Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

 
Velkommen i min nye log hippy.gifhippy.gifhippy.gif

Hvis en enkelt "gammel" MOL-bo skulle kigge forbi, så havde jeg mellem 2004 og 2008 flere logs under medlemsnavnet Spinningsilden. Dengang som nu et forsøg på at reflektere over træningen, opdagelsen af, at gårsdagens mål måske ikke er morgendagens og nok først og fremmest erkendelsen af, at vejen er målet. For mig er træningen i hvert fald en uundværlig del af hverdagen, hvilket så slet ikke det samme, som at der ikke kan ske spændende fremskridt når vi som her dagligt eller næsten dagligt fører log over glæder, skuffelser, overraskelser, mere eller mindre vellykkede projekter i forbindelse med træningen.

Fra for nogle år siden at træne rigtig, rigtig meget har jeg de sidste to år været sat lidt ud af spillet pga astma og en løbeskade. Siden februar har jeg så genoptrænet med en rigtig dygtig fys og min astma begynder at have det så godt, at jeg kan svømme og dyrke yoga igen. Selvom det har været træls, så værdsætter jeg hvert enkelt pas meget mere og det var en ekstra stor oplevelse for mig i august igen at være ude i bjergene og næsten på toppen af Stok Kangri, 6127n moh, Ladahk, Nordindien.Mærkede så tydeligt, hvordan trekking og let bjergbestigning, eventyret i det er noget jeg kan både kan leve højt på længe og glæde mig til at gøre igen. Værd at træne mig endnu mere i form til.

Mine bjergeventyr omfattter vandreture på Sardinien, Korsika, Madeira, Pyrenæerne, rundt om Mont Blanc og bestigning af Kilimanjaro 5895 moh (2003) og altså i år forsøg på Stok Kangri 6127 moh.

Ellers startede jeg i 1986 med at løbe og løb i 90'erne en del marathonløb + halvmarathon. Senere kom spinning, landevej, styrketræning og fra 2005 meget langsomt crawl, flirten med tri men kun kortere distancer 1/4. Har opdaget, at jeg bliver små deprimeret hver gang jeg prøver at træne fx til en halv ironman og syntes også, at det var chokerende, at to mænd skulle dø i forbindelse med Challenge Århus inkl salig Mollerup her fra MOL R.I.P :-( Yoga har jeg dyrket on off igennem en del år men mest intenst mellem 2007-2009. En af de ting, jeg gerne vil have meget mere af nu, hvor jeg kan få luft igen.

10 k 41.07
1/2 marathon 1.35
1 marathon 3.24
Bor i Århus

Mine planer lige nu går på at komme op i løbedistance, dyrke mere yoga, svømme mere, hive nogle uvaner ud af den stressede livsstil, mere søvn, mindre chokolade, mindre kaffe, mere vand i hverdagen. I foråret håber jeg på at komme på et udendørs klatrekursus i Nordspanien og vil også prøve at tage på nogle weekend vandre ture med oppakning fx ned over Skanderborg til Silkeborg, ud i naturen, vi har kun et liv.

Træning d 10. September
Bodyflow
1 h

Svømning
1700 m blandet crawl og brystsvømning. Arbejder rigtig meget med det helt basale, pusten ud under vand og forsøg på vejrtrækning ved hvert 3. armtag. Hjælper meget, at astma har det bedre end længe. Meget mere af den slags.

Overvejer lidt at jogge en aften tur i det smukke vejr

Uhhhh det blev langt men, som jeg også husker det, nogle gange dejligt at få sat ord på det ubevidste. Spændende at se hvor jeg er om et år, håber i dette liv og på vej til Himalya.


hippy.gifhippy.gifhippy.gifhippy.gif

280px-MeraPeak.jpg

272px-Nepal_relief_location_map.jpg

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

[

Huhej Sild, og velkommen tilbage :4thumbup:

Spændende nye mål men det der med mindre chokolade :nono:

:tongue:

Tusind tak kære Gregers men hvor var jeg ked af at læse om dit uheld og følgende knæ probs. Rigtig god bedring og jeg glæder mig til at følge din log igen :hippy: :hippy: Og jo bliver nødt til at skære ned på chokolade, kage, slik mv mv.

