Stinelykke

Medlemmer
 • Posts

  1,139
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Stinelykke got a reaction from morganfree in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Hej søde og god weekend til dig også
  Så prøver jeg igen og ser om windows vil lade mig arbejde færdig denne gang
  Mht dit vejrtrækning/teknik - spørgsmål er svaret både ja og nej
  Vejrtrækningen i crawl er en central del af selve svømmeteknikken og en af de sværeste ting at lære for mange. Derfor er det svært at give sig til at lære en ordentlig teknik uden samtidig at lære en ordentlig vejrtrækning.
  I crawl løftes hovedet ikke over vandoverfladen på noget tidspunkt. Når man svømmer, ligger ansigtet i vandoverfladen. Hvor dybt, er lidt afhængig af hvem man spørger. Nogle sværger til at man kigger ned på bunden og har meget af ansigtet under vand, mens andre placerer ansigtet så vandoverfladen skærer ca mellem oversiden af svømmebrillerne og hårgrænsen. Tror selv, at jeg ligger som en mellemting af de to.
  Under vejrtrækningen er halvdelen af ansigtet stadig under vand, så din ene svømmebrille ligger under overfladen. Du trækker så vejret ved at rotere din torso (ikke nøjes med at vride det øverste af torso, men arme, torso og hofter synkront!!)op mod luften, i stedet for et vende ansigtet. På denne måde ligger du stadig strømlinet i vandet og sænker ikke din fart. Ved korrekt hovedstilling vil der danne sig en lille bølge foran dit hoved, lige som ved stævnen på et skib. Derved dannes en lille bølgedal ved dit ansigt, og derfor kan du trække vejret uden at sluge hele svømmehallen. (Dette kræver laaaang tilvænning, har taget mig næsten et år at lære og jeg glemmer det stadig af og til, især når jeg bliver meget forpustet og bare skal have ILT).
  Du bevæger dig fremad i crawl ved at rotere i kroppen. Lig på den ene side når du laver armtaget over vandet. Når du sætter hånden i vandoverfladen drejer du, så din krop ligger vandret. Idet du skyder hånden fremad i vandet og strækker den helt frem (inklusiv skulderen) som om du vil prøve at nå væggen i den anden ende af bassinet, roterer du over og ligger på den anden side. Svært at beskrive på skrift, men tjek youtube, der ligger masser af videoer med gode crawl-svømmere.
  Det er sjovt at øve sidelæns balance i vandet ved at tage et par fødder på og ligge i vandet på siden, evt med en plade. Stræk den ene arm lige frem i vandet og læg blidt dit øre ned mod skulderen. Vend ansigtet så du ligger med næsen nedad og stræk den anden arm ned langs kroppen. Prøv at være så afslappet som muligt og tænk på at gøre dig 'lang' og strømlinet i vandet.
  Når du skal trække vejret ruller du bare om så de næsten ligger på ryggen, UDEN at løfte hovedet. Dette er en effektiv måde at lære at trække vejret vha rotation og ikke ved at flytte hovedet...
  Når du puster ud under vandet kan du enten lave et langt, hårdt pust når du er ved at skulle trække ny luft ind, eller du kan lave fx tre kortere pust. Dette kan muligvis også hjælpe lidt på boblerne, som du siger generer dig. Tænk også på den korrekte ansigtsposition så du kan blæse boblerne lidt nedad, så skulle de gerne kunne slippe væk uden at ramme dig i hovedet
  Håber dette giver lidt mening, det er som sagt svært at beskrive på skrift. Og god fornøjelse med træningen :4thumbup:
  Stort knus
 2. Like
  Stinelykke got a reaction from Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Hej smukke
  Har fulgt med på sidelinjen længe, men vil nu lige stikke næsen lidt i dine sager
  Kan se, at du også har problemer med naborøg. Har du prøvet at snakke med hende? Vi har også haft store problemer med det, men jeg har snakket med vores naboer (der alle er storrygere), og de fleste har været supersøde og lufter grundigt ud. Den ene begyndte oven i købet at gå ud hver gang han skulle have en smøg. P.t. er det kun de ene nabo, som ikke viser hensyn, men hun kan slet ikke fatte, at vi synes det er et problem.
