Coca Cola Light?


therealhurra
 Share

Recommended Posts

Det siges, at man risikerer hovedpine ved pludselig at stoppe med at drikke kaffe. Jeg har ikke prøvet det længerer end en uge, og jeg har ikke fået ondt i hovedet i pausen.

Jeg drikker normalt 10-20 kopper kaffe om dagen.

Link to comment
Share on other sites

RaveN: jeg tror nu vi mener nogenlunde det samme...

Mit svar gav jeg udfra de artikler der påstår at de kunstige sødestoffer hurtigt fremkalder en sultfornemmelse fordi kroppen tror den får sukker og ikke gør alligevel. Jeg holder et, mener jeg selv, ret fornuftigt energiindtag og synes ikke jeg bliver mere eller mindre sulten af at drikke det i forhold til de meget få dage hvor jeg ikke drikker cola (light). Drak jeg nu en sodavand med sukker og fik noget energi derfra spiste jeg nok tilsvarende den mængde energi mindre, fx undlod at spise et stykke frugt eller to fordi jeg pga energien fra sodavanden ikke følte trang/bahov til den. Er vi ikke mere eller mindre enige?

Mht. det at man kan blive afhængig af fx cola (koffein), sukker osv. tror jeg det er ganske rigtigt. Jeg synes jeg føler mig tung og træt hen på eftermiddagen hvis jeg ikke har fået cola i løbet af dagen, men det forsvinder når jeg har fået et "fix" (stort glas cola) :D

Link to comment
Share on other sites

arne:

tja, det er lidt debatteret, om koffein giver afhængighed - i det hele taget er afhængighedsbegrebet omdiskuteret som det forståes i dag, så det er ikke et så enkelt spørgsmål at besvare - i hvert fald ikke for mig :)

Koffein giver dog en stilmulation af CNS, hvorved afhængighed er logisk følgevirkning. Med andre stoffer er afhængighedssyndrom stort set forudsigeligt dosen taget i betragning, men med koffein lader det til, at kun nogle personer udviser symptomer ved brat stop af deres forbrug.

Mht. koffeintolerance for dets positive effekter(bl.a. reaktions tid og hukommelse), så ved man heller ikke rigtig om der er nogen, men hvis det findes, så er den i hvert fald ikke total.

Er du stadig på colaholdet?

I så fald, burde du nok prøve at stoppe en gang til.

Jeg mener at huske, at du har kæmpet/kæmper med forøget blodtryk og diabetes type 2??

Det er kendt, at koffein giver øget blodtryk, puls og kan sænke ens insulinsensibilitet.

Man kan altså sige noget positivt om koffein som misbrugsstof, men dets negative sider, omend muligvis ikke så alvorlige i deres sværhedsgrad, går på en række faktorer, som den gennemsnitlige dansker har problemer med i forvejen og derfor ikke ligefrem har brug for mere belastning :)

Link to comment
Share on other sites

hmmm noget at tænke over - eller måske i virkeligheden ikke!

Cola hæver blodtryk

Kan ødelægge syrebalancen så man bliver træt

osv.

Koster mig 14-1800 kr om måneden - gyyssss!

Over for det står:

Gammel Vane

Smager forbandet godt

Min ene projektmedarbejder var tæt på at tvangsfodre mig med cola efter den sidste "kolde tyrker" - jeg var FOR umulig...

Men måske skulle jeg bare tage mig sammen....

Link to comment
Share on other sites

Cola light smager som opvaske-vand (selvom jeg her må bemærke, at det kun er for sammenligningens skyld det er nævnt.... jeg har aldrig smagt det :) )

Jeg kalder det altid cola-kræft istedet for.

Det giver også sådan en mærkelig fornemmelse i maven når man har drukket det... måske pga alt det brus.... er det bare mig eller er der mere brus i cola-kræft ?!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share