Litopsi Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Jaah jeg ville bare høre om der er nogen der kender fordelingen af kulh. prot. og fedt i regnbueørred? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjyden Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 He, he, hvor er jeg god. Jeg ville gætte på noget a la laks og makrel, og fisk understøtter den påstand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litopsi Posted August 2, 2002 Author Report Share Posted August 2, 2002 jeps men den er jo helt vildt upræcis!! jeg kan informere om at ørred hedder trout på engelsk og dermed er en high fat fisk => 20 - 24 g prot - 11- 30 g fedt!!!! noget af et spænd synes jeg nok..... er der nogen der kan være lidt mere præcise? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Tror du ikke det har noget at gøre med at man IKKE kan give et nøjagtigt tal. Så vidt jeg ved svinger fede fisk´s fedtindhold i forhold til årstiden. Tror du ikke det er det de har taget højde for her ??Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litopsi Posted August 2, 2002 Author Report Share Posted August 2, 2002 Så vidt jeg ved svinger fede fisk´s fedtindhold i forhold til årstidenhmmm det vidste jeg ikke.... jeg tror jeg bruger et gennemsnit så. Eller... altså nu ved jeg at de er fanget om sommeren, kan man så gå ud fra at de ligger i den lave ende af fedtskalaen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Hej LitopsiHer står dam/sø og hav ørede ihvertfald, der finder du næringsdeklarationer på de fleste fødevarer ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris27 Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Tallene gælder vel bare for fede fisk generelt. Der er vel stor forskel på de forskellige fisk, og jeg tror da ikke på, at man kan komme i nærheden af 30g, selv 11gram synes jeg lyder af meget, så jeg tror ikke at listen er meget bevendt. Jeg fandt et gammelt link, som Claus B engang havde postet, som giver helt andre tal:næringsindhold i fisk :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litopsi Posted August 2, 2002 Author Report Share Posted August 2, 2002 Rigtig god side!! fluks blev den tilføjet mine foretrukne Men der er godt nok stor forskel til det første link. Denne tabel siger: prot. : 20.5 (der er de enige) fedt: 2.7!! hmmm så er det jo lidt svært... nå men det sidste link her er på lige bestemt ørred og ikke blot fede fisk generelt så mon ikke det passer bedst? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjyden Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Jeg tror, Tj har ret, men jeg kan spørge en fiskopdretter, jeg kender her i weekenden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAB Posted August 4, 2002 Report Share Posted August 4, 2002 Så vidt jeg ved svinger fede fisk´s fedtindhold i forhold til årstiden.Hvis der er tale om vilde fedtfinnefisk, vil fedtindholdet svinge rigtig meget. De æder sig jo tykke og fede ude i havet. Når så drifterne kalder, søger de op i "deres" å for at parre sig. Under parring og gydning intager de ikke føde, hvilket giver de karakteristiske "nedgængere" (meget tynde, mørke og uspiselige fisk).Når vi snakker steelheads (regnbueørred) er der typisk tale om hav-/dambrug. Da de ikke oplever en sådan cyklus, burde det være muligt at finde en rimelig præcis fedt-angivelse.I den tabel Chris27 linker til er der vist fordelingen for bækforel:Bækforel, rå: 2,7 g fedtBækforel, filet, røget: 10,3 g fedt.Hvor hulen kommer det ekstra fedt fra, når man ryger den??? Så vidt jeg ved er det begrænset hvor meget fedt der er røg?!mvh SAB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted August 4, 2002 Report Share Posted August 4, 2002 kan det evt. have noget at gøre med størrelse af de slags foreller, man vælger til røgning?om ikke andet, så fordamper der jo en del vand fra fisken, hvilket får fedt- og protein-indholdet per vægtenhed til at stige, men dette kan ikke forklare hele forskellen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAB Posted August 4, 2002 Report Share Posted August 4, 2002 kan det evt. have noget at gøre med størrelse af de slags foreller, man vælger til røgning?Det er jeg næsten sikker på du har ret i. Når man ryger ål, vælger man altid de fedeste, da det er i fedtet røgsmagen "sætter" sig. Tabellen er nok for færdigrøget foreller, hvor producenten har sorteret fiskenen, inden røgningen. Det er altså ikke selve røgningen, men den forgående sortering, der giver forskellen. mvh SAB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anette M Posted August 5, 2002 Report Share Posted August 5, 2002 Fedtindholdet i fisk er årstidsbestemt. Fisk fanget i sensommer eller høst er federe end fisk om foråret. Det skyldes sikkert at der er mere føde tilgængelig om sommeren, samt som tidligere nævnt den cyklus de gennemgår i forbindelse med gydning og parring. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjyden Posted August 19, 2002 Report Share Posted August 19, 2002 Jeg har snakket med dambrugsmanden, og han havde ikke lige en tabel i nærheden, men man vælger de fedeste fisk til rygning, og dambrugs fisk får lavere fedtprocent med alderen. Han kunne ikke huske, om der var en faktor 2 i forskel, men det er noget i den retning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted August 27, 2002 Report Share Posted August 27, 2002 fint med en afklaring :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.