DeepCores Log


DeepCore
 Share

Recommended Posts

Alder 30 år

Højde 187 cm

Træningserfaring (styrke): omkring 4 års fokuseret træning

Træningsformål

Mit overordnede mål med at træne er at balancere styrke, eksplosivitet, udholdenhed, udseende, sundhed og velvære. Jeg har så at sige en bred tilgang til træning, hvor jeg både prioriterer udholdenhedstræning og styrketræning. Jeg vil dermed gerne kunne løbe en anstændig 10km tid og samtidig have eksplosivitet og muskelmasse til at have nogle OK styrkeløft. Denne tilgang er opstået primært pga. interesse.

Styrketræning - max løft

Bænkpres single 130 kg - 18. marts 2008

Dødløft single 165 kg - 10. januar 2009

Squat single 130 kg - 9. maj 2008

Total: 410 - 9. maj 2008

Her er meget jeg gerne vil forbedre, særligt mit dødløft vil jeg gerne arbejde mere på og bænkpres er jo altid sjovt! :smile:

Programmer jeg har erfaring med:

Bill Starr, Fullbody, 3- split (Arnold Classic, HUGE, Push-Pull, Classic Trainer), Sheiko beginner 1, Alternativ Hypotrofi, Westside Barbell (WSB).

Jeg træner efter Bill Starr principper i øjeblikket.

Løb

3.010 km på en Coopertest - efterår 2007

5 km 21, 26 min. sommer 2007

10 km 46,26 min. efterår 2007

Halvmaraton 1 time og 45 - efteråret 2007

Amsterdam Marathon 4 timer, 1 minut og 15 sekunder - oktober 2007

Mountainbike

Merida MTB Marathon 2007 - 67 km ruten, oktober 2007. Tid: 4 timer, 26 minutter og 26 sekunder. (Blev kørt i skovene omkring Hillerød, i et stor mudderbad).

Merida MTB Marathon 2008 - 47 km ruten

Har bokset i godt og vel 3 år, dog ikke kampe. Fokuserer på MTB i øjeblikket, men overvejer at starte boksningen op igen. :4boxing:

Har for nogle år siden trænet badminton i en 3 års tid. Dette er dog lagt på køl nu.

Mål for 2009!!

Gennemføre Hillerød MTB Marathon 2009 - 103 km ruten

Forbedre styrkestats særligt skal jeg kunne dødløfte 170 kg - 180 kg, hvilket jeg tror et muligt...

Har aldrig rørt krudt af nogen art - og kommer heller ikke til det! (som mine stats nok også viser :blush: )

More to come... Forhåbentligt med nogle bedre dødløft i den nærmeste fremtid :4thumbup:

Smid en kommentar, hvis du er frisk! :w00t:

[Opdateret 12. januar 2009]

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 540
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Benhård september

Hmm, det ser godt nok ud til at der bliver masser af træning i september :-/

Fredag d. 31. august - 2. september:

Træningslejer med boksning - bliver max hårdt!! De sidste par gange jeg har været med, har jeg været helt udsolgt efter de her lejre, som bl.a. indeholder: natløb, 5 km intervalløb, minimum 2 timers boksetimer ad gangen, bakkeløb og masser af reaktionsøvelser, englehop og armstrækkere. Man ved aldrig helt hvad programmet byder på, men det er sikkert at man bliver vækket midt om natten for at tage ud og løbe. Det værste er, at de gutter og piger der er med alle er i super form, hvorfor man automatisk bliver presset til det yderste. Glæder mig max. :4thumbup:

Onsdag d. 5. september: DHL-stafet i fælledparken med min arbejdsplads. Gør mig forhåbninger om at løbe de 5 km på under 20 minutter, ligger i øjeblikket omkring 21-22 min. Håber at jeg kan komme ned i vægt inden vi rammer september, således at jeg af den vej bliver hjuplet lidt på vej mod de 20 minutter inden løbet.

Søndag d. 23 september:

HC Andersen maraton i Odense. Bare jeg gennemfører er jeg tilfreds, da dette er mit første maratonløb - hvilket jeg har drømt om at gennemføre i nu snart 7 år :-) OK - en tid omkring 4 timer og 15 min. satser jeg på... Løber i øjeblikket et halvmaraton på ca. 1 timer og 55 minutter. Denne tid skal helst hedde 1 timer og 45 minutter inden løbet. Jeg træner med en kammerat, som er en rigtig god løber, og som jeg nok ikke helt kan følge.

