JISI Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1670352.eceSå det er bare det man skal spise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaMotta Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Spændende. Udfra forsøgs protokollen skal man spise 2% blåbær på sin diæt. For en voksen mand der indtager 3500Kcal i døgnet er det 70Kcal = 130g blåbær. Det er alligevel en del. Men slet ikke umuligt.Nu må vi se hvornår det kommer et kosttilskud med tilsat blåbær ekstrakt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 De kan jo passende puttes i en proteinshake og blendes - mmmh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Bare lidt surt, at 100g blåbær koster 15kr på tilbud.Det er et ekstra måltid - i et måltid rent økonomisk.. Alternativt findes der en del tyske "health"sider, som sælger blåbær (og andre slags frugt og nødder) tørrede - men igen til en hamper pris af 30-35kr pr 100g. Så er det andet alligevel billigere - men de tørre er lettere at spise meget af sikkert.Men yep de smager lækkert - især til choko proteinpandekager :4mewantfood: Går self stærkt ud fra, at folk som har hørt om blåbær-tilbud lækker deres kilder herinde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 De tørrede er som regel tilsat en masse møj. Du kan købe dem på frost til ingen penge.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) De tørrede er som regel tilsat en masse møj. Du kan købe dem på frost til ingen penge..men mon ikke de så også har mistet lidt effetk?- men ja som tilbehør til pandekager eller som smoothies er de sgu lækre. Det kunne være interessant at lave sit eget lille forsøg.edit: har lige set der er blåbær til 20kr i føtex for 125gr. Edited April 23, 2009 by apprenti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptpoul Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Jeg har spist blåbær is 14dage i træk og har hakkede abs men har til gengæld kæmpe bollehåndtag og min fedtprocent er steget med 10% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 men mon ikke de så også har mistet lidt effetk?- men ja som tilbehør til pandekager eller som smoothies er de sgu lækre. Det kunne være interessant at lave sit eget lille forsøg.edit: har lige set der er blåbær til 20kr i føtex for 125gr.Effekt som i? At man fryser dem ned skulle bevare vitaminerne, men har ikke noget håndfast link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Jeg har spist blåbær is 14dage i træk og har hakkede abs men har til gengæld kæmpe bollehåndtag og min fedtprocent er steget med 10%Picz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptpoul Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Thomas - sikke da noget ævl af et statement at komme med.. Har du et link til at bakke det op, eller spreder du bare dine egne believes om sagen? Du kan jo bare købe dem uden tilsat sukker. Du kan også vælge at købe dem økologisk. Og nej - de mister ikke antioxidanterne pga tørring. Edited April 23, 2009 by Randi-Squash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliotropen Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) ALT frugt mister selvfølgelig vitaminer og antioxidanter under tørring - det er helt almen viden - men selvfølgelig er der også stadig fibre, viaminer, og mineraler tilbage i skidtet - og så er det selvfølgelig også meget mere energiholdigt gram for gram når det er tørret(går ud fra det giver sig selv http://www.suhrs.dk/SporgSuhrs.nsf/Sporgsm...C1?OpenDocument ), ! - Men det skal selvfølgelig også ses i relation til at frisk frugt i det hele taget kan miste op til 50% af sit vitamin indhold hver dag, hvis det ikke er opbevaret mørkt og koldt (den sidste udtagelse mener jeg at huske er på Christian Bitz regning) - Anyways pointen er at der selvfølgelig ER forskel på frisk eller frossen frugt og så tørret, det er også derfor tørret frugt så vidt jeg husker ikke tæller med i sundhedstyrelsens magiske 600 gram. Pastorisering medføre et tab på omkring 5% af vitaminindholdet, jeg vil tro nedfrysning er endnu mindre (men er ikke sikker)MvhHelio Edited April 23, 2009 by heliotropen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 ALT frugt mister selvfølgelig vitaminer og antioxidanter under tørring - det er helt almen viden - men selvfølgelig er der også stadig fibre, viaminer, og mineraler tilbage i skidtet - og så er det selvfølgelig også meget mere energiholdigt gram for gram når det er tørret(går ud fra det giver sig selv http://www.suhrs.dk/SporgSuhrs.nsf/Sporgsm...C1?OpenDocument ), ! - Men det skal selvfølgelig også ses i relation til at frisk frugt i det hele taget kan miste op til 50% af sit vitamin indhold hver dag, hvis det ikke er opbevaret mørkt og koldt (den sidste udtagelse mener jeg at huske er på Christian Bitz regning) - Anyways pointen er at der selvfølgelig ER forskel på frisk eller frossen frugt og så tørret, det er også derfor tørret frugt så vidt jeg husker ikke tæller med i sundhedstyrelsens magiske 600 gram. Pastorisering medføre et tab på omkring 5% af vitaminindholdet, jeg vil tro nedfrysning er endnu mindre (men er ikke sikker)MvhHelioMen ikke alle - han siger det jo, som om tørret frugt er dødsspise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptpoul Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 