  Det er en svær problematik, da man jo ikke kan krænke privatlivets fred (men hvis de nu spillede techno til kl. 3 hver nat kunne man jo godt blande sig i deres privatliv).
  Og så nævner du hoftebøjeren. Nu skal jeg ikke missionere, men jeg er jo begyndt hos en poseinstruktør/fys og har absolut ingen gener fra hoftebøjeren (som belastes meget mindre i pose...). Bare en hurtig strøtanke og sikkert en der kan skabe en masse debat (hehe).
  Håber snart vi får tid til at ses - gerne i kombination med en form for motion/spisning
 3. Like
  Stinelykke got a reaction from Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Super dejligt at se dig i går
  Og glemte i øvrigt at sige til dig: super seje vinyasaer, du lavede der på første række
  Mine arme og skuldre er bare SÅ ømme i dag, det er jo alt for længe siden, at jeg har været til yoga sidst.
  Glæder mig til vi ses igen (snart)
 4. Like
  Stinelykke reacted to Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Skal jeg nævne én ting, der er den vigtigste værktøj til at komme igennem et træningsprogram, så er det nok tålmodighed
 5. Like
  Stinelykke reacted to Dr. Durden in Squat og DL i samme session?   
  Hi hi hi, Stine, du har været på MOL for længe til at lave sådan en post :D
 6. Like
  Stinelykke got a reaction from Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Honey: du er jo ikke helt begynder :4whistling:
 7. Like
  Stinelykke reacted to JernHenrik in Squat og DL i samme session?   
  Squat går primært i lårerne, mens dødløft går i ryggen. Men der er overlap ved brug af synergister f.eks glutus maximus. Min største anke mod at lave begge disse store øvelser er , at det er for hårdt, hvis du altså går til den i din styrketræning.
 8. Like
  Stinelykke got a reaction from Spinderella in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Honey: du er jo ikke helt begynder :4whistling:
 9. Like
  Stinelykke reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Tak søde x 2 og kan også kun forestille mig, at I havde en dejlig eftermiddag.

  Træning d 2.12
  Løb
  15.92 average moving pace 5.27 gennemsnitspuls 85 %, lå nok lidt højere pga ikke så meget søvn og så er der jo også mange bakker på turen Moesgaard t/rt.  Super hyggelig aften i går med masser af trisnak inkl at jeg luftede mit lille projekt, hvor alle synes, at Nice er et håbløst begynderstævne well hellere gå ned med stil på drømmemålet end prøve at gennemføre Challenge halvhjertet.

  Dejlig uge til boardet
 10. Like
  Stinelykke reacted to Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Tak søde!
  Lørdag d. 1/12:
  Som sagt en skøn men kold gåtur med Stine og diverse andre ude omkring Varna. Dagen bød også på en del transport cykling (hjem --> Varna --> Viby --> hjem) og store mængder æbleskiver og andet julesnask. Men en superhyggelig dag.
  Søndag d. 2/12:
  Adventshalløj med familie - ingen motion men igen masser af mad.
  Mandag d. 3/12:
  Har sovet længe, hygget, ryddet op og så småt startet på juleforberedelser. Derudover
  1½ time ashtanga yoga
  Tirsdag d. 4/12:
  Løb 8,1 km på 50:57 ~ 6:17 min/km
  Adstadigt tempo til dels pga. sneglatte stier. Men til min store overraskelse forløb turen med god følelse af overskud, med undtagelse af djævlebakken, som dog blev taget i løb for engangs skyld. Jeg havde faktisk forventet at det ville være væsentligt mere en kamp at komme rundt, og overvejer om yogaen har haft en god indflydelse på min vejrtrækning eller om jeg bare ramte en god dag...
