Mr. Power

Medlemmer
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Mr. Power reacted to MaKuMa in En lille historie!   
    For 5-6 år siden sad jeg på disse sider.

    Jeg vejede 132 kg. og var deprimeret over mig selv, fordi selvværdet nu engang er helt i bund i sådan en situation. Jeg var på et tidspunkt så langt nede, at jeg overvejede om tilværelsen var det hele værd. Jeg fandt trøst i at se, via Motion-Online.dk, at jeg ikke var den eneste, der havde problemer med vægten. Jeg var altså derhenne, hvor andres ulykke var den eneste trøst.

    Det tog mig noget tid at få taget mig sammen til at ændre min livsstil, mest fordi jeg forbandt det med tanken om sult, ubehagelig træning og afsavn. Og alt dette mens, man måtte give afkald på en masse socialt, fordi man ikke kan drikke øl i samme omfang som andre, når man taber sig. Jeg prøvede lidt forskellige måder og "tankesystemer" (den grundlæggende approach man har inde i sit hoved). Det begyndte lige så stille at vende, da jeg fik anskaffet mig en motionscykel og gav den en times opmærksomhed på daglig basis. Min kost var dog stadig elendig. Jeg spiste ikke så meget som før, men stadig de samme dårlige ting.

    På et tidspunkt havde jeg tabt mig 10 kg. på den måde, og jeg fandt tilbage til Motion-Online.dk, som jeg fulgte intenst derefter. Jeg havde på dette tidspunkt været på mental slankekur i et halvt års tid, og undrede mig over alt det jeg hørte om folk, der tabte sig meget hurtigt. Det kunne jeg slet ikke genkende. Der gik det op for mig, lidt efter lidt, at det var kosten den var gal med. Jeg fulgte siderne og fik sat mig grundigt ind i kostaspektet, og i løbet af det næste halve år røg jeg ned på 100 kg.

    Oprindeligt, da jeg var på 132 kg., var 100 kg. min målsætning. Men efterhånden som jeg nærmede mig de 100, så fik jeg mod på mere. Derfor satte jeg 85 kg. som et nyt mål. Hvad jeg dog ikke havde taget højde for på dette tidspunkt var, at en slankekur (som det var på det tidspunkt) slider ekstremt meget mentalt, fordi man er i et stadie, hvor mad og motion betyder forholdsvist meget. Man er simpelthen mentalt slidt ned af det, og derfor gik det fuldstændig i stå omkring de 100 kg. Jeg fik løbende overbevist mig selv om, at folk på 100 kg. jo ikke er tykke. Min kost blev langsomt dårlig igen, som følge af alle de afsavn jeg havde lidt, men eftersom jeg talte kalorier så gik det aldrig helt galt. Der lå stadig en nagen i mit baghoved om, at jeg gerne ville tabe mig det sidste. Omkring nytår, hvor jeg var på 105 kg. (jeg havde fået en kæreste, som lavede god mad), besluttede jeg mig for, at NU skulle det være.

    Jeg ændrede min kost permanent: Scrambled Eggs med skinke/bacon/kylling mindst en gang om dagen, og i udgangspunktet proteinholdig kost. Jeg skar ned på min store last franskbrød, ligesom jeg holdt mig stort set fra pizza og anden fastfood. Den eneste acceptable last har været alkohol.

    I dag viste vægten så 87 kg. og jeg fandt et billede af dengang jeg var størst. Hold kæft en forskel. Næste mål er nu en syv kg. mere hen over sommeren, og det bliver intet problem, fordi kosten nu er helt på plads. Det er så stort set kun motionen, der regulerer, hvor hurtigt jeg ønsker at tabe mig. Og det i sig selv er en stor motivator.

    Motion-Online har været mig en stor hjælp i hele mit forløb. At kunne læse om andres erfaringer, gode såvel som dårlige, har været givende. Jeg har fået tilegnet mig en stor viden om kost, som også kan tilskrives sidens brugere. Det vil jeg gerne sige tak for. Jeg håber, at denne historie kan være et lys i mørket for de mennesker, der sidder derud som 132 kg. eller større, og overvejer om det er det hele værd. For når sandheden skal frem, så var det en historie som denne, der i sin tid satte mig igang.

    Jeg lovede mig selv, tilbage i 2007, at når jeg en dag "nåede i mål", så ville jeg lave en lignende historie. Det være hermed gjort! Nyd livet og tak!

  2. Like
    Mr. Power reacted to venaN in Proteinpulver   
    Nej
  3. Like
    Mr. Power reacted to Retchen in Begynder - Start her   
    Hvorfor er denne tråd ikke pinned? Det ville være praktisk! :)
  4. Like
    Mr. Power reacted to No6bach in Ubehagelig oplevelse med Fitness World!   
    Ok
    Held og lykke med projektet - jeg ville ikke bruge alt for mange kræfter på det.
  5. Like
    Mr. Power reacted to venaN in mælk..   
    Guldkorn! :4thumbup:
    Jeg er lidt i tvivl om du bare troller nu?
    Jeg ser ikke den store grund til at fortsætte diskussionen, for jeg kommer bare til at gentage mig selv for mange gange.
    Jeg har dog lige følgende kommetarer til dit indlæg, hvis du da ikke bare troller:
    1. Proteiner bliver ikke ødelagt under en pasteurisering, det er noget fis. Der kan være noget omkring visse vitaminer, men det er en helt anden snak.
    2. Ja, selvfølgelig kommer mælken i vores blodbaner, det giver ingen mening? Alle næringsstoffer bliver optaget fra tyndtarmen ind i vores blodbaner. Fedtceller der bliver mindre siger du? Det giver lige så lidt mening.
    3. Resten er bare morsomt. Indeholder blod og slim, tager maden fra U-landene. Det er altså helt lost.
    Hvis vi skal fortsætte diskussionen, hvilket jeg da gerne vil, bliver du nød til at komme med noget videnskabelig dokumentationen. Det er det eneste vi kan bruge til at basere viden på. Alle de links du har, er bare folks personlige mening, der på igen måde er dokumenteret.
    Videnskabelige dokumentation kunne være følgende:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21617020
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15240785
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12208895
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19053805
    Fundet på 5min.
  6. Like
    Mr. Power reacted to salt in Low Carb +2,7 kg på 3 dage :(   
    Det med al sandsynlighed væske du har taget på. Du får normalt ikke voldsomt med kulhydrater til daglig og binder derved ikke særligt meget væske. Når du så endeligt får kulhydrater, så binder kroppen væske i stor stil.
  7. Like
    Mr. Power reacted to Gammelpot in Protein og myter   
    Ikke helt ny, men alligevel en god sammenfatning. En slags "protein for dummies" :-)
    http://videnskab.dk/krop-sundhed/10-myter-om-proteiner-del-i
  8. Like
    Mr. Power reacted to Fame Boy in Crossfit - Skal det suppleres?   
    Sorry, men du er helt off defecto.
    For langt de fleste vil det være ideelt at køre et meget simpelt fullbodyprogram, men korte "WODs" som finishers. Og nej, ordet WOD skal ikke tages så bogstaveligt - hvordan skulle man ellers kunne have 5+ af slagsen til CF konkurrencer?
    At inkorporere tunge løft i WODs er en dårlig idé. Styrketræning er styrketræning og kardiovaskulær træning er kardiovaskulær træning. De to bør holdes seperat for optimale resultater.
    3x5 i squat, bænk og rows den ene dag, 3x5 i DL, pres og chins den anden i et ABA-BAB format er fint. Supplér med WODs der tager MAX 15 minutter. Det oplagte valg er af typen "max runder på 5-15 minutter" - så er det nemt at styre tiden. Hvordan man bedst skruer dem sammen finder du ud af med erfaring, men en god idé er at bruge 3-5 simple øvelser (der ikke kræver meget teknik=fokus kan være på at give den gas) der rammer forskellige dele af kroppen. Dette vil give systemisk kardiovaskulært stress og ikke lokalt muskulært.
    God blanding:
    Burpees
    KB swings
    V-sits
    Air squats
    Dårlig blanding:
    Lunges
    Rygbøjninger
    Løb
    Squats
    Box jumps.
    :)
  9. Like
    Mr. Power reacted to Pythoner in Proteinbarer   
    http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=15106
