Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Dav og velkommen til min nye log.

Jeg er blevet fed ifølge de officielle tal. Og også ifølge spejlet. Og jeg vil ikke bare lade stå til. I flere år har jeg rutchet op og ned i vægt og især skiftet mellem at motionere og ikke-motionere uden det store held over længere sigt. Jeg har to store ting at tage fat i:

1 Jeg altså et stort problem med at min hjerne ikke stiler efter at jeg skal være mæt men proppet. Om det nogensinde går væk er tvivlsomt men hvis jeg lærer at tackle det, i hvert fald nogenlunde, vil det være et kæmpe fremskridt.
2 Når det begynder at gå godt med motionen lader jeg stå til i stedet for at holde fast.

Ny log - ny metode
Mine (for) store og (for) uoverskuelige planer har haft det med at løbe ud i sandet. Så i stedet for de store planer vil jeg nu nøjes med ugemål. Men ikke for resultaterne, men for vejen og metoden. Realistiske ting tilpasset efter planlagte aftaler og arbejdstider således at de skulle være til at opnå. Hvis det alligevel skrider er det kun for resten af ugen men fra om mandagen er det op på hesten igen. Stille og roligt vil jeg hver uge sætte fokus på nogle ting og forsøge at gøre dem til gode vaner ved at gentage dem som ugemål igen og igen.

Overordnet er slutmålene de samme men prioriteringen er ændret, da jeg i sidste uge fik besked om at arbejdet giver 11 gratis besøg hos en diætist. Jeg har ingen anelse om hvad det indebærer, men hvis jeg skal leve af klidkiks, radiser og kinakål og løbe 5km og dagen er det ikke interessant, men kan jeg indarbejde spinning, styrketræning og et fornuftigt proteinindtag siger jeg nok ja-tak. Og så skal resten af året indrettes efter disse overordnede mål:

Indtil jeg ved hvad der sker med diætisten skal der bare styrketrænes og vægten ikke stige alt for meget kan den falde udelukkende ved at fjerne nogle at de værste unoder er det fint.
Med diætistens hjælp skulle der gerne ryge nogle kg helst sammen med tung styrketræning så det ikke er for meget muskelmasse som forsvinder. Hvis livvidden kan komme under hoftevidden bliver jeg meget glad.
8/1 får jeg nye arbejdstider og de bestemmer hvad der herefter skal ske. Om jeg igen skal leve i konstant søvnunderskud eller ej bestemmer hvor højt jeg vil sigte.
Men indtil foråret skal det være noget med splittræning som jeg har glædet mig til livvidden skal holdes.


De næste 80 dage har jeg menneskelige arbejdstider. Hvis det ikke kan lade sig gøre at rette skuden op nu, kan det nok aldrig lade sig gøre. Hvis her er nogen som følger med regelmæssigt, må man gerne prikke hvis tingene er ved at løbe af sporet. Jeg har ingen familie eller omgangskreds til nogen nytte i denne sammenhæng kun mig selv og MOLboere.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Målsætninger i denne uge:

1 Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

2 Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

3 At gå til stationen i stedet for at tage bilen.

4 Slut med at gå på nettet om aftenen hvis der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

5 Swiss-bolden skal pustes op.

6 Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

Efter en meget travl sidste uge fik jeg sovet igennem og fik taget hul på mit pre-diætist-program. Nogle vægte var gættet lidt for lavt, men det justeres i progressionen.

Dødløft 15x60, 15x60

Liggende lårcurl 15x80, 15x80

Siddende læg 15x40, 15x40

Benpres 15x170, 15x210

Chins-maskine 15x130, 15x130

Bænkpres, DB 15x18, 15x18

Mavecrunch på bold 15, 15

Benløft 10, 10

Skulderpres 15x10, 15x10

Rotatormaskine 15x12, 15x12

Bicep curl 15x12, 15x12

Tricep pushdowns 15x20, 15x20

Link to comment
Share on other sites

Hej Gregers TF

Held og lykke med dine planer. Jeg egentligt det er fornuftigt nok at tage tingene i små skridt, i stedet for at jagte uopnåelige mål.

Jeg vil dog mene at du er en anelse hård ved dig selv, hvis du nægter dig selv kaffe i hverdagen. Du skal dælme hælde meget fløde og sukker i kaffen førend det er noget der batter i energiregnskabet. Mht. vægten er det selvfølgelig en kæmpe fordel at have en diætist til at følge én, men har du nogensinde forsøgt dig med at plotte kosten ind i Krop&Kost eller lignende program? Jeg syntes selv det lød forbandet besværligt at nedskrive og veje alt hvad jeg spiste, men det er faktisk max 10 minutter om dagen man bruger på den slags, og det er ikke meget hvis det er det der skal til. Og det er ikke spor hårdt :wink:

Selv gjorde jeg det kun et par gange om ugen, men man får lynhurtigt en god fornemmelse for hvad diverse fødevarer indeholder, og hvor meget de mætter i forhold hertil.

Held og lykke med træningen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har to store ting at tage fat i:

1 Jeg altså et stort problem med at min hjerne ikke stiler efter at jeg skal være mæt men proppet. Om det nogensinde går væk er tvivlsomt men hvis jeg lærer at tackle det, i hvert fald nogenlunde, vil det være et kæmpe fremskridt.