Træning d 11. september

Yoga

Halvanden times ashtanga yoga i FitnessDK, der virkelig har opprioriteret yoga træningen og det er super. Instruktøren var tro mod 1. serie uden at være helt fanatisk. Åndedrættet bedre end det har været i de sidste to år -sweet :hippy:

Svømning

1800 m fortrinvis crawl

Havde medbragt både benpude og håndplader for en masse teknik men endte med mest at være til flowfyldt træning, bane efter bane med mestendels vejrtrækning på hvert andet armtag. Trænede dog vendinger der går bedre og bedre jo tættere jeg tør at komme på bassinvæggen og kan også se, at jeg nærmer mig, at luftindtaget på venstre side mere og mere ligner det på højre med en lille del af munden over vand. I starten da jeg begyndte at arbejde med vejrtrækning på hvert tredje havde jeg nærmest hele hovedet fri af vandet og bremsede fuldstændig min egen fremdrift.

De næste uger vil jeg prøve at arbejde med at drikke mere vand. Medbringer troligt vanddunk på job men ender med at glemme den mærkelige steder i afdelingen og er slem til ikke at drikke ovenpå yoga, løb eller svøm. Glemmer at drikke om morgenen og tror nogle gange, at jeg spiser på følelsen af tørst.

Til sidst for at holde gejsten oppe et bjergbillede fra Stok Kangri base camp sen eftermiddag inden topnatten, akklimatiseret og veltilpas i 5000 moh prøvende steigeisen på de små hvide, barbie plastic støvler, senere næste morgen kastede jeg ret meget op ud over dem og i mit hår men det vidste jeg jo ikke noget om på det her tidspunkt

post-53826-074867500 1315745519_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Træning d 12.9

Løb

Ca 50 minutter roligt morgenløb på løbebånd omkring 5 min/km

Syntes, at løbeskade nede i højre peroneus brevis for første gang længe brokkede sig lidt, da jeg bevægede mig ned mod 4.40 men mistænker lidt nogle af krigerstillingerne i ashtanga yogaen for at belaste ankelleddet på en dum måde, så holder bare godt øje og vender det med fys, hvis det driller mere.

Følte mig ellers rigtig sund efterfølgende bevæbnet med ingefær/citron the på termoen, vanddunk og sund frokost på job i går. Akut dårlige patienter holdt mig dog overraskende på afdelingen til i formiddags uden meget søvn, så endte alligevel med noget kage stuff kl 3 i nat, müesli og i dag en meget mærkelig brunch bestående af ananas, peanuts og Nellie Dellies :unhappy: Nå er dog heldigvis meget sjældent, at jeg arbejder om natten efterhånden. Planerne om morgenspin og ashtanga yoga i dag måtte derfor skrinlægges men satser på enten bodyflow eller ashtanga yoga, måske begge senere. Tror tilgengæld ikke, at jeg vil satse på cardio på få timers søvn. Synes iøvrigt, at det er utroligt sjovt som forummet er blevet meget mere cardio/tri orienteret. Spændende. God dag til boardet anyways.

Link to comment
Share on other sites

Velkommen tilbage på MOL - det lyder rigtig spændende med Himalaya! :bigsmile:

Tusind tak Rune og ser da også rigtig progressivt ud i din log. Glæder mig til at lure mere og mon ikke vi ses til spinning på et tidspunkt. Super seje Julies timer kolliderer desværre lidt med min svøm/yoga men må veksle lidt. C Ya :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Velkommen tilbage. Er iøvrigt chokeret over du er 40, jeg troede vi var ca. lige gamle (er 33).

Skriv nogle flere tur-rapporter fra dine treks, tak! :)

Tak Klaus og jeg er da mere chokeret over, at jeg så åbenbart blev undervist i dødløft af en mindreårig :innocent: meeen må have været min bette størrelse og ungdommelige energi, der simpelthen tog fusen på dig.

Syv år og mange nattevagter senere gætter folk nu min alder straks men så længe vi leger betyder det jo ikke noget med alder vel?

Brygger lidt på en beretning fra Stok Kangri topnatten men må nok hellere færdiggøre min job ansøgning først :innocent:

Og hvad med din log???

Link to comment
Share on other sites

Træning d 13.9

Bodyflow

En dejlig time, der fungerede som perfekt opvarmning til

Yoga

Halvanden times fabelagtig yoga med super instruktør og sød veninde Dorthe. Denne gang endnu mere ashtanga med et twist og så ser jeg alligevel, hvordan det nøjagtig er første series øvelser, blot byttet lidt rundt og med nogle lidt andre overgange fx fra down ward dog til nogle af de andre stående. Lidt svært at forklare men vigtigst, at det er meget lettere og mere indbydende at tage til yoga når jeg kan få luft og trække vejret dybt.

Jeg skal nok på et tidspunkt skrive noget mere om, hvorfor jeg prioriterer yoga så højt og hvorfor det har en plads i bjerg planerne.