Søndag d. 30 september:

Mountainbike løbet 'MTB marathon' i Hillerød. Gør mig forhåbninger om at køre 47 km i skoven omkring Hillerød på under 2 timer og håber på at komme ind og få en top 100 placering. 7-9-13 for at jeg ikke punkterer under løbet. :bike:

Erimitageløbet d. 7. oktober. Regner med at løbe de 13 km, som ruten byder på, på ca. en time - da jeg i øjeblikket ligger omkring de 46 minutter på en 10 km rute.

Wow, det skal nok blive en benhård måned, kan jeg se på det hele! :)

Link to comment
Share on other sites

He-he - god træk med log, så jeg kan holde øje med dig :4police:

Ser ud til at blive et stramt program frem til efteråret - håber nu også at se noget rigtig træning herinde og ikke kun løb :poking:

Hvis vejret ellers kunne blive lidt bedre, bliver der måske noget Brygge-træning en gang i næste uge...

Link to comment
Share on other sites

Omnipresent: Hehe, jo mon ikke der også kommer lidt rapport om andet end løb - selvom styrketræningen jo nok er sat lidt i bero et par måneder. Men 'hell yeah' en omgang bryggetræning står jeg ikke over - lad os finde ud af det Champ!

post-13780-1184242545.gif

Guarden: Aaaaaaaaaaw Yeeeeaaah! Ses til Hard-Core på tirsdag! :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Fik kørt en grum omgang træning i går, som tærrede godt på kræfterne:

- 40 minutter cykling i højt tempo til og fra træning

- 7 km løb inden boksning, på rundt regnet 33 minutter

- Halvanden times meget hård boksning - masser af strækkere!

Boksetræningen sluttede af med intervalløb, som hev den sidste energi ud

- Sluttede af med løs sparring på sæk, aka. 'Omnipresent', i ca. 15 minutter :bruce:

Var godt træt og udmattet i går aftes, men med god samvittighed :smile:

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning

Løb i dag 27km i det gode vejr, som gik forrygende godt. Jeg har drøjet lidt med en begyndende knæskade (vil hellere selv kalde det en 'knæ-skavank' da ordet 'skade' lyder så seriøst) :-) Under turen i dag mærkede jeg slet ikke noget til min 'knæ-skavank' hvilket bare er rigtig godt!

Jeg løb de 27km i Utterslev mose sammen med en kammerat, og sluttede turen i tiden 2 timer og 32 minutter, som alt i alt er OK, synes jeg. :4thumbup:

Styrketræning og langdistanceløb kompenserer ikke hinanden særlig godt, men det er vel også hvorfor jeg godt vil prøve mig af på maratondistancen - netop for at flytte grænser og se hvor meget jeg kan holde til! Satser i øvrigt på at løbe de 42,192 km på et sted mellem 4 timer og 4 og en halv time. Det skal nok blive en hård omgang!

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning står på 1 times styrketræning efterfulgt af 1 times boksning, plus 40 minutters cykling.

Styrketræning:

Flad bænkpres m. dumbells: 2 opvarmningssæt med 20kg til 25 kg, plus 3 sæt med 32-35kg

Flyes: 4 sæt med 18 kg supersæt med military press ca. 30 kg dumbells

4 sæt Skrå bænkpres (25 kg) supersæt med lateral raises (10 kg)

Derefter til box 1 time (Guardens boksetime i fitness.dk) :4boxing:!

post-13780-1184582887_thumb.jpg

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag:

Godt med en tiltrængt hviledag!

Onsdag:

Skulle egentligt ha' været ude og løbe en 10km tur i morges, men kom ikke afsted da min kammerat, som jeg løber med ikke svarede... Hmm, så må der bare løbes en ekstra gang i denne uge. Har dog alt i alt, igen i denne uge, løbet 60+km.

Dagens træning står på:

- 5km moderat løb til boksning

- 1 time og 30 min boksning - helt ud til kanten!

- 5km moderat løb hjem igen.

I alt ca. 2 timer og 45 minutters aktivitet.

----

Som det er lige nu, har jeg ret meget lyst til at komme i gang med at lægge det primære fokus på styrketræningen igen. Nu har jeg cuttet og fokuseret på at løbetræne i lang tid, og har stadig som mål at løbe maraton; hvorfor jeg føler en trang til snart at smide rundt med noget jern igen, og få den styrke og masse tilbage, som jeg har mistet under cut. Styrketræningen er altså blevet nedprioriteret en smule til fordel for løb og andet cardio de sidste mange måneder.

Jeg er stadig meget opsat på at kunne løbe maratonet i OK stil, og brænder virkelig for det. Målet er stadig at være en af de sjældne løbertyper, som både har styrke, muskelmasse og udholdenhed.

Det er ikke lige let at ville det hele på samme tid.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Først et kort recap siden sidst:

I onsdags løb jeg ca. 5km til boksning i moderat tempo. Boksning var super hårdt og fik mig virkelig ud i torvene - synes jeg gav 100% Løbeturen på en 6km penge på vej hjem efter boksning, var derfor rent overlevelse. Jeg var godt træt da jeg kom hjem.

Torsdag til gengæld, var jeg virkelig virkelig træt, og meget flad. Frygter lidt at jeg nærmer mig en slags overreaching stadie - da jeg de sidste måneder har forøget de kilometer jeg løber pr. uge. - ..har trods alt udvidet mine løbeture til at måle 50-60 km pr. uge. Så derfor ingen træning torsdag, andet end lidt one-arm push-ups og evil wheel roll-outs.

Fredag morgen skulle jeg så i gang igen for alvor og 20km løb var på programmet. Jeg mødte min kammerat kl. 8. og var stadig meget flad efter i onsdags. Løbeturen var en ren katastrofe, da jeg efter 5kms løb var udsolgt på energi - var simpelthen bare flad på systemisk plan. Det var også ligesom at alt ikke spillede og der var meget at whine over: havde en smule ond i halsen som tegn på begyndende sygdom, havde ond i ankelen, havde forhøjet (hvile og arbejds)puls kunne jeg måle (måske pga. begyndende sygdom og/eller måske pga. overreaching), havde søvnunderskud, - som alt i alt gjorde at jeg var demotiveret, en smule irriteret og i dårligt humør. Løbeturen endte efter 10km, som jeg fuldførte i nok den dårligste tid i flere måneder.

Fik dog heldigvis ingen sure miner fra min kammerat, som accepterede at vi kun løb de 10 km.

Lørdag er jeg så blevet en smule snottet og har lidt feber, og er stadig ret flad på energi. Planmæssigt skal jeg ud og løbe de 20km i morgen, da jeg således har byttet rundt på fredagen og søndagens træning. Nu må vi se hvad det bliver til. Som hovedregel vil jeg dog prioritere at hvile i morgen hvis jeg ikke er helt frisk.

Casper over and out!

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 22 Juli

Var ikke helt opsat på at løbe de 20km i dag, da jeg er blevet en smule syg - så tog lidt hjemmetræning i stedet, som stadig på ingen måde kan overgå at rende en tur i fitness.dk og lave nogle tunge løft. Benchpress forever! Men havde nu en OK træning alligevel...

Dagens træning

4x25 armstrækker, med tæerne balancerende på en fodbold, for at få lidt ekstra intensitet i øvelsen (tid: 10 minutter)

6 x 25 almindelige armstrækkere (tid: 15 minutter)

I alt 250 stk.

Plus en smule ustruktureret leg med one-arm push-ups

5x5 evil wheel roll-outs lagt imellem armstrækkerene - kun negativer, men i langsomt kontrolleret tempo

I alt 25 stk.

Link to comment
Share on other sites

Aaargh Champ - nu tager du dig lige sammen :nonono:

Surt at blive syg nu - har jo sagt, at alt det løb ikke er godt for dig. Men i det mindste giver det plads til lidt rigtig træning i stedet for :4thumbup:

Regner også med at se dig til box senere - i dag godtages ingen undskyldninger :blahblah:

/M.

Heeeeeey Sjampen!

Ja, surt at blive syg :annoyed: , men er nu ved at komme ovenpå igen. Hvad med dig, er tømmermændene ved at lægge sig?

Træning mandag d. 23 juli 07

Løb 17km - moderat tempo - så ingen box i dag!

Og Omni, nu kan jeg så forstå at du bakker ud på onsdag, så har du jo chancen for at lave et come back til på næste mandag!

It's gonna be another knock out!

