miss paradis Posted September 13, 2003 Report Share Posted September 13, 2003 Gulerødder skærea i strimler, steges hårdt og ikke for lang tid på panden med lidt olie og løg. Krydders med salt og pebber...Sesamfrø ristes på en varm pande uden fedtstof, sammen med salt...Mums -- lækker garniture...Hmm ville ha' postet et billed, kig i stedet for i min log-MP- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litopsi Posted September 14, 2003 Report Share Posted September 14, 2003 Fik denne opskrift fra aarstiderne.com og den er bare lækker, den mætter og indeholder mindre end 50 kcal/100 g!!'Kartoffelsuppe½ kg kartofler1 stort hakket løg2 spk. hakket dild/persille1 l. god bouillon1 spk smør (margarine kan også gå)2 spk. piskefløde eller 13 % (kan godt undværes)Muskatnødsalt og peberSkræl kartoflerne og skær dem i tern. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene møre heri, pas på det ikke bliver brunt. Tilsæt kartoffelternene og rør godt rundt. Lad det stå og stege svagt i 5-10 min. Hæld bouillonen i og kog det sammen til kartoflerne er møre, ca. 20 min. Det er vigtigt ikke at tilsætte salt før til sidst, da det ellers er svært at koge kartoflerne ordentligt ud. Det samme gælder når du laver kartoffelmos. Blend suppen helt glat. Tilbage i gryden med den (eller brug en stavblender) og tilsæt så evt. fløden, persille/dild og muskatnød (ca. ½ tsk. eller mere hvis man ligesom mig er vild med muskat). Smag til med havsalt og peber.Yummi yummi yummi.... det er altså det rene guf. Kan garanteret fryses, men jeg har ikke prøvet det selv. Så kan man jo pakke det i portionsposer lige til at lave til en lækker frokost når man er alene hjemme og varme op i mikroen.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss paradis Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 ÆblePandekager4 æg1/2 liter mælk225 gram mel3 spsk maizena2tsk bagepulverlidt salt4 spsk vaniliesukker4 mellemstore æblerSmør til bagningSlå æggene ud i en skål, pisk dem skummende, defeter tilsættes mælken.Mel maizena,bagepulver, salt og vaniliesukker blandes og sigtes i under omrøring. der príske til der ikke er flere klumper.Æblerne skrælles og deles i 4 dele og skæres derefter i tynde skiver. Kom lidt fedtstof på panden, kom lidt dej på og læg æbleskiver herpå. Bages som alm. pandkager - tykkelsen varieres efter smag.Det er nemmest at bage dem på en blinispande. Og de smager vildt godt hvis man putter lidt kanel i dejen.... Mums!samlet for hele dejen -->Prot/ Kul/Fedt62,2 277,4 32,7 1676,4 kcal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryllemusen Posted October 12, 2003 Report Share Posted October 12, 2003 Nu hvor dagene bliver kortere og mørkere er det jo oplagt at spise suppe... Det er vildt nemt at lave, men kræver bare at man kommer lidt tidligt i gang.Linsesuppe1 gulerod1 løg1 stilk seleri- alle hakket100 g bacontern (evt. det fedtfattige fra Minimum el. lign.)250 g røde linser1 dåse flåede (og evt. hakkede) tomater1 liter vand2 terninger oksekødkraftpeberSvits bacontern, tilsæt løg og svits til de er klare. Tilsæt derefter grøntsager, linser, tomater, vand og boullionterninger. Bring til kogepunktet under låg, og lad det simre ca. 1½ time. Linserne skal være møre (dvs. udkogte). Smag til med peber og drys evt. med noget hakket persille.Spises selvfølgelig med noget lækkert, groft (evt. hjemmelavet) brød. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted October 22, 2003 Report Share Posted October 22, 2003 Det er onsdag aften.Du mangler aftens mad nummer :2Du er kommet hjem fra træningHvad gør du?