Vejen mod Isklar Norseman 2015


LeCerveau
 Share

Recommended Posts

Træning 06-08-2013

15 km trail løb. Med spurt op ad alle bakkerne...

Prøvede mine INOV F-Lite 195, og kan ikke rigtig bestemme mig for, om det var en dum eller god idé.

Det var behageligt, men mine ben føles ikke gode, her til aften.. (ikke skadet) bare godt brugt, på en træls måde.

15km i sko uden støddæmpning og næsten ingen forskel mellem hæl og tå er måske i overkanten som første tur ;-) jeg har først nu, efter 1 år vænnet mig til at gå i mine inov8 230 uden at få "ondt" bagefter. Jeg er startet meget let ud med mine minimalistiske løbesko.

Link to comment
Share on other sites

15km i sko uden støddæmpning og næsten ingen forskel mellem hæl og tå er måske i overkanten som første tur ;-) jeg har først nu, efter 1 år vænnet mig til at gå i mine inov8 230 uden at få "ondt" bagefter. Jeg er startet meget let ud med mine minimalistiske løbesko.

Det er også vejen frem... :D Ved ikke hvad jeg tænkte på, men har nu ingen probs, eller skavanker haft her dagen efter.

Link to comment
Share on other sites

Træning 08-08-2013

Skulle have været svømmehallen, men blev Styrke.

4 x 10 pull-ups.

4 x 25 à Push-ups, sit-ups, back-ex.

4 x 15 squat med vægtvest.

4 x 10 m lunges med vægtvest.

Det program, vil jeg forsøge at lave 3 x om ugen. Jeg har ikke den store motivation sidst på ugen til styrke.. :D Men de "kloge" siger, at det holder skaderne væk.

Imorgen bliver dobbelt dag, med interval, og svømning.

Link to comment
Share on other sites

Træning 09-08-2013

Idag var det interval dag, og på trods af, at DMI havde lovet mig sidevind. Blev jeg ramt lige i skærmen af kraftig modvind.

Løbet var 2 km opv - 6 x 800 m interval, og 2 km afjog. Planen var at løbe 3 x 800 ud og 3 x 800 hjem ad samme rute.

De første 3 x 800 var noget rigtigt skrammel, både psykisk og fysiks. Modvinden gjorde, at mit tempo, min vejretræning og hele løbsrytmen blev noget l....

De sidste 3 x 800 m, var så en anden historie, idet jeg nu havde medvind, og alt spillede pludselig meget bedre. Jeg var dog, rimelig sikker på, at havde det sidste interval været 200 m længere, havde jeg brækket mig ud over det hele.

1. 2:56.79 snit fart 16,3 km/t modvind

2. 3:10.84 15,1 km/t modvind

3. 3:13.58 14,9 km/t modvind

4. 3:02.30 15,8 km/t medvind

5. 3:00.78 15,9 km/t medvind

6. 3:02.50 15,8 km/t medvind

Link to comment
Share on other sites

Træning 10-08-2013

Løb 20 km. Idag skulle have været langtur på 24-26 km (jævnfør programmet), men for ikke at øge min træningsmængde alt for voldsomt, holdt jeg det til 20 km. Så bliver det 24-26 i næste uge.

Styrke, som beskrevet tidligere.

Ugen har været på 69 Km løb..

Edited by LeCerveau
Link to comment
Share on other sites

Hej Juan Pelota

Ja, det er jo en længere diskussion.... :bigsmile:

Jeg aner ikke hvordan jeg ændre den..

Idet jeg ikke har lyst til, at blive super-skuffet OG har læst mig til, at det tager laaaaang tid, at forbedre formen, så vil jeg gerne (og det lyder måske mærkeligt) ramme 100 km/ugen først. Når jeg har bygget op til det, så (hvis ikke jeg har misforstået noget) skal jeg igang med at finde et løb, jeg vil deltage i, også starte træningen specifikt mod dette løb.

Med andre ord, der går lidt tid endnu.... :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Træning 12-08-2013

Styrke:

Squat: 60 kg 3x 8

Lunges: 40 kg 3 x 10

4 x 12 pull-ups

4x25 à push-ups, sit-ups, back-ex

Løb: (løbebånd)

2,5 km opvarmning

20 x 15 sek sprint 19,5 km/t med 15 sek pause.

1,5 km afjog

Svømning:

1 Km, 500 m bryst, 500 m crawl, fordelt på 200 m bryst, 200 m crawl, osv.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen Juan Pelota.