Awwwwwwwwww Yeeaaaaahhh!! :4thumbup:

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

Så er der ingen vej tilbage :) Jeg har netop betalt og tilmeldt mig H.C. Andersen Maratonet d. 23 september i Odense.

Jeg må ærligt sige, at jeg glæder mig ret meget til at prøve mine grænser af på maratondistancen. Synes selv jeg er godt på vej, løb fx 17km i går på 1 time og 23 minutter - som jeg er udmærket tilfreds med.

Jeg har nu altid været meget interesseret i motion, af alle former, men de sidste år jeg har koncentreret mig om træning der beror på eksplosivitet, fx styrketræning og boksning. Et maratonløb kræver udholdenhed med en jævn belastning over lang tid, som er en lidt anden type træning end den jeg har gået op i indtil nu. Jeg vil derfor ikke karakterisere mig som en typisk maratonløber. Håber derfor på en tid omkring 4 timer til 4 timer og 20 minutter :-)

En kammerat løb løbet sidste år på 4 timer og 9 minutter - den tid vil jeg godt slå, så jeg kan hovere lidt bagefter - hehe. En lille ting er dog, at han stilte op til løbet som en del af et væddemål, og løb altså de 42,192km på 4,09, uden at have trænet op til det! :-/ Så det er lidt begrænset hvor meget jeg kan hovere... hvis jeg altså i det hele taget slår hans tid.

Min træningen foregår i øjeblikket således, at jeg løber forskellige typer af løbetræning og forskellige distancer på forskellige ugedage. Ugeskemaet for de næste par måneder ser således ud:

mandag: 10km løb

Tirdag: Intervalløb

Onsdag: 7km løb inden boksning

Torsdag: Hviledag

Fredag: 10km løb

Lørdag: Frit løb

Søndag: Lang tur, med en forøgelse kilometermæssigt på 10%, som ugerne skrider frem

Jeg forsøger at holde følgende maratonløbeprogram (viser kun løbetræning, dvs. uden boksning og andet træning), hvor antallet af ugentlige kilometer forøges, som maratonet nærmer sig; og hvor min form planlagt burde toppe 2 uger inden. X-aksen indikerer uger - vi er nu i uge 10 på skemaet, og Y-aksen indikerer antal km løbet. De to sidste uger nedtrappes antallet af ugentlige løbekilometre, således at jeg på ugen hvor maratonet holdes løber 5 km tirsdag og torsdag, og 2km lørdag inden løbet - for derefter at løbe de 42,192km søndag.

Så er jeg forhåbentlig som skudt ud af en kanon på maratonsdagen :)

post-13780-1185272596_thumb.jpg

post-13780-1185272746_thumb.jpg

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

Træning tirsdag d. 24. juli

Dagens træning stod på intervalløb og styrketræning.

Løb

3km Intervalløb, løb i ca. 20 minutter, og prioriterede korte hurtige intervaller.

(opvarmning)

300m med 15km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

200m med 16km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

300m med 18km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

200m med 18km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

400m med 19km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

400m med 19km/t. - derefter alm. gang (3 km/t.) til min puls var faldet tilstrækkeligt.

Styrketræning

Lagde fokus på ryg og biceps. Intensiteten vurderer jeg som forholdsvis lav, da jeg havde lidt travlt - skulle ud at spise. Så fik knaldet mange hurtige reps af med korte pauser.

One-arm bendover row:

8rep, hver arm m. 20kg (opvarmnings sæt)

8rep. hver arm m. 25kg

8rep. hver arm m. 30kg

6rep. hver arm m. 30kg

Wide grib lateral pull-down

8 rep. m. 52kg (opvarmnings sæt)

8 rep. m. 65kg

8 rep. m. 65kg

Stående barbell biceps curl

8 rep. m. 22,5kg

8 rep. m. 22,5kg

8 rep. m. 22,5kg

Link to comment
Share on other sites

Onsdag = hviledag

Træning torsdag d. 26. juli

Løb 10km på 47 minutter. Helt OK løbetur, selvom det regnede.

Fredag = ufrivillig hviledag...

Lørdag daffer jeg en tur til Jylland og ser nogle venner. :4drunk: :cooldance: Og så skal den have gazzzz på søndag, hvor jeg har planer om at løbe 22km efter jeg er kommet hjem. :crazy_pilot:

:4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Hey Jacob!