  Noget andet er, at vægten har sneget sig faretruende højt op under min sidste slutspurt. Jeg nåede at se et 7-tal forrest et par gange, men i dagens anledning er den krøbet ned på 69,9 kg igen. Det er dog stadig alt for højt! Jeg prøver at sætte lidt fokus på det, men har givet mig selv lov til også at nyde julen inkl. alle de mange søde og salte fristelser den byder på.
  Under alle omstændigheder så elsker jeg mit liv lige for tiden!
 11. Like
  Stinelykke got a reaction from Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Ingen pres. Men det bliver en god tid
 12. Like
  Stinelykke reacted to JernHenrik in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Jeg vil tro det kommer til at ligge i intervallet 8-16 timer
 13. Like
  Stinelykke reacted to Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Onsdag d. 28/11 (2!!!!):
  Temaet for dagens motion var "hvad man ikke har i hovedet (eller i dette tilfælde rettere tasken), må man have i benene". Knap var jeg kommet hjem fra arbejde før jeg opdagede at jeg havde glemt noget på kontoret, så det gav lige dobbelt-op på cykelturen. Men godt det samme, for eftersom kl. var over 21 første gang jeg forlod min pind var det helt sikkert ikke blevet til andet motion i dag.
  Men nu er jeg også så godt som færdig! :-D Alle afsnit er skrevet, opsætningen er i orden, og figurer og tabeller er formateret. I min taske ligger et færdigt udprint, og i morgen står på en sidste korrekturlæsning samt at få tjekket opsætningen af alle referencer (inkl. at jeg har fået sat engelsk oversættelse af danske titler i).
  Føler mig sært nok på samme tid ret overskudsagtig og med en lidt panisk følelse af at have glemt noget vigtigt.... Er sikker på at mit kortisol og/eller adrenalin (er faktisk ikke sikker på hvornår hvad er relevant) ville være through the roof hvis det blev målt lige nu!
 14. Like
  Stinelykke got a reaction from Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Ville have skrevet en hep hep sms i dag, men kom fra det igen.
  Så nu får du en peptalk her i loggen i stedet:
  DU ER NÆSTEN I MÅL!!! KOM SÅ DET SIDSTE LILLE STYKKE!!!! :cheer:
  Glæder mig til at fejre dig i weekenden og ugen efter og.. og... :cheer:
 15. Like
  Stinelykke reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  :hippy: Ihhhh tusind tak for input super svømme coach H. Glæder mig meget til at afprøve dine super forslag og har faktisk til teknik træning oplevet, at jeg nok reelt godt kunne begynde at trække vejret på hvert 3. armtag men det var bare så indgroet fra start af, at det var rigeligt svært at trække vejret på hvert andet og nok først og fremmest få pustet tilstrækkeligt med luft ud undervejs.
