Arnes log


Arne
 Share

Recommended Posts

Morgentræning 27/6

Efter nogle dage med lange cykelture vil jeg i den næste uges tid satste på kort og hårdt intervalarbejde, inden jeg kære ud på næste ferietur.

Her til morgen akcepterede bagdelen at sidde i CII, så det blev til:CII

10 min. opvarmning

15 x 250 m flat out med 2 min pause imellem

5 min efter 2.25

5 min helt blød roning

Alle intervaller blev afviklet på mellem 51 og 53 sek. Pulsen oppe på 177-181 i alle intervaller fra 6 til 15.

God træningsmorgen - i morgen tror jeg røven kan klare cykelsaddelen igen. I weekenden skal jeg hente raceren.... tror I jeg glæder mig?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

>>KlausJensen ja tilbageholdenhed og ydmyghed er virkelig din stil B) :lol:

Selv er jeg jo ganske usårlig. Det er vel kun 1 eller 2 måneder siden, at jeg her begyndte at skrive, at jeg NU skulle tilbage til den tunge vægttræning.

Som du har det cyklen har jeg det åbenbart pt med ELIKO stænger og skiver - det kniber med at få det gjort, selvom jeg elsker det. Så jeg kaster bestemt med sten fra mit eget glashus - men det sker der ikke noget ved - glasset er væk for længst. :rolleyes:

Du er godt nok kommet langt forand i de tunge løft - minus squat, men det mistænker jeg er en stakke frist. Så nu må jeg til........ Lige nu starter ferien igen og MTBen skal ud på vejen om 5 minutter :)

Link to comment
Share on other sites

Min computer er nede og jeg har ferie. Derfor bliver det tyndt med opdateringen i nogle dage - men der er fuld fart på. denne dag blev det til 38 km efter trickert - man tager et s-tog ud af byen og køre i medvind hjem. 29,6 km/t over de miderste 31 km. Gennemsnitspuls 168.

Link to comment
Share on other sites

Kom lige forbi en opkoblet PC - kan ikke bære at finde mig selv på side 3 ;)

Der er godt gang i træningen. Jeg har ferie og cykler 40-60 km om dagen. Jeg vender tilbage i næste uge med daglige opdateringer.

Link to comment
Share on other sites

Lidt leg med V-Max ”The MOL way”

Jeg har flere gange læst Mortens artikel om v-max træning. Artiklen henvender sig til veltrænede atleter der har trænet i mange år. Det kategori høre jeg bestem ikke til i, men hvorfor ikke prøve?

Jeg har ikke længere en ergometercykel stående – men jeg har et roergometer. Jeg valgte at lade som om at det er en cykel, det er det bestemt ikke, men jeg tænker at det ikke er helt skævt, og jeg leger jo bare ikke? Det handler for mig om at tilføre min træning noget nyt med idé bag.

I gang med testen. Jeg kan ikke sætte en fast belastning i W på ergometeret. Jeg kan derimod lave et program hvor jeg sætter en pacebåd til at følge et tempo der modsvare en bestemt wattbelastning. Pacebåden og ”min” båd ror som side om side på PC skærmen. Alternativt kan skærmen vise et powerplot hvor hvert rotag vises på x-aksen og y-aksen viser watt. Jeg brugte pacebåden og afvigelserne var små, til sidst var det dog svært og der forekom enkelte afvigelser på 10-20 W.

I følge testen har jeg en max iltoptagelse i ergometeret på 3650 ml. Jeg regner med at en test på cykel lige nu ville enden 300-400 ml højere, men med de begrænsninger jeg har i ergometeret in mente, blandt andet at min mave lukker for luftindtaget når jeg sidder fremme inden taget, ser det meget rimeligt ud.

Jeg satte tallene ind i skemaet, altså de 3650 og at jeg kunne holde de 295 W i 1.12 min

Resultat: Varm op 8 min ved 170-220 W, træn 45 sek. ved 295 W med 20 sek pause hvor der ros med 90-100 W

Det måtte prøves. Efter en energibar og 1 times pause gik jeg i gang.