2 Når det begynder at gå godt med motionen lader jeg stå til i stedet for at holde fast.

Har du tænkt over hvorfor du har de "problemer" ?

Go'morn Gregers - og tillykke med din nye log :bigsmile:

Jeg synes det er en rigtig god ide at starte en ny, nu du har fået en anden tilgang til "projektet" :smile: Og jeg synes det er godt, at du har grebet chancen til at få (hårde ?) fakta på bordet hos en diætist - og få indarbejdet nogle gode, holdbare vaner, som du kan køre videre med når de 11 gange er gået - også selvom du insisterer på, at du har styr på det.. men faktum er, at så længe vi er overvægtige, så er! der noget i kosten, vi ikke har styr på.... :dry:

Som Clayman også er inde på, og som vi to også nogen gange har debatteret andetsteds, så synes jeg, at du mange gange er for hård ved dig selv, og dunker dig for hårdt i knolden, når noget ikke lykkes... eller når ting flyder ud i sandet... Og det mener jeg, er lidt synd og unødvendigt....

Anyway - GOOD LUCK :cheer:

kh

vivs :bigsmile:

ps jeg skal nok være her på sidelinien...du ved :4whip: ..... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Spock: tak, dit eget aktivitetsniveau er laaangt over hvad jeg kan svinge mig op til. Men mindre kan nok også gøre det. Men misundelsesværdigt i den grad!

Clayman: hyggeligt at du hænger med også i denne log. Det var lidt ærgeligt at jeg blev syg, vi startede jo ellers op næsten samtidigt efter længere pause og med samme træningtilgang - nu er du uger foran. Det med at droppe kaffen virker måske hårdt. Kaffe ude har jeg drukket længe - for selskabets skyld. Derhjemme er det en ny "uvane" som kom samtidigt med min nyindkøbte kaffekværn. Friskmalet kaffe smager himmelsk - med piskefløde. Men hvis jeg tyller kaffe efter lyst, ryger der der nemt en halv liter piskefløde om ugen.

Vivsen: Ja, stort set! tror jeg at jeg har styr på det teoretiske hvad angår kosten. Men jeg kan ikke holde det i praksis. Hvorfor? godt spørgsmål!, men de dage jeg er beskæftiget og er sammen med mennesker der spiser sundt er der ingen problemer. Jeg savner ikke engang hverken slik eller mad. Til gengæld trækker det helt vild i mig lige nu, bare ved tanken om at jeg har mere end een slags pålæg i køleskabet. Da lige dette emne er hovedkilden (ikke den eneste) til min overvægt er det stensikkert noget der vil blive vendt igen.

I går gik jeg temmeligt tidlig i seng og havde sat det tidlige ur til at ringe tre kvarter før nødvendigt, så jeg kunne trille en tur inden arbejde. Den gik ikke - dynen var tung der kl. 6. Men det var meget positivt at jeg sov igennem, ellers har jeg for uvane at vågne hver halve time hvis jeg har planlagt morgentræning.

Jeg kom dog i motionscenteret - ikke længe før lukketid så alt undt. dødløft blev supersættet.

Dødløft 14x65, 14x65

Liggende lårcurl 14x85, 14x85

Siddende læg 15x42½, 15x42½

Benpres 14x230, 14x230

Chins-maskine 14x140, 14x140

Bænkpres, DB 14x20, 14x20

Mavecrunch på bold 16, 16

Benløft 11, 11

Skulderpres 14x11, 14x11

Hyperextensions 13, 13

Rotatormaskine 15x13, 15x13

Bicep curl 14x13, 14x13

Tricep pushdowns 14x22½, 14x22½

- og blev gennemført på lige under 50 minutter incl opvarmning. Det var sq hårdt. Det var også stadig lidt pump tilbage i armene da jeg kom hjem så på Henningsk vis var det fristende at gribe los kameros.

post-1580-1128631855_thumb.jpg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Dagens træning:

Dødløft 10x50,13x70, 13x70

Liggende lårcurl 13x95, 13x95

Siddende læg 14x45, 14x45

Benpres 13x250, 13x250 - den gav godt nok iltgæld og prikker for øjnene

Chins-maskine 13x145, 13x145 - stadig lette men de sidder lige i lats

Bænkpres, DB 10x10,13x22, 13x23

Mavecrunch på bold 17, 17 - svier en del til sidst

Benløft 12, 12

Skulderpres 13x12, 13x12

Hyperextensions 14, 14

Rotatormaskine 14x14, 14x14

Bicep curl 13x14, 13x14

Tricep pushdowns 13x26(hov), 13x25

Dejlig træning der gav den go´e gamle fornemmelse af at være brændt aw. Den har været savnet :wub:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ugestatus:

succes : Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

5 ud af 5: Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

3 ud af 5: At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Kom for sent af sted den ene dag og den anden havde jeg både klargøring og aflutning af tog i Farum, så der tog jeg bilen til Farum og sparede en masse tid.

4 ud af 5: Slut med at gå på nettet om aftenen hvis der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

kiksede : Swiss-bolden skal pustes op.

