Per aspera ad astra


jenshh
 Share

Recommended Posts

Det er sgu ikke wendler der er bingo. Når man er begynder (minus 3-4 år erfarelse) er det mere mærkeligt hvis man ikke har nye PRs.

Jeg vil kun optimere jens træning! Jeg ved flere personer der er på elit-niveau i verden i SL der kan støtte det jeg siger. :-)

Et lidt hårdere (mere arbejds-set) program tror jeg er way to go hvis man er begynder.

Link to comment
Share on other sites

En idé er at hvis man ved start kan lave f.eks. 85kg x 5 x 5; starte uge 1 med 80kg x 5 x 5 og siden få på 2,5kg per uge i 2 uger og lave lidt ekstra hårde komplement (da det ikke er så hårde arbejds-set).

Og siden når man efter uge 3 (hvor man brugte 85kg x 5 x 5) få på 1,5kg ekstra hver uge. Når vægten så er too heavy for at lave 5 reps 5 set kan man komme op lidt mere i vægt, f.eks. 2,5kg ekstra, og lave 5-6 set med 2-3 reps per set.

Og siden komme tilbage til f.eks. wendler i nogle uger eller noget andet der ikke har så hård intensitet hver gang så det bliver lidt variation. Men jeg tror at hvis man også træner Crossfit (den samme uge) kan det være too much. Hård SL = meget rest.

Edited by SugarCake
Link to comment
Share on other sites

Det er muligvis rigtig at folk med længere tid erfaring, har brug for mere komplicerede programmer - Men det udelukker ikke at folk med færre års erfaring ikke kan få fine resultater med et mere simpelt skema.

De første år vil man altid kunne malke fine resultater både styrke og masse, ved at følge et simpelt program.

Og med den mængde af kropsvægt øvelser, svømning og løb, der bliver fyret op med, så tror jeg det smarteste at gøre er at holde sig til et program med lav volumen, for at undgå overbelastning. Man kan eventuelt i perioder køre nogle specifikke cyklusser med enten styrke (2-3 uger), hypertrofi (6-8 uger) eller sågar noget arbejde med teknikken i diverse OL-løft, som formål, i løbet af året. Men jeg tror Wendler 5/3/1 er et fint program til om ikke andet at vedligeholde og stille og roligt opbygge styrke. Slow and steady wins the race.

Jeg vil selv have ønsket at jeg var begyndt at køre med lavere volumen (I mit tilfælde øvelser pr. session) før, fordi nu sidder jeg med en dårlig albue, og har egentligt ikke opnået så meget fordi jeg har tæsket mig selv i centret hver gang jeg har trådt en fod indenfor, i stedet for at se på længere sigt, og stige stille og roligt. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om at uanset hvor meget foder jeg fik helt i sækken havde det ikke ændret på mine resultater - i hvert fald ikke markant.

Dog er et øget proteinindtag altid en god ting, i sær når man kommer fra pasta/ketchup-teenageårene, som jeg selv har været en stor synder under. :bigsmile:

Men det er selvfølgelig en spændene lige-på-og-hårdt tilgang du har, den tror jeg i høj grad de fleste mennesker kan komme rigtig langt med. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg havde ikke de store massegains med 5/3/1. Men i JensBROs situation, er det da tæt på at være det optimale program. Det er det, fordi massegain ikke er et mål i sig selv, men snarere en ulempe. Det handler om det neuromuskulære.

en mulighed kunne være at tage en periode med fokus på bodybuilding (egobuilding), men det giver jo ikke meget mening at smide kg på skelettet bare for at gøre det, hvis man vil være frømand.

Link to comment
Share on other sites

Det kan godt være en idé at smide kilo på hvis man vil være frømand og ikke har en rimelig vægt. Det giver fortrin ved tung march (30+kg) og tunge løft (f.eks. en gummibåd med motor? :laugh:) . Eller måske i kamp hvor det kommer til kamp hand to hand eller noget. Det er sgu en specialenhed, en opgave kan sgu være at fange en person lydløst :laugh: lol, har I ikke læst "Jæger 200" ??

Men jeg tror ikke jens er i super-behov af at smide masser af kilo på. Ham er sgu kun 18-19 år, og med sin træning er ham meget stærk og rimeligt stor når det kommer til at søge til FKP. (Ham er allereden rimeligt stærk og stor).

