Henrik S.

Medlemmer
 • Posts

  5,494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  200

Everything posted by Henrik S.

 1. Bliver det alligevel så langt? Du ved godt, at ABC Motions mødested er Mosehuset ved starten af Hillerødmotorvejen?
 2. Nå ja, det er lidt af en dealbreaker i længden. Øv. Jeg havde knap 7 km ud til mødestedet herfra, hvor vi bor nu. Det var også træls bykørsel, men kunne til nød fungere som op- og nedvarmning. Det skulle nok heller ikke have været så meget længere, før jeg havde fundet andre alternativer.
 3. Hmmm, er det nu også så slemt? Jeg kan sagtens forstå bekymringen, men de par år, hvor jeg trænede med ABC Motion, synes jeg egentlig ikke, det var så galt. Man kan jo også sagtens selv bakke lidt af på snævre veje, ved rundkørsler og uoverskuelige sektioner. Det kan hurtigt trædes ind igen. Selvfølgelig opstår der flere situationer, der kræver opmærksomhed, når man cykler (i forhold til at løbe). Det siger sig selv. Men så man lige hænge lidt på bagsmækken og se situationen an. I øvrigt delte vi i ABC Motion os næsten altid op i små grupper, når der skulle køres intervaller, rulleskift etc. Hvis der skulle køres et 'lille gadeløb', forgik det i et forladt industrikvarter i Allerød, hvor der ikke var en sjæl. Du kan jo også selv påvirke træningen positivt ved at lægge en fornuftig linje. Lur mig, om der ikke er flere, der gerne vil træne uden at risikere liv og lemmer :)
 4. Ja, tak, både arbejde og istandsættelse af fritidshus tager tid. Nu er jeg tilbage på jobbet med lidt mere luft i kalenderen, og istandsættelsen af huset har mest været almindelig vedligeholdelse, så det har været til at overskue. Nu er ingen af os de store håndværkere, så det er et godt match med et hus i nogenlunde stand. Dog skal der anskaffes en del småting for at få en ekstra husholdning op at køre, og grunden er på 2100 m2, så der skal også arbejdes lidt i haven. Heldigvis har jeg fået bedre hul igennem til løbebenene i ferien og har fundet et par gode træningsruter i området. Så også på den front har der været fremgang. Jeg har næsten løbet hver dag og har fået nogle gode pas i kalenderen med lidt tempo på (behersket, men alligevel). På trods af god feriemad, kager, øl og vin har vægten tilmed holdt sig i skindet. Men med lidt løbeture og hundelufteture har hver dag også budt på mellem 24 og 30.000 skridt.
 5. Bare lige for god ordens skyld: Lever endnu og har det godt :) En blanding af en gevaldig slutspurt rent arbejdsmæssigt gennem flere uger op til den snarlige ferie og ibrugtagningen af vores lille fritidshus har taget al min tid. Løberiet har været ren vedligeholdelse med lidt joggeture, når tiden tillod det, så rent træningsmæssigt er der intet at berette. Holder ganske vist benene i gang, men så er alt også sagt. Satser på at skrue lidt op, når ferien rammer.
 6. Der er godt nok ikke meget, jeg decideret hader i denne verden. Men græspollen er en undtagelse, når den sprænger skalaen, som den gør i disse dage. Jeg kører den hjem på antihistamin, men det får man det heller ikke specielt godt af. Jeg ser frem til en ordentlig skylle i nat og et andet vejr i morgen. Vorherrebevares.
 7. Tak til begge dele. Fiberen var en udgave extra-mini-light og var hurtigt overstået, heldigvis.
 8. Tak. Ja, Sjælland er generelt undervurderet.
 9. Det er for øvrigt gået i orden med vores fritidshus, så nu skal jeg til at finde gode løberuter i omegnen af Sorø. Det bliver vist ikke så svært. Meget fint, kuperet terræn.
