Sukker har aldrig været sundt


Mr.Freeze
 Share

Recommended Posts

De bør nok i stedet spise mindre sukker og mere protein i stil med de amerikanske low carb-diæter som Dr. Atkins, The Zone og South Beach-kuren, siger Arne Astrup.

Nåh så er der måske en eller anden professor derover som tjener kassen på at promovere disse diæter som den gode Astrup er i lommen på :wink::tongue:

Link to comment
Share on other sites

Cykelturen betyder, at jeg kan tillade mig at spise 800 flere kalorier end ellers. Det svarer til et glas rødvin og et par gode ostemadder.

Hvis han mener pr dag er det en ret lang cykeltur han får sig og nogle ret fede ostemadder han spiser vil jeg mene :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg bryder mig ikke om referancerne til Atkins med videre - men det kan lige så godt være jounalisten der har strammet den. Alt i alt synes jeg det er meget ok?

<{POST_SNAPBACK}>

Helt enig. Der er ikke noget ufornuftigt i det, der er skrevet.

Men at et gennemsnitmenneske er nede og forbrænde under 2000kcal, er sgu skræmmende!

Jeg ligger selv over 4000kcal pro tag, og har alligevel tabt mig lidt de sidste 14 dage.

Det kan så lige dertil siges, at i årene efter 1. verdenskrig, måtte den gennemsnitlige tysker leve på 1000kcal om dagen.

Link to comment
Share on other sites

Cykelturen betyder, at jeg kan tillade mig at spise 800 flere kalorier end ellers. Det svarer til et glas rødvin og et par gode ostemadder.

Hvis han mener pr dag er det en ret lang cykeltur han får sig og nogle ret fede ostemadder han spiser vil jeg mene :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg aner ikke en pind om, hvor lang der er mellem Charlottenlund og Frederiksberg, men han siger jo også et par gode ostemadder. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Geeez, får kuldegysninger over hende diætisten der spiller klog på alle mulige folks bekostning.

Specielt hendes bemærkning om "Arne drengen" fik mig til at krumme tæer.

(Jeg taler om en af de artikler der linkes til i højre side)

<{POST_SNAPBACK}>

Det vaerste er at hun blander tingene sammen. "Det ville pynte hvis han tabte 18-20 kilo." og "hun kunne godt tabe fem 'pyntekilo'..." er eksempler paa at hun ikke kun interesserer sig for de kendtes sundhedstilstand.

Det er ikke underligt at folk ikke kan hitte rede i det naar man paa den maade blander sundhed og forfaengelighed sammen. Hvad skulle formaalet med at de kendte tabte sig vaere? Er det for deres sundheds skyld eller fordi de skal leve op til nogle skoenhedsidealer som hun saa kan leve af at saelge til os andre... :blink:

P.S. Har lige fundet ud af den ingrediens der er mest af i de pulver-supper jeg snupper mig en sjaelden gang i mellem her paa kontoret :blush: er, - ja, gaet selv: sukker!

:cheer: meadow

Link to comment
Share on other sites

lav-kulhydrat-kur end mere fysisk aktive personer har. De bør nok i stedet spise mindre sukker og mere protein i stil med de amerikanske low carb-diæter som Dr. Atkins, The Zone og South Beach-kuren, siger Arne Astrup.
Jeg kan kun give "MOL Arne" :cooldance: ret, dog tror jeg ikke "sukker Arne" anbefaler Atkins eller andet i den stil,- han ved udemærkede godt at Atkins aldrig har fattet begrebet energi ballance, og at Atkins tror på, at en støvsugning af det sidste gram kulhydrat er den magiske fedtædene formel. "sukker Arne" henviser jo netop kun til hvad alle ved,- de inaktive(og alle andre i øvrigt) har bedre af mindre sukker og mere protein - eller et hvilket som helst anden makronærings stof i ordentlig kvalitet,- mit gæt er at journalisten så nok selv har smidt eksemplerne på sådanne diæter i artiklen ;)

Men gør vi alle sammen klogt i at droppe kulhydrater i form af ris, pasta og hvidt brød og spise mere kød, bælgfrugter, grøntsager og mælkeprodukter i stil med de amerikanske kure?

