Det kan være svært at holde formen i en travl hverdag. Man har de bedste intentioner om at komme afsted til træning, men af den ene eller den anden årsag kan det blive underprioriteret. Desuden kan man nogle gange blive lidt magelig i et parforhold, og måske hygge lidt for meget med god mad.

 

Det behøves dog ikke være sådan. I stedet kan man støtte hinanden, og have et fælles mål om at holde formen, og være mere aktive sammen.

Aktiv weekend

I stedet for at tilbringe weekenden foran fjernsynet med chips og sodavand er det en god idé at planlægge en form for aktivitet sammen. Det kan f.eks. være en lang gåtur i skoven eller ved stranden. Det kan også være en cykeltur. Måske har I lyst til at prøve noget helt nyt sammen, som f.eks. klatring eller at stå på rulleskøjter. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvem ved, måske finder I en ny fælles hobby, som I kan dyrke sammen, og holde jer i form.

Hvis I samtidig kan få inkorporeret nogle sunde madvaner, så er I godt på vej. Det er nemlig lige så vigtigt at spise sundt og varieret, som at dyrke motion, hvis man vil i god form. Et godt udgangspunkt er at skære ned for sukkerindtaget, og tomme kalorier som sodavand, kage, slik, chokolade, m.m. Herefter kan man reducere indtaget af kulhydrater, og skrue op for indtaget af protein og grøntsager. Der er uenighed hos eksperterne om, hvorvidt det er nemmere at tabe sig ved at lægge kosten om, eller skrue op for motionen. Den umiddelbare løsning virker til at være en kombination af begge.

Vær aktive sammen og styrk parforholdet

Der findes en mere naturlig måde at forbrænde kalorier på, og den foregår ikke i træningscenteret, men derimod i lagnerne – eller der, hvor det passer jer bedst! Denne form for motion må næsten være den sjoveste, og den mest oplagte. Meget få er klar over, hvor mange kalorier der egentlig forbrændes her. Udover at man får svedt igennem, så bliver ens søvn forbedret, man reducerer stress og bliver gladere. Og jo mere tid I tilbringer sammen i lagenerne, desto tættere kommer I på hinanden, og desto mere styrkes parforholdet. Der er intet i vejen for, at I kan afprøve nye ting og eksperimentere sammen. Det er en win-win situation. Se her, hvis du gerne vil læse mere.

 

Træn sammen og motiver hinanden

Nogle gange er det nemmere at komme afsted til træning, hvis man har en aftale med nogen, og de kan være med til at motivere én til at komme ud ad døren. Denne person kunne nemt være en partner. Uanset om I løbetræner sammen, eller går i det samme træningscenter, så kan det være en stor støtte at have ens partner som træningsmakker. Her er det dog vigtigt at forventningsafstemme, for det kan være at den ene part er lidt mere ambitiøs, eller er i bedre form, og det kan føre til frustrationer og uenigheder.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *