Tour de France 2007


Squatfather
 Share

Hvem vinder trøjerne i årets Tour?  

135 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kontaktlim, MASSER af kontaktlim!

SÅ gammel er han jo ikke. Det var noget de brugte i 80erne.

Nej, helt ærligt. Har han alligevel småtrænet enkeltstart og holdt lav profil med det? Eller er det dopingbeskyldningerne, der har gjort ham mere sammenbidt?

Link to comment
Share on other sites

SÅ gammel er han jo ikke. Det var noget de brugte i 80erne.

Nej, helt ærligt. Har han alligevel småtrænet enkeltstart og holdt lav profil med det? Eller er det dopingbeskyldningerne, der har gjort ham mere sammenbidt?

Den gule trøje giver altid vinger. Det ser man gang på gang. Enkeltstart er for en stor dels vedkommende et spørgsmål om hvor meget lort du kan æde, hvor meget smerte du er villig til at bide i dig.

Men bortset fra det, så, ja. I vinterpausen har han fx. vindtunnel-testet en ny position på sin cykel. Så lidt MÅ han have trænet.

Edited by Scorpio
Link to comment
Share on other sites

Vindere: Rasmussen, Evans, Vino

Fint: Contador, Kloden, Kashechikin

Lidt skidt: Sastre, Leipheimer

Skidt: Valverde, Mayo, Schleck

Rigtigt skidt: Moreau

Det bliver vildt i Pyronæerne.

Sastre klarede sig vel egenligt ok. Placeringsmæssigt er det status quo for ham. Han ligger fint til inden bjergene. Men intressant at Astarloza og Cobo melder sig ind i kampen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg sagde jo at han kunne. Skød med et tab på 3:00-3:10 til Kloden. Det blev langt bedre. 2.54 tl Vino (der kørte fantastisk).

Men så godt!?!?!?!?! :blink:

Jeg synes nu ellers at du skrev at han ville tabe 10-12 minutter på enkeltstarterne :wink:

.......

Så er det store spørgsmål......hvor langt rækker det?

Well, der må selvfølgelig laves antagelsen om, at kyllingen ikke blot som altid holder niveauet, men at han faktisk i år måske er lige i lidt bedre form end nogensinde. Begge dele er rimeligt. Alt tyder på, at han er i bedre tour-form end nogensinde. Ligeledes er der intet som taler for, at han skulle tabe noget specielt af denne form, da han traditionelt ser ud til at være holdbar.

Under denne antagelse, så er det godt nok interessant. Selvfølgelig taler alt for, at de 10-12 min han selvfølgelig taber på enkeltstarterne er for kostbare. Men, men, men. Hvad hvis han bliver ved med at angribe.......præcist ligesom vi alle håber og med en vis rimelghed også med rette kan forvente?

Se så begynder det at blive vildt. Det er umuligt at svare på. Jeg tror dog, at der bestemt er udsigt til en podieplads...trods enkeltstarterne. Om endnu fire hårde bjergetaper er nok til at tage så meget tid til samlet at vinde, det er pt urealistisk (ryttere som Evans, Sastre, Valverde, Menchov, Contador, Moreau.....og ja Mayo, har hver i sær trods alt så gode kombinerede bjerg- og ITT-egenskaber, at det er vildt at tro på, at bare ikke en enkelt eller to skulle kunne matche Rasmussens tider samlet set).

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes nu ellers at du skrev at han ville tabe 10-12 minutter på enkeltstarterne :wink:

Fremhævningen er svaret på dit spørgsmål.

For at finde ud af, hvordan Rasmussen vinder touren hypotetisk, så må vi studere kørslen på bjergetaper og på ITT'erne.

Lad os lægge ud med det store handcap.....ITT.

Som sagt, så har vi - udover på sidste enkeltstart for to år siden - næppe set en eneste seriøs enkeltstart fra Rasmussen nogensinde. Enkeltstarten for to år siden fortæller os næppe meget. Det år var Armstrong, Ulrich og Basso med og kyllingen havde helt, helt sikkert - grundet at så vilde modstandere var umulige at køre klassement med - ikke forberedt sig på nogen måde at køre enkeltstart.....hverken træningsmæssigt, korrekt kørestillingmæssigt eller mentalt. Pludselig ligger han til en podieplads og skal køre sit livs enkeltstart for at holde Ulrich bag sig. Han er en total novice i dette ITT-game og slet ikke klar til en sådan udfordring. Ikke nok med han ikke er klar....alt går også ekstra galt. Han styrter, cyklen gør knuder, masse af cykelskift osv. ITT'en bliver et mararidt.

Sådan tror jeg slet ikke det bliver i år. Jeg tror kyllngen i de senere efterårsaftener sidste år begyndte at få store tanker. Væk er Ulrich og Basso. Dermed er der "kun" ryttere tilbage som IKKE er supergode på både ITT og i bjergene. Han har tænkt noget ale "OK, måske kan jeg ikke vinde sådan lige uden videre......men flasker tingene sig, jeg tjener lidt gratis tid på en etape og jeg kører min to bedste enkeltstarter nogensinde så er der måske en mikroskopisk chance for at jeg rent faktisk kan vinde det løb......i det mindste seriøst bejlenede til en podiumplads.......jeg har vundet det prikkede trøje to år, hvorfor ikke en enkelt gang give det chancen og se, hvor langt jeg faktisk kan klare det i klassementet, hvis jeg går efter det?"

Således tror jeg kyllingen specielt mentalt, men også træningsmæssigt (prøvet at se, hvor meget tid han rent faktisk kan barbere af sin ITT, hvis han kører 100% igennem og ikke kun 90-95% - samt få sat cyklen op så den passer ham bedst muligt og blevet lidt vant til at køre sådan). Hvad jeg ikke tror er, at han prøvet at forbedre sine egentlige ITT-evner sådan fysologsk. Dette ville være en for risikobetonet chance, når man nu engang er en ægte klatre, kan dette yderst flot og samtdigt aldrig før er gået efter at kunne ITT. Så ikke decideret forbedringer af ITT-evnerne......men finpusnng og få det bedste ud af de (ikke så fantastiske) ITT evner han nu engang har.

Det store spørgsmål er: Hvor meget ville dette give?

Umuligt at sige. Men lad os se lidt på ITT'erne fra sidste år. Jeg vælger at tage den første ITT, da jeg errindrer at kyllngen på sidste ITT slet, slet ikke kørte igennem, mens han på den første dog en lille bitte smule trådte i pedalerne (men ikke for meget, for så ville han blive for farlig for klassementet, når han skulle ud på sit megatogt for den prikkede trøje).

Næste spørgsmål er hvem vi skal sammenligne med? Der er masser. Men en fair rytter at sammenligne med må være Kloden.

På sidste års første ITT var Kloden 4.45 min bedre end kyllingen over 51 km på en letter kuperet etape (ca. ligesom første ITT i år og omvendt ikke helt så pandekageflad som sidste ITT).

Kloden er ITT-specialst. Rasmussen næsten trillede igennem.

Lad os sige Kloden kører op til sidste års (for ham hverken fantom eller skidte) tid.

Lad os sige, at kyllngen kunne køre 1 min hurtgere, hvis han havde givet den max, med den ITT-mentalitet/træning han var i sidste år.

Så er vi nede på 3.45

Lad os være optimistiske og sige, at han nu (under min formodning om, at han faktisk begyndte at tænke dette igennem i de mørke efterårsmåneder sidste år) er så mentalt klar, har fået indstillet cyklen så den passer til ham, han har kørt nok ITT-træning i år til at han er blevet fortrolig med denne cykelindstlling og at han har trænet nogen gange med 100% indsats for at se hvor langt det rækker, og således kan kører endnu bedre. Lad os sige 30-40 sekunder bedre.

Nu er vi nede på 3:00-3:10.

Så dobler vi op med en sjat (110 km ITT i år) og siger et samlet tab på 6:30.

Det er meget. Og flere af farvoritterne kører så flotte ITT, at det formentlig også bliver til ca samme tidstab til dem....minus en slat måske.....lad os sige 6:00.

Haløj, haløj. :bigsmile:

De fleste farvortter har han 3 min eller bedre (Mayo er lidt tættere på, men nok også en af dem med - langt fra direkte ringe men dog - lidt svag ITT).

Til Kloden er der 3:45

Til Vino er der 5:25

Han skal altså ud og hente 3 ekstra min end han har nu til de fleste af farvortterne og måske 1 min til Vino (vi antager at både Vino og Kloden efter i morgen igen er på toppen).

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Pyrenæerne bliver specielt giftige søndag og onsdag. Det er her TdF afgøres i år! Enten kan Rasmussen køre fri, eller også kan han ikke; og dermed enten vinder Rasmussen eller også gør han ikke. Etaperne der ikke slutter på en tinde, får han ikke lov at afgøre noget på. Så i morgen og onsdag = RASMUSSEN FTW!

I morgen sender de først Formel 1, og mon så ikke det passer meget godt, at TV2 skifter til TdF når de kommer til de sidste to stigningerne uden for kategori:

post-7010-1185051949_thumb.jpg

Onsdag er bare ond. 100% vanvittig etape. To 1'ere og to uden for kategori. :devil:

post-7010-1185051962_thumb.jpg

Kan Rasmussen smide konkurrenterne i morgen og/eller onsdag, kan han måske få de fire - fem minutter han skal bruge til enkeltstarten næste lørdag. Det bliver dæleme spændende. :blush:

Link to comment
Share on other sites

Det der gør det ekstra fedt er at det er TT specialisterne vs. all rounderne vs. bjerggeden. Det er ikke T-Mobile mandsopdækning imod Discoverys mandsopdækning som i gamle dage, men en assymetrisk kamp, hvor det ikke er muligt at forudsige udfaldet, (med mindre selvf. de begynder at tage tid på MR i bjergene).

Det tyder på at blive den bedste/mest spændende sidste uge i TdF siden TV2 begyndte at sende løbet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share