Mullekrulle Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Ja, som beskrivelsen af emnet antyder: Hvad spiser I på jeres havregrød?Har normalt aldrig været super fan af havregrød, men er begyndt at overveje det i og med der skal en del værre gryn til at opnå samme mæthed i forhold til hvis man bare hælder mælk på.Jeg har i skrivende stund lige fortæret 40 gram gryn, 200 gram mælk, lavet til grød og så blandet ca. 15-20 gram chokoladeprotein i og det smagte udemærket (man skal nok lige vænne sig til det).Men har I andre ideer?Derudover.. helt off topic.. så får man tit når man spiser brunch i byen en meget tyk slags yoghurt med sirup og evt. müsli/frugt.Ved I om det 'yoghurt' er kvark/skyr der bliver serveret eller hvad det er? :o)Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullekrulle Posted March 21, 2010 Author Report Share Posted March 21, 2010 færre gryn selvfølgelig (og ikke værre gryn ;) ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Jeg har fundet en ganske god opskrift, som jeg spiser hver dag:50g grovvalsede havregryn (grove så noget af strukturen bevares)50g frosne bær - hindbær, jordbær, eller blåbær (kan mixes)En masse sødemiddel (selv tager jeg 7 sødetabletter af dem fra aldi, og opløser i en lille smule varmt vand)240 gram vandDet hele blandes op, og så 2*1:40 sek ved fuld styrke i microen, hvor der omrøres efter ½ tid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullekrulle Posted March 21, 2010 Author Report Share Posted March 21, 2010 Er sødemidlet vigtigt?Jeg bryder mig ikke om kunstige ting og specielt ikke kunstige sødemidler. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Er sødemidlet vigtigt?Jeg bryder mig ikke om kunstige ting og specielt ikke kunstige sødemidler.Jeg synes ikke det smager godt uden. Og det skulle vist være ret veldokumenteret at det ikke er 'giftigt'..Der er jo også en del sødemiddel i chokoladeproteinpulveret.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loth Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 (edited) 40-50g gryn, 10g rosiner, 10g hakket mandler, 5-10g solsikke kerner, 1tsk kanel og vand.Rosiner, Mandler og solsikke kerner bliver tilberet sammen med mine havregryn så det hele er varmt.Rosinerne bliver nogle gange erstatet med en spsk. honning oven på den varme grød, Mums...bon appetit. Edited March 21, 2010 by loth Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted March 21, 2010 Report Share Posted March 21, 2010 Ved at lade gryn stå i blød (gerne med en sjat kernemælk eller yoghurt blandet i vand/gryn blandingen) et lunt sted natten over, opnår man en bedre fordøjelighed. Kog en sjat vand op i en gryde med salt. Tilsæt grødblanding og rør rundt mens det bliver kogt igennem. Server gerne med en klat smør og noget sødt. Kan krydres med kanel og/eller kardemomme. Drænet yoghurt går også fint til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
#PP Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Havregrød er bare hot stuff som morgenmad! Smager så godt, elsker det virkelig :4mewantfood: 50 gr. og jeg er velkørende de næste par timer.Som med så mange andre ting, synes jeg nogen gange smagen bliver ødelagt, hvis man blander en masse ting i. Af og til, smider jeg max en tsk. kanel i hvis jeg har lyst til en lidt sødere smag.MEN, det allervigtigste hvis du spørger mig, er at havregrynene er økologiske! Jeg synes der er en verden til forskel i smagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahne Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 personligt gør jeg sådan her 70-80g gryn. 10g jordbær proteinpulver15g rosinerVand. I mikroovnen med det indtil det har den konsistens som jeg nu vil have det skal have. Så smider jeg noget kanel & hjemmelavet æble/hyben marmelade oven på, & så ned i gabet med det :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 (edited) 60gram havregrynflydende sødkakaopulver spskfuld40gram proteinpulver med chokolade/vanilie eller neutralsmagKakaopulver og sød blandes med lidt kogende vand fra elkedel. Grynene tilsættes og dækkes med mælk eller vand. Bringes i kog. Protpulver tilsættes, røres godt rundt. Smages til, er det ikke sødt nok tilsættes lidt mere flydende sød.Serveres med kold pepsi max eller Coke ZeroGår i lige patternDesuden MÅ HAVREGRYNEN IKKE være økologisk da det ødelægger både smag og konsistens. Rent faktisk er det bedst hvis havregrynen er lavet af æbleenzymer Edited March 27, 2010 by TLunau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
