Stines motionslog


Stinelykke
 Share

Recommended Posts

Svømning @ Svømmestadion, langbane

Gårsdagens planlagte svømmepas blev erstattet af ca. 1,5 times gåtur samlet, og så blev svømningen henlagt til i formiddags sammen med Spinderella :superman:

Vandet og omklædningsrummet var lige til den kølige side i dag og jeg var lidt længe om at komme i bassinnet og finde ind i en god rytme. Men, da først jeg blev varm kørte det bare derudad med masser af luft og flow:superman:

Super fedt svømmepas, der ikke var mere end 30 min langt, men til gengæld uden alle de pauser, jeg var nødt til at lægge ind sidst :superman:

Programmet var lidt blandet og efter gefühl og bestod cirka af følgende:

"Opvarmning" 100 m blandet

200 m blandet

100 m crawl med pool boyTM*

300 m ben med plade og fødder (har en idé om at det er en god venepumpeøvelse)

100 m crawl med pool boyTM

200-300 blandet incl udsvøm

*TMJannie :smile:

Tror jeg nåede op omkring de 1000 meter, men kom lidt ud af rytmen med at tælle baner, så er ikke helt sikker. Til gengæld var der et dejligt flow i dag og jeg havde masser af energi i kroppen :w00t:

Derefter stod den på en økologisk bolle med koldrøget tun og masser af grønt + en stor friskpresset juice m. ingefær :4mewantfood: Sammenlagt med en god gåtur med hunni i den friske vinterluft får det mig til at føle mig rigtig sund, og så er der jo lidt plads til fredagsslikket i aften :smile:

Link to comment
Share on other sites

Svømning @ Svømmestadion, langbane

Har besøg af familien i dag, og havde inviteret lillebror med i svømmehallen, egentlig for selv at svømme lidt baner, mens han kunne hygge sig i springbassinet. Men, han var mere klar på at svømme også, så vi drønede på svømmestadion for at pløje lidt baner :4thumbup:

Det blev et dejligt svømmepas, hvor jeg fik svømmet fint igennem, med moderat intensitet. Dog skete der det samme som i fredags, nemlig at jeg begyndte at blive lidt træt omkring de 1000 m. Så da jeg begyndte at få lidt "stikken" i mavemusklerne, besluttede jeg mig for at lytte til kroppen og give den ro - man har trods alt mindre at skyde med, når man er gravid...

Så passet blev på 1000 m, varede ca. 30 min, og så ca. sådan ud:

Opvarmning 300 m. blandet

Bryst 150 m

Crawl 150 m

Ben m. plade og finner 200 m

Crawl m. pool boy :smile: 150 m

Ben m plade + aqua jogging 100 m

Så hjem og spise gammeldags oksesteg med familien, og i aften skal der en hjemmebagt æblekage på bordet :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

Dagens motion, mandag d. 13. februar

Fik sendt familien afsted og gik derfor straks i gang med dagens (meget overkommelige) program.

Da jeg kunne mærke svømmeturen fra i går i bækken og mavemuskler besluttede jeg mig for at fokusere på at træne overkroppen og nøjes med lidt lækre yogaøvelser for benene. Det blev til en stille og rolig omgang styrketræning af overkroppen og masser af stræk, især for benene.

Derefter tog jeg en gåtur på en time med hunni i det fantastiske vejr med tø, sol og fuglekvidder :wub:

Senere i dag står den på fødselsforberedelse, afspænding og bækkenbundstræning, men først skal jeg ind til en veninde og spise kage :4mewantfood: :smile:

Link to comment
Share on other sites

Har haft travlt med redebyggeriet de sidste dage, hvor vi bl.a.

E N D E L I G har fået installeret vaskemaskine og tørretumbler i vores lejlighed :superman:

Derfor har min "træning" haft form af gåture med hunni og praktisk arbejde. Men det kan næsten også føles som workout, når man pludselig slæber rundt på 10 kg mere end man plejer :tongue:

I dag nåede jeg lige at klemme et lille styrkepas på 30 min ind mens jeg havde en tærtedej til at hvile i køleskabet. Det bestod af:

Træk til bryst m. elastik

Stående roning m. elastik

Napoleons sværd / for rotator cuff (m. elastik)

