Spock 2010


Spock
 Share

Recommended Posts

Hvis du bliver ved med at træne så meget kommer du aldrig ud af den nedadgående spiral. Drop det der er unødvendigt i forhold til det du gerne vil - at gennemføre Challenge.

Og begynd så at spise noget mere. Og sove noget mere. I stedet for at sidde og skrive til mig på MSN om alt mulig svømmepis :tongue:

:laugh: hvis du vidste hvad jeg åd.... :smile:

Det næste bliver vel at du også synes jeg skal droppe wakeboard i denne sæson :blush:

Omkring MSN - jeg er helt oppe at køre over de vendinger. Videoerne er her. Jeg linker til del 1 - der er 5 dele i det hele.

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

Jeg har lidt problemer i mellemkødet, når jeg sidder på sadlen. Ved ikke om jeg skal have nye cykelbukser (mine er 5 år gamle), eller om det er sadlen den er gal med.

Du mangler bare sadeltræning (altså røven skal tilvendes til at sidde på den hårdere sadel) ((jep din racer sadel er hårdere end en spinnings sadelen))

ps. hvis du på et tidspunkt vil ud og løbe en alternativ løbetur, så bare sig til.

ellers regner jeg også med snart at finde min cykel fuji newest 1.0 frem (den er godt nok ikke så hurtig, men jeg kan da sagtens viser dig alle de ruter af interessant værdi på amager)((hvis det skulle være noget))

Link to comment
Share on other sites

Du mangler bare sadeltræning (altså røven skal tilvendes til at sidde på den hårdere sadel) ((jep din racer sadel er hårdere end en spinnings sadelen))

Hmmm vi taler om mellemkødet, ikke røven.. men ... ok så fortsætter jeg til jeg får hård hud der :blink::crazy::sneaky2: hehe

ps. hvis du på et tidspunkt vil ud og løbe en alternativ løbetur, så bare sig til.... osv

Lækker cykel!!! Jeg vil rigtig gerne med en dag. Du løber alt for hurtigt til mig, så løb er nok ikke aktuelt (afhænger af min ryg på dagen). Cykling kan vi finde ud af. Jeg er ikke til at køre i store grupper, for min teknik er ikke god nok til det. Men et par personer kunne være super fedt!!!

Link to comment
Share on other sites

:laugh: hvis du vidste hvad jeg åd.... :smile:

Spockman - du er (old)gammel bruger af MOL og så kender du stadig ikke vigtigheden af at spise - hvis du spiser "vildt" meget og stadig taber dig; hvad sker der så? :tongue:

Det næste bliver vel at du også synes jeg skal droppe wakeboard i denne sæson :blush:

Jeg sad faktisk i tænkte over det, men lod så være fordi jeg har brug for nogen jeg kender lidt bedre end "hej-stadiet" der ude :laugh:

Omkring MSN - jeg er helt oppe at køre over de vendinger. Videoerne er her. Jeg linker til del 1 - der er 5 dele i det hele.

I forhold til din træning i bassinet er vendinger selvfølgeligt relevante, men når du kommer til Challenge skal du slet ikke vende - fokusér på armtag, rotation og glid.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke sikkert at det vil gøre den voldsomme forskel, men hvis dine bukser er fem år gamle, så er jeg temmelig overbevist om at puden er siddet helt flad.

Jeg skifter mine hvert år og kan med det samme mærke forskel i de nye. Og har også haft Assos - de blev faktisk hurtigere flade end klubtøjet.

Link to comment
Share on other sites

Guest Cykologen
Jeg har lidt problemer i mellemkødet, når jeg sidder på sadlen. Ved ikke om jeg skal have nye cykelbukser (mine er 5 år gamle), eller om det er sadlen den er gal med.

Nu skriver du "mine er 5 år gamle" - så du har kun 1 par? Du skal have nogle at skifte imellem. Og du skal nogle nye med en frisk og fjedrende siddepude. Ellers vil du uundgåeligt løbe ind i problemer. Jeg har mindst 5 par at skifte imellem. Og så bruger jeg godt med buksefedt, ellers kan man ikke slippe godt fra flere timer i sadlen. Endelig er der nok også et tilvænnings-issue, som de andre skriver.

