*8*22,5 kg

laterals 1*8*2 7,5 kg håndvægte

flyers 1*8*10 kg pr. arm Her "brød" det op igen

Bænkpres 2*8*40 kg Nice 'n easy B)

Mave 3*12*10 kg modstand

Hip raises 2*8

Jørgen L har efter de tidligere beskrivelser skudt på, at det kunne være en forstrækning i biceps, så jeg må jo vente og se om det udvikler dig <_<

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

mht. om graduering osv. for nogle var for lette. Har ikke oplevet det i min klub selvom min sensei er gradueringsberettiget.

Dog graduerede han lave kuy-grader fra egen klub.

Vi har til næsten alle gradueringer fået en anden sensei, fra en anden klub, oftest en 6. dan fætter til at graduere....

Jeg tror at MANGE, hvis ikke alle af de mere voksne sempai, og senseier respekterer deres sport så meget, at der overhovedet ikke fuskes i den grad.. Har aldrig mødt nogle,s om ikke har fortjent deres grad til graduering, dog kan de spilde det bagefter ved manglende træning

Du vejer temmelig meget, efter din højde? hvor høj er din fedt%? osv.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dagens træning gik udemærket og endda ret let. Jeg havde udeladt alm. flyers, da det ser ud til, at det er dem, som har voldt mig problemer med armen/skulderen de sidste par gange.

Træningen:

Squat 2*8*62,5 kg

Stiff Legged Deadlift 2*8*70 kg (burde måske have haft progression her, men det kommer så næste gang)

Bent-Over Rows 2*8*42,5 kg tilpas nemt :)

Læg 2*10*52 kg modstand på maskine

Chin-Ups 1*8*kropsvægt minus 30 kg

Skulder pres 2*8*2 12,5 kg håndvægte

Triceps extensions 1*5*7,5 kg pr arm

Dips 2*8*kropsvægt minus 24 kg

preacher curl 1*6*17,5 kg (uden stang)

Barbell Curl 2*8*25 kg

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='font-size:8pt;line-height:100%'>cable</span></span> flyers 1*8*12 kg (samlet)

Bænkpres 2*8*42,5 kg Synes faktisk, at jeg desværre godt kunne mærke et vist pres på

skulderen :( , men jeg prøver nu alligevel 45 kg næste gang

Mave 3*12*10 kg modstand på brystet

Hip raises 2*8

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har lidt DOMS i brystet i dag, hvilket egentlig er mærkeligt, for jeg brugte ret lette belastninger for bryst i går :blink:

Ellers er planen, at jeg vil prøve krav maga i dag og så ellers se hvordan det går, men først er der lige en eksamen, der skal overstås :w00t::w00t::w00t: <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dagens træning var udmærket omend hård syntes jeg.

Den så så'n u'

Squat 2*8*62,5 kg Føltes vildt hårdt selvom det var det samme som sidst

Stiff Legged Deadlift 2*8*72,5 kg

Bent-Over Rows 2*8*45 kg

Variant af Chin-Ups (smalt underhåndsgreb) 1*8*kropsvægt

Cableflyers 1*8*24 kg (samlet)

Bænkpres 2*8*45 kg

Læg 2*10*54 kg

Dips 1*5*kropsvægt 1*3*kropsvægt 1*1,5*kropsvægt

Preacher Curl 1*5*17,5 kg (uden stang)

Barbell Curls 2*8*25 kg

Mave 3*12*10 kg på panden

Hip Raises 2*8

Skulderpres 2*8*2 12,5 kg håndvægte

Laterals 1*7*2 7,5 kg håndvægte

Edited by blanco

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg tænkte lige, at jeg ville skrive en typisk dags kostindtag i loggen

(Tors)dagens kost:

ca. 7:30 -150 g havregryn, 5 dl skummetmælk og 40 g Viking Whey

ca. mellem 11:00 og 12:30 -Fire skiver rugbrød med tilhørende ca.100 g kødpølse +en banan

ca. 14:00 -Tre skiver rugbrød med leverpostej

ca. 16:00 -Fire skiver rugbrød og 200g torskerogn

ca. 18:00-18:30 -kartofler og ca. 100 g svinemørbrad

ca. 22:00 En rugbrød og 3 dl skummetmælk

Protein (kartofler og rugbrød ikke medregnet) i alt ca. 145 gram

Det skal lige understreges, at jeg ikke cutter og at proteinindtaget svinger lidt fra dag til dag. Dage hvor jeg får meget tun, kan jeg godt snige mig op på ca. 165 gram og andre kan jeg ligge lidt i underkanten med ca. 130 gram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg kan se at jeg slet ikke får nok frugt og grøntsager :(

Men normalt sørger jeg dog for at få noget mere end det er tilfældet i ovenstående :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dagens træning:

Squat 2*8*65 kg

Stiff Legged Deadlift 2*8*75 kg

Bent-Over Rows 2*8*45 kg Blev kørt forholdsvist langsomt, så det virkelig kunne mærkes, hvor den gav henne

Chin-Ups (med overhåndsgreb lige ud for skuldrene) 1*6

Læg 2*12*54 kg

Skulderpres 2*8*10 kg

Laterals 1*6*7,5 kg pr. arm

Cable Flyers 1*8*24 kg samlet

Bænkpres 2*8*45 kg

Dips 1*1+1*2+1*3+1*4+1*5 (alle reps med kropsvægt)

Preacher Curl 1*8*15 kg (uden stangen)

Barbell Curl 2*8*25 kg

Hip Raises 2*8

Mave 2*12*10 kg på panden

Bemærkninger: Squat og Dødløft har ikke været så hårde at fuldføre i laaaang tid. Der bliver nok ikke lige progression i den næste gang, men ellers synes jeg, at jeg har øget vægten virkeligt meget i det sidste stykke tid. Jeg laver jo næsten ny 8rm PR hver gang :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0