Opvarmning: 8 min ved 175 stigende til 200 ide sidste 2 min. Puls ved slutningen af opvarmningen var 171.

Jeg valgte at lave 5 intervaller:

Jeg hold mig over 285 W i alle rotag i de 4 første intervaller og gennemsnittet var på 298,293, 297 og 292 W.

Puls: 185, ned til 174 i pausen, 189, ned til 177 i pausen, 191, ned til 184 i pausen, 191 ned til 187 i pausen.

I sidste interval holdt jeg tempo i 15 sek, derefter faldt jeg til 220-230 W i resten men sluttede alligevel på 191 i puls.

Jeg roede afkøling ned til puls 130.

Evaluering: det er ekstremt hårdt men dejligt hurtig træning. Princippet er baseret på atleter der er i væsentligt bedre form en mig, som derfor ville skulle arbejde noget længere i hvert interval. Men det er et godt alternativt når jeg er i ”kort og heftigt humøret” og er en god indikator på hvor formen befinder sig. Nu skal jeg bare lige arbejde mig op på at kunne holde 300 w i 6 gange 1 minut…

Link to comment
Share on other sites

En uddybning af ovenstående. Mine intervaller bliver så korte pga min meget korte T-max på 1.12 min. Her er igen en forskel mellem roergometeret og cyklen. På min cykel vil jeg tro at min t-max med fornøden "ekstern motivation" (nogen der ikke lader en give op - skrig og råb med andre ord) vil komme op i nærheden af 3.30- 4 minuitter. det vil medføre arbejdsintervaller på 2.15-2.30.

Jeg laver anden intervaltræning hvor jeg arbejder i 1-2-4 minutter og med 10-15 reps, og det vil jeg fortsætte med. Jeg vil også fortsætte med dette princip 1-2 gange om ugen det er motiverende træning og er som sagt en god indikator for formudviklingen.

Link to comment
Share on other sites

Aftentræning 07/07

Tog afsted på en rulletur uden elektronik - ville bare røre mig og nyde den blå himmel (næsten blå så...) Jeg havde brugt hele eftermiddagen på at læse op på 1 uges fraværd på MOL samt studere div. videoer fra MOL-træffet, interessant at se nogle ansigter og spektakulære løft....

Mine ben var uventede gode, så det blev til en træningstur. Kørte af Strandvejen til Dyrehaven, kørete rundt i de dele der ligger så lang væk fra Bakken som muligt, hjem vi Fortunen, DTU og Lyngbyvej. Nok ialt ca 30-33 km, heraf de 25 med fuld skrue. Dejlig tur.

Link to comment
Share on other sites

:o Har arbejdet 40 minutter på en længere status, lige da jeg er færdig fryser computeren :(

Dette skal dog frem:

Denne dag ramte jeg precist det punkt

hvor jeg har tabt 50 kg :bounce:

Jeg vejer 128,8 kg

Lidt stat fra juni:

Træning på MTB 1068 km

Supplerende træning på citybike: 172 km

Træning i CII roergometer 42 km

Styrketæning 6 gange

Status på helbred, form og træningsplanlægning må så blive i morgen

Link to comment
Share on other sites

Det er jo FOR VIIIIIILDT :o

50 SKIDE KG!!!! jeg mener: det er jo det allermeste af mig!! Arne dog dit bette nips, det ender jo med at du ikke kan finde dig selv en dag :hehe:

Jeg synes det er en milepæl af dimensioner. Tillykke!!

Link to comment
Share on other sites

Tillykke med det, Arne. :)

Det er ganske enkelt dejligt forfriskende at høre om en meget overvægtig person, der erkender sit problem og samtidig har rygrad til at gøre noget ved det - på en bæredygtig måde.

Jeg er bange for, at du er en sjældenhed, Arne, men forhåbentlig kan du være en inspiration for de alt for mange dybt overvægtige mennesker landet over. ;)

Håber at læse om mere fremgang i denne log.

Morten

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share