Vanvittig puls og vejrtrækning


Nissen2007
 Share

Recommended Posts

Hej

Jeg har on/off løbet de sidste 10 år. Mellem 5 og 15 km 2-3 gange pr. uge. Har jeg haft en pause på et par måneder eller flere har jeg altid startet forfra på et 5 km program. Jeg har dog altid haft problemer med vejrtrækningen. Efter 5-10 min lyder jeg som et damplokomotiv og jeg hiver som en vild efter vejret. Sådan er det HVER gang jeg løber - ligemeget om jeg løber 2 eller 15 km. Sådan fortsætter vejrtrækningen resten af løbeturen.

Jeg har nu købt et nyt Garmin Venu pulsur. Det viser pulszoner. Min max puls siger omkring 190. Men det der undrer mig er at den registrerer at jeg 75% af turen ligger i pulszone 5, som er den højeste af pulszonerne. Iflg. Garmin burde jeg "kun" kunne træne på det niveau i meget kort tid ad gangen. Det passer ikke med 75% af turen.

Jeg har faktisk givet helt op med at løbe fordi jeg døjer sådan med vejret. Lige nu går jeg ture i stedet. Her går jeg ca. 6-6,5 km. i timen og ligger i pulszone 4 det meste af tiden. Men her er vejrtrækningen dog ikke SÅ slem.

Andre der kender dette problem eller ved om der er en sammenhæng mellem den voldsomme vejrtrækning og den høje puls. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå så er der feedback på mit problem. Jeg har fået lavet en lungefunktionsundersøgelse og de mener ikke at det er i lungerne fejlen skal findes. Dog har jeg ikke den bedste lungekapacitet. 
Derimod mener de at der kan være noget med hjertet. Mandag skal der laves EKG og derefter skal jeg videre til hjertelægerne!

To be continued…

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share