3 ud af 3: Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

Ingen målsætning for hverken mad eller slik hvilket ses først på ugen hvor jeg virkelig var sliktrængende. Der forsvandt mange poser guldknas i hyggeligt samvær med nogle snickers på arbejde.

Morgenvægt man-søn:

91,9

91,5

92,0

92,4

93,6

93,0

92,4

Målsætninger for kommende uge:

1 Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

2 Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

3 At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Dog kun de dage butikkerne i centeret har åbent når jeg kommer hjem. Ellers køres i bil og derved uden om ballade-stræde.

4 Computeren slukkes når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

5 Swiss-bolden skal pustes op.

6 Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

7 Eneste tilladte slik på job er bolsjer - max 1ps pr. dag. Ingen slikspisning derhjemme, men gerne ude.

I morgen formiddag skal jeg til orienterings- og hvervemøde om den diætist-ordning som arbejdet tilbyder. Jeg er spændt på hvad det er for noget.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Hej Gregers,

Alt held og lykke med loggen og fedttabet.

Jeg kæmper med lidt af de samme problemer som dig, specielt det med at spise mere end nødvendigt. Jeg skulle også altid spise til jeg revnede førhen, at være mæt var bare ikke nok.

Jeg synes også du er hård ved dig selv vedr. kaffen (som andre har nævnt). Kan du ikke evt. komme skummetmæk i istedet for fløde? Man vænner sig lynhurtigt til skummetmælk i alle sammenhænge, det er ihvertfald min erfaring.

Iøvrigt en spændende ide med at sætte ugentlige mål.

Hang in there, jeg er sikker på det kommer til at give pote!

Link to comment
Share on other sites

Tak Huz.

Kan ske det med kaffen skal genovervejes og/eller gensmages med minimælk.

Følgende er IKKE et motionsindlæg men tanker efter et foredrag om livsstil.

Selv foredraget vil jeg ikke genfortælle men forholde mig til de tre tilbud jeg fik i:

· Sundhedssamtale

· Et år på Helsevagten (en interaktiv kost og motionsplan)

· 11 besøg hos en diætist

De to hovedpersoner var Mette Krøigaard, underviser på "livet er fedt"-kurser og Klaus Olsen som er kendt fra lægens bord og har tabt 120kg. De fortalte begge om de tanker man skal gøre sig ved livstilsomlægninger og hvilke redskaber som man kan bruge. Ikke så meget om hvad en diætist gør, men så må man jo spørge i pausen.

Allerførst: sundhedssamtalen behøver jeg ikke. Jeg ved nogenlunde hvad jeg vil om end jeg ikke er helt sikker i hvordan elementerne skal prioriteres og kombineres i detaljer.

Dernæst blev Helsevagten.dk beskrevet. og alle kan gå ind og se hvad det er. Men det er smart og det tilbud vil jeg helt sikkert tage imod.

Diætisten vælger jeg noget overraskende at fravælge. En diætist kan selvfølgelig hurtigt hjælpe med at finde huller i min kost og straks foreslå passende ændringer. Men det kan jeg nok selv arbejde mig frem til - Helsevagten kan også komme med gode råd. Det vil selvfølgelig være mere forpligtende ikke at have taget på når man skal til kontrol, men der er også et liv bagefter uden kontrolvejninger og det kan jeg lige så godt tage hul på først som sidst.

Der var et tidspunkt hvor alle i salen skulle rejse sig eller blive siddende alt efter om man var enig i om et udsagn på overheaden var et problem eller ej. Det gik fint indtil der kom 6-7 udsagn på skærmen som vi ikke skulle tage stilling til offentligt. Alle gik på det mentale og de var i mit tilfælde næsten alle positive. Lige præcis det med det mentale skulle man ikke forvente at diætisten kan hjælpe med; man kan ramme én med psykologisk tæft men så skal man være heldig. Dette udsagn kom både fra hende jeg spurgte i pausen og senere fra Klaus Olsen som selv har prøvet diætister på egen krop og også er ved at uddanne sig til det. Såøhhh, det er måske en hjernevrider som skal til hvis det skal være optimalt.

Anyway, i dette særlige tilfælde: mig, tror jeg ikke diætisten kan udrette de store ting, jeg får bare 11 aftaler mere ude af huset at passe. Jeg er helt klar over hvorfra der kommer mættet og umættet fedt, hurtige og langsomme kulhydrater (og ellers kan de slås op), hurtigt og langsomt protein, og har også en fornemmelse af om der er fibre i eller ej. Mineraler og vitaminer er jeg ikke god til men vitaminpillen er opfundet. Og da jeg æææælsker skemaer tror jeg Helsevagten kan gøre det lige så godt. Den løbende opsamling i løbet af dagen tror jeg vil være ret sjov arbejde med.

Spørgsmålet er bare nu om jeg skal fortsætte med den overordnede plan eller gå tilbage til planen inden jeg fik tilbuddet om diætist m.m., nemlig først at satse på at komme under 90kg. og dernæst passe vægttræningen. Eller med viden om at Helsevagten også fungere næste år i stedet kaste mig over vægttræningen med fuld ildhu indtil foråret og cykelsæsonen tager over. Træningsmæssigt vil det klart give det største udbytte, men der er altså ikke meget plads i bukserne lige p.t.

