ibroken Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Som regelt hører man folk sige at æg er velegnet til morgenmad ved siden af noget havregryn. Jeg tænkte blot på om man kunne indtage et lignende måltid om aftenen 1-2 timer før sengetid? Havregryn er jo de langsomme kulhydrater, men hvad med æg? Tænkte på 4 æggehvide og 2 hele æg på panden - hvor mange proteiner og kalorier ville I mene det gav til sammen?Er det en god ide at spise det før sengetid? Et andet spørgsmål er vedr marinering af bøf. Hvornår er det bedst at marinere end bøf for at få den bedste smag? Marinere dem før man fryser dem ned eller når du smider dem på panden efter de taget ud af fryseren? Og ja, ved godt jeg stiller mange underlige spørgsmål. Bær over med mig. Er ikke så bekendt med madlavning osv. i køkkenet .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kermit Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Marinér kødet efter det har været i fryseren. Sørg for at tage kødet ud i god tid så det kan nå at tø helt op, og få stuetemperatur inden du smider det på panden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CKF1 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Det er ligemeget hvornår på døgnet du indtager maden. Det er døgnets samlede kalorieindtag, som er afgørende.Kalorierindholdet kan du sikkert finde frem til i en kalorietabel ligeså godt som vi andre kan.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 Marinér det efter, ok. Hvad ville være bedst at lave bøf på - pande eller mindre køkkengrill, der har ovn-funktion?Mht æggene, tak for svaret. Men tænkte om fuldkornstoast kunne være bedre til æg måltidet fremfor havregryn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CKF1 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Skal jeg ikke kunne gøre mig klog på. Man bør jo nok variere sin kost, så meget det er muligt.Et lille fif mht. fuldkors-toast osv. De fleste af den slags "fuldkornsbrød" indeholder kun en meget lille procentdel fuldkornsmel - det meste er ofte almindelig hvedemel.Se på deklerationerne hvor stort % indhold fuldkorn, der reelt er i "fuldkorns"-brødet..Hvad er en køkken-grill? Mener du ikke en Ovn med grill-funktion?Jeg steger bare på pande. Man kan få gode pander hvor man kan stege uden fedt. Desuden er det ikke særlig "farligt" at stege med fedtstof på en pande. Langt størstedelen bliver faktisk på panden... Edited February 16, 2012 by CKF1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 Skal jeg ikke kunne gøre mig klog på. Man bør jo nok variere sin kost, så meget det er muligt.Et lille fif mht. fuldkors-toast osv. De fleste af den slags "fuldkornsbrød" indeholder kun en meget lille procentdel fuldkornsmel - det meste er ofte almindelig hvedemel.Se på deklerationerne hvor stort % indhold fuldkorn, der reelt er i "fuldkorns"-brødet..Hvad er en køkken-grill? Mener du ikke en Ovn med grill-funktion?Jeg steger bare på pande. Man kan få gode pander hvor man kan stege uden fedt. Desuden er det ikke særlig "farligt" at stege med fedtstof på en pande. Langt størstedelen bliver faktisk på panden...Hvor mange % bør der så være cirka i brødet? Køkkengrill er de der panini grills, ligesom Jamie Olivers tefal grill. Man kun bruge den i køkkenet og den har en ovn-funktion, hvor en plade er over den anden. Jeg har også købt en god pande, hvor der ikke er behov for fedtstof, men jeg bruger det stadig. Men jeg kan vel bare eksperimentere lidt med hvad der virker bedst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 For ikke SÅ lang tid siden, var der et hype med at indtage æg og havregryn samtidigt, da den enes amonisyrer opvejer den andens mangler og omvendt.Da det vel stadigvæk gælder, så ville jeg gå efter gryn i stedet for toast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venaN Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Æg har sådan set en komplet aminosyreprofil i sigselv, så om du spiser havregryn eller brød til er ligegyldigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Har lige googlet og du har ret Det var manglerne i havregryn der blev rettet op på ved at spise æg til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Det lyder godt. Men hvor mange procent fuldkorn skal der være i brødet før det egentlig er sundt og fiberrigt?Hvis jeg skal måle æg og æggehvide, så er det bare ukogt, ikke sandt? Kiggede på kalorietabellen og der stod at æggeblommen har mere næring end hele æg?? Har jeg læst forkert eller hva? Edited February 16, 2012 by ibroken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CKF1 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Jeg ved ikke om der er en skærelije om hvor mange % fuldkorn der skal være i et fuldkornsbrød. Jeg har set flere eksempler på hvor der kun er ca. 30 % fuldkornsmel i "fuldkornsbrød". Det synes jeg ikke er nok. Jeg gider generelt slet ikke spise almindeligt hvid hvedemel, da jeg ser det som tomme kalorier og det giver ikke mening for mig at spise.Jeg spiser for det meste kun rigtig fuldkorns