  Og ja ved jo, at du i den grad får brændt igennem træningsmæssigt og loggen skal jo virke som et afstressende og hyggeligt + opbyggeligt element. Personligt syntes jeg nu, at dine logføringer var gode og inspirerende så overvej det nu alligevel lidt
  Træning d 20.11
  Løb
  Ca 10 k gennemsnitspuls 145 temp 5.22. sjældent tabt så meget momentum men begik fejlen at løbe lige ovenpå aftensmaden og var, for at sige det lige ud, ved at knække mig fra knapt halvvejs til hjem.. så opgav også svøm
  Well well men selv lidt utilpashed kan ikke fratage mig glæden ved dagens optur nemlig besøget hos coach T der var nøjagtig ligeså skarp og oppe på beatet som jeg huskede det. Dvs ingen mulighed for at skøjte rundt på overfladen men lige til benet og rigtig god snak om hvorfor, hvordan, hvor meget, motivation, tidsforbrug, særlige behov i forhold til IM mv mv mv. Super inspirerende og føler mig glad og fortrøstningsfuld i forhold til at fucking forsøge. Vejen er målet og sky is the limit
  Som forventet SKAL jeg bare pinedød sove mere, spise bedre og så ellers restituere en hel masse... hæ hæ.. vi har dog også talt om helvedes uger og fryse r.. i laser på landevejen, så trænet skal der nok også blive men ikke som et straffe kroppen kamikaze projekt men mere som en øvelse i nærvær, nænsomhed og zen :hippy: :hippy:
  Fod i hippi hose :hippy:
  Prøvede lige at uploade "kontrakt" fra i dag men filen er for stor så må blive på et andet tidspunkt og er iøvrigt rigtig glad for "auto saved content" knappen
  Søde drømme til boardet, hvor jeg også snart skal ligge i min seng for 8 timers baby søvn
 16. Like
  Stinelykke reacted to Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Hov, hov, nu skal du ikke forvirre debatten med fakta
 17. Like
  Stinelykke reacted to venaN in Aktive muskler ved crawlsvømning   
  motion-online: Velkommen til boardet, men har du ikke lyst til at ændre dit navn fremover? Nye medlemmer skulle nødigt tro du er en "officiel rådgiver".
 18. Like
  Stinelykke got a reaction from LaMotta in Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...   
  He he, ja, kom lige til at tænke på din egen historie fra forleden med ham der den dopede fyr i fitnesscentret. Ofte er folk jo søde og rare, og viser hensyn, hvis man påpeger at de faktisk er kommet i den forkerte bane...
 19. Like
  Stinelykke got a reaction from Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  God idé at prioritere din søvn. Du får/har brug for det. Og dejligt at se at du har ja-hatten på i stedet for at dunke dig selv oven i nødden ;o)
 20. Like
  Stinelykke reacted to Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Jeg zynz det zamme zom Ztine
  Der er sgu' da mere fart i fodsålerne, end de fleste tør drømme om
 21. Like
  Stinelykke reacted to Spinderella in Motta's Log - Tri, Træning og snart tredive...   
  Jeg ved hvad du taler om! Afleverer selv revideret afhandling om to uger, og kan totalt genkende det du skriver - omend jeg heldigvis har fået noget af den faglige motivation tilbage. Nu ved jeg ikke lige hvor langt du er i processen, og hvor meget skrive erfaring du har i forvejen, men mine råd vil være:
  1. Lav en detaljeret tidsplan inkl. delmål for hvornår du skal være færdig med forskellige afsnit (jeg satser på at du allerede har en struktur på afhandlingen, ellers er det åbenlyst første punkt). Husk at afsætte tid til korrektur, lay-out, formalia mv.
  2. Identificer de sværeste steder, og sørg for at gå i gang med dem tidligt - evt. diskuter med andre. Så har du tid til at lade dem ligge lidt og vende tilbage til dem senere, når (ja når!) det går i hårdknude.
  3. Lav en liste over ting du mangler, både store og små ting. De dage hvor du ikke har hoved til at skrive store nye indsigtsfulde afsnit kan du måske sidde og pusle med nogle grafer eller læse korrektur på noget allerede skrevet eller finde manglende referencer eller andre småting. Så har du i mindre grad følelsen af at have spildt tiden - og tit får man tænkt nogle gode tanker, mens man laver den slags.
  4. Forpligt dig på dine deadlines. Hvad enten du kan aftale at få andre til at læse det igennem (kan klart anbefales både som en snor i at tiden ikke skrider og i forhold til værdifuldt input) eller du skal give dig selv belønninger eller andet.
  5. Lad være med at piv - sæt dig ned og skriv. Ja, det sutter max nogle gange, men det gør det i mindre grad hvis du stopper med at have ondt af dig selv. Og det er ikke kun skills der skiller dem der gennemfører en phd fra dem der ikke gør, det er også evnen og villigheden til at bide sig fast og stå det igennem.