Hmmm...

Derudover har jeg haft en underlig fornemmelse i dag. Allerede da far døde havde vi en fornemmelse af at noget var kikset eller nogen havde hævnet sig/systemet. I dag fandt mor en gennemslagskopi af en vejledning til medicineringen (original sendt til læge) som han skulle have haft da han kom hjem fra Hammelburg, et privat cancer-hospital i Tyskland. Vi undrede os efterfølgende over at man bare kunne dø af en langsomt tiltagende Thrombosis i Vena Cava (det fik vi først at vide bagefter - i øvrigt kun under hårdt pres) uden at man foretog sig noget andet end at sige at patienten jo var terminal. Men kuren var serveret og køreklar. Blodpropfortyndende medicin må da for hulen være billigere end at have folk til at være indlagt 6-8 dage spredt undervejs og 5 dage inden de stiller træskoene? For ikke at tale om den invalidepension mor nu får, i stedet for far bare tjente pengene. Var det sjusk eller hævn for at blive behandlet i udlandet for noget man opgiver på forhånd herhjemme? Ligemeget - det var fuldstændigt unødvendigt at han skulle fratages sin lungefunktion i vågen tilstand - ikke den fedeste exit.

Hov, det var meget OT, men er lidt bitter selv om der efterhånden er lang tid siden og skulle lige vippe overtryksventilen.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Dagens bæ-træing. Jeg var noget træt for jeg kom først hjem fra arbejde klokken lidt over to i går, man havde ellers spist en del til morgen for at være frisk. Det stod dog hurtigt klart, at jeg slet ikke havde drukket nok. Allerede efter 6 minutter på opvarmningcyklen var den halve liter vand i flasken væk. I alt fik jeg drukket 2 liter + en proteindrik til træning. Første del bar tydeligt præg af dehydrering og tempoet var lavt hele vejen igennem.

Men jeg gennemførte!

Dødløft 10x50, 5x70, 12x80, 12x80 - slet ingen kontakt til kroppen. Som at cykle op ad bakke med rusten kæde.

Liggende lårcurl 12x105, 12x105 - overraskende tuuuungt

Siddende læg 14x45, 14x45

Benpres 13x250, 13x250 - slet ikke så slem som de sidste par gange

Chins-maskine 13x145, 13x145 - dagen højdepunkt - biceps var koblet ud og de sad lige hvor de skulle.

her omkring havde kroppen optaget nok væske og begyndte at føles fornuftig

Bænkpres, DB 10x10,12x24, 12x24 - hmm, den var rettung sidste gang så havde regnet med at faile, men de var såmen overkommelige nok.

Mavecrunch på bold 18, 18

Benløft 13, 13

Skulderpres 12x13, 12x13

Hyperextensions 15, 15

Rotatormaskine 14x14, 14x14

Bicep curl 12x15, 12x15 - de var så til gengæld fæle

Tricep pushdowns 12x27½, 12x27½ - heller ikke meget overskud her

UGESTATUS (lidt tidligt, men skal til fødselsdag på Fyn i morgen og har først fri fra arbejde 2:17 i aften, mandag på besøg direkte efter arbejde, så computeren bliver næppe startet op igen før tirsdag).

succes Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

succes Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

kiksede At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Arbejdstider ændret, så ingen dage egnede til at spadsere.

5 ud af 7 Computeren slukkes når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

succes Swiss-bolden skal pustes op.

2 ud af 3 Tre besøg i motionscenteret med fullbody. Arbejdstider ændret, og ER ikke A-menneske. Havde ellers uret til at ringe klokken 6 et par gange, men jeg kom ikke op.

3 ud af 5 Eneste tilladte slik på job er bolsjer - max 1ps pr. dag. Ingen slikspisning derhjemme, men gerne ude.

Næste uges mål:

1 Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

2 Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

3 At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Dog kun de dage butikkerne i centeret har åbent når jeg kommer hjem. Ellers køres i bil og derved uden om ballade-stræde.

4 Computeren slukkes når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

5 Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

6 Eneste tilladte slik på job er bolsjer - max 1ps pr. dag. Ingen slikspisning derhjemme, men gerne ude.

Afsted med mig - skal nå i bad og i uniformen på 12 minutter hvis ikke jeg skal møde for sent.

GOD WEEKEND

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Så blev efterårssæsonens sidste fødselsdag overstået i søndags. Men det kostede meget!! meget!!! dyrt på vægten. Hvad der så lige skete dagen derpå aner jeg ikke :blink: jeg spiste egentlig ikke specielt meget, men vægten er eksploderet.

Lørdag morgen: 91,9

Søndag morgen: 92,5

Mandag morgen: 93,7

Tirsdag morgen: 95,1

at jeg har vægttrænet i dag hjælper heller ikke til og besøget hos mormor i morgen kan jeg frygte, da hun har en del kager til overs fra min lillebrors besøg. Ellers er hun faktisk blevet god til det med ikke at friste, men tvivler på at hun kan holde de gode takter i morgen - for ellers skal kagerne smides ud og den slags bryder hun sig bestemt ikke om.