 10. Det er - desværre - ikke engang løgn. Der kommer indimellem sådan nogle små pop-up-skavanker, men heldigvis lærer man også med alderen bare at vente på, at det går over af sig selv :)
 11. Tak, jamen allerede dagen efter (i går) var det nærmest væk, og i dag skal der vist en lille løbetur til igen. Det er virkelig underligt med de der små 'fibersprængninger'. Har prøvet det tidligere for heldigvis lang tid siden, og da gjorde det også super naller. I fredags så jeg mig omkring for alternativ transport, så slemt var det. Der var ingen alternativer, så jeg måtte lunte hjem og sige av, av, av hele vejen. Et brusebad med skiftevis koldt/varmt vand, en ispose på og lidt Voltaren over natten, og så var det nærmest væk. Nu tester jeg det lidt forsigtigt i dag med en løbetur, og så må vi se.
 12. Så ser man lige mig ude på en uskyldig løbetur rundt om Damhusengen. Jamen, er det ikke ...? Jo, minsandten, en lille fiber-et-eller-andet i venstre lægmuskel. Det er sgisme lang tid siden, jeg har prøvet det sidst. Og så kommer det som et lyn fra en klar himmel. Meget mærkeligt lige nu, hvor jeg egentlig føler mig grundlæggende stærk. Nå, det plejer ikke at tage mange dage, så vi må se. Har intet hastværk.
 13. Det blev alligevel til lidt cykling i sidste uge, nemlig om mandagen, 2. pinsedag. Ikke de lange løbedistancer hen over ugen, men dog lidt løb inkl. to visitter til FW. Søndag tog pokker ved mig, og jeg løb 20,5 km i de flade futter. Det gik egentlig fint nok, og tempoet var pænt, selv jeg godt kunne mærke i benene, at det var på den lange side stadigvæk. Hentede mig en blodvabel på grund af ??? måske en løs sok ... Der er prikket hul på vablen, så de kommende dage bliver med plaster under den ene fod. Ellers alt godt.
 14. Det virker som om, jeg er landet i et fornuftigt spor med grundtræningen. Der har ikke været tid til en cykeltur i den forgangne uge, men en del løbeture og to besøg i FW med en rundtur i maskinparken. Det er blevet til 50 km i alt, hvad der egentlig er meget fornuftigt. Lørdag lagde jeg et Parkrun ind på træningsturen, med 22:51 for de 5 km, og dagen efter løb jeg over 15 km i et fornuftigt tempo. Det hele afviklet meget komfortabelt i mine nye Leguano-sko og med ben og fødder, der følger fint med. Det her bliver mønstret sommeren over, suppleret med lidt cykelture i ny og næ. På lidt længere sigt leger jeg med en plan om at lægge flere kilometer på til efterår og vinter, når jeg ikke gider cykelturene længere. Det kunne jo være sjovt at løbe et forårsmaraton i de flade futter. Jeg har tidligere i perioder faktisk løbet op til 30 km i flade sko, så det er langt fra umuligt. Men det kræver fortsat grundtræning og så en vinter med flere af de rigtig lange ture. Lurer på, om det skulle være Hannover Marathon, som jeg har løbet før. Det er glimrende arrangement, og næste år ligger det allerede den 26. marts. Det ville passe perfekt til planen. Nå, det er fremtidsplaner, og de er som bekendt altid sjove at have i baghovedet. Jeg har for længst indset, at jeg trives bedst ved at have et langtidsmål som en gulerod foran næsen. By the way, hvad angår sundhed, så bruger jeg jo sådan et Parkrun til lige at prøve nogle ting. I lørdags handlede det bl.a. om at lære at lægge langsomt ud, og det gik fint Desuden lå jeg på en puls på 133/min, og der har jeg jo tidligere oplevet lidt med bøvl med 'at få luft nok', men det var der ikke noget af denne gang. Jeg tror, det er fordi blodtrykket er under kontrol.
 15. Halvmaraton er en fin distance, der ikke smadrer en fuldstændigt, meeeeen den er stadig 'halvlang'. Jeg løb jo Copenhagen Half lidt impulsivt sidste efterår og lavede den klassiske med at lægge for hårdt ud. Hold nu kæft, den blev hård at komme igennem med en del gang før, under og efter depoterne Derfor lyder dine overvejelser helt rigtige: Læg superlangsomt ud, tag det som en hyggetur, nyd stemningen, glem tiden. Så kan det blive en dejlig måde at løbe ugens lange tur på. I den sammenhæng er det nok i virkeligheden meget godt at løbe og skæve lidt til løbeuret for at holde tempoet nede. Jeg begyndte jo at løbe lidt igen i efteråret 2010 efter fem år med cykeltræning. For sjov skyld løb jeg maraton i København i maj 2012 uden ambitioner om noget som helst. Det blev simpelthen en super oplevelse. Langsomt, men næsten samme tempo hele vejen og stort set uden ømme ben bagefter.