  Jeg ved ikke om ovenstående på nogen måde hjælper dig, men nu er jeg i hvert fald motiveret til at skrive videre på min konklusion.
 22. Like
  Stinelykke got a reaction from Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Keep up the good work, smukke!
  Fantastisk at du er ved at falde for yogaen, det er helt sikkert noget jeg også ville lave noget mere af, hvis jeg havde tid
 23. Like
  Stinelykke reacted to Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Mandag d. 12/11 (18):
  1½ time ashtanga yoga
  Tror godt jeg kunne blive lidt bidt af det her. Jeg føler mig en anelse fjollet mens timen står på, men har altid en virkelig god følelse i kroppen, inkl. fornyet energi, efterfølgende.
 24. Like
  Stinelykke reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 15.11
  0
  Somehow et godt eksempel på en dag fyldt med ikke helt optimale valg. I bund og grund ok med en restitutionsdag men drak stærk kaffe ved 16 tiden, kom sent fra hospitalet, spiste for meget og magtede ikke svøm, hvorfor jeg i stedet gik i seng ved 22 tiden og vågnede pling vågen kl halv to, formentlig pga stærk eftermiddagskaffe og hvor jeg så tulrede et par timer indtil jeg omsider faldt i søvn. Dog uden at have indset, at op til spin 4.40 ikke var realistisk. Læs mere afbrudt søvn istedet for med det samme at have sat uret til kl 6.30.
  Skriver det ikke for at slå mig selv oven i hovedet men for at LÆRE at være mere realistisk og værne mere om søvn, mad, timing for ellers kan jeg ligeså godt droppe IM planerne med det samme. Hvis jeg havde fået svømmet i går ville mit hoved have været mindre stresset, søvnen mere rolig = bedre restitution. Ja og det er jo derfor at IM træningen er den perfekte kontrast til min omtumlede liv på hospitalet. I bund og grund en god lejlighed til ikke at lade alting sejle men tage noget ansvar... host host det gør jeg selvfølgelig også på rigtig mange måder men søvn skal der til af mange gode grunde og det vil være en af de ting coach T straks fanger når vi begynder at tale sammen om træning i næste uge.
  Træning d 16.11
  Svøm
  2100 m med Århus 1900 tri. Havde egentlig overskud til mere men var fuldstændig blå af kulde. Hoved teknik serien bestod af 1000 m i alt med fins på og selvom at det var rigtig god balance træning, ja så blev kroppen alligevel brugt lidt mindre og derefter blev jeg bare koldere og koldere.
  Fik dog ellers af træner C at vide, at det så betydeligt pænere ud med min crawl stil, så jeg må huske, at jeg har flyttet mig vigtige skridt alene ved at troppe op til svømmetræningen og øve mig i diverse mærkelige øvelser.
  Det gode ved restitutionsdagen i går, at jeg pusler med tanken om en 10 k test på bane for ligesom at se, hvor niveauet ligger når jeg giver den lidt mere gas. Selvom at jeg har været meget optaget af tanken om fælles træning tirsdag, så ved jeg også, at coach T´s gamle programmer var ekstremt systematiske og godt opbyggede i forhold til at forbedre min 10 kilometer tid og kan mærke, at det er et af de klare fokusområder lige nu, nemlig at blive lidt hurtigere. Simpelthen for at have noget mere at falde tilbage fra når der skal løbes langt og langsomt på Promenade des Anglais

  Nå snart sove og sove længe
  :hippy: søde drømme
 25. Like
  Stinelykke reacted to Spinderella in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Fredag d. 9/11 (21):
  45 min svøm = 1400 m
  200 m bryst
  8x50 m crawl
  2x200 m crawl
  400 m bryst
  Første gang siden udesæson!!! Tog det stille og roligt, og glædede mig over at min vandføling ikke er helt forsvundet.