Dagen træning med et par nye øvelser samt lidt omrokering:

Dødløft 10x50, 5x70, 11x85, 11x85 - dejligt nemme. Men går forsigtigt frem for ikke at friste skæbnen. Har dog reserveret to massagetider i tilfælde af....

Liggende lårcurl 11x115, 11x115 - for tunge til at jeg kunne holde det stærkere højreben fra at trække læsset til sidst.

Siddende læg 13x47½, 13x47½

Benpres 11x290, 11x290 - næste gang: lidt kortere pause på toppen!!

Leg extensions, 1 ben 11x90, 10x90 - så var der fail på venstre ben

Hyperextensions 15, 15

Chins-maskine 11x170, 11x170

Bicep curl 12x15, 12x15

Bænkpres, DB 10x15,11x26, 11x26

Mavecrunch på bold 19, 19

Benløft 14, 14

Skulderpres 11x14, 11x14 - overraskende nemme

Rotatormaskine 13x15, 13x15

Lateraltmaskine 11x70, 11x70

Tricep pushdowns 11x30, 11x30

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

at jeg har vægttrænet i dag hjælper heller ikke til og besøget hos mormor i morgen kan jeg frygte, da hun har en del kager til overs fra min lillebrors besøg. Ellers er hun faktisk blevet god til det med ikke at friste, men tvivler på at hun kan holde de gode takter i morgen - men ellers skal kagerne smides ud og den slags bryder hun sig bestemt ikke om.

Hey Gregers :bigsmile:

Tillykke med den nye log! Jeg synes - som flere skriver, at det ser godt ud med ugemål... det bliver overskueligt og "nemmere" at forholde sig til, end ord som "aldrig" og "må ikke".

..

Det der dog fik mig til at fare "i blækhuset" - er mormor besøget... Uhhhh... føler med dig! Bedstemødre og kager er bare en forening, som fisk og urter, wasabi og sushi, balloner og fødselsdage... :tongue:

Og man kan bare næsten ikke sige nej til sin mormor, når hun byder på kaffe og kage... det er nærmest en ligeså stor dødsynd, som at tage slik fra børnene... :wink:

Forsat god træning...!! (Syns det ser godt ud!)

Så bare 6 ord herfra: may the force be with you... !!

:4heart: Tania

Link to comment
Share on other sites

for ellers skal kagerne smides ud og den slags bryder hun sig bestemt ikke om.

:nonono::nonono::nonono:

Tror du ikke mormor (eller de andre) kan acceptere/godtage, at du ikke rydder fadet, når hun ved hvorfor du ikke ryder fadet ? :unsure:

Mht vægten...stresser du :poking: ??? eller skyldes det dine manglende cykleture ???

Næste gang må du se at få en fullhouse med dine ugemål :4whip::tongue:

/Vivs

Link to comment
Share on other sites

Ninja : Man kan nemlig bare ikke sige nej til en bedste som vil gøre en glad. Men selvom hun havde lavet noget der snerpede af Gåsebryster (yum-yum) udover småkagerne, var der en passende mængde på bakken i stuen og resten gemt i køkkenet. Og maden proteinrig og kaloriefattig, så "bekymringerne" var helt unødvendige.

Vivs: Naa, ikke rigtigt stress, men mange jern i ilden og derfor ikke søvn nok. Jeg har selv lommefilosoferet mig frem til en sammenhæng mellem manglende søvn og slet ikke at have kontrol over vægten. Ham fra Lægens Bord til kost-foredraget bekræftede også denne sammenhæng, så der er noget at tage fat i. Bare svært med mit arbejde; der er jo også et liv ved siden af. Heldigt at jeg lever så "kedeligt" som jeg gør - eller var det da gået totalt galt.

I går skulle jeg have trænet men var træt. Så træt at jeg først vågnede fra min på-vej-hjem-lur i toget da det begyndte at køre fra Nivå. Efter et for varmt bad var jeg helt vissen og opgav tanken om træning.

I dag var energien præget af vækkeurets brutale og nådesløse hærgen allerede lidt i fem. Men det lykkedes at få trænet men havde også power-nappet fire gange i løbet af dagen.

(opvarmningssæt ikke mere skrevet på - dem kommer der en del af nu)

Dødløft 10x90, 10x90 - ren walk-over og lænden er stadig uden ømhed

Liggende lårcurl 10x120, 10x120

Siddende læg 13x47½, 13x47½

Rotatormaskine 13x15, 13x15 - mens jeg ventede på benpressen blev ledig

Benpres 10x310, 110x310 - iltgæææææææld

Leg extensions, 1 ben 10x95, 10x95

Hyperextensions 16, 16 - de begynder altså at svie godt til sidst

Chins-maskine 10x180, 10x180

Bicep curl 10x16, 10x16

Bænkpres, DB 10x28, 10x28 - overraskende "nemme", det er næsten mere bøvlet at bringe vægtene i position end at udføre øvelsen

Mavecrunch på bold 20, 20

Benløft 15, 15

Skulderpres 10x15, 10x15

Lateralmaskine 10x70, 10x70

Tricep pushdowns 10x31, 10x31

Næste træning bliver også en 10-repper og hvert reptal gentages to gange resten af programmet.

