Verdensrekord på 100 meter


ShotPut2012
 Share

Recommended Posts

Asafa Powell forbedrede her til eftermiddag verdensrekorden på 100 meter!

I et indledende heat ved et stævne i Italien løb Asafa Powell 9,74 sek. Det er en forbedring på 3/100 sekund af den bestående verdensrekord.

Jeg har endnu ikke set løbet, men den svenske ekspertkommentator troede ikke på tiden da han så den!

Asafa Powell bankede afsted, og da det kun var indledende heat slappede han af på de sidste 10-15 meter og krydsede alligevel målstregen i NY VERDENSREKORD! Vinden var tæt på optimal med 1,7 sekundmeter medvind!

I finalen løb Powell 9,78 i 0,0 vind, hvilket faktisk er et bedre resultat end verdensrekorden! Havde han haft den samme medvind, så havde tiden heddet 9,70 eller hurtigere!!!

Link to comment
Share on other sites

Situationen med Asafa Powell og VM er lidt speciel.

Han var skadet tidligere på året, og han så egentligt ikke særligt stærk ud lige op til VM, så det var ikke den store overraskelse at han ikke vandt. Tyson Gay var bare den bedste på dagen!

Asafa Powell er verdens hurtigste mand, og 9,70 er ikke urealistisk til OL næste år, hvis vejret og forholdene tillader det...

Link to comment
Share on other sites

DET ER SGU DA FULDSTÆNDIGT LIGE GYLDIGT OM DET ER SKREVET MED STORT ELLER SMÅT......................

DET ER IØVRIGT SAMME STADION CLAUS HIRSBRO LØB REKORD PÅ I 1996 DESVÆRRE HAVDE HAN SPIST FOR MEGET KØD MED VITAMINER I :4thumbup:

TROR IKKE ASAFA ER MESTERSKABSLØBER..............MEN DET ER IKKE SIDSTE GANG HAN SÆTTER REKORD

Link to comment
Share on other sites

Umuligt at svare på Esse, en ting er sikkert, den vil blive ved med at blive slået igen og igen :-)

Hans topfart er jo ekstrem - får en ok start efter hvad jeg kan se, men topfarten han når, ser, sammenlignet med modstanderne ret vild ud.

Rekorden kunne tyde på "klassisk" detraining-fejling, hvor atleten forbereder sig for hårdt op mod dennes primær konkurrence, og først efterfølgende faktisk når formtoppen, grundet mistiming af træning.

Link to comment
Share on other sites

Rekorden kunne tyde på "klassisk" detraining-fejling, hvor atleten forbereder sig for hårdt op mod dennes primær konkurrence, og først efterfølgende faktisk når formtoppen, grundet mistiming af træning.

eller svag psyke... Det er ikke første gang han kikser til et stort stævne! men det kan selvfølgelig også være af din angivne årsag de andre gange. Det at han sætter den i et indledende heat og tilsyneladende ikke gir den gas helt til målstregen, kunne tyde på at hans spændingsniveau nemt bliver for højt og dermed får en negativ indflydelse på sluttiden. Hans sidste tur på 4*100m ved VM ser også ud til at gå ekstrem stærkt i forhold til konkurrenterne...

Esse: Med gendoping skal der nok blive løbet under 9.5 inden for 10-15 år

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror Asafa Powell har potentiale til at løbe et pænt stykke under 9,70...

I den sammenhæng er det ikke uvæsentligt at, da Michael Johnson satte sin verdensrekord på 200 meter snittede han 9,66 pr. 100 meter! (Den reelle tid hed dog: 10,10-9,22)

Asafa Powell har et kæmpe potentiale, men kunne han lære at løbe kurve, tror jeg at vi ville kunne se en mand bryde de 19 sekunder på 200 meter! Johnson specialtrænede til 200 og 400 meter og var derfor en anderledes type end Asafa Powell, men det anslås at han "kun" ville være god for 9,90-9,95 da han satte sin 200 meter verdensrekord.

Skær 2/10 sekund af den tid, så har du 9,90 på de første 100, og Asafa Powell har langt højere topfart end Johnson havde, så kan han holde den i et perfekt løb (som man må anslå Johnsons 200 meter var!) Så kunne han måske løbe 9,90-9,10... Det er 19,00 sekunder!

Det er selvfølgeligt alt sammen leg med tal, men det er heller ikke uvæsentligt at den samme person ikke har holdt verdensrekorden på både 100 og 200 meter siden den elektroniske tidstagning blev indført i 1968!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share