#PP Posted March 27, 2010 Report Share Posted March 27, 2010 Desuden MÅ HAVREGRYNEN IKKE være økologisk da det ødelægger både smag og konsistens. Rent faktisk er det bedst hvis havregrynen er lavet af æbleenzymerRelax Mr. T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissIndividual Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 55 g. havregrød, lavet på vand, og med en ordentlig gang kanel på, er også på min dagsorden om morgenen.. Det er MUMS! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chrissie Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Derudover.. helt off topic.. så får man tit når man spiser brunch i byen en meget tyk slags yoghurt med sirup og evt. müsli/frugt.Ved I om det 'yoghurt' er kvark/skyr der bliver serveret eller hvad det er? :o)Mener det er græsk yoghurt der bliver serveret de fleste steder og for det meste er dette der bliver serveret 10%.Men det smager helt sikkert fantastisk med skyr/kvark også, hvis det var noget du ville overveje at lave selv :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Er sødemidlet vigtigt?Jeg bryder mig ikke om kunstige ting og specielt ikke kunstige sødemidler.Hold op med at græde over 'kunstige' ting. Du er bare blevet skræmt væk af populærmedierne. Sødemiddel er et af de mest undersøgte stoffer og der er ingen skadelig effekt.Du burde, btw, se hvordan grøntsager og frugter ser ud, hvis de er helt naturel (ja, de er pisse vamle). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 60gram havregrynBåde du og Torben træner med henblik på vækst ikke? Det undrer mig derfor en smule at i ikke indtager flere carbs i jeres morgenmad. Selv indtager jeg 180 gram havregryn hver morgen uanset om målet er kcal underskud eller overskud. Ikke at i nødvendigvis skal gøre det samme, men 40 og 60 gram er ekstremt lidt.Blot et velment råd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.B Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 80 g havregryn600 g yoghurtHørfrøValnødderHasselnødderRosinerTranebærFriske blåbær Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insaniac Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 100-150gr havregryn med mælk -> mikroen 2min og så en gang syltetøj på. Nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Både du og Torben træner med henblik på vækst ikke? Det undrer mig derfor en smule at i ikke indtager flere carbs i jeres morgenmad. Selv indtager jeg 180 gram havregryn hver morgen uanset om målet er kcal underskud eller overskud. Ikke at i nødvendigvis skal gøre det samme, men 40 og 60 gram er ekstremt lidt.Blot et velment råd.Nope jeg er igang med at smide fedt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Nope jeg er igang med at smide fedtOk Lunau. Jeg smider og pt fedt men netop morgenmaden er ikke noget jeg justere synderligt meget på. Jeg vil klart anbefale dig at indtage noget mere og så justere på resterende måltider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Bravo Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 150-200gr gryn50-60gr proteinpulver½ banan½ liter vand. Blendes og drikkes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Ok Lunau. Jeg smider og pt fedt men netop morgenmaden er ikke noget jeg justere synderligt meget på. Jeg vil klart anbefale dig at indtage noget mere og så justere på resterende måltider.Jeg cutter nu bedst på meget få carbs hvis jeg endelig indtager carbs af den ene eller den anden grund bliver det umiddelbart efter træningMen tak for dit velmenende råd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LowDog Posted April 2, 2010 Report Share Posted April 2, 2010 1 kop havre til 2 kopper vand. smider splenda, rosiner og cinnamon paa, nukes i microovnen i 3 min. Synes dog stadig det smager af ****. Kan sagtens spise normal havregryn, men proever at holde mig fra maelkeprodukter pt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spinderella Posted April 3, 2010 Report Share Posted April 3, 2010 Når jeg en sjælden gang laver havregryn plejer jeg at bruge 5-grynsblanding og vand - det giver lidt mere at tygge på. Ofte har jeg skåret et æble ud i tern, som kommer i inden det hele ryger i mikroovnen. Spiser det med mælk på, men har kun behov for at putte sukker på, hvis jeg ikke har frugt i grøden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErikaMaria Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 mmh.. Havregrød! Den bedste måde at starte dagen på, synes jeg personligt!jeg eeeelsker havregrød med æblegrød på, jordbærgrød kan også bruges (selvfølgelig mors hjemmelavede ;p)-ellers med kanel, som mange af jer, eller frosne bær som lige bliver blandet i, når det kommer varmt fra gryden. -Gerne med lidt hørfrø eller anden slags kerner eller frø i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnumIs Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 ingen ting oven på havregrøden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.