Træning d 14.9

Spinning - pulstime

Super instruktør Lasse på podiet og en meget landevejs orienteret tilgang til træningen. Lange seje træk, hvor vi hele tiden opfordres til at arbejde dér, hvor det føles som på kanten til at kunne gennemføres. Lange seje træk i 85% af max, tempo hele tiden over takten, sveden der bare pipler, benene der arbejder og så spredt ud over det hele mønstre af accellerationer, eksploderen op i rød zone over de 90 %. Fra tidligere altid at have trænet på fornemmelse, flow, troen på, at jeg vidste hvor jeg var på skala. Ja der er jeg faktisk ret fascineret af det her pulshalløj og især nu, hvor jeg faktisk kan arbejde med det. I vinter, hvor jeg havde "trækken vejret gennem et sugerør" fornemmelsen, ja der syrede mine ben til hurtigere end jeg overhovedet kunne komme op i puls. Har stadig ikke mit eget ur men overvejer det. Problemet bare, at jeg faktisk også nu har set fidusen i en højdemåler og gps er jo strengt nødvendigt, så bliver vist ikke særligt feminint eller billigt :blink:

Yoga

Halvanden times dejlig og ret 1. serie tro ashtanga med super dygtig instruktør Mira. Ved godt, at det kan blive anstrengende, at jeg hele tiden lyder så jublende men disse uger er de første i meget, meget lang tid (2 år), hvor det fungerer for mig med yoga eller tilsvarende på næsten daglig basis og det er virkelig skønt. Skal nok falde ned :wub: tror jeg.

Om 8 timer træning med fys under devisen "turbo torsdag"

Dejlig aften til boardet og glæder mig til snart at snuse lidt mere rundt. Mange spændende logs - keep it up

Link to comment
Share on other sites

Træning 15.9

Morgentræning med fys - 1 h

Turbo torsdag, crossfit/martialarts inspireret, udholdenhedspas, full body - skriver noget mere om genoptræningen generelt senere.Med få undtagelser 15 gentagelser.I modsætning til mange piger bliver jeg faktisk hurtigt meget muskuløs og også til den gode side, så derfor så mange.

Løbebånd 10 minutter, incline 15, tempo lige over 6 km/h, ca 10 min/k

Pull ups - bredt fat, overhånds greb - 20 kg´s modvægt

15 stk x 2 afbrudt af:

4 minutter på cross trainer med stigende belastning op til 17

Armbøjninger lette med armene på stang i ca en meters højde

Hop fra Bozo (overskåren bold med fladt plasticlåg) til Bozo og videre ned på gulv. Da jeg startede måtte min træner holde mig om hofterne i 5 minutter fordi jeg overhovedet ikke kunne stå fast på den, så stor fremgang.

Dips på bænk med kropsvægt

Rigtige armbøjninger

Sumo squat med kettle-bell 24 kg

Mave

1. Liggende på gulv med hænderne om min træners ankler og så svingende benene op til hans hænder

2. På gulv med bøjede ben og så ramme min træners hænder, som han placerer både til siden og højt oppe.

Ryg

På maven, hvor jeg så løfter arme og ben.

Skulder øvelser + biceps

"Frihedsgudinde" = en af de klassiske kettlebell øvelser men husker ikke navnet. Holder kuglen i den ene hele tiden strakte arm mens jeg lægger mig ned på ryggen, henholdsvis siden, 3 af hver til hver side

Jump-squats med sort træningsstang på skulderen. Ikke så tung.

15+12+9

Supersetted med en skulder/torso øvelse, hvor jeg har squatstangen i et hjørne med vægt på den ene ende og så skubber enden af stangen fra side til side i en stor bue. Ved ikke hvad den hedder officielt men coach H synes, at jeg ligner en østtysk landbrugsarbejder når jeg udfører den og den rammer i hvert fald nogle muskler jeg ellers ikke bruger så meget

Burpees

En øvelse der ALTID sender mig fuldstændig i dørken. Var så smadret efterfølgende, at jeg var helt stille i flere minutter.

Well and that´s it

:weight_lift: :weight_lift: :weight_lift: :hippy: :hippy: :hippy: :hippy:

Havde yoga planer i eftermiddag men må hellere få min jobansøgning færdig til i morgen tidlig

Stay cool out there :blush:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Løbebånd 10 minutter, incline 15, tempo lige over 6 km/h, ca 10 min/k

Red: gang på løbebåndet altså

Hop fra Bozo (overskåren bold med fladt plasticlåg) til Bozo og videre ned på gulv. Da jeg startede måtte min træner holde mig om hofterne i 5 minutter fordi jeg overhovedet ikke kunne stå fast på den, så stor fremgang.