- Nej, absolut ikke, men vi skal vælge de grove udgaver ved eksempelvis at droppe det fine hvedebrød og i stedet spise groft rugbrød. Det er kun de overvægtige, som ikke synes, at de taber sig på den fedtreducerede kost, som kan prøve at droppe brød, ris og pasta i en periode på tre til seks måneder. Men om det på længere sigt er sundt, ved vi ikke. Der skal mere forskning til.

Ang det sidste omtalte element omhandlende ris mm. så gjorde min gamle "mentor" Jørgen Storm mig for nylig opmærksom på følgende undersøgelser:

JS;

Angsten for de forskrækkelige kulhydrater stammer fra forvrøvlede kurlegsludere, som den tåbelige fedmepornografiske Atkins-svindler, idiotiske kuponhæftekure og bodybuilder-folklore, såsom ketogene diæter og andet nonsens.

4-5 milliarder af klodens absolut magreste gespenster æder stort set IKKE andet end disse lynhurtige kulhydrater, så æd du roligt dine ris, pasta, brød kartofler osv.

Undetegnede:
Man kunne selvfølgelig argumenterer for at ris er et dårligt kulhydrat valg, udelukkende, fordi de er polerede og derfor ikke rigtig indeholder mikronæringsstoffer,- derfor vil et valg som brune ris, fiberpasta, godt brød, osv være langt bedre. Generelt ville jeg vælge mine kulhydrat kilde udelukkende efter indholdet af mikronæringsstoffer set i forhold til hvor energitætte kilderne er. Jeg er fortaler for kulhydrater, men det skal være af ordentlig kvalitet, det mener jeg ikke hvide ris og i det hele tage de fleste hvide kulhydrater er.

Helio

PS: Sidst men ikke mindst kunne man jo osse se lidt på disse gespensters sundhed og livskvalitet, og ikke bare deres fedt procent. Der er trods alt osse lande hvor de slet ikke spiser, og har en RIGTIG lav fedtprocent, det betyder dog ikke denne livsstil kan anbefales.

JS:

Udover at de 4-5 milliarder spiser MERE ris og brød end vi gør, så lider de heller IKKE af de typiske velfærdssygdomme, som rammer os.

F.eks. foretog man tusindvis af obduktioner på døde soldater i vietnam-krigen, hvor de i snit 20-årige amerikanere stort set alle havde tydelige tegn på betydelig åreforfedtning, hvorimod de 60+ årige magre, risgnaskende vietkong'er var rene som babyårer indeni. Men ellers er jeg helt enig med min gamle væbner og våbenbroder Helio, - man skal selvfølgelig, - og IKKE kun når vi snakker klulhydrater, - udvælge de typer og fødeemner, som er lødige og har et højt indhold af nutrienter.

Undertegnede:
Hey champ, gammel er måske så meget sagt. MEN væbner, våbenbroder, elev og fan det kan der ihvertfald ikke tvivles på.
Citat:

Udover at de 4-5 milliarder spiser MERE ris og brød end vi gør, så lider de heller IKKE af de typiske velfærdssygdomme, som rammer os.

F.eks. foretog man tusindvis af obduktioner på døde soldater i vietnam-krigen, hvor de i snit 20-årige amerikanere stort set alle havde tydelige tegn på betydelig åreforfedtning, hvorimod de 60+ årige magre, risgnaskende vietkong'er var rene som babyårer indeni. 

Her handler det jo nok osse i høj grad om hvad de ellers indtager, samt ikke indtager selvfølgelig! Faktore som deres aktivitets niveau er nok heller ikke helt urelevant i den nævnte sammenhæng. - Og så er der jo mange af de rigtig spændende livsstils sygdomme såsom cancer osv der først viser sig senere, og her spiller igen mange faktore ind.