Jeg har fået en admin til, at ændre den.

Jeg har aldrig løbet mere end ½ marathon, og jeg skal da prøve en marathon på et tidspunkt. Distance over ½ marathon siger mig bare ikke så meget, who knows, det kan være det ændre sig.

Jeg har løbet i mange år, aldrig seriøst, og aldrig efter at være god på nogen distance, og uden, at gå ret meget op i tider. Nu har jeg ændre holdning, og vil se hvor god jeg kan blive, og 5 og 10 km, er de mest "spiselige" distancer umiddelbart. :D

Link to comment
Share on other sites

Hej N Gadegaard

Jeg har fulgt et program fra løbesiden.dk

Med hensyn til km, så har jeg fra en anden tråd, (som jeg selv har startet) og på andre steder på nettet, simpelthen læst mig frem til, at det var den mængde jeg skulle op på.

Der er nogle som mener, at det ikke er nødvendigt, og nogle mener at det nærmest ikke er nok.

Jeg er nok selv, af den opfattelse, at medmindre det begynder, at give skavanker/skader, så gør det i hvert fald ikke noget. Det er jo klart, at når træningen bliver specifik mod et løb, så vil interval og andet høj-intensitets træning overtage, også vil kilometerantallet falde.

Link to comment
Share on other sites

Hvem har lavet det program, du følger? Og hvad bygger det på?

Hvis dit mål er at løbe en superhurtig 5'er eller 10'er, er der ikke nogen grund til at løbe 100 km/uge - bortset fra det er et fedt hjørne at runde, selvfølgelig :wink:

Det afhænger da vist meget af, hvilken filosofi man arbejder ud fra. I mine ører lyder det ikke helt dumt, da jeg forstår det som om LeCerveau pt. er i det vi kan kalde grundtræningsperioden. Som han selv skriver skal træningen selvfølgelig specialiseres nærmere et specifik løb. Arthur Lydiard's træningsprincipper bygger jo netop på bl.a. mange og "langsomme" kilometer i grundtræningsperioden, for at opbygge så stor en aerob base som muligt. Jeg ved bla. at Morten Munkholm, der har været dansk mester på 1500 m, 10000 m og så vidt jeg husker også 5000 m, har arbejdet ud fra denne model, og har haft mange uger med ekstremt mange kilometer, især i grundtræningsperioden.

Jeg siger ikke, at det nødvendigvis er bedre end nogle af de mere "moderne" modeller, jeg siger blot at det altså fungerer for nogen. Grundlæggende tror jeg ikke, der er nogen der kan udpege den gyldne model til at blive en god mellemdistanceløber.

Så hvis LeCerveau ellers har tiden og ikke har nogle problemer med overbelastningsproblemer, ser jeg ingen problemer i denne approach, så længe træningen specialiseres nærmere målet.

Men hva faaen, der er jo heller ingen der har spurgt mig:)

God træning!

Link to comment
Share on other sites

Nu er der jo forskel på elite og motionist.

Med den nuværende mængte på 70+ km er LeC sgu ret godt kørende, det er jo ikke udholdenhed der mangler, men nok noget tempo løb hvor syre og V02max trænes.

Min egen erfaring siger at man sagtens kan forbedre sit løb, og løbe økonomi med mange rolige kilometer. Men man skal også husk at der er en øvre grænse for hvor meget mængte der reelt giver en forskel.

Men har man tid er det jo fedt nok. Jeg tror bare Gadegaard hentyder at der er mere tidsmæssigt smarte måder at træne til en hurtig 5 eller 10 km.

Forøvrigt synte jeg LeC skulle droppe de små distancer når han alligevel godt kan lide at løbe meget. Når først du har løbet en rigtig halvmaraton og en maraton tror jeg du er bidt af det.

Link to comment
Share on other sites

Hej Martin S og Arcus

Jeg ved ikke, om det er fordi jeg ligefrem nyder at løbe alle de kilometer om ugen. Det er mere fordi det i min optik giver ret god mening, at løbe alle de kilometer. Hvis i kigger i min log, så har jeg 2 interval dage om ugen, 1 med spurt, og 1 med længere intervaller, så der er også mere en "junk" kilomter.

Jeg følger den her model, fordi jeg har læst om det på nettet, og det virkede som om, at det var vejen frem. Jeg har oprettet en tråd her på MOL der gik på hjælp til 5 og 10 km, og der var også delte meninger om hvad folk syntes var bedst.