Red: I starten var februar i år :cool:

Træning d 16.9

Løb

12 k - 1 h på løbebånd

3 blokke af 20 minutter

1. blok - fra 0 op i 5 min/k

2. blok - 4.50 min/k

3. blok - 4.45 min/k + afjog 5 min

God fornemmelse af at ramme tempo med følelsen af "bid i trådet" som en super spinning instruktør og god ven Mads ville sige det.Ikke uoverkommeligt men heller ikke automatpilot. Kan mærke, at jeg egentlig har luft til lidt mere men ovenpå løbeskade er det som om benene skal vænne sig til at flytte sig, nervebanerne forstå, at de skal fyre hurtigt. Er blevet bedre til ikke at fokusere på, at løb er langsommere end før jeg blev skadet og i stedet huske på februar i år, hvor jeg kunne løbe 2 k i 8 min/k og nærmest havde opgivet nogensinde at kunne komme til at løbe igen.

Planen for dagen havde ellers været spinning hos Julie aka Danfanatiker men som flere andre havde jeg ikke gennemskuet, at timen var flyttet fra 16.30 til 16.00, så ankom i SATS lidt over. Ovenpå endnu en nat med kun knapt 4 timers søvn var jeg vist også ganske distræt

Efterfølgende mødtes jeg med 2 veninder til mad og "Nawals hemmelighed" i Øst for paradis og kan kun varmt anbefale den, også selvom den viser verden fra sin mest ubarmhjertige side.

I nat har jeg prøvet at indhente ugens søvnunderskud med total soven igemmen og dagens eneste projekt er svømning på svømmestadion inden de lukker plus selvfølgelig lidt husalfe halløj som fx vask af træningstøj.

Mandag eftermiddag job samtale og det vil jeg selvfølgelig også meditere lidt over her i weekenden

Foreløbig dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Velkommen tilbage, og spændende mål! Og fedt at du bliver special-læge lige om snart! Det er da tidligt? :superman:

Og se nu lige at få lavet en halv jernmand :devil: !

Thx Super Motta og :worship::bowdown::worship: bøjer mig i støvet i respekt for dine Challenge præstationer - omstillingen fra styrke til tri trold :superman:

Tror ikke, at det er specielt tidligt jeg bliver speciallæge men brugte jo også 4 år på Phd'en og de var nu godt givet ud. Er det rigtigt husket, at din forskning handler om molekylær biologi, eller er det mon helt hen i vejret. Lurer i hvert fald videre i din spændende log og hvis vandet bliver varmt til næste forår plus at jeg får kørt lidt landevej i aftensolen, så ja måske et lille projekt her i smilets by som opvarmning til bjergene. Perhaps Perhaps Perhaps :hippy: :hippy:

Træning d 17.9

Svøm

:bubblebath::bubblebath::bubblebath:

2000 m

Var ellers små kuldskær og træt men benene samtidig for trætte til løb eller spin, så ingen vej uden om. Just do it! og så endte jeg jo med at have et super dejligt svømme pas, hvor meget faktisk fungerede rigtig fint. Fik vendt mere rundt i mine vendinger, så jeg ligesom hurtigt var oppe og tilbage i banen, i stedet for nogle gange, hvor det har haft været mere u-båds, dykken dybt agtigt. Masser af flow og hurtigt oppe i saunaen :tongue:

Træning d 18.9

Yoga

Halvanden times dejlig ashtanga med fitnessDK instruktør Malene.

Svøm

2000 m

Absolut mere træt end i går og tilgengæld opsat på, at få knaldet de baner af, så var næppe kønt men lykkedes da med 4 x 500 m og så mere sauna. Nice

Body flow

1 h og dejlig roligt omend jeg alligevel følte mig træt efterhånden. Ikke et strengt nødvendigt pas men et forsøg på at kuppe mig selv op i den anden ende af byen til de ting jeg bare skal have styr på her på hospitalet inden hverdagen starter i morgen.

Dejlig søndag aften til boardet :hippy: :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 19.9

Morgentræning med fys

Dagens tema - manisk mandag subsidiært Marxistisk mandag for som coach H sagde, så kunne det være, at jeg hurtigt ville føle mig hensat til Gulag, eller en anden obskur arbejdslejr

Løbebånd - 10 minutter gang, incline 15, tempo lige over 10min/k

Pull ups 2 x 15 med 25 kg i modstand, bredt fat, overhåndsgreb

- var åbentbart blevet træt og svag i skuldre/ryg af al weekend svømningen

Concept 2, 2 minutters roning

Kettlebell øvelse på Bozo, 6 kg med løft af KB strakt op over hovedet med den ene arm, ned og røre ved modsatte fod, skiften hånd og so on. Hvis nogen kender navnet må I endelig sige til.

