At restituere er en vigtig ting, og det er noget som man slet ikke må overse når man dyrker sport. Lige meget hvilket niveau man udøver på, så er det essentielt at give kroppen den pause som den har fortjent. Når man restituerer, så giver man sin krop chancen for at genopbygge sig selv efter alt det hårde arbejde. Det er vigtigt at spise næringsrig mad, og at drikke rigeligt med vand. Her er også nogle tips til hvordan du bruger sauna og varmetæppe til restitution.


Derfor er restitution vigtigt


De fleste ved en smule om hvorfor restitution er vigtigt. Musklerne skal have en chance for at genopbygge sig og blive stærkere, så man ikke slider kroppen ned. Sauna er et redskab som ved rigtig brug kan hjælpe musklerne med at slappe godt og grundigt af efter endt træning. Ifølge Danske læger skal man dog holde sig fra saunaen hvis man f.eks. døjer med hjerte-kar-sygdom, svingende blodtryk eller uregelmæssig hjerterytme. Hvis du er i tvivl om saunaen er sund for dig, så gå til egen læge, og få svar på dine spørgsmål.

Gå i sauna eller brug varmetæppe


At gå i sauna efter endt træning kan være sundt for mange mennesker. Du kan gå i traditionel sauna hvor der er stenovn, og rummet er lavet af træ, eller du kan gå i en infrarød sauna. Den infrarøde sauna opvarmer musklerne indefra, og giver en meget grundig restitution. Ved at varme musklerne, sørger du for at give dem den mest grundige restitution. Det kan dog for mange synes mere autentisk og attraktivt at bruge en traditionel sauna. Varmetæpper er også en fantastisk ting, fordi de kan hjælpe med at varme musklerne lidt op lige efter træning. Varmetæpper er selvfølgelig også billigere end at etablere sin egen sauna.


Styrk immunsystemet, restituer rigtigt

Når man går i sauna, så styrker man også sit immunsystem, og dette er jo kun en god ting når der er forskellige slags virusser i omløb. De globale omstændigheder gør dog at man på det sidste ikke har kunne komme i svømmehal og bruge saunaen, og dette er selvfølgelig ærgerligt. Du kan vælge at etablere sauna på din egen grund eller i sommerhuset, og derved styrke dit immunsystem. Køb for eksempel en infrarød sauna, og skab den mest afslappende mulighed for restitution som muligt. Invester i din egen sundhed, og gør din træning bedre end nogensinde før.


Hold dig til det som du er tryg ved


Et sidste, og måske det vigtigste tip er, at man skal huske at holde sig til det som man er tryg ved. Som sagt skal man ikke gå i sauna hvis man f.eks. har hjerte-kar-sygdomme. At gå i sauna kan også være en overvældende oplevelse for mange mennesker, og dette gælder især for nybegyndere. Den intense varme som man får på sig ved saunagus, kan føles ekstrem og ubehagelig for nogle. Det er derfor vigtigt at lytte til sin krop når man restituere, og hellere langsomt bryde sine egne grænser, end at gøre det for hurtigt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *