Tilbage i sadlen - med ben lavet af glas og usselhed


Schroinx
 Share

Recommended Posts

9/10 Roligt løb

Det ledige løbetræningspas vil blive brugt til roligt løb og nogle km i benene på sigt. Med et 5k race tempo på formodet 28 minutter giver VDOT beregneren på løbesiden 7.15 min/km for roligt løb. Dagens tur var 7k i 7.09 og gns hr på 144. Lidt trætte ben men ikke noget krimi. Løb i NB'erne og igen forfodsproblemer på det sidste stykke. Glæder mig til at komme tilbage i mine Roclites. De er ved at blive limet og skal lige hærde.

http://www.movescount.com/moves/move42605066

Ugens tal 19k.

Link to comment
Share on other sites

10/10 Squatdag

Warmup: 5:00@1250

Chins: 6655

Ankelmob: Tjek

Pistols på boks: -

ERB Single leg squat: 4x8xkv

Benchpress: 4x8x65

Mave/hofteøv: 4x10

Military: 4x6x40

SL Goodmornings: -

Ikke mange bemærkninger. God træning. Lidt ømhed på forsiden af højre skulder i bænk. Jeg kan se i loggen at det er et tema når vægten er 65+. Squat kan jeg lave meget pænt og korrekt med højre ben. Venstre halter meget, og jeg kan ikke komme frem og hvile på læggen pga manglende mobilitet. Det kan jeg i højre side. Tålmodighed. Venstre får lov at sætte tempoet. Gik ned i vægt i mili, fordi det var noget øf. Må rykke rundt på øvelserne.

---

God ide med rykke det op foran. Det vil jeg prøve i næste uge :-)

---

I onsdag kunne jeg mærke knæet en lille bitte smule og lidt i går da jeg gik ned i vaskekælderen. Det fik mig til at studere den her log i går, for at se hvad der skete i foråret. Der er jo ingen grund til at gentage sine fejl flere end to-tre-fire gange ;-)

Situationen var nogenlunde den samme, efter at have haft et dårligt løbeefterår i 2013, var jeg ved at bygge form og mængde op da jeg fik patellabøvl igen. Dengang troede jeg at det var pistols der havde skylden. Men de har været lagt på hylden lige siden, så jeg begynder sig få en mistanke om at det skyldes løberiet og særligt at det kunne skyldes at jeg sjældent tager en rolig løbeuge, som man jo ellers bør hver 4. uge.

Jeg kører bare på med (for meget) kvalitetstræning, og de 10% øgning. Men i næste uge vil jeg prøve med restitutionsløb, kun løbe 75% af distancen i den her uge og så vidt muligt i 7:15.

God weekend.

Link to comment
Share on other sites

Hej Schroinx

Jeg har længe undret over mængde og intensitet af din kvalitets træning. Jeg ligger på 82-83kg, løber 3X om ugen (2X8 + 1X10+ soon to be 18) og de 2 er rolige (det var i hvert fald tanken) den sidste tur var så tænkt om vekslende mellem IT og tempo.

Din tempo tur på ca. 5km for et par uger siden jeg kommenterede på mener jeg lå i IT intensitet (IIRC)

mine tempoture ligger i området 145-153 HPM (49år) en sjælden gang en smule højere men ikke meget

Jeg ville skære ned på intensiteten og mængden af kvalitetstræningen, især mængden.

Mvh Søren

Edited by Søren Michael
Link to comment
Share on other sites

It depends :-)

Der er flere ting i det. På den ene side har jeg en del km på kontoen, så helt nybegynder er jeg ikke. Samtidig kan løbepas også skaleres, også kvalitetstræning, selvom at kvaliteten så bliver lavere. Men du har ret i at to kvalitetsløbpas ud af måske tre er for meget, hvis at man ikke ser på andre faktorer. Og måske går jeg for hårdt til den også, som 321 skrev til mig sidste gang :-) Men jeg kan godt lide at løbe med andre og de træningspas, så jeg vil se om jeg kan bygge nogle rolige km på uden om.

Jeg holder øje øge med ikke at øge den enkelte tur eller mængden over ugen mere end de 10% og oftere under. Men det med at tage en restitutionsuge hver fjerde uge har jeg ikke praktiseret, og det er måske der jeg kan hente en del. Så det vil jeg i første omgang prøve og så se ad. Og hvis det ikke virker må jeg se den anden sandhed i øjenene, og skære i mængden af kvaliteten.

Link to comment
Share on other sites

11/10 Trail, Ymers Mave 8k

Lækker tur i solskinnet og helt fantastisk lys i efterårsskoven med solstrålerne i den lidt tågede luft. Fin tur i de nylimede roclites.

http://www.movescount.com/moves/move42731886

I morgen hviledag og i næste uge løberestitutionsuge. Alle pas i 7:00/km og 75% af distancen i den her uge.

Link to comment
Share on other sites

13/10 Dødløftdag

Varmop: 5:00@1260

Mobiliy ankel: Tjek

Chins: 6666 yay!

Dødløft: 4x6x110

Single leg calf raises: v kv 4x12

BOR m lockout: 4x6x50

Hofte: Venstre genop 4x15

Statisk ring: tjek

Barbell Lounges: v 4x10x20

Dips: 8888

Jeg nåede 4x6 chins. Det var ikke pænt.

Lavede lidt statisk ring. Det kræver lidt.

Skar lidt i dips af samme årsag.

Fin træning.

Link to comment
Share on other sites

14/10 Restitutionsuge

Almindsø rundt. Jeg syntes at uret plejer at være ok i skoven til pace, men i dag virkede det til at være noget mak. Havde problemer med at holde farten lav nok. Sigtede efter 7:15 men landede på 6:48. 3k.

Dejlig tur i efterårsskoven.

http://www.movescount.com/moves/move43002561

Edited by Schroinx
Link to comment
Share on other sites

15/10 Squatdag

Warmup: 5:00@1270

Chins: 6663+6

Ankelmob: Tjek

ERB BSS: 4x8xkv

Benchpress: 4x6x70

Mave/hofteøv: 4x10

Military: 4x6x45

SL Goodmornings: -

Det er sjovt at grebet har så meget at sige i chins. Tre gode sæt, og i fjerde fik jeg begyndt forkert, med forkert greb, og så går det bare ikke. Så straffesæt.

Det er stadigvæk svært at lade være med at aktivere højre ben i BSS når venstre skal lave arbejdet.

Bænk super god med 70kg og det samme om military.

Stærk dag og fed træning.

Link to comment
Share on other sites

21/10 Dødløftdag

Varmop: 5:00@1260

Mobiliy ankel: Tjek

Chins: 6453

Dødløft: 4x7x110

Single leg calf raises: v kv 2x10

BOR m lockout: -

Hofte: Venstre genop 4x15

Statisk ring: -

Barbell Lounges: v -

Dips: 88

Kom ikke afsted i fredags eller i går. Manglende motivation og tusind undskyldninger. Så i dag. Svag i chins, god i DL og resten noget bøv. Men afsted kom jeg og 4x7x110 er anstændigt.

Jeg har i øvrigt bemærket at hvis jeg airsquatter, så er mit højre knæ foran det venstre. Ikke godt, men jeg prøver at fokusere på at bruge venstre mere og mere, få det aktiveret og noget fyring i musklerne. Jeg skal vist snart have målt om der er fremskridt med mobiliteten. Det føles sådan, men føles er ikke konkret nok.

Til gengæld går jeg og glæder mig over noget andet træningsrelateret. På trods af at jeg først at ved at komme op i med at løfte det samme som i sommers, så er mine skuldermuskulatur og arme kommet med rent hypertrofimæssigt, så jeg ikke bare kan mærke det på konsistensen, men direkte se det i spejlet. Der et nogle buer og rundinger der ikke har været der før og vingerne og ryggen er ved at komme med. Det er meget tilfredsstillende, særligt i forhold til at jeg sådan set kun næsten er ved at være hvor at jeg var sidst i juni mht hvor meget vægt jeg løfter. Det er ikke fordi at jeg har tabt mig vægtmæssigt.

Link to comment
Share on other sites

Til gengæld går jeg og glæder mig over noget andet træningsrelateret. På trods af at jeg først at ved at komme op i med at løfte det samme som i sommers, så er mine skuldermuskulatur og arme kommet med rent hypertrofimæssigt, så jeg ikke bare kan mærke det på konsistensen, men direkte se det i spejlet. Der et nogle buer og rundinger der ikke har været der før og vingerne og ryggen er ved at komme med. Det er meget tilfredsstillende, særligt i forhold til at jeg sådan set kun næsten er ved at være hvor at jeg var sidst i juni mht hvor meget vægt jeg løfter. Det er ikke fordi at jeg har tabt mig vægtmæssigt

Den slags er ALTID særdeles hyggeligt.

Link to comment
Share on other sites

Den slags er ALTID særdeles hyggeligt.

Bestemt :-)

23/10 langsom langtur

Løb fra Hørhaven og ud til Moesgaard strand på skovstierne langs stranden. Fin tur, smuk. Løb i skumringen. Blev træt og fik ondt i foden.

http://www.movescount.com/moves/move43705703

Har testet ankelmobiliteten og det ser ud til at den er blevet ringere siden jeg blev testet af fyssen. Det kan enten være at jeg gør det forkert, eller måske forstuningen. Jeg vil prøve at fuske lidt med det.

Link to comment
Share on other sites

29/10 Tempo - såddenda

Løb sammen med Runaar her kl 19. Lækkert vejr men mørkt. Det gik rimeligt stærkt i 5.45/km. Men jeg var kun presset helt til sidst. Selv op af Oddervej gik det fint. Avg HR 176 og max 193.

God tur.

http://www.movescount.com/moves/move44192582

Min PC døde, så er kommet over på en mac. Movescount til mit Ambit fungerer heldigvis med begge.

Jeg har sovet lidt dumt nogle nætter på det sidste og jeg er også et spade til at gå i seng i tide. Så har været i gang med at installere f.lux på alle maskinerne. Desværre findes det ikke til iOS, for jeg er slem til at bruge ipaden efter at jeg er daffet i seng. f.lux gør det at den fjerner de blå toner i lyset fra skærmen. Det blå lys kan forhindre dannelsen af søvnhormonet melatonin og det kan gøre at man går i seng senere/sover dårligere. Så jeg tænkte at jeg ville give det et forsøg.

Link to comment
Share on other sites

Kom til at tænke på dine split squat udfordringer da jeg løb op af nogle trapper i dag. Hvad med at lave dem på en boks/bænk eller noget andet der giver dig 30-40 cm frihøjde?

Det gør jeg allerede. Men jeg regner med at prøve at skifte til pistols nu her, sådan hver anden gang. Tak for tanken :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share