Dette betyder ikke at jeg er uenig i det du siger (for jeg kunne selvfølgelig heller aldrig være uenig i min gamle guros ord.) - min pointe er bare at de ris-gnaskende nationer næppe ville få en dårligere sundhed af at bytte de hvide ris ud med nogle mere gunstige typer. Alt i alt betyder dette selvfølgelig ikke at man tager skade af lidt ris eller pasta, og GI er stadig noget sludder for raske mennesker, med meget få undtagelser,- men alligevel kan man måske vinde noget ved at substituere med nogle andre sorter så som de brune ris, hvis det er muligt for en. - Thats all,- dertil bør ens største frygt være de tarvelige industrisukkere, gluten osv - for disse føre vare er virkelig af det onde - og skal så nok lade være med at prale med den kantine kage jeg åd helt på egen hånd i dag .

Helio.

JS:

TIL HELIO:

Du har helt ret, - faktisk skete der det, at da de fattige blev lidt mindre fattige, - og skulle efterligne de rige og spise hvide polerede ris, så fik de beri-beri, idet deres traditionelt høje indtag af kulhydrat parret med manglen på thiamin - også kaldet B1, - som almindeligvis bl. a. fås igennem skaldelene på risene, udløste denne alvorlige lidelse.

Grunden til at det IKKE er et problem i dag skyldes, - og det har jeg fra min gamle kungfu-mester - , at man traditionelt nu enten spiser naturris eller parboiler risene, så tilstrækkelige mængder thiamin "vandrer" ind i selve risdelen desuagtet at skaldelen fjernes!

Selv anbefaler jeg som du ved altid brune ris/naturris.

Eksemplet var i øvrigt primært medtaget for at illustrere det tåbelige i tidens kuponhæftediæter og luderkure, der generelt bramfrit og aldeles tåbeligt erklærer, at "kulhydrater feder"!

Derfor render der nu millioner af tykke damer rundt og bilder sig ind, at deres fedme IKKE skyldes års grovædning af affaldskost og total mangel på fysisk aktivitet, men KUN og UDELUKKENDE den bagte kartoffel de indtog i tivoli i 1982!

Som vanligt er selvbedrag og virkelighedsfornægtelse den største forhindring for en normalisering af den syge og fede krop, når tykke damer leger kur IGEN-IGEN og taber de samme 3 kg vand for 3. gang det pågældende år.

M.V.H

Helio

Edited by heliotropen
Link to comment
Share on other sites

Åh ja, den gode Jørgen Storm.. Man kan mene hvad man vil om hans udtryksform, men man kan ikke komme uden om han har styr på ernæring.

Desværre er det noget som forvirrer rigtig mange mennesker, og selv her på ellers oplyste MOL kan man indimellem se folk der er ved at gå i panik, fordi man har spist en banan eller godt kan lide en stor tyk skive groft rugbrød.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
lav-kulhydrat-kur end mere fysisk aktive personer har. De bør nok i stedet spise mindre sukker og mere protein i stil med de amerikanske low carb-diæter som Dr. Atkins, The Zone og South Beach-kuren, siger Arne Astrup.

Jeg kan kun give "MOL Arne" :cooldance: ret, dog tror jeg ikke "sukker Arne" anbefaler Atkins eller andet i den stil,- han ved udemærkede godt at Atkins aldrig har fattet begrebet energi ballance, og at Atkins tror på, at en støvsugning af det sidste gram kulhydrat er den magiske fedtædene formel. "sukker Arne" henviser jo netop kun til hvad alle ved,- de inaktive(og alle andre i øvrigt) har bedre af mindre sukker og mere protein - eller et hvilket som helst anden makronærings stof i ordentlig kvalitet,- mit gæt er at journalisten så nok selv har smidt eksemplerne på sådanne diæter i artiklen ;)

Men gør vi alle sammen klogt i at droppe kulhydrater i form af ris, pasta og hvidt brød og spise mere kød, bælgfrugter, grøntsager og mælkeprodukter i stil med de amerikanske kure?