Stabiliserende nakke/skulderøvelse op ad væg

Stabiliserende nakke/skulderøvelse m. lille bold

Diagonalløft

Styrke af bugpresse

Diverse yogaøvelser: katten, øvelse for fødder, nakke

Og nu skal tærten spises :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

:smile: b]Fredag d. 17. februar

Vejret i Århus var helt fantastisk fredag, så jeg valgte at droppe det planlagte styrkepas i DGI-Huset til fordel for en dejlig lang gåtur i skoven med hunni. Det var helt vildt smukt, og jeg spottede op til flere klynger af vintergækker. Så nu bilder jeg mig ind, at det er blevet forår :wub::w00t::smile:

Efter gåturen var det tid til styrke/cardio, så jeg tog lige 10 min på stepbræt i pænt tempo som opvarmning og kørte derefter:

Stående roning m. elastik

Stabiliserende nakke/skulderøvelse op ad væg

Stabiliserende nakke/skulderøvelse m. lille bold

Diagonalløft

Styrke af bugpresse

Maveøvelser (rygliggende)

Bækkenløft på stor bold

Katten (yogaøvelse for ryggen)

Derefter stod den på vejrtrækningsøvelser inden jeg skulle købe ind til aftensmad til besøg af Spinderella :4mewantfood: :smile: Og om aftenen stod den på max hygge og DVD.

I dag kører vi til Kbh, så der bliver ikke megen træning i weekenden.

God træning derude!

Link to comment
Share on other sites

Ren hyggetræning :tongue:

Hvad skal der ske i KBH?

Tur til Kbh bestod af besøg hos venner og generel vold-hygge. Det er resulteret i, at jeg nu er hjemme igen med en god forspisning i bagagen - kan ikke rigtig holde til at spise så meget brunch og kage efter at maven er i vejen for mavesækken :blush:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 23. februar

Yoga og travetur

Har nu været irriteret af en forkølelse den sidste uges tid, og det har tæret en lille smule på kræfterne :mad: Samtidig er min blodprocent igen igen nede, så jeg har ikke været oplagt til det vilde træningseventyr. I dag tog jeg mig dog sammen til at tage til yoga, og det var deeeejligt :wub:

Hjemme igen fik jeg en gang frokost og gik derefter en lang tur i det dejlige vejr med hunden. Det var fantastisk at se vintergækker og krokus, og et enkelt træ, der har fået knopper. Så er foråret forhåbentlig ved at være på vej...

Vel hjemme efter 1,5 time er jeg nu en smule brugt og trænger til en lur - og så er det jo godt at være på barsel, så man kan tage såden én :smile:

Link to comment
Share on other sites

Den sidste uges motion

Fredag-søndag i sidste uge blev brugt på at ny-indrette vores lejlighed, så der er plads til familieforøgelse :wub: Så med pakning af kasser, flytten rundt med møbler og hovedrengøring var der ikke meget overskud til at træne. Kom derfor først rigtig ud af busken i går (udover de obligatoriske gåture med hunni i løbet af ugen)

Onsdag d. 29/2: svømning på svømmestadion, kortbane

Jeg skulle oprindelig have været til yoga i går formiddags, men missede bussen :blush: Tog derfor en rask beslutning og pakkede mit badetøj og smuttede på svømmestadion. Var egentlig rimelig træt i hele kroppen, og især i bækkenet, men kroppen var åbenbart så lykkelig over at være tilbage i vandet, at den glemte alt om dette :smile:

Programmet bestod i serier af 100 m, hvor jeg skiftede svømmestil og skiftede mellem at bruge plade og pool boy. Kørte på i temmelig højt tempo i forhold til min "tilstand" og tror egentlig jeg havde en pæn puls over hele linjen. Efter 40 min begyndte min mave at synes, at frokosten (spist en times tid inden) var lidt generende, så jeg valgte at kravle op inden jeg blev alt for træt af det.

Alt i alt et mega-lækkert svømmepas, med masser af overskud og glid. Distancen aner jeg ikke noget om, men er nok røget op omkring de 11-1200 m...

Torsdag d. 1/3: yoga

I dag trængte kroppen til at blive løsnet lidt op efter weekendens slæberi, så hvad er mere velegnet end en dejlig gang yoga?

