Dronning Rivejern III


Armoured female
 Share

Recommended Posts

Velkommen til Armoured Female loggen 2005! :bigsmile:

Denne log er startet op i forbindelse med en anderledes vægtning i min træningsplanlægning - hidtil har jeg brugt lang tid på at udregne styrketræningsprogrammer med progressionscykler og hist op & kom her ned. Jeg får som regel raget en eller anden skade til mig, så jeg ikke kan følge dem alligevel :dry:

Kosten fik lov at sejle, og jeg har det meste af 2004 befundet mig i kcal-underskud suppleret op med slik og chokolade :tongue:

Med det resultat, at jeg har stået ret stille det meste af året på bekostning af motivationen (2004-loggen har da også et opdateringshul i efteråret)...

KOST: Nu prøver jeg at lægge focus på kosten (jeg ved godt den var vigtig, men har bare været for magelig indtil nu :wink: ).

De næste 5 måneder skal jeg stort set bare sidde hjemme og læse, en glimrende mulighed for at køre lidt kalorietælling. Planen er at revurdere hver 14. dag, startende i dag. Målet er at smide rest-isoleringen fra min kuldsejlede styrkeløftertid - dels for at blive lettere i squash og løb, dels fordi det vil klæ' mig :smile:

Det drejer sig vist om 6-7 kg (jeg vil se abs!). Jeg kommer nok til at føle mig lidt lille, hvis jeg skal helt ned på 70 kg - men jeg er jo ikke politier mere, så jeg skal ikke bruge 'funktionel tyngde' til hverdag længere.

STYRKETRÆNING: Styrketræningsmæssigt er jeg så gået lidt væk fra alle de vilde programmer, og holder mig til tre træningspas om ugen - 2 som lægger vægt på neural adaptation og et, som primært holder muskelmassen vedlige. Progressionen kommer af sig selv - og ikke hurtigere end mine ærgelige ledbånd kan nå at følge med.

Jeg har haft nogle lede skader igennem min snart 10-årige on-off træningskarriere - tilbagevendende problemer med SI-leddene i bækkenet har lagt dødløft o.l på is i perioder, kronisk achillessenebetændelse banker jævnligt min løbeform tilbage til nul, og den absolutte topscorer var en afklemt motorisk nerverod i nakken for 1½ år siden, som delvis lammede venstre arm, særligt triceps :crybaby:

1RM i raw bænkpres faldt fra 85 kg til 15 kg på få timer... et mareridt 14 dage før SM i bænkpres :cry:

Nu er jeg kommet op på vel ca. 65-70 kg igen :smile: Har ikke testet 1 RM i lang tid, men 5RM er ca. 62,5 kg.

Dips er også på vej, omend lidt langsommere (er også kun lige begyndt at tage ikke-assistede dips) - nu kan jeg tage 3 rene dips (ikke stilrene, bare rene :tongue: ).

Chinupsstyrken er vendt tilbage - kan vel tage 5-6 underhånds chinups nu :wub:

Der er dog stadig symmetriforskel og styringsbesvær af ve. arm, hvilket jeg særlig mærker ved DB øvelser (burde faktisk bruge styrthjelm i DB bænkpres

:huh2: ).

Dødløft er jeg lige startet på igen efter en lang pause, som gav SI-leddene ro til at komme sig. Ellers kører jeg eksplosiv front squat og goodmornings for at holde massen på baglårene vedlige (quadriceps behøves ikke noget vedligeholdelse).

Programmet ser sådan ud:

Dag 1 - tung styrketræning med 3 reps (ca. 5RM) x 6:

Bænkpres, chinups, DB skulderpres (5x5), dødløft, dips, DB rows og tung mave

Dag 2 - massevedligehold med 8 reps (ca. 10RM) x 3:

DB bænkpres, widegrip pulldown, militærpres, cable row, bench dips, bicepscurl (incline), goodmornings og stabiliserende mavetræning.

Dag 3 - explosiv træning med 3 reps (let vægt) x 8:

Bænkpres, DB rows, militærpres, front squat og skrå mavemuskler.