Ja og alt imens blev :devil: Zhe Evil Zircle :devil: gjort klar.

Ikke særlig tungt men med højt tempo og ingen pauser - sveddryppende

1. runde

Burpees - 12 stk

Jumpsquats med sort vægtstang på skuldrene - 12 stk

Mave - håndklapsninger fra liggende stilling, 25 med hver hånd

Tysk landarbejder ting - beskrevet sidste gang - ca 12

Sidelæns op over dobbelt step bænk med sort vægtstang - 12 stk

Sumo squat med KB - 20 kg - 12 stk

2. runde

+ekstra øvelse "frihedsgudinde" på ryggen + liggende x 3 på hver side

3. runde

+ ekstra øvelse = trække muskuløs og høj træner via lang sele omkring livet på mig, først i gang og derefter i løb. Igen en øvelse med masser af puls og totalt drænende a la Burpees.

Herefter lidt skulder halløj i squat position med lidt små håndvægte

Ja og så blev jeg sluppet fri indtil næste trænings session aka tung torsdag.

Bodyflow

1 h

Planen at snuppe noget ashtanga med yndlings instruktør Mira efterfølgende men var for træt og udmarvet ovenpå en lang dag inkl job-samtale. Svar torsdag og eftersom jeg har ventet i laaaang tid på denne stilling, så er det jo fair nok, men vil bare have meget store konsekvenser, hvis jeg igen skal til at rejse rundt.

Søde drømme til boardet :wub: :wub:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 20.9

Løb

17-18 k Moesgård t/rt long slow distance

Fridag men lidt tummelumsk over alt det her job halløj, som syntes at have trukket ud og trukket ud. Kunne mærke gruble tendensen snige sig ind på mig som morgentåge på en fugtig efterårsdag. Ja så intet som et dejligt skov trolde pas til at tømme hovedet og loadet på flow + endorfiner ligeså stille vente til torsdag, for kan jo hverken gøre eller fra eller til nu. Bliver bare aldrig træt af Marselisborgskoven. Mødte yoga veninde Dorthe helt tilfældigt og løb nogle km sammen med hende. Endnu et fantastiskt opmuntrende element plus fix af verdenssituationen. Umiddelbart efter at have sagt farvel havde jeg så et lille styrt, hvor jeg lagde mig ned ligeså lang jeg var og super heldigt kun fik lille hudafskrabning i hånden.

Senere i dag bodyflow og yoga. Dejlig dag til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

:4jumpy: :4george: :hippy: :4jumpy: :4george: :hippy:

Tid for en update ovenpå spændende og hektiske dage. Fik onsdag besked om, at jeg bliver ansat i en fast stilling pr 1.oktober, hvilket jeg er utrolig glad og selvfølgelig også spændt på. Ingen tvivl om, at jeg skal til at være endnu mere kreativ og effektiv med at få puttet træningspas ind i en travl hverdag og samtidig ved jeg også, at det er dér jeg henter energi, overskud, den gode nattesøvn og også kender nogle rigtig søde og sjove mennesker.

Træning d 20.9 fortsat

Bodyflow

1 h

Yoga

Halvanden times ashtanga, meget med fokus på stående stilinger inkl rettelser ved instruktør og ofte 10-15 åndedræt=megahårdt. Sov dog helt fantastisk ovenpå dagens træning og måske især yogaen, så rigtig godt givet ud.

Træning d 21.9

Bodyflow + ashtanga fuldstændig som tirsdag. I gamle dage ville jeg helt sikkert bare have fyret den af med spin men benene var ristede ovenpå den lange løbetur tirsdag og orkede ikke at smadre mig selv fuldstændigt.

Træning d 22.9

Morgen træning med fys under lidt forskellige devicer, træls torsdag, trucker torsdag, (for)tryllende torsdag.....

Full body men mindre cardiopræget end mandag. Mange forskellige øvelser

Jeg vil fremhæve;

- lounges på trapper, kælder til 4. sal med 10 kg´s håndvægte i hænderne og 2 trin ad gangen.

- onde maveøvelser inkl båden fra yoga men med flyt af tung bold fra side til side, side rul og mange håndklapsere med stor afstand til træners hænder.

- en baglårsøvelser, hvor jeg sidder på knæ og langsomt læner mig frem med fokus på at holde mig selv og komme tilbage til udgangspunktet med baglårene. Blev gentaget både med knæ helt tæt og fødder helt tæt.

