Fedtprocent væddemål?


Wombat23
 Share

Recommended Posts

Vi er to venner, der efterhånden har trænet sammen i et års tid. Vi vil begge gerne længere ned i forhold til vores fedtprocent, og for at øge motivationen vil vi gerne opstille en eller anden form for bet. Vi er dog i tvivl om, hvordan det bet skal udformes og herunder retningslinjerne. Vi har snakket om fedtprocent, da vi ved et regulært vægtvæddemål formentlig vil tabe for meget muskelmasse, hvilket ikke er hensigtmæssigt.

Vi har snakket om, at bettet kunne gå på, at vi skal tabe 2 eller 3% af fedtprocenten inden xx.xx dato. For eksempel 2 procent inden februar 2013. Vi har fået foretaget en fedtprocent måling hos fitnessDK (kan man stole på deres maskine?), hvor vi også træner sammen 3-4 gange om ugen.

post-56304-0-16818600-1353177821.png

Men hvad er realistisk ud fra ovenstående data, og har i nogle gode idéer til, hvordan væddemålet skal opstilles?

Hvor mange kalorier tror i vi ca. skal indtage, hvis vi træner 3-4 gange om ugen (vi står vel 30 min. på en crosstrainer hver anden gang), og hvis vi samtidig skal ned i fedtprocent uden at tabe for meget muskelmasse?

Edited by Wombat23
Link to comment
Share on other sites

Tommelfingerreglen for vægttab uden for meget muskelmassetab er max 500kcal underskud pr. dag i forhold til ligevægtsindtag - det svarer til ½kg om ugen: Googl og prøv :bigsmile:

Hvis I skal bruge fedtmålere til noget som helst, så skal I rende i FDK så hurtigt som muligt efter I er stået op. Efter at have været på potten men uden at indtage hverken vådt eller tørt. Transport skal være på samme måde - skifter I mellem bus, cykel, til fods m.m, kan I ikke bruge målinger til en skid - rent ud sagt.

Men er ALLE - helt bogstaveligt ALLE omstændigheder HELT ens ved før-efter målinger, så kan I godt skyde et væddemål af på den relative udvikling i tallene. De absolutte tal kan I under ingen omstændigheder bruge til noget der skal være præcist.

Træningen mindst et døgn op til målingerne skal også være nogenlunde ens og lavet på samme tid, da kroppens sammensætning ændrer sig. Måltidsstørrelse og drikke-ditto skal også være nogenlunde ens.

Link to comment
Share on other sites

For lige at følge op på Gregers's input.

Mål jeres BF% 3 gange i fitness dk under samme forhold hver gang (evt i løbet af en uge, 3 morgener og standardiser så meget som muligt. Og brug så evt gennemsnittet af de 3).

Gør det samme i sidste ende.

Hvis I allerede kan se at det er helt håbløst med variansen i de 3 målinger i uge 1, bør I måske overveje at droppe metoden til at evaluere Jeres væddemål

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

To reduce body fat percentage while minimizing muscle loss, you would typically want to create a moderate calorie deficit. A safe and sustainable rate of weight loss is generally around 0.5-1% of your body weight per week. This translates to a daily calorie deficit of about 250-500 calories.

Here's a basic approach you could consider:

  1. Calculate your Basal Metabolic Rate (BMR): This is the number of calories your body needs to maintain its basic functions at rest. You can use the Harris-Benedict equation to estimate your BMR:

    For men: BMR = 88.362 + (13.397 × weight in kg) + (4.799 × height in cm) - (5.677 × age in years) For women: BMR = 447.593 + (9.247 × weight in kg) + (3.098 × height in cm) - (4.330 × age in years)

  2. Factor in Physical Activity: Since you're working out 3-4 times a week, you'll need to add the calories burned during exercise to your BMR. This can be estimated using online calculators or fitness trackers. For a 30-minute cross trainer workout, you might burn around 200-300 calories, depending on the intensity.

  3. Create a Calorie Deficit: Subtracting 250-500 calories from your total daily energy expenditure (BMR + calories burned through exercise) will give you a rough estimate of the number of calories you should consume to create a calorie deficit.

  4. Monitor Progress: Pay attention to how your body responds over a few weeks. If you're losing weight too rapidly or feeling fatigued, you might need to adjust your calorie intake to ensure you're not losing muscle mass.

  5. Prioritize Protein: To minimize muscle loss, make sure you're getting an adequate amount of protein in your diet. Aim for around 1.2-1.6 grams of protein per kilogram of body weight per day.

Remember, these are just general guidelines. It's important to listen to your body and make adjustments as needed. If you're unsure about how to proceed, consulting a registered dietitian or nutritionist can provide you with a personalized plan that aligns with your goals and health status. Additionally, check this article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share