rugbrød / swartzbrot.Jeg har ikke brugt tid på at undersøge toast's næringsindhold osv. fordi jeg generelt har fravalgt det pga. jeg tror toast indeholder meget sukker. Undersøg det der "fuldkornstoast" for både sukker og fuldkornsprocent. Indtil det modsatte er bevist ville jeg vælge havregryn til - eller rigtig rugbrød.Man kan da sagtens spise dem med mere hvedemel i, men man skal bare ikke tro det er specielt sundt og godt for én.Mht. ægget har du ikke læst forkert. Det er i blommen alt fedtet er, og blommen vel derfor være federe end ægget overordnet set.Der er en del gode næringsstoffer i blommen, så man har godt af at spise lidt blomme engang i mellem også. Man skal ikke være hysterisk på den måde med hvad man spiser mht. fedt osv. Det primære er vel egentlig at spise varieret(overvejende sundt) indenfor det kalorieindtag, som passer til én.Fandt lige den her f.eks: http://www.schulstad.dk/Produkter/Skovmand/Skovmand-Fuldkornstoast/I min verden er 34% fuldkorn ikke meget - bedre end ingenting -men IKKE meget... Edited February 17, 2012 by CKF1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harry_potter Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Æggehvider og havregryn blandet sammen og så i mikroovnen.....Det er bodybuilder mad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Jeg ved ikke om der er en skærelije om hvor mange % fuldkorn der skal være i et fuldkornsbrød. Jeg har set flere eksempler på hvor der kun er ca. 30 % fuldkornsmel i "fuldkornsbrød". Det synes jeg ikke er nok. Jeg gider generelt slet ikke spise almindeligt hvid hvedemel, da jeg ser det som tomme kalorier og det giver ikke mening for mig at spise.Jeg spiser for det meste kun rigtig fuldkorns rugbrød / swartzbrot.Jeg har ikke brugt tid på at undersøge toast's næringsindhold osv. fordi jeg generelt har fravalgt det pga. jeg tror toast indeholder meget sukker. Undersøg det der "fuldkornstoast" for både sukker og fuldkornsprocent. Indtil det modsatte er bevist ville jeg vælge havregryn til - eller rigtig rugbrød.Man kan da sagtens spise dem med mere hvedemel i, men man skal bare ikke tro det er specielt sundt og godt for én.Mht. ægget har du ikke læst forkert. Det er i blommen alt fedtet er, og blommen vel derfor være federe end ægget overordnet set.Der er en del gode næringsstoffer i blommen, så man har godt af at spise lidt blomme engang i mellem også. Man skal ikke være hysterisk på den måde med hvad man spiser mht. fedt osv. Det primære er vel egentlig at spise varieret(overvejende sundt) indenfor det kalorieindtag, som passer til én.Fandt lige den her f.eks: http://www.schulstad.dk/Produkter/Skovmand/Skovmand-Fuldkornstoast/I min verden er 34% fuldkorn ikke meget - bedre end ingenting -men IKKE meget...Jeg har kigget rundt på nettet, men fandt desværre ikke så meget om fuldkornstoast. Tjekkede endda amerikanernes Ezekiel toast for at se hvor mange % fuldkorn det havde, men intet der. Vil lige kigge rundt i supermarkedet. Ellers holder jeg mig bare til havregryn. Mht æggene igen og deres vægt.. Så hvis jeg nu skal spise et helt æg, så skal jeg kigge på kalorietabellens "hele æg" fremfor æggehvide og æggeblommen til sammen? Bare underligt at æggeblommen alene har mere næring end hele ægget tilsammen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CKF1 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Jeg tror det er fordi næringsindholdet er opgivet pr. 100 gram. Det er jo klart 100 gram blomme vil have mere energi end et 100 gram komplet æg.. Edited February 17, 2012 by CKF1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Nååårrr ja, det giver mening. Tak for hjælpen igen ;)Edit: i hvilken rækkefølge er disse tre fødevarer hurtigst optagelige når det drejer sig om proteiner: hakket oksekød, kalveinderlår og kyllinge inderfilet? Edited February 17, 2012 by ibroken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venaN Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Nååårrr ja, det giver mening. Tak for hjælpen igen ;)Edit: i hvilken rækkefølge er disse tre fødevarer hurtigst optagelige når det drejer sig om proteiner: hakket oksekød, kalveinderlår og kyllinge inderfilet?Du er satme god underholdning ind imellem For 1000'ene gang er det lykkedes dig at stille et spørgsmål der er ligeså ligegyldigt som "er en zebra sort med hvide striber?"....Det hurtigste optagelige protein er hvalroskød, hvis du kan få fat i det. Hvis du tilmed kan sprøjte det direkte i blodet, vil det være at foretrække! Edited February 17, 2012 by venaN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Du er satme god underholdning ind imellem For 1000'ene gang er det lykkedes dig at stille et spørgsmål der er ligeså ligegyldigt som "er en zebra sort med hvide striber?"....Det hurtigste optagelige protein er hvalroskød, hvis du kan få fat i det. Hvis du tilmed kan sprøjte det direkte i blodet, vil det være at foretrække!Jamen tak for svaret ! ;) så lærte jeg noget nyt i dag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.