Eftermiddag/aften med café besøg og mad på Nordisk Spisehus med gammel gymnasie veninde, der havde været til møde i Århus.

Skønt med en opdatering, dejlig mad og nok først og fremmest god stemning.

Dejlig dag og weekend til boardet :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning 23.9

Svøm

2000 m

:bubblebath: :bubblebath: :bubblebath:

Ved ikke om det er et levn fra den tid, hvor jeg slet ikke kunne få luft eller fra den tid, hvor jeg altid piv frøs i vandet men er sjældent decideret motiveret for svøm. Står ofte under bruseren og spekulerer på om jeg bare kan få kæmpet mig igennem et par baner brystsvømning og så går det jo super fint inkl med en masse crawl. Tror mest af alt, at det ville hjælpe, hvis jeg kunne få puttet lidt svøm ind i hverdagen. Eller også skal der bare nogle flere gode uger til. Når jeg først er i vandet elsker jeg det jo og tilsidst i går overvejede jeg faktisk et par ekstra baner. Det var som om trætheden hjalp mig til at ligge komplet afslappet og rigtigt i vandet. Banetove og vand passerede ligesom forbi i glidende tempo og perfekt afstemt niveau til hovedet. Et fabelagtigt øjeblik af flooooow :hippy:

Træning 24.9

Bodyflow

1 h

Snart tid for nyt Les Mills program så nyder ekstra meget 1. sang lig Tai Chi delen, der er en cover version af Bob Marleys "Redemtion song"

... Won´t you help to sing these songs of freedom.....

:hippy: :sun: :hippy: :sun: :hippy: :sun:

I morgen og mandag bagvagt, så SKAL svømme i dag. Overvejer lille jog med badedragten i løberygsækken men har også en del husalfe projekter, så måske jeg bare skal nøjes med svøm???

Nå er jo luksus overvejelser. Fortsat dejlig dag til boardet

NB har jo så også lært at Bozo i virkeligheden er en Bosu og selvom elite idræts udøvere bliver dårligere af at bruge den jvf klippet med Jacob, så vil jeg stadig påstå, at det har været super sundt for mig at øve mig i at holde balancen på den med den flade bund opad. Lære at bruge begge ben ligemeget, hvor jeg hidtil primært arbejdede med det højre ben.

Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.9 fortsat

Svøm

2000 m

Trods formiddagens reflektioner havde jeg igen svømme blokering men efter et par timer var jeg heldigvis alligevel i vandet på svømme-stadion til endnu et super pas. I dag prøvede jeg at have fokus på følgende punkter:

- holde fingrene samlet

- holde frekvensen af benspark høj

- symmetri i armtaget, min venstre arm arbejder ikke så pænt som den højre

- afslutningen af armtaget - skub i båden

Vendinger gik mestendels ok, lå højt i vandet efter og kom godt og tæt ind til bassinkanten

Til aften har jeg bestilt en bog af Mark Twight "Extreme alpinism, climbing light, fast and high" - Kender den fra tidligere som en utrolig inspirerende træningsbog både hvad styrketræning og cardio angår. Bestilte også en anden, som Amazon anbefalede "Climbing - training for peak performance"

Viste sig så, at samme Mark Twight opfandt træningspasset "300", der efter sigende blev brugt til at "Spartiere" skuespillerne der spillede i filmen af samme navn. Husker en gammel tråd om, hvorvidt Brad Pitt havde body stand in eller ej - gamle dage :4disguise: Sjovt og udfordrende ser det ud anyways

Link to comment
Share on other sites

Træning d 24.9 fortsat

Svøm

2000 m

Trods formiddagens reflektioner havde jeg igen svømme blokering men efter et par timer var jeg heldigvis alligevel i vandet på svømme-stadion til endnu et super pas. I dag prøvede jeg at have fokus på følgende punkter:

- holde fingrene samlet

- holde frekvensen af benspark høj

- symmetri i armtaget, min venstre arm arbejder ikke så pænt som den højre

- afslutningen af armtaget - skub i båden

Vendinger gik mestendels ok, lå højt i vandet efter og kom godt og tæt ind til bassinkanten

Til aften har jeg bestilt en bog af Mark Twight "Extreme alpinism, climbing light, fast and high" - Kender den fra tidligere som en utrolig inspirerende træningsbog både hvad styrketræning og cardio angår. Bestilte også en anden, som Amazon anbefalede "Climbing - training for peak performance"

Viste sig så, at samme Mark Twight opfandt træningspasset "300", der efter sigende blev brugt til at "Spartiere" skuespillerne der spillede i filmen af samme navn. Husker en gammel tråd om, hvorvidt Brad Pitt havde body stand in eller ej - gamle dage :4disguise: Sjovt og udfordrende ser det ud anyways

Hej Trold,

hvis du faar tid skulle du laese hans "kiss or kill" - en samling af hans artikler re klatring, med kommentarer fra ham selv 7-10 aar senere.

