Karsten86

Medlemmer
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Reputation Activity

  1. Like
    Karsten86 reacted to Chaldry in Vabler ved brug af Vibram FiveFingers   
    Jeg fik smurt de ramte områder med vaseline, samt sørgede for at spændet sad så løst som muligt. Det virkede, og jeg kom igennem uden gener. Så glæder mig allerede ril at komme afsted i dem igen. :D
  2. Like
    Karsten86 reacted to tjr in Fat gripz dødløft? Hva kan i?   
    En blå dims til at sætte på alm. stænger/håndvægte der øger diameteren. En ekstra udfordring for grebet.
  3. Like
    Karsten86 reacted to Juan Pelota in Vabler ved brug af Vibram FiveFingers   
    Hvilke sko har du forsøgt dig, at løbe forfodsløb i tidligere, siden du synes det føles forkert?
    Vabler er en del af gamet, og jeg tror næppe det hænger sammen med din over-pronation(?). Smid noget vaseline på de steder, hvor der er størst friktion, så burde du undgå vabler.
    Derudover bør du tænke dig om ift. optrapningen af dit løb, specielt når du løber i VFF.
  4. Like
    Karsten86 reacted to AGV in Tonni Jensen bænkpresser 335kg   
    Jeg synes det er patetisk den måde Flemming Bruntse løfter på. Ingen tvivl om at han er brølstærk, men jeg havde været mere imponeret hvis han havde løftet fx 300 kg uden at nogen rører stangen.
    Skal man løfte 350 skal man gøre det på denne måde:

  5. Like
    Karsten86 reacted to /Niels in Tonni Jensen bænkpresser 335kg   
    Når man linker til en video i en tråd omhandlende et konkurrence-styrkeløft, så er det vel ikke mystisk at en ikke-styrkeløfter som AGV laver sammenligningen.
    Ingen grund til at hate på AGV (eller Bruntse for den sag skyld) - kun de tosser som mener at løftene i de 2 videoer kan sammenlignes på nogen måde.
  6. Like
    Karsten86 reacted to Henrik S. in Anmeldelse af nyeste barfods-sko: FiveFingers Seeya   
    Morten, jeg forstår ikke helt den hybrid, du efterlyser: FiveFingers med dæmpning i hælen som en Asics. Det er vel selve pointen med FiveFingers, at der ikke er nogen hæl, så man bliver "tvunget" til at løbe fremme på foden. Hvis du lander på hælen, kan du vel slet ikke bruge FiveFingers til at løbe i. Det må i hvert fald gøre naller at lande på hælen i dem
    Jeg brugte selv FiverFingers for at fremtvinge landingen på forfod/mellemfod, da jeg gik over til en anden løbestil for omkring halvandet år siden. Ligesom Karsten gav det ømme lægge, men det er et fænomen, man løber fra (om jeg så må sige). Jeg har også været oppe at runde de 24 km i mine, og det kan sagtens lade sig gøre, når man har vænnet sig til dem.
    Det er i øvrigt min erfaring, at det ikke er den manglende dæmpning, men den manglende hæl, der giver ømme lægge. Jeg har også sko med sål (NB Minimus Zero), og de er lige så hårde ved læggen som VFF. Er der bare en lille smule drop fra hæl til forfod i skoen, så "fanger" hælen foden det sidste stykke på vej mod underlaget, så læggen ikke bliver helt så belastet. I længden ser jeg det ikke som et problem at belaste læggen, for den bliver jo bare stærkere af det.
    Sjovt nok har ingen taget fat i det helt centrale ved VFF, nemlig de fem adskilte tæer. Jeg har også nogle Vivo Barefot Evo løbesko, og de er lige så stenhårde og minimalistiske som VFF, men har bare ikke adskilte tæer. I virkeligheden er foden "mere fri" i mine Vivo end i VFF. Tæerne kan arbejde mere frit og fleksibelt uden den kunstige opdeling, man har i VFF.
    Men hvad er grunden egentlig til opdelingen? Så vidt jeg ved, var VFF opringeligt en sejlersko, som man kunne stå fast på dækket med. Her var det hensigtsmæssigt med tæer, så man bedre kunne gribe fat om tovværk o.lign. Men er der egentlig nogen fysiologisk begrundelse for at bevare denne tåopdeling ved løb? Det er nok snarere gået hen og blevet en - let genkendelig - marketinggimmick for VFF.
    Jeg bruger stadig mine VFF for at kalibrere løbestilen fra tid til anden. Men derudover blander jeg med andre minimalistiske løbesko som NB Minimus Zero, Inov-8 Bare-X Lite 150, Adizero Hagio, Vivo Barefoot. Jeg løber som regel i forskellige løbesko fra dag til dag for at blive ved med at udfordre løbeteknikken. Blot de er enkle og minimalistiske. En af fordelene ved let forfodsløb er - for mig - at et par nye sko ikke kræver tilvænning. Den første tur i mine Hagio's var på 18 km og gav ingen problemer.
    Sammenfattende: VFF er rigtig gode til tekniktræning og til at træne overgangen til forfodsløb. De er dog ved at blive overhalet af mange af de hyperlette minimalistiske sko, der kan næsten det samme og ikke vækker helt så meget opsigt.
    I øvrigt er det interessant at se, hvordan Nike fuldstændig har forpasset hele denne skorevolution. De har virkelig sovet i timen
  7. Like
    Karsten86 reacted to tjr in Træk til bryst   
    Du bruger musklerne i øvre ryg og en mindre grad overarmen. Deltoideus, teres major og latissimus dorsi bevæger overarmen tilgage. Rhomboideus og trapezius trækker skulderbladende sammen. Brachioradialis, brachialis og biceps bøjer armen.
    Hvis du har svært ved at lave øvelsen træk til bryst med kropsvægt, skal du lave øvelser der ligner den med en justerbar belastning.
    Fx. en maskine á la den her:

    ellers rows med vægtstang (Bent Over Barbell Rows / BOR) eller håndvægte (dumbbell rows)


  8. Like
    Karsten86 reacted to Katrineu in Træk til bryst   
    Hej.
    Jeg går og venter på jeg skal til optagelsesprøve hos forsvaret til maj.
    Her er linket til kravene til optagelsesprøven:
    http://forsvaretsuddannelser.dk/Traeningsprogram/Documents/Core_test.pdf
    Jeg har ret godt styr på øvelserne samt løb.
    Den eneste øvelse om virker umulig er "træt til bryst" ..
    Jeg er ikke helt klar over hvilke muskler der bruges i den øvelse, og jeg mangler gode råd om hvilke øvelser jeg kan lave i fitnesscenteret for at blive bedre til "træk til bryst"
    Håber på svar :)
    - Katrine
  9. Like
    Karsten86 got a reaction from JokumS in Hvor lang tid tog det jer hver især at få en markeret sixpack?   
    "MetallicaTM har indledt en jagt på en meget ung dansk dreng, der har sænket værdien af deres brand med 37% på under et døgn. En stor flok vrede MetallicaTM-fans er set gå fra træningscenter til træningscenter, mens de sang "Search and Destroy" og trak op i folks trøjer."
  10. Like
    Karsten86 reacted to Vastus in Hvor lang tid tog det jer hver især at få en markeret sixpack?   
    jeg fik den efter 4 dage på lorte pulver
  11. Like
    Karsten86 reacted to PJ11 in Motivations-tråd   
    Den virker hver gang for mig
    http://www.youtube.com/watch?v=5hSNtyYZlFU