Målet er at blive stærkere i det hele og bevare massen - såre simpelt :smile:

ALT DET ANDET:

Undervandsrugby: Eftersom NM lige er blevet aflyst, og jeg ikke kan deltage i EM gr. eksamen, så står den på ren hyggenygge resten af sæsonen. Jeg håber at finde tid til at træne 2x ugentligt.

Squash: En fed sport jeg lige er startet på. Selvom jeg er teknikmongol, kan jeg måske godt spille mig op i klubbens top 10 og komme med til kamp efter sommer. Tøserne er vist ikke vant til en pige, der spiller som en mand :laugh: Lige nu er jeg nr. 18.

Løb: Der er ro i achillessenerne, hvis jeg ellers sørger for at pleje lægmusklerne ordentligt. 2 gange løb om ugen er realistisk - turene er nu på 4 km.

Spinning: Bruges som erstatning for squash, UV-rugby eller løb, hvis jeg af den ene eller anden grund ikke når det.

STATS pr. 19.1.05:

Vægt 77,0 kg

Overvidde 110 cm

Talje 76 cm

Hofte 104 cm

Lår hø/ve 66/66 cm

Arm hø/ve 35/34,5 cm

Hudfold 1 18 mm (under navle)

Hudfold 2 8 mm (ved ribbenskant ml. rectus og obliquus)

Vægt, talje og hudfolder bruges så hver 14. dag til at følge kostplanens effektivitet :innocent:

De gamle logbøger:

Dronning Mathilde 2004

Armoured female 2001-2003

Off we go! :banana3:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Undervandsrugby: Eftersom NM lige er blevet aflyst, og jeg ikke kan deltage i EM gr. eksamen, så står den på ren hyggenygge resten af sæsonen. Jeg håber at finde tid til at træne 2x ugentligt

Man skal aldrig sige aldrig, men det kommer nok til at koste en hel del mere end hvad vi tidligere har betalt som spillere. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Rommel: Yup, og den bliver med garanti mere farverig end den gamle (der skal heller ikke så meget til) :tongue:

Dipy: Velkommen til :smile:

Blackmoore: Ork ja, man kan skam også få noget godt ud lidt ekstra polstring :wink:

Mr. Freeze: Det ville da også være synd at gå glip af kampmuligheden ved NM her i år - men alle de stakkels studerende kommer da lidt på spanden :smile:

Edited by Armoured female
Link to comment
Share on other sites

Tillykke med den nye log!

Ved du hvor lang tid der skal gå fra en kiropraktor-manipulationsbehandling og til man kan køre tung benbøj/dødløft igen?

Det er de der "diagonal-knæk" hvor man ligger på siden og får trykket det øverste ben ned, hvis du ved hvad jeg mener.

Jeg så at du var lidt inde på emnet i en af de andre logbøger, men nu kan jeg ikke huske hvad det var for en.

Efter en dag eller to føles lænden jo tip-top. Og så alligevel ikke et par dage efter de tunge løft.

Mvh.

Terndrup

(Tidl. mvp)

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til, allesammen!

Piv: tak, i lige måde :bigsmile:

Tern: Jeg har vældig dårlige erfaringer med kiropraktorbehandlinger og styrketræning - en god del af min SI-ledsballade skyldes, at jeg har løftet for tæt på kiropraktorbehandlinger, hvilket har trukket ophelingen en hel del. Mærkeligt nok blev nerveroden i nakken afklemt umiddelbart efter en kiropraktorbehandling på det sted. Jeg siger ikke, det er kiropraktorens skyld - men jeg nøjes med fysioterapi fremover, hvilket er fint til mit behov (og så følger der massage med til en lavere pris) :wink:

Dadane: Der tror jeg også lige du ramte hovedet på sømmet - det er vist ikke kun kostens skyld, at der ikke skete det store sidste år :smile:

Lars B: På bunden er jeg det ONDESTE rivejern (bunden af en svømmehal, forståes :w00t: )... Ellers er jeg vist meget sød, generelt :innocent:

