Astma i forsvaret


NickBrown
 Share

Recommended Posts

Hej.

Jeg står i den situation at jeg netop har fået konstateret astma, jeg blev indlagt med akut astma. Jeg har et brændende ønske om at komme virkelig langt i forsvaret, og jeg ønsker på ingen måde, at en ting som sygdom, skal sætte en stopper for det! Min astma synes at blive udløst 5 minutter inde i løbetræningen, og derefter lukkes der næsten helt af for iltoptagelsen, med tilhørende trykken i brystet og jeg føler mig disorienteret. Jeg har røget i 7-8 år, men har med det samme lagt det på hylden efter at have fået konstateret astma. Jeg har i en periode boet hos min kammeret, som bor et sted med en masse fugt og skimmel, som nok har udløst min astma. Jeg har før spillet håndbold på meget højt plan, og har løbet rigtig meget omkring 15-17 års alderen, altid uden problemer, altid forrest (nuværende alder: 19) Jeg vil høre om der er nogen der har nogle gode råd til hvordan jeg kunne komme det til livs, eller i det mindste få det nedsat, så det ikke kan komme i vejen for min eneste drøm. Et evt. løbeprogram, vejrtrækningsøvelser osv.

Så hvis der er nogen der kender til metoder som kunne hjælpe mig, og helst i en sådan grad så det ville kunne accepteres i forsvaret, må i meget gerne svare tilbage. Al hjælp kan bruges, og det skal siges, at jeg er villig til at gå til ekstremer!

Nicklas Bruun Jensen

Link to comment
Share on other sites

Kvit smøgerne og begynd at løb. Varm op med 3-5 gentagelse af 20 - 50m løb for at få lungerne i gang.

Er du diagnostiseret astmatiker, så har du nok fået en "anfalds-"medicin, hav den med dig. Om 5-6 måneder når du ikke mærker så meget til det mere, stop med at tage din daglige medicin, denne er først helt ude af kroppen efter én måneds tid. Hav altid din "anfalds-"medicin med dig. Altid!

Når du så er "clean" er alt du skal gøre at holde formen vedlige. Hvis du så engang fuldstændigt uventet skule få et astmatisk anfald. Så er det bare at håbe på der er nogen i nærheden (Det er næppe sandsynligt hvis du ikke stopper med at motionere.)

Læs "Træk vejret" af Stig Åvall og øv nogle vejrtræknings øvelser.

God træning.

Link to comment
Share on other sites

Puuuh ha hvor lyder det træls for dig :-(

Astma og slet ikke skimmel er ikke at spøge med men i min erfaring kan der gøres rigtig meget i forhold til at komme til at leve et næsten normalt liv inkl med meget træning. Vigtige punkter

1. Sanering af allergener. Skimmelstøv kan sidde i bøger, tøj, møbler og er ikke sundt for nogen men hvis du decideret er allergisk kan det være nødvendigt at skille dig af med ting. Hvis du også er allergisk overfor fx hund, kat, hamstere samme ting.

2. Medicinsk behandling der skal passes og ikke stoppes fordi det fx går bedre i en periode

3. Jo bedre kondition jo bedre så masser af træning selvom det ikke altid er sjovt når luftvejene driller. Yoga har været fantastisk for mig.

Nu skriver du ikke noget om hvem der behandler dig og hvor du hører til men vil anbefale at gå hos en astma specialist og ikke bare hos din praktiserende læge. Rigtig vigtigt at finde ud af, hvad du ikke kan tåle og at du ikke kun får anfaldsmedicin.

Der skrives meget om anstrengelsesudløst astma men nogle gange er det nok ligeså meget fordi vi vænner os til ikke at have så meget luft og først mærker det når vi rører os. I kolde tider kan det hjælpe at varme op med et tørklæde for munden

God bedring og god vind !!! Og ja lad være med at ryge.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share