Niske

Link to comment
Share on other sites

Hej Trold,

hvis du faar tid skulle du laese hans "kiss or kill" - en samling af hans artikler re klatring, med kommentarer fra ham selv 7-10 aar senere.

Niske

Tak for tippet Niske og det lyder rigtig spændende :hippy:

Har haft alt for travlt på vagt både søndag og mandag plus rigtig meget der skal falde på plads med med mit nye job. Havde vist desuden samlet et eller andet mave halløj op, så har ikke været helt på toppen. Lidt træning er det dog blevet til.

Træning d 25.9

0

Restitution

Træning d 26.9

1 h med fys mandag morgen. Som tidligere full body, crossfit inspireret.

Denne gang med 2 ture fra kælder til 4. sal i lunges, 2 skridt ad gangen og med 10 kg´s håndvægte i hænderne plus nogle maveøvelser skabt af den onde selv :devil: bla en hvor jeg løfter en 20 kg´s vægtskive op som i forberedelse til bro inkl min træners fod plantet ovenpå vægtskive.

En anden vild øvelse bestod af blanding af fødder på stor bold, løften op som i bro + skubben med bolden.Er næsten umuligt at forklare men balder talte deres meget tydelige sprog påvej op ad Randersvej i går morges. Formentlig også godt hjulpet på vej af jump squats, sumo squat, løb med modstand og passeren henover dobbelt bænk.

Træning d 27.9

Løb på løbebånd

35 min

Bodyflow

1 h

Yoga

1 h, timen var 90 minutter men efter 60 var mave stået helt af og jeg drog i Netto for at købe ind til ristet brød og youghurt

Træning 28.9

Spin

60 min

Yoga

90 minutters ashtanga. Stadig lidt udmattet pga mave probs men tog den så helt med ro. Vejrtrækning rigtig dejlig.

That´s it & that´s that. Søde drømme til boardet

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.9

Morgensved med coach H

1 h

10 minutters gang på løbebånd

Pull ups, bredt fat 15 stks x 2, modvægt 20 kg og 15 stks x 1 modvægt 25 kg

1. mellemrum - 500 m på romaskine

2. mellemrum - 4 minutter på crosstrainer

2 x lunges fra kælder til 4. sal med 6 kg´s håndvægte. Må meget beklage, at jeg tidligere er kommet til at påstå, at jeg har haft gået med 10 kg. Har kun været 5 :blink:

Sumo squat 15 stks med 20 kg´s kettlebell

Jumpsquat 12 stks med alm sort stang

En arms swings med kettlebell grøn (kg?)15 stk

Begge hænder lilla (?)15 stk

Zhe evil maveøvelser der bare bliver vildere og vildere.

En af dem er nok mere en balleøvelse med løft op i forøvelse til bro med 10 kg´s vægtskive på maven, løft af et ben og så langsomt sænke, ben skift

Somehow også kombinationen af tung medicinbold op over hovedet, op til træner - benene op til lodret mod modstand - klappe træners hænder fra liggende og både højt og langt ud til siden, der bare tilsidst fik mig til at være fuldstændig waisted i den lille trolde mave :superman:

Noget krydsløft for ryggen + noget svømme agtigt i kabler for latissimus dorsi og så :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

på et tidspunkt, hvor jeg troede, at jeg var ved at køle ned

12 Burpees :w00t: :w00t:

Overvejede noget cardio til aften men trængte bare til mad og så prøve at få styr på regningerne, vasketøjet und so weiter, und so weiter

:hippy: :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 30.9

Løb

Ca 11 k i Marselisborgaftenskoven med udsigt over vandet. Simply amazing

Træning d 1.10

Yoga

Lidt over en times ashtanga featuring John Scott på DVD altså :blush:

Meget klassisk 1. serie til og med Navasana, hvor jeg så gik videre til de afsluttende øvelser. Nogle steder lidt hurtig tælling på sanskrit og meget vildt, hvis jeg valgte at tage alle de halve solhilsner med imellem asanas. Nøjedes så med vinyessaer mellem hver enkelt asana men ikke mellem højre og venstre. Ja lyder sikkert lidt volapyk men eventuelle yoga interessede læsere vil være med og om ikke andet giver det mening for mig selv.