Link to comment
Share on other sites

Idag:

Løb 4K - kan godt mærke jeg ikke fik carb'et ordentligt op efter spinningtimen igår :dead_banana:

Og her på førstedagen af min kost-planlægningskarriere er det allerede gået i ged, eftersom jeg spiser ude i aften.. Og i morgen spiser jeg gratis af patienternes mad :tongue: Nuvel, sålænge jeg holder mig fra alt det chokolade, der altid ligger og flyder på sygeplejerskernes kaffebord, så skal jeg nok ramme ca. 2500 kcal :smile:

Link to comment
Share on other sites

Lars B: På bunden er jeg det ONDESTE rivejern (bunden af en svømmehal, forståes :w00t: )... Ellers er jeg vist meget sød, generelt :innocent:

<{POST_SNAPBACK}>

*griner* fair enough... Meeeeen må vist hellere passe på ... Du er jo kvinde :wink:

....word of advice.. Pas På chokoén.... Den æææææælllllsssskkkaaarrr dig...... SLURP... nammenam... *Styrter ned af trapperne for at se om der er mere juleslik* SWOOOOOOOOOOOOOOOOOOSH! :blush:

L@rs

Link to comment
Share on other sites

Igår: Ingenting, gr. arbejde. Til gengæld var jeg rimelig konsekvent med kvalitetsmad hver 3. time (inclusiv kl. 04 om morgenen) :innocent:

Idag:

Styrketræning, massevedligehold (8 reps x 3):

DB bænkpres 24 kg (7x3)

Widegrip pulldown 75 kg

Militærpres 25 kg

Goodmornings 40 kg

Bench dips +10 kg

Incl. bicepscurls 11 kg

Lat. raise konc. 6 kg

Swissball mavetræning

Cable rows 65 kg (8x2 - glemte den lige :blush: ).

Progression i WG pulldown 5 kg, bicurls 1 kg og DB bænkpres 2 kg. Sidstnævnte var nok lige optimistisk nok, når jeg også progredierede i tung bænkpres i tirsdags :tongue:

Da jeg så skulle bestille en bane squash til en anden puljespiller og mig, var ekpeditricen ved at brænde sammen over mig, fordi den anden spiller havde 10-turskort og jeg ikke havde hendes medlemsnummer, men kun havde hendes tlf. nr. Jeg tror slet ikke 10-turskortspillere har medlemsnumre? Jeg var nødt til at ringe den anden op og give telefonen til skrankedamen til sidst :rolleyes: Jeg savner lidt OBBC, men der kan man ikke spille squash. Til gengæld bliver man vist ikke ruffet for at drikke medbragt cola - og kaffen er gratis :tongue:

Edited by Armoured female
Link to comment
Share on other sites

Hvilke former for progressionscykluser har du kørt før? Blot fordi du tidligere er løbet ind i skader pga for hårde cykluser, mener jeg ikke at du helt bør droppe det at kører cykluser. Der er feks. cykluser så som Simmons, hvor man ikke kommer op og kører så hårdt på som i feks. en Hatfields. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Squatfar: Det var fx Hatfields i bænk, som kunne knække skulderen etc. Det skal så siges, at jeg har haft en (åre)lang periode med permanente skader, som forværredes af 'ingenting' - ikke det bedste grundlag for tunge progressionscykler :wink: De næste 5 mdr skal jeg rålæse, og så skal jeg bare køre noget simpelt der virker - og det gør min nuværende træning. Denne form kan også godt tåle, at jeg misser 1 dag af 3 ugenligt (så fravælger jeg enten massebevarelsesdagen eller den explosive dag, eller slår dem sammen med explosive basisøvelser og lidt hjælpeøvelser 8x3).

Til sommer kunne jeg tænke mig at prøve noget nyt - Simmons måske? :smile:

Mads: Tja, det er brandærligeligt at gå glip af kampene. Men så er der jo vinterferien i uge 8 istedet, som jo passende kunne bruges til en skitur :innocent: Jeg er lidt passiv på landsholdet i dette forår, gr. studiet :smile:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share