Timen i dag var ekstra dejlig med en masse gode stræk for ryggen og en masse åndedræt. Lige nu er jeg bare skønt afslappet i hele kroppen, en følelse, der kun er blevet forstærket af en dejlig frokost med brød fra Emmerys :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

De sidste par dage har stået i forårs-vejrets tegn. Knaldblå himmel, grønt græs og fuglesang over hele linjen :4thumbup: Derfor har baby, hund og mig fået kæmpe mængder frisk luft på masser af gåture og leg på plænen med vores frisbee. I går var jeg ude i mere end 2 timer med hunden, og følte mig vældig sund :smile:

Efter en aktiv dag med lidt arbejde i formiddags, og rengøring i eftermiddags stod den så på lidt motion igen:

Svømning @ svømmestadion med Spinderella og naboen. Langbane

Mødtes med de skønne kvinder inde ved bassinnet og efter lidt snak gik det ellers derudaf.

Kørte mit nye "regime" med 100 m intervaller med forskellige stilarter og hjælpemidler og det fungerer rigtig godt ift at få lidt puls og styrke lagt ind i træningen, når nu jeg ikke skal presse mig selv alt for hårdt.

Er især blevet fantastisk glad for ze pool boy, som gør mig i stand til at svømme i et pænt tempo og samtidig aflaste mit stakkels bækken og mine lægge, der er begyndt at have tendens til krampe (noget, der sker ofte for os hvaler i 7. måned :blush: ) Desuden har jeg en idé om, at crawlben med fødder er en god venepumpeøvelse, så det har jeg også lagt ind i programmet.

Vandet var fantastisk i dag. Helt perfekt temperatur og den dér fløjlsagtige følelse mod hele kroppen, når man glider afsted. Helt perfekt. Det var også vildt hyggeligt at mærke lillepigen sparke løs, når jeg holdt pause, det føltes næsten som om hun svømmede med. Forhåbentlig er det en lille "fisk" vi får :wub:

Alt i alt tror jeg, at jeg kom op på ca 30 min og 1100 meter, men det er ikke noget jeg er helt nøjeregnende med for tiden. Nyder bare vægtløsheden i vandet og følelsen af, at det bare er lækkert at svømme for tiden :w00t::smile:

Link to comment
Share on other sites

Hej Stine

tak fordi du sparkede til mig i loggen. Du har fuldstændig ret, vandet var simpelthen så dejligt idag, at jeg blev helt høj af at svømme!

Tillykke med din tilstand med kramper, manglende bevægelsesfri og følelsen af at være en elefant. Bare vent - det bliver værre :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Hej Stine

tak fordi du sparkede til mig i loggen. Du har fuldstændig ret, vandet var simpelthen så dejligt idag, at jeg blev helt høj af at svømme!

Tillykke med din tilstand med kramper, manglende bevægelsesfri og følelsen af at være en elefant. Bare vent - det bliver værre :laugh:

He he, godt at jeg kunne være til hjælp :cool: Er selv lidt misundelig over at du bor i Randers og har Gudenåen lige ved døren (selv om Århus jo ikke er langt væk). Vi var en flok der tog turen fra Fladbro ind til byen (5,4 km) en smuk sommerdag i høj sol og vi var alle helt eksede bagefter. SÅ smukt og fredfyldt at ligge derude og plaske i våddragten :smile:

Ja, der er et par måneder at vokse i endnu. Heldigvis er jeg en af de priviligerede gravide, som ikke har så mange skavanker. Udover et træt bækken og lidt lav blodprocent (plus de føromtalte kramper af og til) har jeg det fantastisk - og har "kun" taget 10 kg på so far....

Link to comment
Share on other sites

Vildt du allerede er så langt henne!!

Og hvor lød det som en dejlig tur i vandet, jeg har trang til at tage i svømmehallen LIGE NU!