 16. Lyder som en fed tur. Det næste bliver vel en coast-to-coast-tur over alle bjergpassene i Pyrenæerne lige om lidt?
 17. Intet nyt fra den her kant. Løb alle dagene på nær søndag, hvor cyklen blev fundet frem til en overskuelig 42 km-tur. Den gik lidt hurtigere end sidst, selv om gennemsnitspulsen røg helt ned på 97/min. Der skal faktisk kun en enkelt ugentlig tur til at holde en vane kørende, så ugerne hen over sommeren bliver grundtræning med så mange, små løbeture som muligt i de flade og så en enkelt, ugentlig cykeltur for at holde det vedlige på et minimum. Budgetraceren gør det stadig fint, og størrelsen er lige i øjet. Som skrevet tidligere skal jeg bare op på en distance, så jeg kan trille frem og tilbage til fritidshuset, når den tid kommer. Sådan en cykeltur kan jo noget, når vejret er godt, og man kommer lige lidt længere omkring end på løbeturene. Og der er vitterligt intet at mærke i løbebenene her om mandagen. Sjovt som cykling og løb belaster benene vidt forskelligt. Løbemæssigt går det ud på at holde grundformen og så stille og roligt bevæge træningen i to retninger - hurtighed og længde. Jeg er begyndt at lægge lidt småintervaller ind på nogle af turene, og maxdistancen hedder nu omkring 12-14 km. Begge dele skal øges hen over sommeren. For god ordens skyld løb jeg jeg lige en coopertest den anden dag, og med 2615 meter var den egentlig lidt bedre end forventet. Det har sjovt nok kostet lidt at komme tilbage i de flade denne gang. Jeg løber i Merrell Vapor Glove, men mine fødder er blevet lidt sartere i perioden med skumgummi under fusserne, så småsten og lignende har simpelthen gjort ondt at løbe på. Jeg prøvede mine Xero-løbesandaler (som har 2 mm mere sål), og så var der ingen problemer. Det har ført til, at jeg prøveløber et par tyske Leguano-sko, og det virker som det helt rigtige. https://www.leguano.dk/product-page/barfodssko-leguano-beat
 18. X2 Bare det var mig. Danmarks dejligste terræn.
 19. Tak for det. Jeg sidder dog på kontoret og er flittig. Man er vel freelancer, der skal jo smør på brødet :)
 20. Ja, så langsomt går det, når jeg er ud på 42 km-ultracykling. Til gengæld kan man ikke sige, at gennemsnitspulsen er oppe under loftet. Det er vist det, der hedder 'turistkørsel' indtil videre
 21. Der er skønt ude midt på Sjælland. Ruten til Skjoldenæsholmløbet har altid været en favorit. Jyder ser ofte hele Sjælland som en slags København, det er en stor fejl.
 22. Det hviler indtil videre. Var ude at trille i går, og jeg må tilstå, at den Cervélo gør det udmærket. Med en ugentlig tur, er der vist ingen grund til at opgradere lige nu, så jeg holder mig i skindet og nøjes med budgetraceren indtil videre.
 23. Om alt ellers går vel, har vi i øvrigt købt en lille bitte knaldhytte af et fritidshus i det sjællandske, nord for Sorø. Det er jo win-win på flere måder, rent motionsmæssigt. Dels er der en 70-75 km derned, så jeg kan klare en del af træningen ved simpelthen at hoppe på den nyerhvervede racercykel derned - den distance burde jeg kunne klare om nogle uger, og det er altså en fin rute. Dels er området virkelig godt til løbeture i det kuperede terræn. Jeg er ret glad for naturen midt på Sjælland og skal nok finde nogle gode ruter.
 24. Du tænker, jeg skal bruge det gode, gamle argument: Livet er kort, og jeg vil fortryde det, hvis jeg ikke gør det?