Træning d 2.10

Yoga

Som i går

Spin

60 minutter på hjemmecykel. Ikke vild intensitet men tilpas til at få sved på panden uden at benene er komplet ristede.

Synes i en periode, at jeg har brugt rigtig meget tid på at vente på timer, time diverse klasser og så faktisk alligevel hverken få svømmet, løbet eller yogaet nok i forhold til, hvad jeg gerne vil. Mine led er så stive, at en næsten daglig praksis er nødvendig men tilgengæld behøver jeg ikke stå 12 vejrtrækninger i hver af de stående stillinger. Det er meget vigtigere for mig med flow, rytme og fleksibilitet i forhold til dagen.

Ja så vil prøve at have flere af de her hjemmetræningspas hjulpet af John. Før i tiden lavede jeg hjemme yoga til musik og det kunne også være fint men lige til at få mig ind i rytmen uden trang til overspringshandlinger mv mv mv, ja der er det faktisk en hjælp med DVD'en.

Med hjemmeyogaen på plads kunne jeg forhåbentlig få svømmet noget mere i hverdagen og også fx bare løbe en tur søndag morgen, i stedet for absolut at skulle møde ind til yoga 9.45. Og i længden er det også trættende altid først at være hjemme over otte, ni om aftenen. Well det er jo det gode ved en log nu får vi se, hvad der sker. Om nogle måneder er jeg måske tilbage til hold træning hen ad en kant.

Ovenpå yogaen i går havde jeg det i hvert fald helt fantastisk og håber også, at jeg kommer til at sove godt i nat.

Have a nice week :hippy: :hippy:

Link to comment
Share on other sites

:hippy: :hippy: :w00t::wink::cool::smile::blink::bigsmile:

Har godt nok haft alt for meget fart på hele ugen til at kunne sidde og hygge reflektere med loggen. Synes alligevel, at jeg i forlængelse af tankerne sidste weekend om at få puttet noget mere hjemmeyoga ind, pludselig indså, at jeg også kan være meget mere fleksibel med løb og svømning. Problemet tit en "alt eller intet" strategi, hvor løb er minimum 10 k og svøm 2 k. Hvis så ikke lige tiden eller energien er der, bliver det bare ikke. Har i stedet tænkt, at jeg vil prøve at løbe hyppigere men ikke nødvendigvis så langt eller i højt tempo og dermed lettere kan kombinere det med andre ting og det samme gælder svøm.

Træning d 4.oktober

Bodyflow

1 h

Mit første møde med det nye program og selvom det umiddelbart ikke har de helt magiske øjeblikke som det forrige, så er det alligevel meget yoga tro og med nogle fantastiske pilates inspirerede lænde/ryg øvelser, der er helt perfekte til mig.

Træning d 5.oktober

Bodyflow

1 h

Løb

6 k på løbebånd, roligt tempo omkring 6 min/k

Yoga

Halvanden times ashtanga

Træning d 6.oktober

Morgentræning med fys

Masser af sindssyge mave/balle øvelser inkl den hvor jeg har vægtskive på maven og løfter op i forberedelse til bro med benet strakt et ad ad gangen.

Plus en øvelse med fødderne på bold, lænden løftet op som i bro og så trækken bold ind under mig.

Coach H havde også opfundet en kombo af pilates100 og kabel inkl noget ben stræk.

En anden sjov ting var Kettlebell svings - both hands på Bosu, hvilket gik overraskende godt med 8 kg´s KB

Løb

4 k på løbebånd, roligt tempo omkring 6 min/k

Bodyflow

1 h

Træning d 7.oktober

0 bortset fra husalfe pas midt imellem "live fra Bremen" og "Vild med dans"

Træning d 8.oktober

Løb

10-11 k

Morgenløb i skoven med pandelampe pga møde hele dagen med job.

Vildt så anderledes alting ser ud i mørket men rigtig god træning også til bjergene. Kom til at tænke over, at jeg faktisk burde gøre den slags løbeture midt om natten for at prøve at vænne mig til at være i gang og fortsætte, også når det ikke lige er mit favorit tidspunkt. Det er bare vilkårene i bjergene og en af de ting jeg ville have godt af øve mig i = i høj grad at være ude af komfortzonen.

Mark Twights "Extreme alpinism - climbing light, fast and high" er i øvrigt ankommet og er lige så fascinerende fra første side, som jeg husker den. Nice og super inspirerende.

Om lidt hjemme ashtanga og så senere svøm med tri veninde = laaangt pas :blush: og aaaalt for lang tid siden jeg har svømmet

Dejlig dag til boardet herfra

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share