Link to comment
Share on other sites

Guest Cykologen
Jeg synes turbotræner er meget mere intensiv træning end når man er på landevejen eller til spinning. På turbotræneren er der konstant pres på musklerne - modsat på landevejen, hvor man ofte ruller nogle sekunder før man træder videre osv osv. Turbotræneren er eet langt konstant tryk, så 1 times turbotræner sidder stenhårdt i benene synes jeg.

Når du skriver Challenge, går jeg ud fra, at det er Copenhagen Challenge i august, du skal deltage i. Nu har jeg ikke en dyt forstand på triatlontræning, men så vidt jeg ved, går cykelruten til arrangementet op gennem Birkerød, Blovstrød, Karlebo og over til Strandvejen og retur.

Det vil sige, at I bliver kastet ud i bakker, muligvis hård vind,trafik, sving, asfalt under hjulene og meget mere. De landeveje kender jeg godt, og de kan da sagtens suge nogle kræfter ud af benene. Spørgsmålet er, om du kan forberede dig til det på den turbotræner?

Umiddelbart ville jeg mene, at du skal cykle på landevejen så meget som muligt for at få alle de ting, der påvirker dig, med ind i træningsprogrammet. Du skal jo blandt andet lære at tage svingene så hurtigt som muligt, hvis du vil have en chance for en fornuftig tid.

Just my 5 cents … andre med triatlonerfaring kunne måske byde ind?

Link to comment
Share on other sites

Spøer>>

- jo jo ved godt jeg skal hælde flere kcal indenbords, men det handler også om at musklerne bliver nedbrudte pga den permanente katabolske tilstand man er i når man laver meget cardio.

Egentlig handler det ikke så meget om min vægt, men om at musklerne bare forsvinder :nonono:

Spørgsmålet er, om du kan forberede dig til det på den turbotræner?

Cykelogoen>>

Heps, du har da helt ret - jeg skal da også køre på ruten mange mange gange. Men når klokken er 2130 og det er mørkt udenfor, så er turbotræneren et godt alternativ til en intensiv træning.

Men man skal ud, naturligvis. For mig er det tidsmæssigt bare ikke lige nu så let - det skal så være i weekenden, og lørdag kan det ikke, pga en bunke spinningtimer jeg har. Så søndag er eneste "lang-cykeldag" hvis jeg skal ud.

Men meget snart bliver det lyst nok om morgenen (og varmt nok) til at jeg overvejer at lave nogle længere ture om morgenen før job.

Som du siger er ruten (desværre) kuperet, jeg er lidt nervøs for om mine 1080 hjul egentlig er optimale til den slags...

Spøer>> jo, vendinger er ikke relevante i open water, men det handler jo også om at kunne svømme med en god rytme i bassinet - og det giver rullevendinger bedre mulighed for, i forhold til at stoppe op hver bassinlængde.

Desuden ser det unægteligt bedre ud :superman::tongue:

Gregers>> jeg har 2 par cykelbukser, men begge er ved at være godt gamle og slidte. Jeg tror jeg vil prøve at finde nogle nye.

Cykologen>> hvor køber man sådan noget buksefedt - er det noget man kan anbefale generelt?

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

Christian, det ved jeg godt - men .. tror ikke mit ego kan overskue det :tongue: . Har allerede tabt mig 5-7 kg siden oktober, og det går kun een vej - nedad. Det er en møgpisselorte fornemmelse. Styrken går bare lige i skraldespanden... .. jeg træner full body (minus ben) 2 gange ugentligt, det burde jeg kunne overskue, ikk? Men jo, det er sindssygt hårdt og man kan stort set ikke svømme bagefter.

Men så må jeg bare være bedre til at komme op om morgenen og lave træningspas der. Men principielt tror jeg du har helt ret. Ved bare ikke om mit ego kan klare det... :blush: :blush:

He he. Det lader til at du både vil blæse og have mel i munden. Altså både gennemføre Challenge Copenhagen i en fantom-tid, OG ligne Arnold :cool:

Hvor mange top-triatleter eller Tour de France-ryttere er det lige, der også er kæmpemuskuløse?

Rasmus Henning træner fx udelukkende med elastikker og en enkelt vægtstang når han laver squats. Og de fleste elitettriatleter i min klub træner højest nogle coreøvelser og øvelser med egen kropsvægt og elastikker for at være optimalt restituerede til de lange træningspas.

Kan såmænd også godt forstå at du taber dig, hvis du ikke lader dine muskler restituere ordentligt.