Skal jeg lige komme med dagens surmule: i starten af næste uge havde jeg arbejdstider som mindede om kontortider (=dejligt), men det blev så ændret til fri 0:56 mandag 1:57 tirsdag og onsdag. Jeg troede ellers jeg havde ofret mig med at sælge min fridag på søndag.......

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Dagens træning:

Stort set samme program som sidst, bare med 5kg mere på i dødløften og 1 kg mere i skulderpres. Men da jeg kun havde været vågen i et par timer var det meget hårdere end sidst: leg extension failede på venstrebenet til sidst og ellers var der flere gange jeg kun lige akkurat kom igennem alle reps.

Ugestatus:

SUCCES Slut med daglig kaffe (pga. fløde og sukker). Én gang om ugen er OK.

SUCCES Det jeg drikker på arbejde skal være vand eller skummetmælk.

SUCCES At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Dog kun de dage butikkerne i centeret har åbent når jeg kommer hjem. Ellers køres i bil og derved uden om ballade-stræde.

6 ud af 7 Computeren slukkes når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

SUCCES Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

SUCCES Eneste tilladte slik på job er bolsjer - max 1ps pr. dag. Ingen slikspisning derhjemme, men gerne ude. Faktisk har jeg slet ikke spist slik på arbejdet i denne uge.

Det er på tide at analysere lidt på ugemålene:

Det med kaffen var en ny vane og der er ingen problemer med at fjerne den igen - faktisk har jeg ikke drukket kaffe hjemme i denne logs levetid. Dette mål tages herefter som givet og noteres ikke mere.

Det med ikke at tænde computeren 7 timer før vækkeuret larmer vil jeg stramme op til at jeg skal ligge i min seng 7 timer før. Vel vidende at jeg ofte ikke vil kunne holde dette, men det vil øge fokus på min nattesøvn.

Slut med slik på arbejdet!, hvis jeg trænger må jeg købe et stykke frugt i stedet eller en proteinbar i Matas.

Næste uges mål:

1 Det jeg drikker på arbejde skal være vand (eller skummetmælk hvis jeg spiser i Tutten).

2 At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Dog kun de dage butikkerne i centeret har åbent når jeg kommer hjem. Ellers køres i bil og derved uden om ballade-stræde.

3 At ligge i sengen når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

4 Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

5 Ingen slikspisning derhjemme eller på arbejde, men gerne ude.

6 begynde at analysere min mad for "standartmadder" så de er klar til at blive tastet ind i helsevagten når jeg får adgang.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning (den var ellers lige ved at ryge, men der var jo nogle ugemål så det blev alligevel tilen hurtig omgang og puh hvor var jeg flad til sidst):

Dødløft 9x100, 9x100 - så kom det mærkelige fænomen igen: de første par reps i et sæt er væsentligt tungere end de sidste

Liggende lårcurl 9x130, 9x130 - sidste rep var vel 4-5 sekunder om de sidste centimeter

Siddende læg 12x50, 12x50

Benpres 9x330, 9x330 - efterfulgt af 5 minutters hovedpine

Leg extensions, 1 ben 9x100, 8x100 - FAIL på venstre ben

Hyperextensions 16, 16

Chins-maskine 9x170, 9x170 - UPS 20 pund for let - føltes også meget let i dag

Bicep curl 9x17, 9x17

Bænkpres, DB 9x30, 9x30 - hmm, det var så første gang jeg havde håndvægte i hænderne på 30 kg

Mavecrunch på bold 20, 20

Benløft 15, 15

Skulderpres 9x17, 9x17

Rotatormaskine 12x17, 12x17

Lateralmaskine 9x70, 9x70

Tricep pushdowns 9x32½, 9x32½

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Så skete det minsandten iGEN. Bedst som jeg har kørt fire sene aftenvagter i streg er min søvnrytme kokset totalt. I nat faldt jeg først i søvn klokken fire, og energimæssigt sætter det altså sine spor. Jeg var mærkbart ikke fuldt restitueret til dagens træning og bentræningen var gusten at komme igennem og det hele gik langsomt og uden overskud.

Bortset fra følgende undtagelser var det en kopi af den sidste træning:

dødløft øget til 105 kg - lænden holder stadig men overgangen til ballerne er begyndt at høre fra sig

Ny øvelse: hmm ja altså næsten samme stativ som til hyperextensions, man ligger bare på siden i stedet for: 2@10xBW

Ny øvelse: rotatorcuff maskinen, indad: 10xfullstack, 2@5xfullstack+15kg klods

Det var ellers planlagt at gribe i den vægtmæssige nødbremse og tage en uge med diæt og masser af cardio, men i dag kravlede vægten ned under de 95 og hvis den ikke popper op igen holder jeg mig til den oprindelige plan. Nok har jeg besluttet ikke at fokusere på vægten i disse uger, men der er trods alt en kant. Har i øvrigt fået adgang til helsevagten.dk fra i dag - måske man skulle bruge en pause på arbejdet til rigtigt at se hvad det er.......

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Allerførst mit bøvl med søvnen; i forgårs gik jeg fluks i seng efter fyraften, den blev vel henad 2-tiden og vågnede pling plang vågen klokken 4. Sov dog igen efter en halv times tid.