KRF; Jeg synes at det jeg skrev også er slow and steady. Det er sgu kun at komme lidt ned i vægt hvis man tror at man kan få en skade. :). Og lidt ekstra rest hvis man ikke er klar til mere.

321: Yes jeg har prøvet 5-3-1, men det var ikke det samme som det her.

Edited by SugarCake
Link to comment
Share on other sites

Har i kørt 5/3/1? Eller bare læst bogen?

Nej. Det ville være synd at sige at jeg har kørt programmet. Men jeg har læst bogen og en håndfuld artikler af Jim Wendler og andre som omtaler hans program. Men jeg bliver nødt til i al ydmyghed at spørge hvorfor det overhovedet er aktuelt at have praktiske erfaringer med programmet? Her tænker jeg at det vigtigste vel er at det opfylder Jens' behov, og ikke vores egne? Og her vil jeg godt lige påpege (Og jeg mener ikke at jeg har formuleret mig så det kan misforstås): Jeg mener at Jenshh griber styrkesituationen rigtigt an.

Og angående masse dilemmaet, så tror jeg hverken man skal være styrkeløfter eller maraton løber, men et sted der i mellem. Efter at have set adskillige små mennesker klare sig ekstremt godt i næsten alle kampsportsgenre og flere mindre styrkeløftere som er stærkere end jeg nogensinde bliver. Så er jeg stoppet med at fokussere på størrelse (Hverken lille eller stor) som et mål i sig selv. Det er resultaterne der taler. Intet andet. Så når man smider 2kg på i vægt eller løber 1 min hurtigere på 10k så er man blevet bedre. Såfremt man ikke er blevet dårligere i andet.

Men igen. Håbløs diskussion. Wendler 5/3/1 er et skide godt program, det virker for mange, og man kan køre det i længere tid, uden at blive tæsket. Og Jenshh gør det godt: Han bliver hurtigere og stærkere... Og forresten held og lykke med VUMB. :happy:

Out.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

<blockquote class='ipsBlockquote'data-author="Heikichi" data-cid="1625815" data-time="1359225349"><p>

Men han har jo en rimelig vægt og styrke. Præcis derfor er der ikke grund til at over-fokusere på det :) </p></blockquote>

Enig :-)

Men med flere år tilbage til at lave tests etc er sgu SL og styrke måske det der giver bedst fysisk grund med mindst risiko for skader. Og det giver sgu også en god grund til knæ m.m at lave tung styrke. Hvis man er for stor kan man sgu kun holde op nogle månneder og komme ned i vægt igen :-)

Link to comment
Share on other sites

Gang i loggen der! Tak drenge. Det er i hvert fald dejligt at se nogle resultater på styrkefronten.

Om det er den ekstra protein der gør slaget, det ved jeg ikke, men jeg har slået Pr's i alle wendler cyklusser jeg har kørt. Det fungerer altså for mig.

Spændende diskussion i fik fyret op for her drenge. Jeg er enig med jer alle på en eller anden måde.

1. Det er godt at have vægten med sig.

2. Der er ingen grund til at fokusere på det lige nu, for det går vældig fint og fokus er ikke at gaine lige nu.

Derfor vil jeg, som 321 har påpeget for mig engang og som KRF har gjort inddele min træning i perioder på et tidspunkt. Nogle uger med f.eks. fokus på at gaine masse, og andre perioder på f.eks. cardio.

Nu er målet jo også at være så alsidig som overhovedet muligt og så er det grænser for hvad for et styrke niveau man kan opnå når man har den tilgang til sin træning. Men det kan som Sugar påpeger være godt at fokusere på styrke og gain i en periode for at præventere skader og overbelastninger i fremtiden.

KRF: Tak for det. Jeg glæder mig efterhånden rigtig meget. Der vil komme billeder osv. for jeg kommer til at løbe rundt med et go pro kamera :D

Link to comment
Share on other sites

27-01-2013 Søndag

Undervandstræning


Med finner, maske og snorkel


200m opvarmning

4 x 25m under + 25m over

1 x 50m uv.


750m svømning uden stop med finner.

Pingoer /statisk på bunden + 25m under
15 sekunder
30 sekunder
30 sekunder
90 sekunder

Min makker og jeg skreg efter luften hah. Den var hård..

50m uden finner
og derefter forskellige UVR målscoringsøvelser.