Nå nok for min moralprædiken for denne gang :tongue: I det mindste får du trænet hårdt, hvilket vist er mere end man kan sige om mit usle korpus :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Guest Cykologen
Men når klokken er 2130 og det er mørkt udenfor, så er turbotræneren et godt alternativ til en intensiv træning. For mig er det tidsmæssigt bare ikke lige nu så let.

- hvor køber man sådan noget buksefedt - er det noget man kan anbefale generelt?

Jeg kan sasgtens se udfordringen med den store træningsmængde, du holder dig. Det er aldrig nemt at indpasse cykeltræningen i et dagsprogram. Det kæmper jeg jo også selv lidt med, selv om min træningsmængde slet ikke kan sammenlignes, og jeg ydermere har det privilegium, at jeg disponerer over min egen tid som freelancer. Og jo, så er turbotræneren naturligvis langt, langt bedre end ingenting. Du får jo også trænet stilingen på cyklen.

Alle seriøse cykelbutikker sælger buksefedt. Assos laver en krukke med buksefedt i en superlækker kvalitet (det koster så også 99 kr.). Jeg smører det så ikke på bukserne, men – ja, pardon my french – godt rundt i skridtet :laugh:

Det er ikke sjovt at blive hudløs og øm lige dér, så selv om det lige føles lidt pudsigt og glidende, når man sætter sig til rette i sadlen med buksefedt i skrævet, så er det uundværligt, hvis man er afsted i flere timer.

Men det er da egentlig sjovt, at du ikke har haft problemer ved mange timer spinning i træk? Måske skulle du også lige eksperimentere lidt med saddelpositionen på din raket af en cykel. Der kan selvfølgelig også være lidt at hente der.

Go' røv og go' påske :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Stine>>

Dem der kender mig vil nok sige jeg er en tynd pind og ikke specielt muskuløs.. så desværre.. . jeg er jo klar over at der skal nedtrappes, og det har jeg jo allerede gjort en del. Er bare ikke nok, og de sidste 2 mdr (dvs juli og juni) bliver der trappet endnu mere ned, så jeg kun styrker een dag om ugen.

Til gengæld bliver cardio hele tiden prioriteret mere og mere højt. Der er altså stadig 135 dage endnu, så jeg synes godt jeg kan tillade mig den "luksus" at styrketræne samtidig.

Dem i din triklub der ligner rigtigt vandrende pinde, kører jo også gode tider. Jeg skal ikke have nogen god tid, mit hovedmål er blot at gennemføre. Tiden er underordnet (mere eller mindre, 16 timer ville være rart at komme under :laugh: )

Cykologen>>

Tak for info omkring fedt - og tro mig, jeg anede ikke hvordan man brugte det. Så det vil jeg evt give et forsøg. Jeg har kun problemer i spinning når vi når op over de 3 timer. Da jeg kørte 4 timer i torsdags, blev jeg ganske rigtigt totalt hudløs... av av av det sved :)

Edited by Spock
Link to comment
Share on other sites

- jo jo ved godt jeg skal hælde flere kcal indenbords, men det handler også om at musklerne bliver nedbrudte pga den permanente katabolske tilstand man er i når man laver meget cardio.

Egentlig handler det ikke så meget om min vægt, men om at musklerne bare forsvinder :nonono:

Hvis du stadig nedbryder muskler og taber dig selvom du styrketræner spiser du stadig for lidt eller laver for meget. Musklerne forsvinder, i dit tilfælde, ikke fordi du laver for lidt, men fordi du laver for meget - specielt cardio - og (stadig) spiser for lidt.

Du er helt klart inde i en ond cirkel hvor du ikke vil tabe muskelmasse og derfor styrketræner. Men som følge deraf øger du din forbrænding og da du allerede spiser for lidt bliver det hele bare værre. Du udmatter kroppen og når på ingen måde at restituere.

Du er mere end rigeligt stærk i overkroppen til at gennemføre svømning, cykel og løb til Challenge. Forkuser hellere på at få styr på teknik og skader, det vil belønne dig meget mere.

Jeg vil tro, at du vil opleve en klart mærkbar fremgang i svømningen hvis du får restitueret mere og næsten ikke har noget kcal-underskud. Jeg oplevede det ofte på træningslejre og i hårde perioder med skole/arbejde. Du kan ganske enkelt ikke få en fornuftig og seriøs svømmetræning hvis du kører på pumperne.