De tørrede er som regel tilsat en masse møj. Du kan købe dem på frost til ingen penge..Men ikke alle - han siger det jo, som om tørret frugt er dødsspise.Huh? Han siger intet om at de taber vitaminer, og siger som regel.Er du meget glad for tørret frugt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaintPauli Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Teorien går vel på, at det er anthocyaninerne i blåbærene, der giver effekten. Blåbær er formodenlig valgt pga. de har det højeste indhold, men man finder også anthocyaniner i røde druer, rødvin, rosiner, blommer, svesker, rødkål, rødløg, rødbeder mm. Det skader næppe at ligge lidt mere af de ovenstående ting ind i kosten, men hvad med at vente på mere konkrete studier, inden I begynder at spise 150g blåbær om dagen. Edited April 23, 2009 by SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Huh? Han siger intet om at de taber vitaminer, og siger som regel.Er du meget glad for tørret frugt?Nej men Apperenti påpeger "at de nok også har mistet deres effekt" < kan jeg have misforstået.. Og Heilo kommer med et indlæg som peger mod at tørret frugt mister alle deres antioxidanter, og det syns jeg er at overdrive. Desuden indeholder de mange andre gavnlige stoffer.Og nu kom jeg jo sådanset bare med et forslag til en kilde - en variationsmulighed.. Det var mere hans latterlige udtalelse om, at det bare er fyldt med en masse møj, jeg studsede over - det noget underligt noget at sige, hvis man ikke har en kilde til at bakke det op - hvis det nu holder andre fra at spise det, og at der slet ikke er hold i det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) Blåbær er et fantastisk bær!Det er værd at bemærke at der er stor forskel på sorter..Den fremavlede sort som er den type man i >95% af tilfældende finder på frugthylderne, er avlet med fokus på størrelse, vækst og sødme. Blåbær af vildtypen, er noget helt helt andet, både hvad angår smag og sundhedsfremmende stoffer.De sælges primært som økologisk eller biodynamiske frostvarer..Og med en prisleje fra ca. 80-160 kr./kg.Et generelt problem i sundhedsdebatten omkring fødevarer er at der fokuseres alt for lidt på produktionsmetoden Edited April 23, 2009 by pioneer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Nej men Apperenti påpeger "at de nok også har mistet deres effekt" < kan jeg have misforstået.. Og Heilo kommer med et indlæg som peger mod at tørret frugt mister alle deres antioxidanter, og det syns jeg er at overdrive. Desuden indeholder de mange andre gavnlige stoffer.Og nu kom jeg jo sådanset bare med et forslag til en kilde - en variationsmulighed.. Det var mere hans latterlige udtalelse om, at det bare er fyldt med en masse møj, jeg studsede over - det noget underligt noget at sige, hvis man ikke har en kilde til at bakke det op - hvis det nu holder andre fra at spise det, og at der slet ikke er hold i det.Der er ofte tilsat sukker og konserveringsmidler i tørret frugt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Der er ofte tilsat sukker og konserveringsmidler i tørret frugt..Ja - og dertil skrev jeg, at du kunne vælge nogle øko uden tilsat sukker.. Dem jeg tidl har købt fra Tyskland har ikke været i nærheden af sukker - hvilket ingen af deres frugt-produkter har. Fx er deres tørrede mango intet anden end lange strimler udskåret og derefter tørret mango.. ret sejt i det og sødt/bittert på sin egen måde.Min pointe er, at du ikke kan skære alle tørrede frugtarter over en kam.. Der er sgu nok forskel på, om det er en studenterblanding fra Ti'er eller et kg fra et økolandbrug i tyskland. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars L Andersen Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 I det omtalte forsøg er der ikke brugt friske økologiske blåbær, men blåbær pulver og så er Experimental Biology ikke et internationalt tidsskrift som nævnt i artiklen, men en årlig konference Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Søren W Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Man skulle næsten tro Randi var kærester med en pose tørret frugt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lars L Andersen Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Vær opmærksom på at der er stor forskel på tørret frugt og frysetørret frugt. Frysetørring er en højteknologisk konserveringsmetode, som er særdeles effektiv og skånsom, og som bevarer næringsstoffer, vitaminer osv i mindst to år på stort set samme niveau som i frisk frugt. Ved almindelig tørring derimod mister frugten en stor del af værdien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Man skulle næsten tro Randi var kærester med en pose tørret frugt.lolTja, nu men tager jeg ikke til tyskland for at købe tørret frugt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Man skulle næsten tro Randi var kærester med en pose tørret frugt.Er jeg desværre ikke, men kunne sikkert godt tænde på en, så det kan være du har en chance, Søren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axethrower Skovdød Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Man skulle næsten tro Randi var kærester med en pose tørret frugt.Folkeskole niveau! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.