homer simpson Posted March 25, 2002 Report Share Posted March 25, 2002 En hurtig søgning på google gav følgende:"Det vurderes samtidig, at giftige indholdsstoffer i madplanter, såsom glykoalkaloider i kartofler og tomater, lektiner i tørrede bønner, blåsyreglykosider i abrikoskerner, bambusskud og hørfrø samt phenylhydraziner i champignon udgør en større risiko end pesticidresterne."Se http://www.mst.dk/udgiv....p07.htm/Svend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted March 26, 2002 Author Report Share Posted March 26, 2002 Udo nævner ikke blåsyre i sin bog (uden dog at antyde at han er alvidende). Inden vi stopper med at spise hørfrø, tomater, kartofler mm. kunne det være rart at vide hvor meget man skal op om dagen, før det giver problemer. Alt tyder dog på at det er det her Thomas J's ven har læst om. Måske kan ordet "blåsyreglykosider" bringe kilden frem. Jeg ville også gerne vide om de findes i flax-oil eller om de er bundet til plantedelene.Jeg bruger økologisk, koldpresset solsikkeolie fra Green Valley. Er der nogen der har andre bud på et kvalitetsprodukt?Lidt om fedt og EFA (jeg fandt dette link tidligere i tråden):http://www.netdoktor.dk/madogkrop/artikler/fedtopbygning.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted March 26, 2002 Author Report Share Posted March 26, 2002 he,he - jeg kan også bruge google:Her er i hvertfald noget at arbejde videre med ...http://www.vegetaren.dk/nod.htmHørfrø:Hørfrø kan anvendes i brød, grød og i müsliblandinger. Hele frø går næsten uforandrede gennem kroppen, mens knuste eller malede frø siges at have en god virkning ved forstoppelse. Frøene indeholder meget umættet fedtsyre, hvorfor de malede frø hurtigt bliver harske. Spis ikke mere end 30-50 gram malede eller knuste hørfrø om dagen, da de indeholder et enzym, der kan nedbrydes til blåsyre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted April 9, 2002 Author Report Share Posted April 9, 2002 Min anbefaling af hørfrø er jo i virkeligheden bare Udos. Her er et citat omhandlende indtagelse af hørfrø. Det kommer fra Udos gode bog "Fat that heals fat that kills", som jeg varmt kan anbefale (dog uden at få procenter). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helix Posted April 9, 2002 Report Share Posted April 9, 2002 michael-> Det kemiske navn for blåsyre på engelsk er hydrocyanic acid, eller hydrogencyanide (der findes flere). Det er temmelig giftigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted April 9, 2002 Author Report Share Posted April 9, 2002 Helix, tak, jeg har nu forlængst slået det op, og Udo nævner det ikke. Imidlertid havde http://www.vegetaren.dk/nod.htm som nævnt en forklaring. Dog mangler vi stadig svar på om det findes i flaxolie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 5, 2003 Report Share Posted January 5, 2003 (edited) Hvordan ser fedtsammensætningen ud i hørfrø, hvis man sammenligner med f.eks. Udo's choice eller Balance?Spændende link foresten! :) Edited January 5, 2003 by Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JØRGEN STORM Posted January 5, 2003 Report Share Posted January 5, 2003 (edited) For dem der interesserer sig for fedtsyresammensætningen af forskellige olier, de to EFA`s alphalinolensyre og linolsyre, de heraf afledte øvrige fedtsyrer i omega3/omega6 familien, diverse konverteringer samt en gennemgang af emnet iøvrigt, har jeg begået en lille epistel til Get Big som I kan finde i deres kartotek under titlen FEDT NOK.Hessel:De i artiklen indgående skemaer besvarer også dit spørgsmål!! Edited January 5, 2003 by JØRGEN STORM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 6, 2003 Report Share Posted January 6, 2003 Framragende og yderst velskreven artikel Jørgen Storm! :) Et tillængsspørgsmål: Hvor meget bør man indtage af omega3, omega6 og omega9? og hvordan bør forholdet være? Jeg kan se du selv indtager Udo's Choice eller Balance og supplere med Extra Jomfru Olivenolie. Hørfrøolie er indeholder primært omega3 og mit spørgsmål er om man kan supplere med tidselolie for at få dækket behovet for omega6? Her tænker jeg specielt på om tidselolie fra supermarkederne er blevet ødelagt. Hvilken anden olie kunne man evt. supplere med for at få dækket behovet for omega6? