Løb på den lange bane - DM 100 km i lightudgave.


Lars mikkelsen
 Share

Recommended Posts

14. - 15. - 16. -> 30 min 70% pr dag og arbejde med min skade i lægmusklen.

Idag:

1 time 65% -> Hård vind - egentlig ikke så koldt at træne idag. Og bedst af det hele så har jeg vist fået mig tryllet igennem endnu en skadesperiode ved at træne mindre og få behandling for skaden, jeg begynder at synes, at jeg er lidt god til skadeshåndtering. :1112: :1112: :1112: :1112: :1112:

Dagens sko: Asics Lyte 33-2. En sko uden stabiliseringspjank, hvilket gør skoen let. Sålen er tæt på at være fuldgod støddæmpning, men dog med et næsten 9 mm mindre hældrop i forhold til de fleste andre af mine sko. I forhold til min skade i lægmusklen på højre ben, så har det været super at komme lidt mere på flad fod. Når jeg er oppe på 1,5 cm hældrop lander jeg ofte lidt for langt fremme på foden.

Link to comment
Share on other sites

Så er det imorgen jeg tager på vinterens længste træning og det bliver jo nærmest perfekt vejr - bort set fra stik modvind på alle 80 km, men så er det jo godt jeg er vant til vestenvinden.

Edited by Lars mikkelsen
Link to comment
Share on other sites

Held og lykke :smilerock:

Ja, det bliver vist koldt, men tørt vejr med solskin over det meste af landet. Det skal nok blive godt!

Tak Henrik.

Jeg havde et godt løb frem til 45 km, hvor jeg fik det som om, at jeg havde søsyge. Jeg prøvede frem til 60 km at finde balancen, men valgte at stå af og være glad for nogle gode og hårde km samt at mine ben holdt godt til det hårde underlag. Det blev en god træningsdag som jeg nok skal få glæde af til 6 timersløb i Horsens snart. :bottom::bottom::bottom::bottom::bottom:

Dagens sko: Inov8 ROClite 285. Skoen viste sig ikke at have et ret godt greb i sneen på skråninger som der var mange af. Skulle jeg løbe idag havde jeg nok valgt: Salomon Speedcross, der giver lidt mindre kontakt med det meget ujævne og hårde underlag.

Edited by Lars mikkelsen
Link to comment
Share on other sites

Hmmm, manglende mad? Væske?

Når det så er sagt, så er 60 km godt nok også noget af en mundfuld! :smilerock:

Væskeindtaget var lige til den tynde side, men drak 2 liter på 60 km, hvilket burde række fint. Men det var en god træningstur, hvor jeg havde vejet kropsvægten op med 5 kg uden at jeg kunne mærke det på kræfterne, og jeg havde også gode ben til morgen. Jeg vil ikke lægge så meget i det, dog vil jeg tjekke op på mine spise og drikkerutiner, så jeg kan være mere skarp på, hvad jeg får ind og hvornår. Havde mange kræfter og lå nr. 5 da jeg udgik.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oh er her endnu Henrik, men forsøger at balancere min skade, så jeg kan humpe mig igennem DM på 100 km, hvilket nok gør, at jeg dropper at løbe Salzburg eller højst tager en omgang af de 100 km dernede, hvilket er 47 km. Når jeg ikke kan holde en plan, fordi jeg får smerter i lægmusklen, så lider jeg i stilhed og forsøger ikke at komme i kontakt med de data som meget klart siger, at jeg ikke får løbet nok. Lige i tiden har jeg trappet ned på den måde, at jeg kan holde til 30 km hver anden dag og helst i flade sko, da det giver en landing som min læg er lidt gladere for end den landing jeg får, når jeg har hældrop på skoen. Så om 14 dage vender jeg tilbage enten som kvalificeret til Spartathlon 2014 eller som en der begynder at bygge form op til Mors Rundt.

Foruden alt det med løb, så er jeg stoppet med at arbejde for at leve af billederne i et par år som jeg har gjort tidligere, hvilket gør, at jeg i meget lang periode kan træne 2 gange pr. dag.

Edited by Lars mikkelsen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Igennem et stykke tid, har jeg haft nogle problemer med min højre lægmuskel. Jeg arbejder en del med at komme mig helt over denne skade, men det er svært for op til flere fagpersoner at diagnosticere helt præcis, hvad det er som er galt med min læg. Så min lille skavank gør, at jeg ikke kan have så høj en volumen på min træning, ligeledes kan jeg heller ikke løbe med høj intensitet. Hvad jeg kan holde til er ture omkring 20 - 30 km hver anden dag, så det har været min træning de seneste 2 mdr, hvilket er frustrerende lidt, men det er også bare det der er virkeligheden i denne tid og således forholder jeg mig til dette uden de helt store frustrationer. Istedet har jeg haft tid til at bygge mit fotostudio færdigt, og jeg har sagt mit job op med det sigte at kunne løbe mere og integrere løb mere i mit liv, hvilket i den sidste ende gerne skulle bringe mit at at indfri målet for mit lille løbeprojekt med at løbe Spartathlon sub 30 timer senest i 2016.

Da jeg begyndte at løbe, lå al min motivation på at løbe Spartathlon i 2016, men jeg havde også delmål et af delmålene var at vinde DM i 100 km for min alderskategori.

I weekenden løb jeg så mit første DM på 100 km og vandt min alderskategori, så det er da et indfriet succeskriterie, hvilket altid giver en god følelse for en stund.

At løbe ultraløb er for mig en mindsport forstået således, at jeg hygger mig med at optimere mit potentiale, sådan jeg med den beskedne form og motor som jeg har når længst muligt på kortest mulig tid.

Frem til nu har jeg gjort den erfaring, at jeg har problemer med at blande energi og væske på en måde så jeg får nok af begge dele især er væsken vigtig. I weekendens løb brugte jeg for første gang Zerostick fra Highfive i al mit vand, og det var godt, det gav en syrlig smag og jeg viste ikke symptomer på at mangle elektrolytter. Jeg havde et væskeindtag på præcis 6,6 dl på time, hvilket fungerede perfekt frem til 75 km, hvor jeg følte det som havde jeg feber. At jeg blev overophedet ude ved 75 km tolker jeg som et tegn på, at jeg nok lige skal hæve mit væskeindtag til 8 dl i timen på mit næste lange løb.

Weekendens løb viste mig også, at jeg nok skal nøjes med en gel i timen istedet for som hidtil 2 stk, jeg vil så langt heller have lidt fast føde af en art ved siden af. Især havde rå agurk en positiv indvirkning på min kvalme lige som salt chips og peanuts var godt 1 gang i timen. Jeg oplever ikke, at det er et problem for mig at løbe med lavt energiniveau, og jeg mener nu og ha fundet ud af hvilke intensiteter jeg kan håndtere på et langt løb.

Jeg havde til weekendens løb Asics gel lyte 33-2 på en relativ let sko uden stabilisering og med 6 mm hældrop, fusions tights og trøje. Både sko og tøj stod distancen og fungerede fint.

Ude på ruten, som er en 10 km rundstrækning, lå jeg sidst i ganske lang tid vel på de første 5 km, hvor jeg fik følgeskab af Jens som jeg har løbet med ved andre lejligheder. Jens og jeg løb sammen frem til 70 km, hvor min dårlige form og Jens lidt bedre form krydsede hinanden og Jens fortsatte det tempo vi havde holdt hidtil, og jeg trappede tempoet ned fordi, jeg opfattede, at jeg var ved at være overophedet og sænkede intensiteten 10%. Ved 75 km blev jeg enig med mig selv om, at jeg kunne løbe hjem til en første plads i min kategori, hvis jeg satte min krise i system, så jeg vedtog en krisestrategi med mig selv om at gå 100 meter for hvert km skilt og således stadig have noget at skyde med, hvis jeg skulle blive angrebet bagfra. Mit krisehåndtering funkede fint, og jeg fik igen helt styr på min krop, men kunne dog godt mærke lidt ømme fødder og ankler, men intet alarmerende.

Det lidt sjove med min skadede lægmuskel er, at jeg når et løb bliver langt nok over hoved slet ikke kan mærke den før end næste dag, og næste dag er idag, men jeg mærker ikke mere smerte derfra end jeg gør efter en 30 km træning.

Men et godt løb, jeg er bare vild med de lange løb. 22. juni er jeg tilmeldt 100 km i Salzburg, hvilket jeg dog afstår fra at løbe og istedet tager derned og oplever det hele fra sidelinien. Resten af måneden er der intet løb til mig, og jeg håber, at det kan give det sidste til, at mit ben heler helt op. Ellers så er der nu tilbage at begynde forberedelse frem til Mors Rundt medio september, og det glæder jeg mig ustyrligt meget til. :alright::alright::alright::alright::alright:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu er benet vist så godt som det kan blive lige nu, så nu må det briste eller bære frem til Mors Rundt d. 14 sep. Nu vil jeg lige bruge resten af måneden til at trappe min træning op. De kommende 90 dage bliver det lav intensitet for at spare på bentøjet og det er planen, at jeg i juli gerne skulle kunne ligge på omkring 20 - 30 km pr. dag

Idag blev det til 24 minutter i meget langsomt tempo skulle lige finde mit tråd og trit igen. Dagens sko: Asics nimbus 13 som jeg regner med at bruge i al min træning frem til Mors Rundt. Selve løbet vil jeg løbe i den lette: Asics gel lyte 33-2. :4signme::4signme::4signme::4signme::4signme:

Iøvrigt havde jeg et mål om sub. 16 timer i min lille sorte bog selv om jeg havde meldt sub 18 timer ud. Helbredet taget i betragtning gør, at jeg bliver nød til at justere på min målsætning til sub. 17 timer 42 min.

Edited by Lars mikkelsen
Link to comment
Share on other sites

Tillykke med din titel! I ultraløbere må være gjort af noget helt særligt!

Tak skal du have Pigehest. Tja jeg er lige vendt hjem fra Delmenhorst, hvor jeg var nede og overvære et 24 timersløb, og jeg fik bare sådan en følelse af, at den slags er da noget de har fundet på for min skyld. Det kan kun gå for langsomt med at prøve et 24 timersløb. ;o)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share