I går gik jeg i seng med en bog 22:30 og lagde mig til at sove lidt over 23. Sov overfladisk og vågnede mindst 8-10 gange, men sov ellers i tolv timer :w00t: så jeg er spændt på om jeg kan sove når jeg kommer hjem fra arbejde hvorfra jeg skriver dette.

Dagens træning:

Dødløft 8x110, 8x110 - det mærkelige fænomen fortsætter: de første par reps i andet sæt sæt er ved ved at kvæste ryggen, men de sidst 6 gik fint

Liggende lårcurl 8x135, 8x135

Siddende læg 12x50, 12x50

Benpres 8x350, 8x350 - føj da, de var tunge

Hyperextensions 16, 16

Chins-maskine 8x200, 8x200

Bicep curl 8x18, 8x18

Bænkpres, DB 8x32, 8x32

Leg extensions, 1 ben 8x105, 8x105 - lidt sent i træningen da maskinen var konstant optaget

Mavecrunch på bold 20, 20

Sidebøj på 45 graders bænk 10, 10

Benløft 6, 6 med strakte ben, det er mine hamstring ikke smidige nok til, så det blev noget pladder

Skulderpres 8x18, 8x18

Lateralmaskine 8x75, 8x75

Rotatormaskine, ud 12x17, 12x17

Rotatormaskine, ind 6xfullstack+15kg, 6xfullstack+15kg

Tricep pushdowns 8x35, 8x35

Ugestatus:

SUCCES: Det jeg drikker på arbejde skal være vand (eller skummetmælk hvis jeg spiser i Tutten).

0 ud af 0: At gå til stationen i stedet for at tage bilen. Dog kun de dage butikkerne i centeret har åbent når jeg kommer hjem. Ellers køres i bil og derved uden om ballade-stræde.

5 uf af 7: At ligge i sengen når der er under 7 timer til vækkeuret ringer.

SUCCES Tre besøg i motionscenteret med fullbody.

3 ud af 6 Ingen slikspisning derhjemme eller på arbejde, men gerne ude.

FIASKO: begynde at analysere min mad for "standartmadder" så de er klar til at blive tastet ind i helsevagten når jeg får adgang.

Ugen var præget af stor træthed og ugidelighed.

Næste uges mål er de samme dog skal der også laves strækøvelser for lænd, hamstrings og torsoen sidemuskulatur mindst een gang dagligt. Og der skal tages hul på helsevagten.dk

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tro at fænomenet i dødløft kan skyldes den forspænding der er i muskulaturen efter den første rep. Om det er hele forklaringen ved jeg ikke. Det er i hvert fald sikkert, at du ikke er god nok til at "tænde" for nervesystemet, hvis du har problemer i en vægt du ellers kan reppe løs med. Hvis du inkluderer noget low-rep eksplosiv dødløft i din træning fremover, så vil du formentlig slippe for de hårde første reps fremover. Vægten behøver overhovedet ikke at være tung. Prøv f.eks. med 80 kg og snup 5 sæt af 2 reps, og tag den koncentriske del af løftet så hurtigt som muligt. Før du ved af det, får du en røvfuld neurale tilpasninger ind ad døren :w00t:

Der ser ellers fornuftigt ud med ugemålene :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, det kan da godt ske at det er det som er løsningen, selv har jeg slet ingen bud så jeg tror jeg vil køre dødløft såden resten af programmet - i hvert fald - og se om det hjælper. Det er jo helt absurt at stå og fedte med den første rep med 100 når nummer 9 kommer meget nemmere op. Det mærkelige er at det kun er i dødløft og jeg har måske en ide om, at det er DEN første rep som normalt kværner min lænd; et er at den rep føles tungere end de andre, men køn er den vist heller ikke.

Yep, din ide skal prøves; har du nogen ide om det er bedst at "forspænde" i bundstilling inden den accelereres op, eller man bare skal gribe stangen og bam - op med den?

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Hey Gregers!

Måtte lige forbi og sige tillykke med din nye log. Hold da op en masse mål :blink: Må jo sige at jeg har været på den selv flere gange. Har faktisk haft meget stor glæde af en diætist. Men mest fordi det simpelthen er top-pinligt at ankomme og ikke ha' tabt sig... Så det hjælper i hvertilfælde rent psykologisk. Jeg har nu set min "Kirsten" trække 25-30 kg af grandvoksne mænd, så hun kan altså nogle tricks.

En ting jeg har været slem til var, lidt ligesom du, at være meget hård ved sig selv. Det er også fint, men hvis det får dig til at føle fiasko :gal: , bare fordi du misser et træningspas eller spiser mormors kager, så mister du let modet og troen på det kan lykkedes. Det er fint hvis der er lidt plads til at være menneske :smile:

Nå, vil glæde mig til at følge dig!

Vi kan jo lave en aftale om at holde hinanden i ørerne og stå sammen, i den forestående, fristende julefrokost-tid :santa2: Keep on truckin'!