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 Så fik jeg købt en omgang hørfrø. Kvickly 10 kr for 500g. Jeg puttede 4 spiseskefulde i kaffemøllen og kværnede dem indtil det lignede fine sandkorn og indtog dem i 2 dl vand, hvilket egentlig minder om (ikke at jeg har prøvet det) at drikke vand med sand i. Men det smagte da slet ikke så slemt, faktisk var det lige før at den smagte af mer´!Så det kan kun anbefales!Mvh Torben FOg forresten super artikel om fedt på getbig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 Og lige en tilføjelse. Jeg var også i netto idag og købte en Möllers Tran. Og den er bare ækel! Desuden så indeholder daglig anbefalet dosis (5ml) 125% rda A-vitamin. Nu er jeg godt klar over at disse rda-værdier er sat engang i 50´erne og har ændret sig meget indtil nu. Men hvis vi nu antager at man for hele sit a-vitamin behov dækket gennem en dosis M´ Tran og man samtidig tager en vitaminpille er man allerede oppe på 200% og det er kun ved supplementer. Kunne man ikke forestille sig at man hurtigt kunne løbe en i en mindre a-vitaminforgiftning hvis man samtidig spiser et par gulerødder+1 leverpostejsmad om dagen?Er der forresten nogle der ved om hørfrø indeholder vitaminer i de ovennævnte store doser?Torben F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 BumpVille lige på toppen igen.... Torben F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 13, 2003 Report Share Posted January 13, 2003 Bump Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus_Ver_Magnusson Posted January 14, 2003 Report Share Posted January 14, 2003 Kunne man ikke forestille sig at man hurtigt kunne løbe en i en mindre a-vitaminforgiftning hvis man samtidig spiser et par gulerødder+1 leverpostejsmad om dagen?Nej det kunne man ikke forestille sig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 14, 2003 Report Share Posted January 14, 2003 Magnus: Kunne du ikke, bare for een gangs skyld ARGUMENTERE!!!!Dine postulater kan ikke bruges til noget :angry: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus_Ver_Magnusson Posted January 14, 2003 Report Share Posted January 14, 2003 fordi RDA er noget forældet crap der ikke holder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 15, 2003 Report Share Posted January 15, 2003 Selvom jeg ikke bryder mig om den måde Magnus skriver på og at hans indlæg for det meste aldrig kan bruges til noget som helst så har han ret i at der i dette tilfælde ikke kan være tale om forgiftning overhovedet. Jeg føler trang til at citere Jørgen Storm: "Vitaminforgiftning er lige så sjældent som trepattede køer" "Prøv at spørg din læge hvornår han sidst har hørt om et tilfælde af vitaminforgiftning?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus_Ver_Magnusson Posted January 15, 2003 Report Share Posted January 15, 2003 Hvorimod Hessels indlæg er af fremragende kvalitet! Man husker vel kommentaren fra BV-tråden: "Jeg tror mere på Jørgen Storm end på dig!!" (dette var efter jeg postede en række videnskabelige beviser)fjendtligheden skulle vel aldrig grunde i en misundelse over, at jeg rent faktisk har sat mig ind i nogle ting, - og du fortsat fremstår som en ignorant ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 15, 2003 Report Share Posted January 15, 2003 (edited) Magnus der tager du helt fejl. Fjentligheden skyldes at du ALDRIG forklare dig særligt godt når du optræder på MOL. Der er INGEN argumentation og INGEN videre forklaring i dine indlæg. At det du så skriver i mange tråde ofte er sandt er der INGEN som kan bruge til noget med mindre du forklare det. Desuden så tog du jo fejl omkring BV værdi. Har du ikke læst MS's længere redegørelse for BV-værdi?Jeg synes det er ærgeligt at du ikke vil forklare dig nærmere når du nu har sat dig så grundigt ind i tingene. Vi andre ønsker blot mere information og det er mildt sagt irriterende når nogen med stor viden blot skriver ja eller nej uden at forklare. That's all!!! :teachingfinger:Og så bryder jeg mig ikke om din hoverende attitude: og du fortsat fremstår som en ignorant ? Edited January 15, 2003 by Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Og lige en tilføjelse. Jeg var også i netto idag og købte en Möllers Tran. Og den er bare ækel! Uden at vide hvad de gør for at rense torskelevertran, vil jeg mene du skulle overveje det endnu mere end bare på grund af den dårlige smag. Tungmetallerne som fisken indtager ophobes i leveren, da den ikke kan nedbryde dem.'