    Her er der en tråd, som jeg selv har anvendt. Brugte vist nok en af de først angivne opskrifter. Synes de blev helt okay. Ville dog tilføje en smule mere kanel, lidt flere havregryn og en anelse mere SØD (sødemiddel). Da jeg gjorde det anden gang sad de lige i skabet, og de holdt sig egentlig fra at blive tørre, så længe de stod i køleskab pakket ind i sølvpapir.
    Held og lykke med det :)
  10. Like
    Mr. Power reacted to Martin Bahrs in Vejen tilbage til stærke ben og nogenlunde stærke bryster   
    Lørdag d. 14/04-2012
    HARBOUR HELLDAY 2012...
    Så oprandt dagen hvor slaget skulle slås og blod sved og tårer ville flyde. Jeg er mega træt lige nu, og kan ikke rigtig finde en god stilling at sidde i og skrive det her. Så hvis jeg ikke skriver så forklarende er det ganske enkelt fordi jeg ikke orker det
    Workout 1: Hell Forest
    3.2km løb i skiftende terræn.
    Tid: 13.01 - hvilket resulterede i en 43 plads. Jeg er ikke tilfreds med løbet, der skulle have været skåret 30 sekunder af den tid.
    Workout 2: Hell Yeah
    AMRAP 7 min.
    8 T2B
    6 Kettlebell swings (32/20 kg)
    4 pallet jump burpees (5 pallet / 60cm / 23.6" high)
    Resultat: 6 runder + 8 T2B + 4 KB Swings - 120 reps
    Dette var en 17 plads i denne workout, og sendte mig op som nummer 28 samlet. Jeg er ganske tilfreds med resultatet, dog fik jeg underkendt 2 reps som ikke burde været blevet underkendt, men sådan er det.
    Workout 3: Heavy Hell
    5 min. to find max of:
    1 clean anyhow
    1 jerk anyhow
    The total result are the 2 lifts added together.
    Resultat: 105kg Squat Clean og 95kg Jerk - Jeg havde håbet på 100kg Jerk, og lagde også ud med det som startvægt. Desværre var der ikke nok fart i mig til jerket. så gik på 95kg og fik en solid rep, og gik så på 105kg for at få en tungere clean med mig. De 105kg Squat Clean er iøvrigt en PR!
    nummer 37 i denne workout, som gjorde at jeg beholdt min 28 plads.
    Cut-off hvor 44 ud af 73 gik videre til workout 4 og jeg endte med at tage 31 point med dertil.
    Workout 4: Obstacle Hell
    For time. (18 min. timecap.)
    3 rounds of:
    Farmerwalk with jerry cans 2x15 meters (2x45 kg/2x30 kg)
    30 air squat
    Sled push 15 meters (95/65 kg)
    Sled pull 15 meters (95/65 kg)
    Farmerwalk with jerry cans 2x15 meters (2x45 kg/2x30 kg)
    30 Kettlebell Snatch 24/16 kg
    Sled push 15 meters (95/65 kg)
    Sled pull 15 meters (95/65 kg)
    Tid: 16.24 - hvilket svarede til en 29 plads i den workout.
    Samlet resultat for mig: nr 23 ud af 73 startende mænd - I mit hoved er det godkendt med tanke på at det er min anden store konkurrence nogensinde.
    Det har været en fantastisk dag med mange super fede oplevelser. Jeg havde støtte af alt for mange fantastiske mennesker. Der skal gå en stor tak til min kæreste Trine, Jacob, Sasja, Daisygirl, Lasseb, Kamille, Jimmy, Cecilie, min far og min lillebror som var taget helt fra kbh af bare for at heppe
    Nu er jeg træt og skal have mig en øl i byen sammen med Trine og min svoger senere. men først, en lur
    PS: Film og billeder vil blive lagt op når jeg har fundet nogle gode blandt de mange der blev taget.
  11. Like
    Mr. Power reacted to Arcus in Proteinbarer   
    De blev ikke helt så vellykkede. Jeg forsøgte uden Havregryn, og med Squash og Fromage frais og Æggehvider. Tror der manglede lidt tørstof for de blev lidt for svuppede efter min smag.
    Tænker at det kan løses med mere Protein pulver hvis Kulhydraterne skal reduceres. Det suger godt normal.
    Jeg vil lege lidt videre med dem, og se om jeg får et godt resultat, Det er jo en god lille let og sund ting hvis det er.
  12. Like
    Mr. Power reacted to Arcus in Proteinbarer   
    De blev egentligt okay. Men lidt for tørre efter min smag.
    Lavede en omgang med æg og fromage Frais. De blev meget bedre, ikke så tørre.