Som skrevet før, så vil jeg forsøge, at nå op på 100+ km/ugen, fordi jeg tror at mine ben (fysisken) og psyken for den sags skyld, bedre kan klare færre men væsentlige hårderer kilometer, når den specifikke træning starter.

Anyways, så er jeg super glad for inputtene, jeg smider ikke noget over højre skulder, jeg læser det jeg får, og tager det jeg kan bruge. :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Hvem har lavet det program, du følger? Og hvad bygger det på?

Hvis dit mål er at løbe en superhurtig 5'er eller 10'er, er der ikke nogen grund til at løbe 100 km/uge - bortset fra det er et fedt hjørne at runde, selvfølgelig :wink:

Der er ikke nødvendigvis behov for det, men omvendt er det heller ikke nogen dum idé - hvis man har tiden er der flere fordele ved det!

De danske 10.000M løbere ligger på +150km/uge.

Link to comment
Share on other sites

Det er der nu ikke konsistent enighed om. Martin Parkhøi løber fx ikke specielt mange km - han løber bare pisse hurtigt.

Nu er det også sådan, de fleste 10.000 m løbere i DK også er de hurtige på marathon, hvorfor der selvfølgelig skal en del flere km i benene. Jeg siger ikke det er skadeligt at løbe 100+ km om ugen, det er bare ikke en nødvendighed for at løbe en hurtig 5'er eller 10'er :smile:

Link to comment
Share on other sites

Overbelastningsskader kommer som oftest ikke af mængden, men af intensiteten, hvor den biomekaniske belastning er langt større - hvorfor det er en fordel at nå en vis volume før man arbejder for meget med intensitet. Det er ganske vist blevet meget moderne med kort og hårdt, og det har da også uden tvivl en hurtig effekt - problemet er bare, at man oftest glemmer hvor stor biomekanisk belastning kroppen udsættes for, også løber man ind i overbelastninger.

Samtidig så vil gentagelse på gentagelse (som man opnår mange af ved mange km) også medføre en bedre bevægeøkonomi = forbedret RE.

Dermed har jeg ikke sagt at fart og intensitet skal droppes, jeg er bare af den holdning at man bør have et fundament før man bygger tag og vægge, da peakkrafterne i løb er så markant større end i fx Cykling eller svømning, hvor man bedre ville kunne arbejde med øget intensitet tidligere i forløbet.

I min verden er mængde / kilometer i benene fundamentet.

PS. Jeg har selv i år løbet 26 km / uge uden tempo ture og AT-træning, da jeg har været i gang med optrapning, da jeg havde prins med knæ, også samtidig løbet 38 min på en 10'er i et bakket terræn. Så alt kan lade sig gøre, det er bare ikke altid den bedste måde for den enkelte.

Edited by Juan Pelota
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror vi er helt enige Juan. Jeg stillede mig bare tvivlede over for om den bedste måde at træne sig til en hurtig 5 og 10 er var en masse kilometer.

Jeg tror der er mere cost/benefit effektive metoder.

Ja, der er mere effektive metoder, hvis det handler om at opnå en hurtig 5'er eller 10'er HER og NU. Søger man en langsigtet løsning / målsætning, hvor man vil fortsætte med at blive bedre så kommer man ikke udenom mange kilometer, da det har en række andre fordele også.

Link to comment
Share on other sites

Træning 14-08-2013 Hård dag

Styrke:

Squat 3 x 8 @ 60 kg.

Læg 3 x 12 @ 60 kg.

Lateral-pull-down 3 x 8.

KB-Swings 3 x 10 @ 24 kg.

Push-ups 4 x 25 @ BW

Sit-ups 4 x25 @ BW

Rullende-Planke 4 x 30 sek x 3 sæt

Biceps-curl BB 3 x 10 @ 30 kg.

Triceps kabel pulldown 3 x 10 @ 50 kg.

Løb 14 km - 8 trail, med bakkespurt, også var der udsolgt.

DONE

Link to comment
Share on other sites

Træning 15-08-2013

Svømning: 1 time

200 m bryst

100 m crawl

100 m crawl-ben

200 m bryst

100 m crawl

100 m crawl-ben

200 m crawl

200 m crawl

100 m bryst

100 m crawl-ben

200 m crawl

100 m bryst

100 m crawl-ben

100 m bryst.

100 m crawl.

Ialt 900 m crawl - 400 m crawl-ben - 700 m bryst.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share