- Nej, absolut ikke, men vi skal vælge de grove udgaver ved eksempelvis at droppe det fine hvedebrød og i stedet spise groft rugbrød. Det er kun de overvægtige, som ikke synes, at de taber sig på den fedtreducerede kost, som kan prøve at droppe brød, ris og pasta i en periode på tre til seks måneder. Men om det på længere sigt er sundt, ved vi ikke. Der skal mere forskning til.

Ang det sidste omtalte element omhandlende ris mm. så gjorde min gamle "mentor" Jørgen Storm mig for nylig opmærksom på følgende undersøgelser:

JS;

Angsten for de forskrækkelige kulhydrater stammer fra forvrøvlede kurlegsludere, som den tåbelige fedmepornografiske Atkins-svindler, idiotiske kuponhæftekure og bodybuilder-folklore, såsom ketogene diæter og andet nonsens.

4-5 milliarder af klodens absolut magreste gespenster æder stort set IKKE andet end disse lynhurtige kulhydrater, så æd du roligt dine ris, pasta, brød kartofler osv.

Undetegnede:

Man kunne selvfølgelig argumenterer for at ris er et dårligt kulhydrat valg, udelukkende, fordi de er polerede og derfor ikke rigtig indeholder mikronæringsstoffer,- derfor vil et valg som brune ris, fiberpasta, godt brød, osv være langt bedre. Generelt ville jeg vælge mine kulhydrat kilde udelukkende efter indholdet af mikronæringsstoffer set i forhold til hvor energitætte kilderne er. Jeg er fortaler for kulhydrater, men det skal være af ordentlig kvalitet, det mener jeg ikke hvide ris og i det hele tage de fleste hvide kulhydrater er.

Helio

PS: Sidst men ikke mindst kunne man jo osse se lidt på disse gespensters sundhed og livskvalitet, og ikke bare deres fedt procent. Der er trods alt osse lande hvor de slet ikke spiser, og har en RIGTIG lav fedtprocent, det betyder dog ikke denne livsstil kan anbefales.

JS:
Udover at de 4-5 milliarder spiser MERE ris og brød end vi gør, så lider de heller IKKE af de typiske velfærdssygdomme, som rammer os.

F.eks. foretog man tusindvis af obduktioner på døde soldater i vietnam-krigen, hvor de i snit 20-årige amerikanere stort set alle havde tydelige tegn på betydelig åreforfedtning, hvorimod de 60+ årige magre, risgnaskende vietkong'er var rene som babyårer indeni. Men ellers er jeg helt enig med min gamle væbner og våbenbroder Helio, - man skal selvfølgelig, - og IKKE kun når vi snakker klulhydrater, - udvælge de typer og fødeemner, som er lødige og har et højt indhold af nutrienter.

Undertegnede:

Hey champ, gammel er måske så meget sagt. MEN væbner, våbenbroder, elev og fan det kan der ihvertfald ikke tvivles på.
Citat:

Udover at de 4-5 milliarder spiser MERE ris og brød end vi gør, så lider de heller IKKE af de typiske velfærdssygdomme, som rammer os.

F.eks. foretog man tusindvis af obduktioner på døde soldater i vietnam-krigen, hvor de i snit 20-årige amerikanere stort set alle havde tydelige tegn på betydelig åreforfedtning, hvorimod de 60+ årige magre, risgnaskende vietkong'er var rene som babyårer indeni. 

Her handler det jo nok osse i høj grad om hvad de ellers indtager, samt ikke indtager selvfølgelig! Faktore som deres aktivitets niveau er nok heller ikke helt urelevant i den nævnte sammenhæng. - Og så er der jo mange af de rigtig spændende livsstils sygdomme såsom cancer osv der først viser sig senere, og her spiller igen mange faktore ind.