Det er pt. din svømmeteknik, der halter mest - IKKE DIN STYRKE!

Spøer>> jo, vendinger er ikke relevante i open water, men det handler jo også om at kunne svømme med en god rytme i bassinet - og det giver rullevendinger bedre mulighed for, i forhold til at stoppe op hver bassinlængde.

Desuden ser det unægteligt bedre ud :superman::tongue:

Jeg er helt enig :cool:

Link to comment
Share on other sites

For at "bevise" min pointe og træde lidt mere i det.

Det her er Jacob Andkjær - en af dansk svømnings bedste. Han satte nye standarder for specielt 50m fly - dvs. sprint. Det plejer man at sige er lidt større og mere muskuløse svømmere, der er gør sig bedst til det.

Han ser også ok stærk ud:

JakobAndkjaer.jpg

Lige indtil du ser de andre billeder af ham:

19Auburn1x.jpg

jakob-andkjaer-250.jpg

(det nederste er en smule gammelt og han er yngre på det end på de andre billeder - men han så ca. sådan ud da han blev dansk mester første gang)

Link to comment
Share on other sites

For at "bevise" min pointe og træde lidt mere i det.

Det her er Jacob Andkjær - en af dansk svømnings bedste. Han satte nye standarder for specielt 50m fly - dvs. sprint. Det plejer man at sige er lidt større og mere muskuløse svømmere, der er gør sig bedst til det.

Han ser også ok stærk ud:

JakobAndkjaer.jpg

Lige indtil du ser de andre billeder af ham:

19Auburn1x.jpg

jakob-andkjaer-250.jpg

(det nederste er en smule gammelt og han er yngre på det end på de andre billeder - men han så ca. sådan ud da han blev dansk mester første gang)

Grrrr. Ja, det er jo ikke fordi der er noget i vejen med slanke svømmere :blush:

Sorry :wink:

Link to comment
Share on other sites

Lol alt for morsomt!

Nemlig,Jacob Andkjær er skræmmebilledet.. argggh vil ikke ende sådan - og det er jeg godt på vej til :)

Anygay, det er altså bare til september, så må jeg sluge den kamel. Så er det heller ikke værre. Jeg ender forhåbentlig ikke så afpillet :w00t::blink:

Det er ligesom billederne på cigaret-pakker.

ADVARSEL: overdreven cardio kan medføre afpillethed. :smile:

A propos cardio, dagen var laaaaaaaaaang idag, da der skulle gives seriøs cardiogas.

Onsdag d. 31. marts 2010

Løb, Cykling og lidt Styrke

Kl 0630, Royal:

- 12 km løb

Kl 16, Royal

- 1 time spinning

- 1 time spinning øvet v. ego

- 1 time spinning v. Cecilie

Direkte op på løbebånd:

- 5 km løb

Så var der udsolgt.

Forsøgte mig med styrketræning:

- Bænkpres

- Military Pres

- DB Lateral Raise

- Maskine Row

- Smal Row

- DB Biceps Curl

- Kabel Flyes

.... men styrken var ikke-tilstede, der var ikke mere sukker i musklerne.

Havde ellers 2 bananer med som jeg spiste inden træning og imellem time 2 og 3. Åbenbart var det ikke nok for der var helt carb-depletion at spore.

Link to comment
Share on other sites

Hvad indtager du under dine lange spinningpas?

Desværre nok for lidt.

Imorges løb jeg de 12 km, hvorefter jeg drak 50 gram protein pulver og spiste 1 æble (jeg havde intet mad på jobbet, krise)..

Så spiste jeg god frokost på jobbet (buffet), men det var allerede kl 1130

Til eftermiddagstræningen havde jeg 2 bananer. Første banan spiste jeg lige inden træningen startede, den anden banan spiste jeg mellem time 2 og 3. Føltes dog ikke rigtigt som om det var nok, gav den max gas men der var tømt i lagrene.

Drak vand under cykeltimerne.

Nu sidder jeg og er klar til at spise, en masse ris og en masse laks.

Jeg er klar over jeg indtager alt for lidt til træningen.... :(

Link to comment
Share on other sites

Lol alt for morsomt!

