gladiator Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Hej,Jeg faldt lige over denne side fra Fødevarestyrelsen http://www.foedevarestyrelsen.dk/NR/exeres...ODE=Unpublished. Emnet er brød.Uddrag:Indholdet af fedt bør ligeledes være max. 5 gram fedt pr 100 gram. Her er det specielt brød med mange kerner, der indeholder et højt fedtindhold. I brød med færre kerner er der givet mere plads til fuldkornsmel og dermed også til kostfibrene.Jeg spiser blandt andre solsikkerugbrød, som indeholder mere fedt end andre rugbrød. Der er eksempelvis anvendt hørfrø - hvis jeg ikke tager fejl findes dette også i Udo's - altså en sund form for fedt.Det er naturligvis det samlede indtag vs det samlede forbrug der er afgørende, men jeg har svært ved at se, hvorfor Fødevarestyrelsen advarer mod rugbrød med højt fedtinhold - der er jo tale om sundt fedt.Hvilket rugbrød spiser du, og det er ikke et af de sidste steder, man bør spare på fedtet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camillabruun Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg spiser næsten altid kondikarl, hvis de har det, der hvor jeg handler. Ellers softkerne eller bagerens hørkernebrødDet er alt sammen brød med rimelig mange frø i, men jeg synes at det er mere lækkert og som nævnt i første indlæg er det jo det sunde fedtMen det skal nok også nævnes at jeg sjældent spiser meget mere end ca 3 skiver rugbrød på en dag, så det er begrænset hvor meget det betyder-Camilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limited Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg spiser som regel solsikkerugbrød. Hvad fødevarestyrelsen nu disker op med, af mere eller mindre gode idéer tager jeg ikke så tungt. Mit nuværende rugbrød er ihvertfald fy-fy i følge dem, da det indeholder både mere end 5% fedt og er skive-skåret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 For det meste hjemmebagt leverugbrøds blanding - det er så aktiv jeg er..Ellers købt levebrød 1,5% u alt for mange kerner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oksen fra Århus N Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg spiser den ekstra grove Skovmand fra Schulstad. Der er lidt hørfrø i, men ikke vildt meget fedt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAV Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg spiser den ekstra grove Skovmand fra Schulstad. Der er lidt hørfrø i, men ikke vildt meget fedt.Den kan jeg også tilslutte mig. Den smager rigtig godt og er næsten så grov den rykker posen i stykker :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bord Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Når jeg skal 'forkæle' mig selv: Kernesund med mandler og figen.For det meste køber jeg det groveste jeg kan finde og varierer gerne mellem forskellige slags. Ser aldrig på fedtindholdet- men på hvilke ingredienser det er lavet af. Masser af kerner og få tilsætningsstoffer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BBRulez Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Kohberg Fuldkornsbrød Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.I.M.P Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Man bliver hvad man spiser kohberg Hercules Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insaniac Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Spiser det billigste solsikkerugbrød man kan få i netto. Tror det er 5,95kr for en pakke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Spiser det billigste solsikkerugbrød man kan få i netto. Tror det er 5,95kr for en pakke. ditto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keler Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg æder bare rugbrød. Om det hedder Hercules, skovmandsbrød eller koberg tager jeg ikke så tungt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SGA Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jeg æder lidt forskelligt. Enten er det noget halløj fra Kohberg eller også er det fra den lokale bager eller bageren i Bilka/Føtex/Whatever. Tager det sgu egentlig ikke så tungt hvad det er for noget rugbrød, mit daglige indtag af rugbrød er alligevel begrænset til cirka 70-90g om dagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenny Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Jeg æder bare rugbrød. Om det hedder Hercules, skovmandsbrød eller koberg tager jeg ikke så tungt Bare det er groft med kerner i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse T Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Jeg æder gerne schwartzbrot.. :4thumbup: Den go'.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totti Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Jeg æder gerne schwartzbrot.. :4thumbup: Den go'..Ja tak. Den billige fra Fakta. Super go lir.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blanco Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Ja tak. Den billige fra Fakta. Super go lir..Den fatter jeg godt nok ikke nogen kan spise?Rugbrød skal helst være fra bageren må jeg indrømme , men så smager det til gengæld også super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donald Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Bare det er groft med kerner i Den nupper jeg også :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted May 13, 2006 Report Share Posted May 13, 2006 Hjemmelavet med både hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø og knækkede rugkerner. Derudover - selvfølgelig øl :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
terrace_lad Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 plejer at spise kondi karl, men i dag købte jeg et softkerne rugbrød i bageren og det smager jo helt anderledes og godt :-) Det mætter mere og virker som om der er mere gods i, det vejer også noget mere selvom det ikke er ret stort. Ved dog ikke om det er sundere end kondi karl, skovmands rugbrød osv.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorhauge Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Shulstad kernegrov levebrød.The one and only. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Trådgenoplivning er nu en hyggelig sport... Foretrækker egentlig Valmue (husker ikke mærket), men den har for ringe holdbarhed, så det bliver typisk Herkules, Jubilæum eller Softkerne. Store skiver og de kan holde til en dåse makrel i tomat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Spiser lidt forskelligt, ser efter hvilke fordeling af fedt og kostfibre der er i Skal jeg forkæle mig selv , så er det forbi lagkagehuset og købe rugbrød :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Shulstad kernegrov levebrød.The one and only. Quoted for truth! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TranceT Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Er med på en omgang Schwarzbrot! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.