Ja, det er fantastisk at der kun er to mdr. tilbage inden vi får vores lille datter :4thumbup:

Skynd dig afsted til svømmehallen i dag - det er noget så dejligt :wub:

Link to comment
Share on other sites

He he, godt at jeg kunne være til hjælp :cool: Er selv lidt misundelig over at du bor i Randers og har Gudenåen lige ved døren (selv om Århus jo ikke er langt væk). Vi var en flok der tog turen fra Fladbro ind til byen (5,4 km) en smuk sommerdag i høj sol og vi var alle helt eksede bagefter. SÅ smukt og fredfyldt at ligge derude og plaske i våddragten :smile:

Ja, det bliver godt nok en dag sent glemmer - helt fantastisk oplevelse! :bigsmile:

Tak for i går, smukke! Glæder mig til at se dig og din store mave igen snart. :4winkkiss:

Link to comment
Share on other sites

He he, godt at jeg kunne være til hjælp :cool: Er selv lidt misundelig over at du bor i Randers og har Gudenåen lige ved døren (selv om Århus jo ikke er langt væk). Vi var en flok der tog turen fra Fladbro ind til byen (5,4 km) en smuk sommerdag i høj sol og vi var alle helt eksede bagefter. SÅ smukt og fredfyldt at ligge derude og plaske i våddragten :smile:

Ja, der er et par måneder at vokse i endnu. Heldigvis er jeg en af de priviligerede gravide, som ikke har så mange skavanker. Udover et træt bækken og lidt lav blodprocent (plus de føromtalte kramper af og til) har jeg det fantastisk - og har "kun" taget 10 kg på so far....

Det er lidt sjovt at Gudenåen ved Randers har fået status, som rent vands svømmeparadis. Da jeg var barn, var det forbundet med alvorlig helbredsrisiko at kaste sig i åen og plaske rundt. Derfor byggede man faktisk Kærsmindbadet, som jo så nu er over 40 år gammelt. Lidt slidt med stadig et dejligt bassin, som snart lukker pgra nyt stort svømme, oplevelses og vandland beliggende ved Gudenåen.

Jeg har fået arbejde i Århus lige opad Århus Svømmestadion, er det der du svømmer? - er det 25 m bassin eller 50. Synes at kunne huske fra gamle dage det er 50m - kortbane bryder jeg mig ikke om, for jeg bliver helt rundtosset af alle de vendinger :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fået arbejde i Århus lige opad Århus Svømmestadion, er det der du svømmer? - er det 25 m bassin eller 50. Synes at kunne huske fra gamle dage det er 50m - kortbane bryder jeg mig ikke om, for jeg bliver helt rundtosset af alle de vendinger :bigsmile:

Blander mig lige. :cool:

Jep, det er langbane på svømmestadion - undtagen tirsdag og onsdag, der sænker de den der midterdims, så det bliver lagt om til kortbane. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Blander mig lige. :cool:

Jep, det er langbane på svømmestadion - undtagen tirsdag og onsdag, der sænker de den der midterdims, så det bliver lagt om til kortbane. :smile:

Tak for det. Så vil jeg tage svømmetøj med på arbejde, og prøve om vandet i Århus er lige så godt som i Randers :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Ja, det bliver godt nok en dag sent glemmer - helt fantastisk oplevelse! :bigsmile:

Tak for i går, smukke! Glæder mig til at se dig og din store mave igen snart. :4winkkiss:

I lige måde sødeste. Gæt hvad jeg fik til frokost i dag... Sushi :4mewantfood:

Jamen der er jo ikke længe til, at maven og jeg kommer forbi :smile: Det bliver dejligt

Link to comment
Share on other sites

Det er lidt sjovt at Gudenåen ved Randers har fået status, som rent vands svømmeparadis. Da jeg var barn, var det forbundet med alvorlig helbredsrisiko at kaste sig i åen og plaske rundt. Derfor byggede man faktisk Kærsmindbadet, som jo så nu er over 40 år gammelt. Lidt slidt med stadig et dejligt bassin, som snart lukker pgra nyt stort svømme, oplevelses og vandland beliggende ved Gudenåen.

Jeg har fået arbejde i Århus lige opad Århus Svømmestadion, er det der du svømmer? - er det 25 m bassin eller 50. Synes at kunne huske fra gamle dage det er 50m - kortbane bryder jeg mig ikke om, for jeg bliver helt rundtosset af alle de vendinger :bigsmile:

Det lyder ikke værst med nyt vandland i Randers. Der skal jeg helt bestemt op og plaske en dag :bubblebath:

Jamen, det er fantastisk som vandkvaliteten har ændret sig i DK. Da jeg voksede op ved Flensborg Fjord var den også nærmest død, og i dag er der både open water-stævner og fede dyk dernede.

Som Spinderella skriver, er der langbane det meste af tiden på svømmestadion. Jeg kan godt lide at svømme dernede, men vandet er ikke altid heeelt rent :newtongue:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share