Nemlig,Jacob Andkjær er skræmmebilledet.. argggh vil ikke ende sådan - og det er jeg godt på vej til :)

Anygay, det er altså bare til september, så må jeg sluge den kamel. Så er det heller ikke værre. Jeg ender forhåbentlig ikke så afpillet :w00t::blink:

Det er ligesom billederne på cigaret-pakker.

ADVARSEL: overdreven cardio kan medføre afpillethed. :smile:

Du misser pointen - selvom Jacob Andkjær er en tynd ål er han stadig hurtig i vandet. Du behøver ikke styrketræningen.

Desværre nok for lidt.

[...]

Jeg er klar over jeg indtager alt for lidt til træningen.... :(

Det er bare alt alt alt for lidt til alt det du laver.

Lars - jeg bliver ved indtil du lærer det. Og hvis du ikke lærer det og får et dårligt resultat bliver jeg den første til at sige: "Hvad sagde jeg?" :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Desværre nok for lidt.

Imorges løb jeg de 12 km, hvorefter jeg drak 50 gram protein pulver og spiste 1 æble (jeg havde intet mad på jobbet, krise)..

Så spiste jeg god frokost på jobbet (buffet), men det var allerede kl 1130

Til eftermiddagstræningen havde jeg 2 bananer. Første banan spiste jeg lige inden træningen startede, den anden banan spiste jeg mellem time 2 og 3. Føltes dog ikke rigtigt som om det var nok, gav den max gas men der var tømt i lagrene.

Drak vand under cykeltimerne.

Nu sidder jeg og er klar til at spise, en masse ris og en masse laks.

Jeg er klar over jeg indtager alt for lidt til træningen.... :(

Goddammit Spockzi!

Hvis målet er et triatlon, kan du ligeså godt vænne dig til at skulle indtage et hav af kulhydrater, ellers skyder du bare dig selv i foden...med en A-10 Tank killer!!!

Hvis du stadig ser ud, som du gjorde da du sidst postede billeder her på MOL, så er der sgu da heller ikke noget at være bange for rent kropsmæssigt(hvis du var endnu et tilfælde af en fedtforskrækket mand).

Hvis du over længere tid ikke indtager de kulhydrater der skal til for at opfylde dine depoter fra træning til træning, når du aldrig at blive klar til en triatlon.

Jeg har samme mål som dig, dog den korte Ironman distance og samtidig er mit mål at smide fedt(ved godt vi ikke er i samme boldgade rent kropsmæssigt)og min kost kommer til at ligge omkring ca 50-60% kulhydrat. Du bør stile efter det samme. :smile:

Link to comment
Share on other sites

:blush::innocent: :innocent: :innocent:

Jamen jamen jamen.. jeg vil ikke ende som ham pinden Andkjær.. :)

Som sagt jeg skal bare lære at indtage mere under træningen. Forslag modtages med kyshånd. Og sidste 1-2 mdr inden Challenge dropper jeg (måske) styrketræningen.

Link to comment
Share on other sites

T>> tak - du har jo ret, ved det godt. Jeg er på ingen måde fedtforskrækket eller andet. Nogle gange er det bare ikke så let at få energi med til træningn, så det bliver ofte bare til en banan eller to.

Det er et rent praktisk problem, jeg skal lære det.

Jeg er ikke så afpillet som de gamle billeder, bare rolig. Helt normal nu.

Skal nok tænke på det du har skrevet - krydser fingre for at du også klarer det fint!!

Link to comment
Share on other sites

Haha det er så episk, det Michael Rasmussen billede. Så vildt!!!

Fredag d. 2. april 2010

Så er jeg på Als hos forældrene. Idag blev der trænet løb og svømning.

Kl 1030 på Nordals:

Program: Løb

- 19 km løb (1 time 30 minutter).

Min ryg var så dårlig i nat - havde virkeligt store smerter.

Heldigvis fixede min kære mor en cocktail bestående af 2 stk Voltaren, 600 mg Ipren samt 2 panodil.

Det gjorde det hele udholdeligt, og for første gang meget meget længe var det en fornøjelse at løbe.

Kl 1530, Nordals

Program: Svømning

- 1 time svømmelal i Nordals Svømmehal.

Jeg havde god plads men kroppen ville ikke rigtigt svømme.. vejrtrækningen var elendig pga en stor frokost lige inden. Timingen var dårlig, men svømmehallen lukkede kl 16 så jeg havde ikke noget valg. Fik dog ikke noget ud af svømningen synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share