Åbner en dåse tun og tror du skal lave en lækker tun salat.Hvad opdager du så? Ingen mayo, eller lign.Nå hvad gør du? Finder på noget nyt.Du tager noget rygeost, noget ketchup, noget salt og noget pebber, noget crem fraiche på 6% og noget kims dip mix. Røre røre røre.Og ned kommer det.Det smager faktisk ok.En væsentlig bedre opskrift er dog:Tun: Mayo, Sandwich mayo, Rygeost, salt og peber, og lidt Hollyday dip mix.Så kører bussen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankiebabaren Posted October 29, 2003 Report Share Posted October 29, 2003 som kok, er jeg ret imponeret over hvor meget i kender til krydderier når det kommer til wok, enten har i bare stjålet det fra en hjemmeside af, eller så har i i rent faktisk prøvet jer frem... :4thumbup: Forresten er jeg helt ny på det her board.. så hej til allesammen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leversundt Posted November 11, 2003 Report Share Posted November 11, 2003 Sukkerfrie og fiberrige boller:3 dl. Vand.1 dl. Olie.1 dl. Hakkede solsikkekerner. 1 dl. Fiberbag. ( købes som færdig blanding).150 g. Grahamsmel.450 g. Hvedemel.1 tsk. Salt.1 pk. Gær.2 Æg.3 Revne gullerødder.Gæren røres ud i lunkent vand, resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt.Skal klæbe lidt.Hæver 25 min.Formes til 16-18 boller og hæver 25 min.Bages v. 200 grader i 10-15 min.PAS på, de bliver ikke ret brune, så selvom de måske ikke ser færdige ud, så er de gode nok efter endt bagetid.Smager godt med masser af grønt fyld, karrydressing, bacon og kylling/ kalkun.Go fornøjelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dementia Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Jeg ville da lige dele en slags opskrift som jeg er stødt på for nyligt, hvis den står længere tilbage i dette topic, så må i undskylde mig.Jeg fik ideén fra -Anders- skal det lige siges.Man køber simpelthen en af de der færdiglavede chokoladekage pakker, jeg plejer at købe den der hedder Amo 9%, så smider man det i en skål, så 200-250g protein pulver, og så 7-9 dl mælk i, man blander det så, og følger ellers bare den bagetid der står på pakken.Den jeg plejer at lave plejer at have 24g prot og 300kcal per 100g.Det smager fremragende, og så får man endda protein ned samtidigt med man passe den søde tand :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ectoskon Posted November 13, 2003 Report Share Posted November 13, 2003 Jeg ville lige sige at www.karoline.dk er en ret god opskriftside. Man kan søge på den ingrediens man er interesseret i og så står der hvor mange % protein, kulhydrater og fedt der er i, check den ud! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 (edited) Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. Svampet chokoladekage :birthday:Kilde: Den store DessertbogForberedelse: 30 min. + afkølingTilberedning: 1t55minTil: 8-10 personerIngredienser:Kage:- 250 g smør- 250 g mørk chokolade i stykker- 3 spsk. instant kaffepulver- 300 g mel- godt 1 tsk. bagepulver- 60 g kakao- ½ tsk. natron- 550 g sukker- 4 æg- 2 spsk. olie- 1.25 dl kærnemælkGlasur:- 250 g god, mørk kogechokolade, hakket- 1.25 dl piskefløde- 160 g sukkerFremgangsmåde:1. Forvarm ovnen til 160 °C. Smør en dyb, rund 22 cm kageform med smeltet smør eller olie. Beklæd bund og side med bagepapir, og lad det gå mindst 2 cm op over kanten.2. Rør smør, chokolade og kaffe i en gryde med godt 1.75 dl varmt vand over svag varme, indtil smør og chokolade er smeltet og blandingen er glat. Tag den fra varmen.3. Sigt mel, bagepulver, kakao og natron ned i en stor skål. Rør sukker i, og lav en fordybning. Rør æg, olie og kærnemælk sammen, kom det i skålen, og rør langsomt melblandingen i, derefter den smeltede chokolade. Bland det hele godt.4. Kom dejen i formen, og bag 1t40min. Prøv med en kødnål: hvis den ikke kommer ren op, bages kagen endnu 5-10 min. Lad den afkøle i formen. Når den er helt kold, tages den ud.5. Til glasuren blandes alle ingredienser i en gryde over svag varme, indtil chokolade og sukker er smeltet. Bring det i kog, skru ned, og lad det simre 4-5 min. Tag det fra varmen, lad det køle lidt af. Kom kagen over på en rist over en plade, og hæld glasuren over. Vær omhyggelig med at dække siderne. Pynt evt. med chokolade. Edited November 20, 2003 by Hoosier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Hoosier: Hold kæft hvor er du tavlig at komme med sådan en opskrift. Det er altid fedt at være på kur...nu kan jeg gå hele dagen og tænke på chokoladekage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Hoosier: Hold kæft hvor er du tavlig at komme med sådan en opskrift. Det er altid fedt at være på kur...nu kan jeg gå hele dagen og tænke på chokoladekage Undskyld. :bblush: (Forsøger i øvrigt også selv at cutte men er vildt dårlig til at overholde en diæt. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 (edited) Den bliver bagt i weekenden! Skal nok melde tilbage med en karakter på 13-skalaen i kategorierne:1. Smag: 112. Udseende: 83. Mængde der kan indtages uden kvalme: 13 (MEGET)4. Kompatabilitet med lækker vaniljeis: 10Uhmm :) Edited January 27, 2004 by Martin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cfred Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 (edited) "Cfred's kalkunting med smag" eller noget. ;) Edited November 23, 2003 by cfred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Undskyld, men er der ikke lidt for meget sukker i ? Skulle der ikke ha' stået smør VenligstCleo ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Undskyld, men er der ikke lidt for meget sukker i ? Skulle der ikke ha' stået smør VenligstCleo ;)Hvor? I glasuren? Hvis det er det, du mener, så nej, det tror jeg ikke... Så bliver det her i hvert fald ret svært:Til glasuren blandes alle ingredienser i en gryde over svag varme, indtil chokolade og sukker er smeltet. ;) Hvis ikke, det er det, du mener, så er jeg lidt lost... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 (edited) Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. Svampet chokoladekage Kilde: Den store DessertbogForberedelse: 30 min. + afkølingTilberedning: 1t55minTil: 8-10 personerIngredienser:Kage:- 250 g sukker- 250 g mørk chokolade i stykker- 3 spsk. instant kaffepulver- 300 g mel- godt 1 tsk. bagepulver- 60 g kakao- ½ tsk. natron- 550g sukker- 4 æg- 2 spsk. olie- 1.25 dl kærnemælkGlasur:- 250 g god, mørk kogechokolade, hakket- 1.25 dl piskefløde- 160 g sukker ;) VenligstCleo Edited November 20, 2003 by Cleo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 Jo selvfølgelig! Du har helt ret - mange tak. Retter det straks! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cleo Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted November 22, 2003 Author Report Share Posted November 22, 2003 Jo selvfølgelig! Du har helt ret - mange tak. Retter det straks! "Peberkagebager" :lol: 'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdk Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! Hey, hey! Det var "min" kage. ;) Cleo rettede bare på mig, fordi jeg ikke kunne kende forskel på smør og sukker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted November 22, 2003 Author Report Share Posted November 22, 2003 Er netop kommet i besiddelse af nedstående opskrift. Dvs. jeg har (endnu) ikke selv prøvet at bage kagen - men nøøøj, hvor den smager godt. Det er vist det, svensken kalder "kladdkaka". Hvis man vil vide, hvordan Adam og Eva havde det i Edens Have før syndefaldet, så skal man tage en stor skive af Cleos kage og spise en mindst lige så stor skive vanilleis til. Mums! Nu er det jo det ærede medlem Hoosier, der er "bagkvinde" for opskriften. ;) 'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdk Posted November 23, 2003 Report Share Posted November 23, 2003 Vipper galant med hatten for Hoosier.... :biggrinhat: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted November 28, 2003 Report Share Posted November 28, 2003 Morgenmads shake:2 frosne bananer40 gram havregryn30 gram proteinpulver (Jeg bruger jordbær) 300 ml. skummetmælkDet hele blendes og klar til at ligger godt i maven! Det passer så den lige præcis kan fyldes op i en 500 ml. shaker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.