Dette betyder ikke at jeg er uenig i det du siger (for jeg kunne selvfølgelig heller aldrig være uenig i min gamle guros ord.) - min pointe er bare at de ris-gnaskende nationer næppe ville få en dårligere sundhed af at bytte de hvide ris ud med nogle mere gunstige typer. Alt i alt betyder dette selvfølgelig ikke at man tager skade af lidt ris eller pasta, og GI er stadig noget sludder for raske mennesker, med meget få undtagelser,- men alligevel kan man måske vinde noget ved at substituere med nogle andre sorter så som de brune ris, hvis det er muligt for en. - Thats all,- dertil bør ens største frygt være de tarvelige industrisukkere, gluten osv - for disse føre vare er virkelig af det onde - og skal så nok lade være med at prale med den kantine kage jeg åd helt på egen hånd i dag .

Helio.

JS:

TIL HELIO:

Du har helt ret, - faktisk skete der det, at da de fattige blev lidt mindre fattige, - og skulle efterligne de rige og spise hvide polerede ris, så fik de beri-beri, idet deres traditionelt høje indtag af kulhydrat parret med manglen på thiamin - også kaldet B1, - som almindeligvis bl. a. fås igennem skaldelene på risene, udløste denne alvorlige lidelse.

Grunden til at det IKKE er et problem i dag skyldes, - og det har jeg fra min gamle kungfu-mester - , at man traditionelt nu enten spiser naturris eller parboiler risene, så tilstrækkelige mængder thiamin "vandrer" ind i selve risdelen desuagtet at skaldelen fjernes!

Selv anbefaler jeg som du ved altid brune ris/naturris.

Eksemplet var i øvrigt primært medtaget for at illustrere det tåbelige i tidens kuponhæftediæter og luderkure, der generelt bramfrit og aldeles tåbeligt erklærer, at "kulhydrater feder"!

Derfor render der nu millioner af tykke damer rundt og bilder sig ind, at deres fedme IKKE skyldes års grovædning af affaldskost og total mangel på fysisk aktivitet, men KUN og UDELUKKENDE den bagte kartoffel de indtog i tivoli i 1982!

Som vanligt er selvbedrag og virkelighedsfornægtelse den største forhindring for en normalisering af den syge og fede krop, når tykke damer leger kur IGEN-IGEN og taber de samme 3 kg vand for 3. gang det pågældende år.

M.V.H

Helio

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg synes ærligt talt, I er lidt grove ved Atkins. Jeres måde at forenkle hans principper på, vidner om, at I ikke har læst hans bøger. Undertegnede er på Atkins-kur på 4 uge. Jeg får masser af dejlig, næringsrig mad - og jeg får de madvarer, jeg kan lide! I modsætning til såkaldt almindelige traditionelle slankekure, hvor man må forsage smør, fløde og andet lækkert. Jeg har tabt 7,5 kg. på 3 uger uden et øjeblik at være sulten eller lækkersulten.

Jeg har i 10 år slæbt rundt på ca. 20-25 kg. for meget - har prøvet ALT - også lange perioder på fedtfattigt. Der skete ikke rigtigt noget.

NU skal der endelig noget. Derfor ved jeg, at Atkins-kuren virker. Det kunne jo være, den virkede for andre, der læser dette forum og gerne vil tabe sig, men hvor der ikke rigtigt sker noget. Jeg motionerer let 3 gange ugentligt. Let, fordi mine knæ og ryg er ødelagt. Jeg formoder, smerterne aftager i takt med vægten!

Så - lad være at tage modet fra folk, når der vitterlig ER en kur, der virker!

Og man får alle de vitaminer, sporstoffer og fedtsyrer og alt, man har brug for ved at følge Atkins. ok?