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Pyt ---> Det har du faktisk ret i, jeg vidste det egentligt godt, men havde slet ikke tænkt på det. Men nu er det også så heldigt at jeg er blevet helt pjattet med kværnede hørfrø!!Mvh,Torben F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted April 10, 2003 Report Share Posted April 10, 2003 Jeg var nede og se på sådan en kaffemølle og der var forskellige slags, men hvilken slags kan anbefales til at lave Flax olie? De havde desværre ikke en Braun til 120 kr. Hvad bør man kigge efter inden man investere i sådan en? <_< Hvor vil i anbefale at man køber sådan en kaffemølle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted April 10, 2003 Report Share Posted April 10, 2003 Jeg var nede og se på sådan en kaffemølle og der var forskellige slags, men hvilken slags kan anbefales til at lave Flax olie? De havde desværre ikke en Braun til 120 kr. Hvad bør man kigge efter inden man investere i sådan en? Hvor vil i anbefale at man køber sådan en kaffemølle? Hessel --> Jeg har selv en Linea fra Kvickly til ca. 100 kr og den virker helt fint til formålet. Og så lige en detalje, når man kværner frøene bliver det til en sand-agtig konsistens (og ikke en olie). Det er også bestemt en fordel når man skal rengøre møllen, en pensel er fortrinelig til dette. ;) Torben F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted April 16, 2003 Report Share Posted April 16, 2003 Så nu har jeg fået det til at virke! Det smager jo ganske udmærket - uden at det selvfølgelig smager godt. ;) Det er et virkeligt smart koncept! Det skal lige tilføjes at der er 28 gram fibre pr. 100 gram i hørfrø. Nogen der ved hvad de indeholder af vitaminer og mineraler? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted April 16, 2003 Report Share Posted April 16, 2003 Seeds, flaxseed (1)Scientific Name: Linum usitatissimumNDB No: 12220 Nutrient Units Value per100 grams ofedible portion SampleCount Std.Error Proximates Water g 8.75 2 Energy kcal 492 0 Energy kj 2059 0 Protein g 19.50 2 Total lipid (fat) g 34.00 2 Ash g 3.50 2 Carbohydrate, by difference g 34.25 0 Fiber, total dietary g 27.9 2 Minerals Calcium, Ca mg 199 5 Iron, Fe mg 6.22 5 Magnesium, Mg mg 362 5 Phosphorus, P mg 498 5 Potassium, K mg 681 5 Sodium, Na mg 34 5 Zinc, Zn mg 4.17 5 Copper, Cu mg 1.041 5 Manganese, Mn mg 3.281 5 Selenium, Se mcg 5.5 0 Vitamins Vitamin C, total ascorbic acid mg 1.3 0 Thiamin mg 0.170 0 Riboflavin mg 0.160 0 Niacin mg 1.400 0 Pantothenic acid mg 1.530 0 Vitamin B-6 mg 0.927 0 Folate, total mcg 278 0 Folic acid mcg 0 0 Folate, food mcg 278 0 Folate, DFE mcg_DFE 278 0 Vitamin B-12 mcg 0.00 0 Vitamin A, IU IU 0 0 Retinol mcg 0 0 Vitamin A, RAE mcg_RAE 0 0 Vitamin E mg_ATE 5.000 0 Lipids Fatty acids, total saturated g 3.196 0 4:0 g 0.000 0 6:0 g 0.000 0 8:0 g 0.000 0 10:0 g 0.000 0 12:0 g 0.000 0 14:0 g 0.000 0 16:0 g 1.802 0 18:0 g 1.394 0 Fatty acids, total monounsaturated g 6.868 0 16:1 undifferentiated g 0.000 0 18:1 undifferentiated g 6.868 0 20:1 g 0.000 0 22:1 undifferentiated g 0.000 0 Fatty acids, total polyunsaturated g 22.440 0 18:2 undifferentiated g 4.318 0 18:3 undifferentiated g 18.122 0 18:4 g 0.000 0 20:4 undifferentiated g 0.000 0 20:5 n-3 g 0.000 0 22:5 n-3 g 0.000 0 22:6 n-3 g 0.000 0 Cholesterol mg 0 0 Other Caffeine mg 0 0 Theobromine mg 0 0 Footnotes:1 Up to 12 percent flax seed can safely be used as an ingredient in food. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 15 (August 2002)New Search Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.