Samlet distance: 1400m +

Fed træning, klubben har jo hallen om søndagen så jeg vil forsøge at komme ind og svømme hvergang jeg nu kan. Fridykkerne var også i gang i aftes. Dem joiner jeg næste gang.

Link to comment
Share on other sites

Opsummering uge 4

Mandag: Undervandsrugby + let styrke

Tirsdag:Styrketræning

Onsdag: Styrketræning

Torsdag: Styrketræning

Fredag: Styrketræning

Lørdag: OFF

Søndag: Undervandstræning

Min træning var den sidste uge meget styrkebetonet. Først og fremmest skyldes det at jeg min krop havde brug for en længere rest efter den forrige uges løb osv..Om jeg får løbet i den kommende uge - det ved jeg ikke endnu. Jeg føler efterhånden at jeg er ved at være klar og jeg vil nødigt stresse mine sener op til VUMB.

På styrkefronten fik jeg fyret en masse PR's af og træningsugen var såmænd rigtig god.

Link to comment
Share on other sites

28-01-2013 Mandag

Vanvittig træning i dag!

08:00

Styrketræning

Benchpress deload cyklus

05 x 50 kg

05 x 60 kg

05 x 65 kg

05 x 70 kg

WOD1

AMRAP in 10 minutes

08 Pushups

08 Situps

04 Chinups

18 runder i alt.

5 minutters pause

WOD2

50 Air squat

20 Pullups

30 Air squat

15 Pullups

10 Air squat

10 Pullups

TId: 6 something?

--Time

Idræt

HeikichiBRO og jeg fyrede op for et opvarmningsprogram for klassen. Der var masser af ros. Det var nice!

Derefter var der tid til en kort WOD for mit vedkommende

WOD3

3 rounds

8 deadhang pullups

40m bearcrawl

15 situps

50 flutterkicks

-- Aften

20:40

Undervandstræning

Det blev til en hurtig men intens opvarmning.

50m løs

2 x 25m over 25m under vand

01 x 50m undervand

Pingoer (statisk på bunden + 25m under vand)

15 sekunder

30 sekunder

45 sekunder

60 sekunder

95 sekunder

Derefter en halvanden times undervandsrugby, hvor den virkelig blev fyret af. Mit hold var i undertal med en man, 5 mod 6, så vi var til tider trængte. Så der var ingen pause hvor man kunne få pulsen ned. Det lykkedes mig dog at score omkring 10 mål - ren optur. Vi gav i hvertfald de andre kamp til stregen. Fed fed træning!

Vi skal lave et træningsprojekt i skolen med en varighed på 8 uger.

Jeg overvejer at køre en Bodybuilding cyklus for at gaine noget masse, for løb vil der ikke være meget af efter vumb. Nogle foreslag til programmer?

Link to comment
Share on other sites

31-01-2013 Torsdag

Styrketræning

Jeg sprang bentræningen over

Military press

10 x 25 kg

05 x 30 kg

05 x 32,5

05 x 35 kg

05 x 37,5 kg

05 x 40 kg

WOD1

3 rounds for time

400 row

21 DB swings(20 kg)

12 Pullups

Tid:10.31 minutter

Kort pause

Coretraining

3 Rounds
12 weighted GHD sit ups
:60 plank
30 flutter kicks (4-count)
max effort L sit from pull up bar

max effort handstand
rest :60

Fin træning i dag nu er jeg træt i kroppen..Skipper sandsynligvis træningen i morgen da jeg vil være helt klar til VUMB i weekenden. De sidste ting er også blevet købt ind så nu skal dagen bare oprinde.

Bachovich1: Det kræver først og fremmest vandtilvænning og øvelse. De 50m blev tilbagelagt med finner og maske/snorkel. Desto mere vant du bliver at være under vand og styre din krop og de naturlige impulser efter at få luft jo bedre bliver du. Jeg kan klart anbefale undervandsrugby :)

Link to comment
Share on other sites

01-02-2013 Fredag

I morgen går turen til Helgenæs, hvor jeg skal løbe VUMB.

Glæder mig rigtig meget til det. Det er lidt urealistisk at det allerede er i morgen, det synes lang tid siden jeg meldte mig til, men nu er dagen altså kommet.