Jeg er villig til at skrive senere, om vægttabet fortsætter som forventet - og om helbredet stadig er ok.

post-6885-1101867956.jpg

Link to comment
Share on other sites

Angsten for de forskrækkelige kulhydrater stammer fra forvrøvlede kurlegsludere, som den tåbelige fedmepornografiske Atkins-svindler, idiotiske kuponhæftekure og bodybuilder-folklore, såsom ketogene diæter og andet nonsens.

4-5 milliarder af klodens absolut magreste gespenster æder stort set IKKE andet end disse lynhurtige kulhydrater, så æd du roligt dine ris, pasta, brød kartofler osv.

hahah.. jeg elsker den måde den mand kan udtrykke sig på!

Link to comment
Share on other sites

Nej til piller og pulver

- Er du så ikke kandidat til en nem lille slankepille, så du ikke behøver savne din vin og ost?

- Nej, det er slet ikke løsningen for sådan én som mig. Piller skal man forbeholde de meget stærkt overvægtige, som har prøvet alt andet og nu er blevet livstruende fede og har alvorlige følgesygdomme.

- Eller hvad med et par af dine pulverposer til middag?

- Nej, for mig er mad forbundet med glæde, hygge og samvær sammen med min familie og andre mennesker. Det vil jeg altså ikke have et anstrengt forhold til, når jeg ikke skal tabe mig mere.

- Ville det så ikke være nemmest, hvis du gik på en af de mange diæter, som du kender så godt?

- Nej. Jeg vil bare stramme op på mine spisevaner. Være tilbageholdende med fedt, sukker og alkohol og holde mig mere til de grove ting. Måske jeg også skal gå lidt ned i mit motionsrum. Det ville da ikke gøre mig noget, hvis jeg fik lidt af fedtet erstattet med nogle muskler på overkroppen.

Arne har da et meget realistisk forhold til kosten og hvad der skal til for at sænke kropsvægten.

Hvis gennemsnitsbefolkningen havde samme indstilling istedet for at komme med undskyldninger om forbrænding etc. så ville der være langt færre fede mennesker i dk.

Det er jo i virkeligheden meget simpelt: Skære fedt, sukker alkohol væk. Spise groft og motionere.

Her på MOL er der en del der render i motionscenter. Men at cykle på arbejde eller andre lignende forøgelser af dagligt energiforbrug er mindre tidskrævende og fungerer fremragende.

Rart at han blankt afviser alle de "quick fixes" og magiske piller, som de fleste kaster sig over, i stedet for at være ærlige over for sig selv.

Link to comment
Share on other sites

Slank-Arne på slankekur

Fedmeeksperten på slankekur :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Der står sidst i artiklen at man i følge WHO har en forøget risiko for diabetes 2 ved BMI over 21-22? :blink: Så er det altså ikke kun kosmetisk at det vil klæde mig at tabe et par kilo :blush: . Men det er da en ret lav vægt? For at få et bmi på 21 skal jeg ned på 57 kilo fordelt på 165 cm.

Og hvis jeg ikke husker galt så blev grænsen til undervægt oprindelig sat ved et bmi på 20? Nu er den grænse så rykket ned til 18,5.

Panda :cooldance:

edit: stavefjel

Edited by Panda
Link to comment
Share on other sites

Slank-Arne på slankekur

Fedmeeksperten på slankekur :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Der står sidst i artiklen at man i følge WHO har en forøget risiko for diabetes 2 ved BMI over 21-22? :blink: Så er det altså ikke kun kosmetisk at det vil klæde mig at tabe et par kilo :blush: . Men det er da en ret lav vægt? For at få et bmi på 21 skal jeg ned på 57 kilo fordelt på 165 cm.

Og hvis jeg ikke husker galt så blev grænsen til undervægt oprindelig sat ved et bmi på 20? Nu er den grænse så rykket ned til 18,5.

Panda :cooldance:

edit: stavefjel

<{POST_SNAPBACK}>

Øhh ja :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share