Det bliver desværre ikke til meget HardCore i øjeblikket :unhappy:

Men efter maratonet er løbet d. 23. september, vender jeg stærkt tilbage. :showoff: Sådan 3 måneders løbetræning, et fald af proteinrig kost til fordel for kulhydratrig kost og ikke meget styrketræning, giver forøget styrke har jeg hørt.... :blush:

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

Fredag = Hviledag

Fredag nat fandt denne historie så sted, som gjorde at jeg ikke kom afsted til Jylland eller fik trænet lørdag:

Fredag nat vågner jeg, ved at en politisirene nærmer sig hastigt og når et højdepunkt ikke langt fra mit soveværelsesvindue. Sirenen bliver ved med at larme, meget monotont og meget højt, og jeg står op og ser ud på gaden. Jeg kan se politibilens blå blink danse over vejen, og får derefter øje på en sort Audi, der tilsyneladende er kørt galt. Noget tyder på at politigutterne har forladt politibilen, og er sat efter manden til fods, da han er stukket af fra ulykkesstedet. Jeg kan forstå, at min egen røde bil har fået et smæk på venstre side, som del af uheldet, og at to andre biler også er involveret. Først antager jeg det ikke er så slemt.

Jeg er i gang med at tage noget kluns på for at gå ud og se nærmere på hvad der er sket, da politibilen slukker for de larmende sirener, og erstatter larmen med lyden af en motor i høje omdrejninger og hvinende dæk.

Da jeg står ude op gaden i nattens stilhed og betragter skaderne på min bil, kan jeg godt se at turen til Ribe her lørdag formiddag ikke bliver en realitet. Audien, som ellers er en rigtig flot bil – topmodel med læderindtræk og hele baduljen, er totalskadet, forlygterne er stadig tændt og motoren giver en opgivende sydende lyd, som olien langsomt flyder ud på asfalten. Spaden i Audien har tilsyneladende kørt en 80-100 km./t. og mistet herredømmet over bilen rundt i rundkørselen, i et desperat forsøg på at lægge afstand til politibilen han havde lige i røven. Han har så smadret ind i venstre side af min bil - 'SLAM' - og rykket den ca. 1 meter ind over fortovet med så meget kraft, at dækket på højre hjul er røget ud af fælgen; derefter er han fortsat op i røven på en anden bil, som så er kørt op i en tredje. Danm… På den lyse side, er der heldigvis ingen der er kommet til skade.

Politibilen har opgivet jagten på manden og kommer tilbage. I Audien finder de førerens kørekort – ’kæft en spade, at løbe fra sin egen bil, med mindre at han altså havde noget mere værdifuldt med sig. Sne er vel værdifuldt her om sommeren, tænker jeg… Men under alle omstændigheder, ’kæft en spade!

Jeg står så den næste time og tager nogle billeder til forsikringen og sludrer med politiet. Åbenbart har de stoppet ham ikke langt herfra under mistanke for spirituskørsel, og han er så stukket af i høj fart. Hundepatruljer er nu ankommet, men spaden i Audien er væk. Han løber nok fortsat med hastige skridt et sted i yderkanten af Østerbro, ser sig forpustet over skulderen med tungen savlende ud af venstre mundvig, som en fej hund på flugt.

I hvert tilfælde, står jeg tilbage med en bil der ikke kan køre. Hverken til Ribe eller til arbejde de næste mange uger. Ikke lige hvad jeg har brug for. Skaderne løber vel op i en 30-40.000 kr., hvis undervognen har taget skade, som den højst sandsynligt har. ØV!

Edited by DeepCore
Link to comment
Share on other sites

Træning Søndag d. 29 juli 2007

Løb 22,53km på 2 timer og 1 minut. Jeg var godt nok træt da jeg kom hjem, synes at jeg havde løbet ret hurtigt. Startede med at løbe i højt tempo, da jeg følte mig godt tilpas. Har stadig et mål om at løbe en halv-maraton på 1 time og 45 minutter, men har nok stadig brug for lidt mere fart i benene, kan jeg forstå på det hele. Jeg må vel ligge på en time og tooghalvtreds, med lidt god vilje :smile:

Har nok løbet omkring 110% af MT (maratontempo) under turen.

Ruten er illustreret på vedhæftede billede. Dog kan man ikke se på billedet at to af søerne ved Utterslev mose - de to mod højre - blev tilbagelagt to gang :4thumbup:

post-13780-1185744516_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share