Den mentale og det fysiske udfordring bliver spændende at kæmpe i mod. Min makker og jeg går efter oplevelsen så gode tider er ikke i fokus. I morgen er det bedre at løbe for langsomt end for hurtigt.

Der vil søndag aften komme en update og og sandsynligvis nogle flotte billeder.


Cheers god weekend derude

Link to comment
Share on other sites

VUMB 2013

Fantastisk løb!

Min makker og jeg tilbagelagde omkring 38km den første dag på 6½ time ca. Super lækkert vejr og gode udsigter.

Benene havde det egentlig fint efter den første dag, men vi tonsede heller ikke derud af som mange andre, men vi havde heller ikke megen erfaring i forhold til mange, hverken på løbe eller orienteringsfronten.

Alle posterne blev fundet den første dag.

Den anden dag, var benene en smule brugt, men da jeg først var i gang gik det fint. Alle posterne blev fundet og etape 2 bød på en masse højdemeter.

Distance: ca. 38km på andendagen også. Samme tid som dagen før og alle poster blev fundet.

Samlede højdemeter: 2000 +

Samlet distance: ca. 76km

Tid 13 timer ish

Super fedt løb. Mentalt havde jeg ikke de store problemer, fysisk var jeg godt træt i fødderne mod enden og rigtig rigtig træt da jeg først var nået i mål. Vilde DOMS.

Tror vist nok at jeg er blevet bidt af trail, ultra og lange orienteringsløb, det er i hvertfald ikke sidste gang jeg deltager i sådan et løb. Håber jeg kan deltage i VUMB 2014.

Vil på et tidspunkt erhverve mig et par trail sko, og samtidigt vil jeg prøve at finde en makker til x50 ruten til extreme maraton i Silkeborg i slutningen af maj.

Fik også hilst på S.K ganske kort, nice- Han løb stærkt!

Her er et link til nogle billeder fra løbet på et elektronisk album http://imgur.com/a/vPkDX/all

Edited by jenshh
Link to comment
Share on other sites

04-02-2013 Mandag

Jeg ville forsøge mig en cyklus af GVT, men efter træningspasset mandag har jeg ikke lyst til det. Jeg vil fortsætte med at køre wendler de næste 8 uger som et led i et træningsprojekt i skolen.

Benchpress

10 x 10 x 60 kg

1 minuts pause

- Virkelig en hård omgang!

Dumbell rows

10 x 10 x 24 kg

Det var det den dag. Jeg tog ikke til UWR fordi benene havde brug for ro.

Tirsdag

- Off

Onsdag

Wendler 1 rm fastsat til 115 kg ( PRvar 102,5 x 6=119kg)

Squat

05 x 60 kg

05 x 70 kg

05 x 86 kg

05 x 92,5 kg

05 x 97,5 kg

05 x 10 x 57,5 kg

WOD

3 rounds

Max effort handstand

30 L sit (scale=knees at chest)

Max effort dips

Rest 60 seconds between each exersise

God træning i dag, men nu er jeg træt. Døjer også med en lille forkølelse og energien svigter til tider..

Jeg skal i skolen lave et træningsprojekt som led i det vil jeg køre en 1½ cyklus af "Wendler" og se hvor det bringer mig.

UWR kamp i Århus i morgen.

SC: Mange tak mate!

Edited by jenshh
Link to comment
Share on other sites

07-02-2013 Torsdag

WOD

5 min AMRAP (reps)
500m row sub 1:45
max reps sit ups
rest 3 min
4 min AMRAP (reps)
500m row sub 1:50
max reps burpees
rest 3 min
3 min AMRAP (reps)
500m row sub 1:55
max reps toes to bar

Alle rows sub 1:45

Og det var så den træning for i dag, jeg skulle egentlig have spillet UWR, men det ene hold aflyste så der var ikke brug for nær så mange spillere.. Blev taget fra grundet jeg havde løbet vumb i weekenden.. lol nedern.

I morgen står den på en gang styrketræning. I weekenden skal jeg til crossfit og i svømmehallen <3

SC: jeg synes faktisk ikke det er slet, jeg er i hvertfald ikke øm i benene mere.

P.s måske er bliver der er løb arrangeret af VUMB arrangørerne i juli. JUMB https://www.facebook.com/pages/Juli-Ultra-Mols-Bjerge-JUMB/563345130346132?ref=ts&fref=ts

Edited by jenshh
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share