    men men.. Jeg vil nu prøve nogle hvor jeg putter noget revet Squash i. Jeg er ret sikkert på at det vil gøre dem meget mere saftige.
    Og squash er neutrals i smagen og skulle give noget tekstur
    Jeg regner med at lave dem i muffin forme. Da de passer meget godt til 50 gram. Og med lidt bagepulver i bliver de andre gode og nemme at tage med.
    Jeg poster når jeg er færdig med at ekesperimentere i morgen. Hvis de bliver gode smider jeg opskriften her.
  13. Like
    Mr. Power reacted to Arcus in Skal i form!   
    Træn tungt fullbody styrketræning. Squat og dødløft blandt andet. Det styrker musklerne i hele kroppen, og også knæ osv. Så du burde bedre forebygge løbeknæ osv.
    Der er sikkert mange kloge undersøgelser der understøtter dette. Mit råd er dog basert på personlig erfaring.
    Jeg begyndte med løb efter 3 måneders fullbody program, og var pænt overrasket over hvor klar ens krop er på løb, da dine ben allerede er van til belastning.
    Selvfølgelig bør du følge de råd der er givet ift. begynder program. Alt for mange starter for hård ud, og bliver skaded elelr mister modet.
    At komme i form og bevare formen er ikke et 3 måneders projekt, men burde gerne blive en del af dit liv.
    Husk at det godt må være sjovt også
  14. Like
    Mr. Power reacted to RuneB in Paleo   
    jeg ville variere langt mere.
  15. Like
    Mr. Power reacted to MamboMads in chinups - to kippe or not to kippe?   
    Ahhhhh rolig nu. Der er sgu ingen der får rhabdomyolysis af at lave excentriske BW pull ups.
  16. Like
    Mr. Power reacted to Oksen fra Århus N in Hvilke slankepiller   
    Den slankepille, der hedder `Motion´ kan være ganske effektiv, især hvis den anvendes i kombination med én, der hedder `Mindre kalorie-indtag´!
    :laugh:
  17. Like
    Mr. Power reacted to salt in sødemiddel   
    Det var sgu da dejligt at vi lige fik bumpet en 6 år gammel tråd.
  18. Like
    Mr. Power reacted to Søren Michael in Dopingtest i Fitness World/FitnessDK osv.   
    Fordi vi kulturelt/historisk set i mange år har accepteret at man kan have en livsstil (alkoholisk eller fedende) som vi jo i dag også anser for uhensigtsmæssig og måske ligefrem uønsket er der jo ingen grund til at give los og acceptere alt andet sundhedsskadeligt/farligt i frihedens navn. Jeg går ud fra at det hovedsageligt er unge mennesker der falder for fristelsen til at benytte sig af doping og hvis man ikke kan overskue konsekvenserne af det man foretager sig er det egentlig ganske udmærket at forældre/samfund griber ind i det omfang det kræves. Og igen fitness, styrketræning eller hvilken som helst anden form for sport bør da være sundt og dyrkes ud fra det mindset. For mig er der noget helt diamentralt forkert i at tale om at tillade doping i forbindelse med aktiviteter der skal forbedre din almene sundhed. Og igen hvorfor vil man dope sig i forbindelse med styrketræning eller fitnesstræning når man ikke træner til konkurrence? Er det på grund af selvværd?
  19. Like
    Mr. Power reacted to wyrste in Forklaring på: Nedsat præstation efter influenza ect.   
    Helt rigtigt at sygdom (influenza, forkølelse, feber etc.) giver forringet præstationsevne, men hvis random47 ikke var syg ville 5-6 dage uden træning ikke betyde det helt store. Wibom & medarbejdere har fint forklaret hvilke forringelser der sker hvornår både på kredsløbs- og muskel-niveau. 5-6 dage er ingenting.
    http://edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CTreinamento%20Desportivo%5CMuscular%20characteristics%20of%20detraining.pdf
    Når man får en virus-infektion i kroppen bliver aminosyrer frigivet fra muskelvævet, hvilket betyder at man mister muskelmasse. Dette tab af muskelmasse ser man ikke ske på samme måde ved de-training. Se nedenstående artikler:
    Doktorens forklaring:
    http://www.studio7multisport.com/locker-room/coach%20articles/Studio7_Article_ColdsFluTraining.pdf
    ...og artiklen der bakker op om doktorens forklaring:
    http://www.nature.com/icb/journal/v78/n5/pdf/icb200071a.pdf
  20. Like
    Mr. Power reacted to salt in Kvinder i "styrketræningsafdelingen"   
    Jeg ved ikke hvor kvinder får den ide fra, at vi ikke synes om at i er i styrketræningsafdelingen. Så længe du har styr på hvad du laver og kan finde ud af "træningsetiketten", er du mere end velkommen.
    Teenagere der fjoller rundt, går ind foran en og ikke kan vente på at man er færdig med et sæt, er langt mere irriterende og burde forbydes.
  21. Like
    Mr. Power reacted to /Niels in Nogen der kender noget til dette produkt?   
    Ingen af produkterne har nogen effekt der retfærdiggør den sindsyge pris.
  22. Like
    Mr. Power reacted to Gregers TF in At tage på   
    Mon dog...., desuden: når han nu er 1.87 høj, så kan det næppe ende i dværgvækst
  23. Like
    Mr. Power reacted to ThomasNA in Proteinpulver er unødvendigt - artikel   
    Jeg får næseblod af det site.
  24. Like
    Mr. Power reacted to ThomasNA in Proteinpulver er unødvendigt - artikel   
    Jeg får næseblod af det site.
  25. Like
    Mr. Power reacted to Leaks in Sunde hjemmelavede chokolade-proteinbarer   
    Hej alle sammen.
    Jeg ved godt, der allerede har været hundredevis af opskrifter på hjemmelavede barer, og efter selv at have prøvet flere af disse har jeg endelig fundet den perfekte opskrift! :)
    Barerne smager fantastisk, indeholder masser af protein, sunde fedtstoffer (omega 3 og omega 6) og både hurtigt og langsomt optagelige kulhydrater!
    Lad os springe ud i det:
    Ingredienser:
    Havregryn 90g
    Vanilje proteinpulver 130g
    Rismælk 100g
    Hørfrø (knuste) 30g
    Honning 45g
    Peanutbutter 45g
    70% Mørk Chokolade 40g
    Kakao 20g
    Mandler 75g
    Rosiner 75g
    *Rismælken er fordi jeg ikke tåler laktose specielt godt. Man kan selvfølgelig bruge almindeligt i stedet.
    *Hørfrø er en stærkt undervurderet fødevare! Den har et meget højt indhold af protein og omega-3-fedtsyrer, der gør den ideel i forbindelse med træning. Derudover er hørfrø også rimeligt billige. Det eneste draw-back er, at man skal knuse dem (eller købe dem knust) for at optage næringsstofferne. Vi har en lille kaffemaler, der er god til formålet :) Prøv det!
    Fremgangsmåde:
    - Sæt ovnen til 200*C. Bland havregryn, proteinpulver, de knuste hørfrø, kakaoen og rosinerne i en stor skål.
    - Smid honning, peanutbutter, chokolade og mælken i microovnen til chokoladen er smeltet. Mix det sammen.
    - Smid mandlerne 5-6 minutter i oven ved 200*C. Når mandlerne er færdige, kan man hakke dem, hvis man vil, derefter blandes det hele sammen.
    - Jeg har med vilje sat mængden af mælk en smule lavt, så tilsæt mere indtil massen lige netop kan trykkes sammen, den må ikke være for våd.
    - Form massen i en rektangulær form og smid det i køleren. Efter ca. en halv time kan man skære sig nogle lækre barer. :D
    Stats:
    1/8 af massen, svarende til én bar, indeholder følgende:
    Hjemmelavet chokolade-proteinbar
    Vægt: 81,3 g
    Energi: 287,8 kcal
    Protein: 19,3 g
    Fedt: 13,1 g (Husk at en "stor" del af dette er omega-3 og omega-6 fedtstoffer)
    Kulhydrat: 25,6 g
    Pris pr. 100 g: 7,7 kroner
    Sammenlignet med en Bodylab soft protein bar er det ikke svært at vælge efter min mening:
    Bodylab soft protein bar
    Vægt: 65 g
    Energi: 248 kcal
    Protein: 20 g
    Fedt: 7 g
    Kulhydrat: 27,3 g
    Pris pr. 100 g: 20 kroner
    Alt i alt er den hjemmelavede en meget sundere bar med naturlige ingredienser til næsten 1/3 pris!
    Har vedhæftet regnearket, hvis nogen har lyst til at se det. Har brugt http://www.foodcomp.dk.



    Proteinbarer.xls