Kærligste hilsner

Sally

P.S. Synes faktisk at din overarm (fra billedet) er rigtig pæn :wink:

Link to comment
Share on other sites

Hmm, det kan da godt ske at det er det som er løsningen, selv har jeg slet ingen bud så jeg tror jeg vil køre dødløft såden resten af programmet - i hvert fald - og se om det hjælper. Det er jo helt absurt at stå og fedte med den første rep med 100 når nummer 9 kommer meget nemmere op. Det mærkelige er at det kun er i dødløft og jeg har måske en ide om, at det er DEN første rep som normalt kværner min lænd; et er at den rep føles tungere end de andre, men køn er den vist heller ikke.

Yep, din ide skal prøves; har du nogen ide om det er bedst at "forspænde" i bundstilling inden den accelereres op, eller man bare skal gribe stangen og bam - op med den?

I de fleste øvelser står man jo allerede med vægten, så der opnår man en vis muskelspænding inden den første rep tages, hvilket man i sagens natur ikke gør i dødløft, da stangen bare ligger der. Det jeg gør, er, at spænde så meget op i hele kroppen før stangen løftes. Sug luft ind, spænd i korsettet, stem godt imod med benene, og knug vægtstangen hårdt i hænderne. I begyndelsen af løftet kan det være godt at forestille sig, at du skal skubbe gulvet væk med benene, og hænderne bare holder fast i stangen og overkroppen forbliver i samme vinkel. Prøv at se om du kan få denne fornemmelse når du træner eksplosivt med let vægt, og så overfør det til de tunge sæt. De første centimeter skal komme fra benene, POW, og så tager ryggen over og du skyder hoften frem. Selv er jeg ret svag i benene, så jeg koncentrerer mig altid om det i starten af løftet. I øvrigt hjælper det at jeg lægger hovedet lidt bagover og kigger opad, ellers kommer jeg lynhurtigt til at kigge ned i gulvet og være alt for foroverbøjet, og må lave 'kranen' for at få vægten op.

Jeg håber det giver mening.

Hvis jeg var dig ville jeg træne eksplosivt med let vægt i hvert andet dødløftpas, og fokusere godt på teknikken. Så er jeg ret sikker på, at din styrke vil stige betragteligt i øvelsen efter ganske få gange :smile:

Link to comment
Share on other sites

LTS: Hm, jeg ER nok for hård ved mig selv - jeg har efterhånden hørt det fra flere. Ideen med ugemålene er også at sætte det hele lidt i perspektiv. Den med at holde hinanden i ørerne er jeg med på, bare det at skulle handle er en mental overvindelse de næste to måneder: brune kager, mimoser, snebolde osv. osv. men især kakaomandler og klejner trækker tænder ud at gå forbi.

P.S. Tak for roserne :blush:

Clayman: Jeg hopper glad og fro ud i det :smile: det lyder fornuftigt nok og det kan ikke fortsætte som nu. Ærgeligt at skulle erkende det, men jeg har faktisk fået ret ondt i lænden og overgangen til ballerne - især det sidste er lidt kritisk da hende vi p.t. har som firmamassør vist ikke er så glad for at ælte de dele - ikke at jeg måske ikke forstår hende. Og min læge vil ikke give henvisning til en fys; "jeg kan bare begynde at løbetræne i stedet for". Hvad der trods alt er positivt er, at lænden ikke er stiv som et bræt som ellers men "kun" er øm, så med masser af udstræk og selvmassage kan det måske lysne.

Jeg fik i øvrigt indviet helsevagten.dk - trods ellers ensformig og "trist" kost fik jeg noget overraskende dækket vitaminbehovet også uden vitaminpillen. Dagens indtag 2180kcal med 45% af energiindtaget fra protein - lige i overkanten. Programmet virker ret smart og jeg må hellere lege videre så jeg er dus med det når jeg skal smide fedtpelsen.

Link to comment
Share on other sites

Clayman: Jeg hopper glad og fro ud i det :smile: det lyder fornuftigt nok og det kan ikke fortsætte som nu. Ærgeligt at skulle erkende det, men jeg har faktisk fået ret ondt i lænden og overgangen til ballerne - især det sidste er lidt kritisk da hende vi p.t. har som firmamassør vist ikke er så glad for at ælte de dele - ikke at jeg måske ikke forstår hende. Og min læge vil ikke give henvisning til en fys; "jeg kan bare begynde at løbetræne i stedet for". Hvad der trods alt er positivt er, at lænden ikke er stiv som et bræt som ellers men "kun" er øm, så med masser af udstræk og selvmassage kan det måske lysne.

Det med lænden kan jeg ikke lide at høre... dødløft kan godt være synderen, ikke at jeg tror det dog. Ofte fraråder man højrep i dødløft, da teknikken meget hurtigt kan komme til at halte. Det kunne være du burde holde dig til 5 reps på de tunge dage, og så måske tage et sæt mere.

Efter at have kigget lidt på din træning, kan jeg se, at du lave ret tunge benpres. Det er meget vigtigt at du sørger for, at du i bundstillingen holder røven og lænden i sædet, og ikke (som man nemt kan komme til) runder i ryggen og hæver bagen fra sædet når vægten er i bund og benene er mest bøjede. Hold godt fast i håndtagene, og sørg for at røveren er helt i sædet. Hvis jeg skulle oddse, så ville jeg sætte mine penge på, at det er her du finder grunden til dine problemer med lænden.

Edited by clayman
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share